Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Az androidtv változat való rá, de fullhd felbontásban működik jól. 4k felbontásnál voltaz , hogy rosszul méretezte a videót lejátszás közben (nem tudom azóta ez változott -e). A videó amúgy is fullhd a szolgáltatásban. A nodpi viáltozat, ami egy fájlból áll.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz marazaniko #6794 üzenetére
tegnap volt aki hibákra panaszkodott a hbo max topicban, lehet ettől függetlenül volt egy időszakos probléma.
Az lg tévé firmware verziójának semmi köze a firetv sticken lévő android verzióhoz.
-
azbest
félisten
válasz Balerik #6646 üzenetére
a lejátszás idejére átállítani a lejátszót szoftveres dekódolásra nem segít? (kodi biztosan állítható, talán vlc is). A váltottsoros élő tévé adásos döglődést is így sikerült anno áthidalnom, amíg antennás mindigtv adást néztem a sticken.(fizetős dreamtv + tvheadend a tunerrel pi-n)
Ezeket a régebbi codec-eket proci erőből is elbírhatja (a raspberry pi 4-ből is azzal a mondással hagyták ki a támogatást, hogy elbírja a proci).
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
a felület magyar nektek? Csak azért kérdem, mert ahogy látom portugál a linken lévő (legalábbis a zipben lévő nyelvi fájl) A miboxomról néztem, arra magyar [link] és angol nyelvű fájlt is odatesz. És úgy magyar a felület. De nekem is elcsúszik a kép 4k felbontású kijelzővel. Mondjuk, amin használom majd az fhd amúgy is, de érdekes.
A nyomi split fájlok miatt lehet nem tölti le azt a felbontás konfigot, ami a firestickhez lenne jó. Az amlogic chipsetes készülékek, mint a mibox, csak 1080ban rendereli a felület, lehet azért rossz, ha azzal telepítjük.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
én amúgy kétkedem az ilyen feszültségproblémás elgondolásban. Pécébe dugva usb eszközazonosítót kiolvasva lehetne összegyűjteni, hogy mi megy és mi nem. Egyrészt a támogatott chipsetekből kell legyen benne, másrészt az eszközazonosítóból azt kell használnia, ami az általános. Ha valamelyik gyártó különcködik, akkor nem ismeri fel.
A sima 4k stckemmel olyan volt, hogy kontakthibázott az y kábellel az usb-lan adapter és nem volt mindegy, hogy mennyire dugom bele. Még akár ilyen is lehet.
-
azbest
félisten
válasz Kukipapa_rr #4631 üzenetére
Szokj hozzá, mert az újabb eszközök nem támogatják a 3d-t, mert elmúlt a divat.
Streaming szolgáltatás nem igazán van 3d-ben. Notin pedig nem megy magasabb minőségű streaming másolásvédelmi okokból. Rip-ek lejátszása nem szempont a gyártóknak, szolgáltatóknak.
-
azbest
félisten
válasz Bubukain #4571 üzenetére
ja hát az hogy a tévé saját rendszerén futó app máshogy működik, az nem meglepő.
De itt mindenki a firetv stickről beszél, az azon futó appról és stick rendszeréről.A stick rendszere támogat freki váltást, de az appnak magának is kell ezt csinálnia. Úgy tűnik, hogy apk verziótól függetlenül is vagy nem minden fiókra kapcsolták be, vagy tv készüléktípusonként is lehet lista, hogy melyiken csinálja vagy melyiken nem.
Például a mibox lejátszón a disney+ appban le van tiltva az 5.1 hang.A saját app annyiból félreérthető lehetett ebben a kontextusban, hogy firetv sticken a hivatalos (szolgáltatói saját) appon kívül lehet vannak nem hivatalos kodi addonos lejátszási módok is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bubukain #4557 üzenetére
nem.
A tévéd csak annyit csinál, hogy amilyen jelet kap a hdmi bemenetről, azt nem interpolálja át magasabbra. De nem fog a 60Hz-ből 24-et varázsolni. A sticken a programnak kell átváltania annyi Hz-re a hdmi kimenetet, amilyen az éppen játszott videó. És ezt nem szokták tudni a hivatalos appok.
A prime videó a sticken tudja. Lehet, hogy a netflix némelyik fióknál már tudja. Meg némelyik alternatív program tudja (kodi, smarttube).
Esetleg még azt jelentheti, hogy az okostévé saját appjainál működhet az eredeti Hz-en lejátszás. De a hdmi bemenetről kapottaknál a rákötött sticknek kell első körben ezt tudnia és a sticken futó alkalmazásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #82860288 #4549 üzenetére
ez nem olyan teszt és bemutató, csak szerencsétlen a magyar fordítás. Belevehetnek abba, hogy korai verziókat, képességeket is kipróbáljanak a te eszközödön. Ők meg gyűjtik a logokat, hogy történt e hiba és nézik a statszitikát, hogyan használják az újdonságokat a korai tesztelők.
Az sem garantált, hogy mindenki megkap új dolgokat, lehet csak a felhasználók egy részénél próbálgatják előbb.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz blue eyes #4509 üzenetére
Ha letiltotta az amazon, akkor is ez történik. Például, ha valaki megrendelte, majd elveszettnek reklamálta és visszakapta az árát. S a megérkező sticket pedig eladta.
Nem 100% hogy ez történt, lehet technikai probléma is.Gondolom többet tudhat mondani a support [link]
-
azbest
félisten
Friss amazon reggel előfordulhat, hogy gyanúsnak tartják a továbbküldős címre rendelést.
