Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Tervezek beszerezni egy 4k max-ot apple tv mellé kiegészítésnek (Apple tv 4k 2021- el a netflix full hd tévén kis felbontásban megy kb 540P és nem 1080P-ben ahogy kéne . Ez egy állítólag régóta fennálló hiba amit én kb 2 hónapja látok és nagyon zavaró) és érdekelne pár dolog. Olvastam az összefoglalóban, hogy van automatikus frekvencia váltás ami nekem nagyon tetszik és fontos! Van egy ilyen rész az összefoglalóban : néhány 4k max sticken már a Netflix is vált automatikusan. Nem mindegyik 4k Maxon vált automatikusan? Mitől függ ez?
Másik kérdésem hogy ebben nincs chromecast funkció de ettől függetlenül működik a youtubenál ez [kép] a funkció hogy kiküldi a fire tv-re? Ha működik akkor úgy is működik ha nem fut éppen a youtube?
Harmadik kérdésem kodival kapcsolatos. Tudom nem sokakat érdekel de nekem fontos (szeretem használni) a lejátszás közbeni zoom funkció! Úgy működik ahogy kellene, hogy nagyítja a képet vagy ahogy nem kéne és nyújtja? Mi box S például nyújtja de shield tv nagyítja . Köszönöm előre is a válaszokat!
-
péjé
őstag
válasz
boncogo
üzenetére
Lehet itt lesz a megoldás, az összefoglalóból:
A gembird NIC-U3-02 elé van aki javasol usb-hubot, mert a firestick picit nagyobb usb tápfeszültsége miatt esetleg nem indul el a lan adapter.
Van fórumtárs akinek a TP-Link is csak akkor indult el ha usb.hubot tett elé..Nálam sem indult el az usb lan, betettem egy sima usb elosztót a lan és az otg kábel közé így már megy.
-
boncogo
csendes tag
Ehhez a termékhez vettem otg kábelt (Gembird USB A – USB micro B F / M adatkábel 0.15m OTG fekete A-OTG-AFBM-04), mindent letöltöttem hozzá, beállítottam amit kell, az adatátvitel nem jön létre. Sem pendrive-ról, sem külső tápos winchesterről. nem lát semmit a KODI. Lehet, hogy ez a kábel nem jó hozzá, esetleg mással próbálkozzak? A pendrivealjzatba csatolt pendrive-on lévő filmet, adatforrást nem ismer fel?
Tisztelettel várom válaszukat. -
kivlov
aktív tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata, hogy Apple TV, Brave böngésző, SmartYouTubeTV alaklmazások mennek e a FireTv 4K verzión?
Csak mert most szereztem be egy Realmi 4K TV sticket amin GoogleTV van, de egyiket se lehet életre kelteni rajta Sideload megoldással sem.Köszi az infót
-
péjé
őstag
Beszereztem egy ax-es routert, a 4k max Kodi-n keresztül úgy játsza a bd iso fájlokat hogy öröm nézni...:-)
Nekem egyelőre ez az 1 cuccom tudja ezt, a nem rossz ac-s routerem után azért meghökkentő a különbség. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
esicyhun
üzenetére
Nálam egyik 4k max se viszi, írtam is a supportnak, az volt a válasz hogy a 7 nem támogatott, ahogy a táblázatban is szerepel . Azt az egy 7=t viszi amit el is küldtem neked..
-
esicyhun
tag
Egyre érdekesebb a DV profile 4 és 7 kezelése. A kisebb szobiban LG 48C11 van Firestick 4K-val, erre ma feltettem a Maven Nexus Kodi legfrisebb verzióját (20221219) és megtáltosodott: viszi az általad javasolt profile 4-5-7-8 test videókat hibátlanul, sőt mindent, amire panaszkodtam korábban (a 60-70 Gbájtos mkv-kat). Ezen a 6.2.9.4 SW van.
És a poén: a nappaliban LG C8 van Firestick 4K Max-szal, és azon ugyanúgy nem mennek a profile 4 és 7 sample-k és egyéb videók (természetesen ugyanazzal a Maven Nexus Kodival), csak fekete a kép DV módban. A két LG tv SW verzió szekciójában amúgy eltérő DV verziókat írnak. Még annyit ki fogok próbálni, hogy a régi 4K sticket átrakom a C8-ra, esküszöm a TV-ben levő DV verziószám is számíthat.
Ha van bármi ötleted, miért lehet, ne tartsd vissza. -
Fifi
őstag
-
embe
nagyúr
A Prime Video szolgáltatás előfizetésére nem találok lehetőséget. Lehet azért nem dobja, mert még pár napig él a már lemondott Prime előfizetésem?
Arra gondolok, ha már lejárt akkor dobja be a csak Prime Video megrendelés opciót.
Jól gondolom?
Vagy tud adni valaki egy linket ahol előlehet rá fizetni? Kíváncsi vagyok ha rámegyek mit jelez. -
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Amerikából megvehetem nyugodtan a max-ot? Ott ~15ezer huf a 2 év kiterjesztett garanciával. Működik idehaza a lengyel Prime Video-val is? Van valamilyen korlátozása az itteni használatnak?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
vodnyanszky
üzenetére
Ez akkor szokott előfordulni, ha nem külső app-ból, vagy külső app-ból de rossz verziót telepít valaki. Régebben azoknak ilyen átállíthatatlanul angol menüs volt, akik amazon storebol telepítették, mert az az amerikai verziót tette fel.
-
Janaboy
veterán
válasz
vodnyanszky
üzenetére
Beállításokban rakd át magyarra