Például lopott bankkártyás fizetés vagy hasonló viszaélések miatt a cím elrejtésére is használhatják, gondolom ezért.
Ha van egy régebben létező fiók és esetleg még régebbi tranzakciók is vele, akkor azért nem valószínű a zárolás. -
azbest
félisten
xiaomi mibox3 és firetv 4k és gen2 összehasnlítási alapom van.
A szoftveres támogatás xiaominál nagyon változatos volt az évek során. Volt, hogy nagyon rossz volt és a használhatatlanság határát súrolta, volt hogy egészen jó volt. Nem tudom a stickeknél ez hogy áll most, a box elmegy kategória (a képminősége rosszabb a 9es rendszerrel, mint korábban, bár ez megjelenítőtől is függhet. Valamit elszúrtak a memóriatakarékos ui renderelés körül, nem tudom ez mennyire xiaomi bénázás vagy mennyire amlogic). Konkrétan némelyik videónál vannak artifact zajok a videókezelés miatt. A stickek újabb genrációs amlogic chipekre épülnek, lehet azoknál nem teljesen ugyanez van. Egyébként láttam, hogy itthon kapni realme 4k stickeket is, esetleg azoknak is érdemes utánanézni.
A firetv stikeknél nekem jobb képminőség és jobb optimalizáltság a benyomásom. Viszont mivel nem google, néha külön úton kell rátenni appot. Ha valami hivatalosan nincs rá, akkor lehet nem fog menni. Mostanában a fireos 7es újabb fajta stickekre voltak panaszok szoftverrupdate után. Manapság már itthon és európában is eléggé sok funkció alapból megy rajtuk, van ami hamarabb rákerül, mint google eszközökre. Hosszútávon megbízhatóbbnak tűnik a támogatása, mint a xiaominak. Hihehetlen, hogy a gen2 még most is elég jól használható és megy rajta minden streaming app, amit a 4kn is használok.
Szerintem mindkettőre igaz, hogy az app telepítéseken kívül eléggé zárt rendszerek, nem érdemes nagyon erőlködni a kezelőfelület lecserélésével.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
a régi gen2 -őn 5ös, a sima 4k-n 6os, az újabb hd és 4k max változatokon 7es fireos van. [link]
Múltkor a gen2 sticken kipróbáltam és azon is van ilyen frekvencia váltogatás. Bár nekem inkább az volt a kihívás utána, hogy abbahagyja Mert amikor véletlenül rossz módnál állítottam meg, akkor nem volt kép a kijelzőn és vakon kellett kivárni mire megint jó felbontás és frissítés kombóra jut. Elés sok módot kirpóbál és jópér perc mire megint jóra vált. Bekapcsolás után is átváltott mindig arra.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz csenzi2 #4310 üzenetére
igen, előfordulhat, hogy le van tiltva. Például mert valaki megrendelte, de nem érkezett meg, ezért az amazon letiltotta.
Érdeklődj az ügyfélszolgálatnál. Ha apróról, kétes helyről való, akkor lehet élelmes akart lenni az illető és lejelentette elveszettnek, de nem küldte vissza, amikor megérkezett mégis.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
úgy látom van már hbo max-ból 52.25.0 verzió is androidtv-re. Én nem látok különbséget régebbi sticken. Akinek nyűgje van fire os 7es stickkel annak javult a dv?
-
azbest
félisten
válasz Bubukain #4188 üzenetére
nvidia shielden sem kadenciahelyes, csak van talán külső program, ami megpróbálja a videó indításakor automatikusan átváltani a képfrissítést. A hivatalos streaming appokból hiányzik a képesség. A prime video app például tudja a firetv sticken.
Van amelyik app (netflix) régen tudta, de sokan panaszkodtak a kép elsötétedésére induláskor (frekiváltás) ezért kivették...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nem egyszerre szokták kiküldeni a frissítéseket minden készülékre, mert akkor hiba esetén leállna minden. Fokozatosan adagolják.
-
azbest
félisten
Némelyik usb3 csatis lan donglem nem mindig érintkezik jól az y kábel usb aljzatában. Szóval nem hiszem, hogy laptopos varázslat kelti életre, inkább az, hogy épp hogyan sikerül bedugni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz SalBorgese #4120 üzenetére
-
azbest
félisten
válasz istvan706 #4085 üzenetére
a tévés 52.10.0 tökéletes gen2 sticken sdr képpel (hdr ilyesmi gondolon nincsen, nem tudom). Na most feltettem az 52.20.0-át [link] , az is működni látszik (frissítés után első indítás eltart vagy fél percig).
A felületet persze magyarra is lehet állítani, csak én angolul használom.
Androidtv eszközre egyébként nekem még nem jött ki ez a verzió, azon még az 52.10.0 van és nem talál újat a play storeból.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz mikrofon #4001 üzenetére
milyen egyel újabb? mi volt a verziószáma?
52.20.x az telefonokhoz van. 50.63.0.51 az amazon store-os változat, amit amerikában lehet a stickre telepíteni. Európéban az 52.10.0 verziós a tévés.
H jól tudom a telenor otthon tévé nem szűnt meg csak lecserélték yettelre a logót. Persze az plusz előfizetés lenne. Tévét meg nem nagyon támogatják hivatalosan a legtöbb szolgáltatónál máshol. Kodi topicban lehet esetleg frisebb infó arról, hogy van-e telekomos addon. (mindigtv go nem hivatalos addon van például, lehet digi addon is)
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz tsilver #3965 üzenetére
mivel widevine L1 -es a shield is ( és a firetv stickek, mibox / mi stickek) ezért igen, tudnak 4k hbo max-ot, amikor épp nincs elcseszve valami más miatt. De a hbo max hivatalos app úgy tűnik, hogy csak hdr megjelenítővel mutat(ott) 4k-t, simával nem.
#3963Csabi1984
"Allways HDR-t nem akarok."
nekem úgy tűnik, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindig hdr lenne, hanem az almenüben lévő magyarázó szöveg szerinti: ha hdr a megjelenítő, akkor hdr. Nekem a sima 4k stick akkor mutatja jól a színeket a hdr10-es videót játszva nem hdr tévén, ha always-ra állítom. Ha adaptívre állítom, akkor torzak a színek, mert sdr-ként akarja játszani a hdr10es tartalmat. Alwayson meg mintha lekonvertálná sdr-re. Bár hdr megjelenítővel lehet más a viselkedés, nem tudom hogy sdr-t megpróbál-e felkonvertálni olyankor. Ki kell próbálni.[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz reinerg #3935 üzenetére
melyik országra van állítva az amazon fiókod? Normál esetben magyar területi beállítással megy és olyankor az amazon.com-os oldalon lehet tartalmat "venni". Ha németországra van állítva, akkor amazon.de -n. Ezt az amazon weblapon tudod ellenőrizni, a fiókban a manage devices and content részen, azon belül a preferencesben.
-
azbest
félisten
válasz #82860288 #3907 üzenetére
Korábban ki is próbáltam az amazon store változatot, az egy régebbi verzió [link]
#3905FingR86 : ugyanúgy megy, mint androidtv -n nekem. Az, hogy az utóbbi hét során volt üzemzavar a hbo max-nál, ami miatt nem mindig működött a szolgáltatás, az nem firetv specifikus.
Ha jól értem, akkor a hivatalos appnál valami olyasmire panaszkodtatok, hogy a fireos 7 kapott valami frissítést, ami után a hdr móddal lehetnek gondok, nem ismeri fel az app és ezért fullhd a max. Ahogy a nem hdr megjelenítővel eddig is viselkedett.
Azt nem próbáltátok, hogy a display menüben adaprívról always hdr-re változtassátok a videókimenet módját? Gondolom ez a menüpont megvan fire os 7-en is, nem csak 6on.
A frissítéssel tán pont ez a rész változott a fireos 7es stickek menüjében:
variáltak azzal a menüvel. De rossz, hogy a hírekben össze vissza linkelnek régi híreket.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kmarci25 #3892 üzenetére
Ha jól emlékszem régebben még a google home-ból lehetett képernyőt tükrözni. De aztán más android verzión meg el lett bújtatva kapcsolatok beállítás menü alá. Windows alól is gép és win verzió függő, hogy mivel működik a tükrözés. Például 3rd gen inteles gpu-val valamelyik win10 major update óta nem megy, mert nem kompatibilis. Kavartak a wifi display és miracast dologgal win10 kapcsán. Majdnem ugyanaz, de mégsem. Újabb gépről azt hiszem megy a wireless diplay mód talán. Teljes kavar ez a fajta tükrözés, nagyon sokféle nem teljesen kompatibilis változata van.
-
azbest
félisten
nincs melléírva, hogy hdr. Ahogyan már korábban beszétük, az új mozifilmekből, amelyek 23.97 fps-sel vannak fenn, azokból 1920x1080 -as felbontás és felfelé a h265 az HDR10-es.
A Dolbi vision van külön kiírva csak nagyobb felbontáson. Ezeknek kell hdcp2.2, anélkül nincs kép. [kép] [kép]Az 1920x816 (vagy más, nem 1080 soros) és kisebb h265 az sdr. Nem hdr képernyővel ez a max felbontás a hivatalos appban. [kép]
Nekem a sima 4k stickkel megy továbbra is jól a kodi 19.3 és az addon. [kép] [kép]
Persze, mivel a kijelzőm nem hdr, így a dv az túl világos. A hdr10 viszont jó úgy, ha a stick display menüjében a dynamic range settings részen always hdr-t választok (az elnevezése félrevezető lehet, mert a kiválasztás oldalán más úgy írja a magyarázatot, hogy akkor hdr, ha a képernyő is tudja. Szóval lehet így működik az addonnal a konverzió). Adaptív módban sávok vannak, mert sdr-ként akarja lejátszani a hdr tartalmat.Ettől persze előfordulhat, hogy a 4k max stickre jött valami zavaró update vagy más ok miatt nálatok más. Azt tudom, hogy nálam működik. Csak akkor nincs kép, ha hdcp1.0 kijelzőre kötöm.
Ha valamiért még fekete kép sincs, hanem úgy csinál, mintha zenefájlt játszana, akkor valami el lehet állítva codec vagy videó kezelés részen a kodiban szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a firetv sticknél volt korábban szó, hogy developer tools menu appot feltéve a storeból, azt elindítva be lehet kapcsolni olyan osd felületet, amivel mutatja a hdcp-t és a codec-et amit épp játszik. A 4k akkor nem szokott menni a sticken kodiból hbo maxon, ha hdcp nem 2.x. Péládul a hivatalos appot futtatva látod ott hogy milyen felbontást és codecet, és hogy sdr vagy hdr módban játszik.