-
vodnyanszky
csendes tag
válasz
Recon666
üzenetére
Nekem telepítve van az HBO MAX a FireStick 4K-ra.
Megy rendesen, az egyetlen negatívum, hogy angol nyelven kommunikál.
(a tartalmak persze nézhetők magyar szinkronnal)
USB helyett NAS-t használok, amit a PLEX-szel érek el, közvetlen azokat a könyvtárakat, amikbe a torrent pakolja a kész letöltéseket -
csenzi2
tag
Van kettő db Lite stick-em, mindkettő frissült Fire OS 7.6.1.4 -re.
-
virkir
veterán
A stick-ek megint akciósok amazon.de-n.
-
Xelo
addikt
nekem meg megérkezett tegnap az új harmadik generációs cube. a lassú lan nem nagy szívfájdalom mert wifi6on hasít 400-500 megával ami nekem bőven sok (4k maxnál ez 200mega körül volt). szerintem nagyon rendben van a cucc, sokkal gyorsabb mint eddig bármi amit próbáltam (4k max, chromecast with googletv, lg c2 saját rendszere, sony xh90 saját rendszere). ezt főleg a problémásabb appokban vettem észre mint a disney plus vagy crunchyroll.
még nem volt sok időm tesztelgetni, majd hétvégén. -
Swenk
aktív tag
Mi a jobb konfiguráció: MAX__TV___AVR
MAX __AVR__TV
Nekem mindkét esetben automata állásban van atmos hang. Akkor mindegy? -
Swenk
aktív tag
Igen, Samsung TV-m van. Köszönöm szépen az info-t.
-
Swenk
aktív tag
Nálam MAX-on az "Audio and Video Diagnostcs"-nál minden "Yes", kivéve az utolsót, ami "Dolby Vision"= No
Ez miért van így? Nálam van a hiba? -
virkir
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
És tényleg.
Nem túl rég hsz-ből látott verzióval próbálkoztam ahol nem a TV-s verzió volt megadva.
Köszi.Csápájev
Telefonra Easy Fire Tools telepít
APK telefonra letölt/felmásol
Appal kapcsolódsz a stick-hez és onnan indítod a telepítést. -
virkir
veterán
üdv ismét
Sima 4k-ra próbálom felvarázsolni a HBO-t, ami települ is gond nélkül csak éppen használhatatlan.
A stick távjára nem reagál, a TV távval rapszódikusan lépked össze vissza.
52.55.0.3
52.50.0.6
Ezek lettek próbálva.
Mi lehet a gond. -
Xelo
addikt
itt az ideje kockázni?
javítottak az upscalingen, jött DTS, DTS-HD, és Dolby True HD támogatás is rá. -
dh66e
veterán
válasz
Golyo69
üzenetére
Felvettem a supportal a kapcsolatot és szó szerint ezt mondták ami ide le van írva.