A h265-ből a nem hdr változatból szokta vinni hdcp 1.x mellett is a fullhd-t. A hdr változathoz már kell a hdcp 2.x. A másolásvédelem miatt sötét a képernyő.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
múltkoriban 4k sticken mikor próbálgattam, akkor kodi alól ment a hdr10-es hbo max 4k stream, de a stick video kimenet beállításainál adaptívról át kellett állítani a másik opcióra (always hdr), hogy jól konvertálja srd-re. Mert adaptívval csúnya sávok voltak.
Az androidtv 52.10-es app meg a sticken csak fullhd sdr -ben. Az új mozifilmeknek fhd-4k közt vannak hdr10 és dv változatai pluszban h265 codec-kel. Az sdr pedig h264 és h265-ben megy max fullhd-ig (külön van srd és hdr fhd ezeknél). A régi, max fhd-seknél meg nincs hdr változat és fhd feletti felbontás. Talán 2-3 hete írtam ide vagy a hbo max topicba a próbálgatásomat, hogy miért nem látok 4k-t sdr kijelzővel.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Baga19830701 #3704 üzenetére
ugye nem másokkal együtt használsz fiókot? Ha rendes, csak általad használt fiók, akkor esetleg a netkapcsolatod vacakolhat.
-
azbest
félisten
válasz tsilver #3698 üzenetére
telefonos app vagy a tévés app? A tévés app fullhd-ig biztosan felmegy. Viszont 4k-t csak hdr képernyővel csinál. A kodis fel tud menni 4k-ra is a hdr10-es videót választva sdr képernyővel is, de hogy ne legyen torz a kép színe lehet állítani kell a hdr-nél adaptívről a másik opcióra a stick display menüjében, hogy jól alakítsa át sdr-re
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Csabi1984 #3643 üzenetére
az elsődleges országokba szánt verzióknál lehet jutalékot fizetnek a streaming szolgáltatók. A felületről amikor előfizetnek más szolgáltatásokra, abból megy nekik plusz pénz. Hasonlóan ahhoz, mint hogy van kindleből is reklámmal támogatott verzió olcsóbban nyugaton. A nemzetközi verziónál valószínűleg kevesebb ilyen bevételük van belőle. Régen a basic verzió volt ez, annak a felülete is egyszerűbb volt.
Bár most mintha elkezdett volna működni a nyugati stick felületén is a beépített amazon videó, régebben külön appból kellett az amazon videós tartalmakat indítani. Most meg már működik közvetlenül a lejátszás. Lehet az európai terjeszkedésük miatt. A mostani nemzetközi verziónál is előfordulhat, hogy a felületről valami hiányzik, ami innen nem érhető el amúgy sem. Appok futtatása szempontjából viszont nincs különbség. De én sem láttam még nemzetközi verzióról tesztet vagy videót.
-
azbest
félisten
pár hónapja megjelentek international verziós stickek is amazonon... amit olyan régiókba szánnak, ahol nincs teljes értékű amazon szolgáltatás. Csak nem látni róla még sehol videót, hogy van-e azokkal bármi különbség a kezelőfelületben. Ahogyan a régi basic sticknek sem volt annyra a felületébe integrálva a prime video szolgáltatás, talán az international most is különbözhet. Látott már valaki valahol ilyet működés közben?
Gondolom nem sokan veszik, mert a korábbi szokásukhoz híven az drágább és akciómentes. -
azbest
félisten
arra is figyelni kell, hogy különböző fajta stickeket nem egyszerre küldi ki az amazon. A 4k max 21-ére van írva nekem, a sima fhd meg 11-ére. Ha az kétszer külön ér be, akkor két külön továbbítás és szállítási díj is.
SteveS
volt róla szó párszor. Újabb oprendszer. Kicsit erősebb. A dolby atmos meg ilyesmi némelyik szolgáltatásnál az új oprendszer megy csak amazonos cumón. A sima 4k az még android tv 7.1 alpú, azon nem. Az összes többi fhd és 4k max meg már az újabb oprendszeres.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Csabi1984 #3556 üzenetére
Amazonról a mailboxde által megadott címre és adatokkal odarendeled az amazontól. Érdemes lehet prime membership trialt aktiválni, mert úgy ingyenes lehet a németországon belüli szállítás.
Amikor odaért a mailboxde-hez, a címben lévő azonosítóból felismernek és küldenek emailt hogy ott van. Ekkor oda belépsz, megadod, hogy melyik szállítási móddal jöjjön hozzád. Feltöltöd hozzájuk az egyenlegre azt az összeget, amit írt költségként és küldeted velük. Ahogy látom most is a gls szállítás a legolcsóbb (13 euro körül), biztosított és gyors is. Ezen felül egy kisebb összeget is rászámolnak kezelési díjként, az 3 euro körül lehet. A weblapon ott vannak ezek.
Nem kell semmi más szolgáltatásra előfizetni. Se konszolidált shippingre (összevárni több külön rendelést és egyben,egy díjért szállíttatni - de ennek van felára), se automatikus továbbküldésre. Azok extrák. Előre nem kell semmire előfizetni.
Talán arra érdemes még figyelni amazonnál, hogy ne pipáld ki (alapból bepipálja amazon felület rendeléskor), hogy rendelje is hozzá az amazon accountodhoz a sticket. Nem gond ha mégis, de ha ajándékba lesz vagy másnak adod oda, akkor is a te felhasználódhoz van kötve és külön macera törölgetni a fiókod alól.
Meg érdemes elgondolkodni, hogy kindle nem kell-e, mert az is akciós ahogy látom.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz Kukipapa_rr #3477 üzenetére
A hbo max topicban nézegettünk dolgokat múltkor.
Úgy tűnik, hogy 4k a hivatalos tv appban csak akkor van, ha hdr képes a tévé. Úgy tűnik mindkét fajta magasabb felbontású változat hdr. A "sima" az hdr10-es, a másik meg dolby vision. Valószínűleg az app a fullhd-ig elérhető fhd változatokat választja így a 4k helyett.
Valamint hdcp 2.2 kell a 4k-hoz (és a hdr-es fullhd 1920x1080 változatokhoz is). A fullhd 1920x816 és hasonló, meg nem 4k változatos filmek mennek hdcp1.0-ával is.
Kodival lehet erőltetni a 4k-t, viszont észrevettem, hogy beállítás függően rossz lehet a kép. Ezt firetv 4k -n néztem. A fire tv menüjében a display opcióknál a dynamic rangenél always hdr-re kellett kapcsolnom, hogy megszűnjön csúnya sávosodás 4k-ban kodi alatti streamnél. Az opció melletti leírás alapján egyébként ez sem mindig hdr képet ad ki, hanem csak akkor ha a tévé tudja. De lehet ilyenkor végez konvertálást a stick rendszere. Amikor adaptive-en volt, akkor például a mátrix indulásakor a warner logóban a kék csúnyán besávosodott.
A developer toolnál látszik hogy más a videomód (nem látszik a film kép mentéskor, a feliratok a lényegek) [link]Más filmek terén, ami eleve csak fullhd, az a firetv 4k stikkel nekem rendben megy. A már többször emlegetett developer tools menü appal ellenőriztem le. A sima, régei gen2 stickkel is megy a fullhd, ami egy monitorra van kötve nekem.
Ha nem megy a fullhd sem neked rendesen, akkor az előbb említett toolban nézd meg, hogy balra felül ír-e hdcp 1.0-át legalább.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hbo max app kapcsán a support válasza végül ez:
"Sajnos az Amazonos szolgáltatások még nem támogatottak Európában. Jelenleg még nem tudunk információval szolgálni, hogy ez mikor lesz elérhető."Úgyhogy marad a kézi apk, a friss androidtv változat tökéletesen működik és integrálódik a fire os-re.
És úgy látom kijavították a magyar support email címét a válaszüzenetükben a magyarra
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Kíváncsiságból megnéztem az amazon storeban lévő hbo max verziót. Hát ott még csak 50.63.0.51-es verzió van. Az pedig nem is igazán indul el a gen2 sticken. A 4k sticken elindul tvsingin -es linkkel be is lehet lépni rá. De persze nem tud magyarul még.
Az androidtv verzió 52.10.0 és az magyarul is tud, teljes mértékben okés a sticken, a gen2 és 4k változaton is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Megpróbáltam közvetlenül az amcsi hbo max supportnak írni, hogy nincs felnyitva a régiónk. Az app oldalán lévő email címre írtam, belinkelve az angol listát arról, hogy itt is elérhető a szolgáltatás. Hátha ott valami értelmes ember ül és hajlandóak átbillenteni a kapcsolót. Majd megírom, ha reagálnak rá.
-
azbest
félisten
wow, meglepő milyen simán működik a régi gen2 sticken is a max (52.10 apk)
-
azbest
félisten
Sőt, nemcsak hogy simán működik a letöltött androidtv apk, hanem a firetv specifikus shortcutok is megvannak. A szövegbevitel firetv fajta, a távirányító spéci gombjaival lehet állítani a kis/nagybetát, továbblépést... szal ugyanaz az app.
Facebookon próbálom kérdezgetni, hogy ugyan engedélyezzék már a magyar régióra az amazon app storeban is az ott lévő appot... próbáljátok ti is noszogatni őket, hogy lássák van aki használná.
-
azbest
félisten
Legrosszabb esetben, ha nem aktiválják a mi régiónkra, akkor feltesszük apk-ból, ahogy most a go-t. De majd márciusban meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Pocok256 #2702 üzenetére
de az ezzel elvileg full hd kell legyen, legalábbis szinte minden tartalom az már.
Esetleg, ha a tévén van elállítva valami. Belezoomol a képbe vagy elmosás / zajcsökkentés effekteket tesz a hdmi -től jövő képre, akkor amiatt nézhet ki rossznak. Ha van pc / game módja a tévének, azt érdemes használni külső eszközzel.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Sanyi.mTs #2682 üzenetére
a play store változatban látszik, hogy min android5. Gondolom nem fejlesztettek külön amazon storeba Az 5os fireos 5.1es android, szóval lehet így a régi sticken új életre kel hivatalosan majd a hbo, maxként. Jó lenne, ha nem kéne kézzel rakosgatni
#2685atiska007
nem a prime része a hbo max már, hanem külön előfizetés, mint itt.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hbo go -> hbo max váltás kapcsán úgy tűnik, hogy a globális hbo max appot használhatjuk. Ez annyiból jó hír, hogy ez mintha fenn lenne amazon app storeban is. Ráadásul csak android 5 kell neki (a play store változatnak legalábbis) így az működhet a régi gen2 stickeken is.
Jelenleg még nincs aktiválva az itteni régióra, hogy telepíteni lehessen. De lehet még egyszerűbb lesz használni az amazon stickeken, mint eddig.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz spiky03 #2599 üzenetére
jónak kell lennie a friss hbo go for androidtv appnak a firetv 4k max sticken is.