-
Sziasztok, Freevie app-ot szerettem volna telepíteni, de “unavailable”… van valami megoldás (apk telepítésen kívűl)
Köszönöm előre is. -
Csápájev
őstag
Nekem smart youtube -ban is van reklám
Le kell törölni az eredetit,vagy mi lehet a bökkenő? -
Csápájev
őstag
-
Csápájev
őstag
App controll valamiért nem látja a sticket.
MIndent a leírás szerint csináltam, debugging menüben minden on és mikor rákattintok a connectre,akkor hibát ír,nem látja
CSekkoljam jó e az ip cím stb.,de jó. Mi lehet a baj?
Bluetooth-on nem tudom átküldeni a smart youtubeot? Igazából csak ez érdekelne egyelőre. -
Szila|H|
tag
Sziasztok.
Szülőknek van egy régebbi sima mezei fhd-s Sony tv-jük. Múltkor anyumnak megmutattam hogy tud tabletjen kapcsolódni a Synology NAS-hoz, hogz tudjon sorozatot,filmet vagy a képeket megnézni. Viszont karácsonyra meglepném őket egy tv okosítóval, először xiaomit néztem, de megtetszett a Fire stick.
Youtube, DS video/File-hoz elég a Light verzió is? Itthon ahogy láttam 12e körül mennek. -
tomigonzo
aktív tag
nem kevesen nyavajognak mikor melyik app nem mukodik tokeletesen (plane ha kendacsolt), lehet orulni, hogy te csak 35 jurot fizettel a motyoert ami nem mukodik tokeletesen mert van aki 180t es meg a gyari appok sem

https://appleinsider.com/articles/22/12/12/apple-tv-owners-report-issues-with-exiting-youtube-app?utm_source=sendible&utm_medium=social&utm_campaign=RSS&fbclid=IwAR16JloCCCbUxGfPnYADoPcJGRnmNkIxU0nMcgqICjQ38pw2LV4gmDJ4M_Y -
péjé
őstag
Végre nem wifin megy a 4k max. Az usb lan nem indult el ahogy írja is az összefoglaló, egy sima kicsi usb elosztót elétettem és megy is, komoly hubot nem kell vásárolni ehhez.
-
Golyo69
senior tag
Közben megjott a 4K Max a sima 4k helyett. Nem sokat kellett potolnom rá így megérte.
Itt érdekes egyből megy mindenhol az Atmos
Elég szemét húzás egyébkent. De ez van. Jó cucc ez, projektorhoz tökéletes.
TV-m alapból tudja ezeket de a projektorhoz kellett
-
Recon666
Közösségépítő
Köszi sràcok
vègül.ő lett. -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Recon666
üzenetére
Ha a külső adattárolóról nagy méretű 50 GB+ filmeket szeretnél lejátszani és az AVR-ed (soundbar-od) miatt fontos a HD tömörítettlen hang akkor meg fontolandó egy Shield TV pro.
HA elengeded a HD hangot, akkor az y kábeles megoldással közvetlenül a stick-re is kötheted. De ha van egy hálózati eszközöd, aminek van USB portja, pl router, akkor arra is és arról meg tudod osztani és úgy lejátszani ......
Bár a vezetékes utp kapcsolat miatt úgy is javasolt az y kábel és az usb-s+utp-s hub. De ez a rész benne van részletesen az összefoglalóban. -
gyűrű
Topikgazda
Hálózatról játszok le filmeket, így nem próbáltam ki minden lehetőséget, de hivatalosan ez így van, az új cube-n van NTFS lehetőség a többin Fat32 az alap.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Recon666
üzenetére
nekem sikerült feltenni pc-ről, miután bezsákoltam. azóta automatikusan frissül. előtte talán usa régióra volt állítva a profilom (hosszabb idő is lehet, míg felfogja a rendszer a váltást és engedi "megvenni")
-
-
Recon666
Közösségépítő
Sziasztok! Szemeztem a gyartó stickeivel, viszont olvastam hogy az hbo max problémàs telepìteni. Kèrdésem, hogy ez minden stickre vonatkozik?
És egy ajànlàst is kérnek 4k stickre lenbe szüksègem hbo max tàmogatàssal es ha usb külső eszközt is tudna kezelni az sem lenne baj.

Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mivel nemrég vettem egy apple tv-t, nem bánom, hogy most nem rendeltem (azért az atmos bosszant)…
még nem volt sok időm tesztelgetni, majd hétvégén.

fél óra tutorial nézés után feladtam.