Lehet, hogy 2022.02.22 -kor indul el a hbo max szolgáltatás a hbo go helyett, a topicjában volt róla szó, hogy szomszéd országban már talán hivatalos és ezért jó eséllyel a többi kelet-európai országgal együtt mi is akkor váltunk. Hogy ugyanaaz a go app lesz-e vagy adnak ki addigra másikat, azt nem tudni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a héten egyik este nekem is volt hasonló a 4k stickkel., hogy egy beakadás után (amikor video lejátszás megakad fél másodpec után és restart kell, hogy helyreálljon), a rendszer elindult, a kezelőfelület is betöltött, majd úgy, hogy nem nyútam hozzá 1-2 percig, kikapcsolt a megjelenítő azzal, hogy nincs jel. Kihúztam, bedugtam... újra ez volt.
Aztán újabb kihúz-bedug után ahogy bejött a felület, elmentem rögtön a beállításainál a my firetv részre és nyomtam frissítés keresést. Talált valamit és telepítette. Azóta nem volt.
Lehet valami elszúrt kisebb frissítés volt, amihez ki is adtak újabbat.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz kmarci25 #2399 üzenetére
Nem :)
Az volt a téma, hogy ios és appletv készüléken máshogy megy a hbo go szolgáltatás. Jobb minőségű képpel, amibe njncs beégetve a logó sem és 5.1 hang mellett. Míg böngészőből vagy android alapú eszközöknél gyengébb minőségű kép és stereo hang van.Nocsak, most néztem bele telefonon.. lehet andtoidra is meférkezett a változás mert nem látok logót a hirtelen kipróbált hbo go tartalmakon a képben. Ah az androidtv / firetv apk még a logós verziót mutatja. De a samu telefonom logó nélkülis
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Az a hbo go leírás már elavult jóidje. Akkor kellett, amikor egy app frissítéstől eltört a firetv kompatibilitás.
Jelenleg az a helyzet, hogy gen2-vel (fire os 5 = android 5.1) nincs kompatibilis hivatalos hbo go app. A régi appok nem mutatnak tartalmat, csak kiírják, hogy frissíteni szükséges. Szóval a régi gen2 sticken csak a kodi addonos megoldás működhet.
A jelenleg forgalomban kapható fire tv eszközök (fire os 6 - android 7.1.2, fire os 7 = android 9.0) pedig kompatibilisek a legfrisebb hbo go for androidtv apk-val. Nem kell semmilyen moddolás hozzájuk. Csak le kell tölteni valahonnan azt. Akár egy meglévő androidtv eszözről kimenteni, akár valamelyik apk letöltő oldalról.
5.15.247 verzió az aktuális androidtv-re. Letöltés például apkmirrorról. -
azbest
félisten
A DV a házi vidók nézéséhez számít? Rétegigénynek tűnik a kamerás
házipor...házi videók nézegetése :DVagy a dolby visionról van szó? Azt mindha a hivatalos android kodi is támogatná 19-től.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
amikor 2018ban a gen2 stickemet kezdtem haszánálni, akkor pont fizikailag is ingáztam német és magyar terület közt. Ez okozott pár érdekességet Például, hogy alapból németre ált talán a primevideóm (és úgy működött a felületes lejátszás is), de ahogy rákérdezett melyiket akarom használni és magyart választottam, attól kezdve ugyanúgy limitált volt. Aztán később jött elő a rejtett app, ami a basic sticken futna valsz amúgy.
A 4k stick esetén a felületbe épített prime rész nekem sosem ment, a régiólimit miatt. Először az androidtv-s appot tettem fel rá, aztán megjelent a hivatalos appos is rajta, azóta azzal nézem a primeot. Próbáltam rakosgatni a régiót, de valsz magyar ip-ről nem lehet úgy átvarázsolni, mint amikor tényleg németeknél először bekapcsoltam a régit.
Én youtube-ot, netflixet és apk-ból a hbo go androidtv-t használom rajta. Meg persze a primevideót. Ja és most amúgy német prime membershipen maradtam (a közvetítő címe is megvan adva a fiókomban a magyaron kívül), talán egy euroval drágább. Még azért hagytam így, mert gondoltam hátha mást is lehet aktiválni (pl a prime games elvileg aktív. De a musichoz német bankkártyát kérne. Ja meg amikor a 4k sticket rendeltem, akkor a német belföldi szállításnál úgy ingyen volt a fuvar a közvetítőhöz.)
Ja és közben a régióm meg com-os (magyar oda tartozik), mert könyvvásárláshoz nem jó a német.#2091tomigonzo
"alatalaban hozza is rendelik a fiokunkhoz"
ez rendeléskor egy pipa, ami alapból be van kapcsolva. De odafigyelve ki lehet venni és akkor olyan független, mint a bolti dobozként vett készülék.#2092Ra3
hosszú távon annyi biztos, hogy a max-ra több év support járhat, mint a sima 4k-ra. Amúgy nagyon más különbség talán nincs a gyakorlatban (a technikai lépéseken kívül). Ha megkapná a 7es os-t a 4k is, akkor kb mindegy lenne, de így hogy kijött a max, lehet nem kapja meg. A 37 euros ár sem rossz. Nagy a kísértés, hogy rendeljek... de gondolom máskor is lesznek hasonló akciók, mert talán évente 3-4 alkalommal vannak.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz tomigonzo #2088 üzenetére
Jaja, a 4k változatok plusz memóriája megéri a felárat. Proci erőben lehet nincs már nagy különbség, mint a régi gen2 alapú stickeknél volt. De ha elfogy a ram, akkor döcögés lesz.
Kellemes meglepetés volt, hogy a prime app előjött a 4k stickeken is 1-2 éve. Anno csak a gen2-őn varázsolódott elő nálam egy régió váltás után, amikor meséltem. Valószínűleg az eu-s szolgáltatás roaming miatt tették be, hogy a külön appos mód is menjen varázslás nélkül.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz kokokka #2082 üzenetére
Szvsz, mivel alig van app, ami támogat afr-t, ezért nem szempont, hogy kodi-ban a letöltött tartalmaknál lehetne. AndroidTv-n a letöltött filmek nézéséhez valókon kívül egyik streaming app sem ugrik be, hogy támogatná. Ha jól emlékszem még a prime videó sem, ami fire tv-n tud ilyet. Persze, tyúk vs tojás probléma is lehetne, de nem úgy tűnik, hogy a streaming szolgáltatók támogatni szeretnék.
Android Tv 12 beta 3 -ban jelent meg valami rendszer szintű afr, mint "match content framerate". Hogy eddig például a kodi hogyan tudta megoldani azt nem tudom. Lehet szimplán arról volt szó, hogy szabad-e alkalmazásnak frissítést váltani vagy csak a felhasználó a beállítás rendszerszerappal tudja azt változtatni.
Lehet az új hdmi2.1 eszközökkel fog ez is elterjedni, mert az hozta be a Variable Refresh Rate dolgot, ami talán villogás/képelmenés nélkül is tud váltani.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kokokka #2047 üzenetére
sajna a netflix appból régebben kiveették az afr támogatást tán panaszkodó felhasználók miatt, akik nem értették miért sötétül el egy pillanatra a kép (frekvencia váltás). A tévé beépített megoldása meg tud afr-t vagy pedig úgy interoplál hogy simának hasson.
A kis lg projektorom sem sötétül el freki váltáskor, de lehet valójában mindig ugyanúgy adja a képet, csak az elektronika tükközi benne másképp.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kokokka #2043 üzenetére
az ilyen 2GB memória környékéből gazdálkodó eszközöknél gyakori, hogy magát a kezelőfelületet csak fullhd-ban rendereli és azt skálázza fel 4kra. Így spórolnak a memória fogyaszsásával. Részben ezért is lehet darabosabb a felület kinézete, részben szintén a memóriafogyasztás csökkentésére használnak valsz tömörítettebb képeket az appokban a felület dizájnban.
A tartalom maga viszont rendes 4k.
Akadás alatt mit értesz? Csak mert nem mindegy, hogy kadenciahelyes lejátszásról van-e szó, vagy tényleg akad. A prime videó tud kadenciahelyeset, a stick menüjében kapcsolgatható aszt hiszem, hogy csinálja-e. Olyankor a prime kiírja videó indulása előtt pici időre hogy állítja a kijelző frissítését. Youtubeon sok videó 30 vagy 60 fps. A trailerek is sokszor 60FPS-esek pécén nézve stat bekapcsolásnál. Keress valami 24 fps videót, ez őgy látom 24 fps: [link] [link] [link]
Netflixen gondolom kb az összes 24 körüli fps.
#2045spiky03
a fakóság lehet valami színtér elkavarás. 0..255 vagy 16..235 tartoműnyú színösszetevők. Vagy valami hdr beállítás van a sticken elállítva. Ha csak némely filmeknél van ez, akkor lehet tényleg hdr kavarás.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Még a nyári minőségkorlátozások miatti rossz szájíz lehet nála. Akkor volt, hogy vp9-es stream bortányos volt. Közben win10 addonban meg hibátlanul ment avc codeces változat. Úgy tűnt, hogy a regionális adatközpontjukban elbénázhattak valamit és némelyik formátumnál nem generálódtak le az új részek jobb minőségben és a régebbiek is sokszor a szokásos töredéke bitrátás változatot adták.
Más, ha valakinek van mindigtv extra előfizetése (midigtv go), úgy tűnik nem hivatalos kodi addonnal lehet csapatni, csak még nem rakták össze rendesen. De pár kattintással letölthtő és elkészíthető a saját kodi addon pakk a legfrisebb, már javított verzióból [link]
Kodi 19.3 -mal most próbáltam ki miboxon és firetv 4k sticken.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kokokka #2035 üzenetére
de már 2018-tól is vannak olyan kommentek más oldalkon, hogy nem megy a 4k-n. de a cube-on igen (a cube 2 is 7-es os). Mármint, hogy a netlfixnél nem megy, de más alkalmazással mehet.
2020 eleje például [link] komment, hogy a 4k sticken nem megy. Cuben és az új fhd sticken megy - azok os7-esek. Más forum is [link]
2018 - netflix nem egy atmossal a 4k sticken [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz kokokka #2033 üzenetére
Eddig működött netflixszel? Mert a 4k stick maga tudja, de azt írják, hogy fireos 6-on a netflix nem támogatja. [link] Az, hogy a 4k stick nem kapott fire os 7-et, meg azért vicces, mert ugyanarra a chipsetre épülnek az újabb fhd stickek is és azok 7-tel jöttek ki. Helyette kijött a 4k max stick, ami 7-ttel van már.
Gyanítom nem az akciós stickek eladásából van a bevételük, az inkább költség. Szóval érthetetlen, hogy miért nem frissítik a 4k sticket az újabb os-re. -
azbest
félisten
válasz Sanyi.mTs #2025 üzenetére
ja hát egész új változat, majd javítják a bugokat még.
Ha jól látom a 4k max egyel újabb mtk chipset, újabb gpu - kicsit gyorsabb. És másfél helyett 2GB ram. És AV1 video támogatás. Bejött az ax-es wifi támogatás is. Ja és az is fire os 7es.
Meg a távirányító variálás, amit már követni sem tudok[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Sanyi.mTs #2017 üzenetére
nem hiszem, hogy sokan vettek volna innen
Valami olyasmi célra szolgálna, hogy bár a tévé nem tudja elegendő árammal ellátni a sticket, de fel tudja tölteni a powerbankot és majd arról fut használat közben a stick.
Csakhogy ehhez az kéne, hogy a tévé mindig adjon áramot és attól tartok a távirányítós kikapcsolásnál is sok tévé lekapcsolja az áramot az usb portjáról is. Szóval akkor nem fogja tölteni és nem fog menni a stick sem. Biztosabb, ha külön tápáegységről megy a stick, végül is a tévé is veszi valahonnan az áramot. -
azbest
félisten
válasz tomigonzo #1980 üzenetére
Az saját vezetéken való iptv szolgáltatás nem internetes, arra nem vonatkozik.
Ha van online "go" jellegű szolgáltatásuk, azt kell eu régión belül fair-use feltételekkel elérhetővé tenni, ami csak annyit jelent, hogy eu területén nem zárnak ki ip alapján az elérésből. Jelen esetben az android és ios alkalmazás ilyen ( külön rész az oldalon [link]) , és az ott linkelt felhasználási feltételekben írják is, hogy használhatóak eu-ban. De ezek az appok telefonos, tabletes használatra készültek.
-
azbest
félisten
válasz tomigonzo #1963 üzenetére
Ez igaz az ár kapcsán, meglátjuk mikor kezedik azt is akciózni. A távirányító asszem lehet már az újabb csomagolású fhd-knél is lehet ilyen.
A régi 4k és az újabb fhd meg a ramon kívül mintha kb ugyanaz lenne. Csak nem tudom mi okból váltottak chipsetet, hogy esetleg kipörögtek a régebbi chipek és helyette kellett egy kompatiblis vagy szándékosan akartak upgraelni.
Os verzió és egyebek kapcsán én is csak a híreket látom. Amúgy nem feltétlen kell újabb alapra helyezniük szvsz. Wikibe sem írta fel még senki [link]
-
azbest
félisten
Nocsak... Fire tv 4k max stick [link]
Bár 65 euro a "régi" 4k stick 30as akciós árával szemben nem biztos, hogy jó üzlet
Október 7-től szállítják [link]Itt írnak specifikációt is [link]
Mediatek MT8696 Processor, Quad-core 1.8GHz,
MT8696IMG GE8300, 750MHz GPU
2GB RAM, 8GB Storage
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6)
Bluetooth 5.0 LESzóval lényegében az egyel újabb változatokat megkapták, mint ami a 4k és az újabb fhd stickekben van.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nincsen, hiszen android 5 alapú a gen2 stick és a régi min verzió átírós trükk nem jó, mert már tényleg nem képes futni a régi rendszeren, mert olyan komponenseket használ, ami hiányzik onnan. A régi app meg feldobja a popupot, hogy frissíteni kell... lehet azt ki lehetne gányoni belőle, de gondolom nem véletlenül kell az új verzió, hanem megváltozott a rendszer működése és nem ért szót a régi app az új szerverekkel.
A kodi alatti nem hivatalos hbo go eu addonnal tudhatod használni. Ha esetleg nem is mindig működik, de api változást idővel beleteszik.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Sanyi.mTs #1947 üzenetére
nekem csont nélkül elindult telekom nettel. Igaz csak fullhd megjelenítőre van kötve, de másik készüléken úgy látom eleve nem 4k, hanem fullhd a sorozat.
Indítsd újra, néha beakad a videokodek és akkor pl youtube is csak 1 másodpercet játszik és elakad, a netflix meg ilyenkor lehet csak hangot játszik.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nekem most amcsi régiós a fiókom és a com-on látszanak az eszközeim, de német prime membershipet fizetek. És tudok appokat telepíteni a stick menüjéből.
Magyar bankkártyával, szállítási címként most a mailboxde a fő. A prime musicot nem tudom beaktiválni, mert ahhoz kér külön német fizetési adatokat.Aha, de látom, hogy ebookot a német shop nem enged venni a régió miatt. De hülyeség.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Van global változata (ha még kapni) a sticknek, ami egy régi gen2 más szoftverrel és alexa nélküli távval. Azt árulták hivatalosan olyan országokba, ahol nincs teljeskörű szolgáltatásuk, hanem csak primevideo. Régebben az alexás firetv stickekre is úgy kellett felhekkelni prime videó appot péládul a google play storeból szedve, mert hivatalosan itt nem ment. A felületbe épített filmnézések meg azóta is hibát dobnak, hiába tartalmazza az előfizetés a filmet. Egy ideje hivatalosan is előjött a prime video app az alexás stickeken és azóta hekkelés nélkül tudom használni prime videóra a 4k stickemet. De lehet ezt is csak az eu szabályok miatt tették lehetővé, csak eu országokban használt stickeken.
Szóval sajnos de, könnyen elképzelhető, hogy direkt szivatnak, mert más országból használod, mint ahol hivatalosan támogatott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest