-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FingR86
őstag
na akkor leírom a teljes konfigot - mert sikerült megoldani a gondot "FÉLIG"
van egy Amlogic S905X2 boxom amin Coreelec 9.2.6 fut, annak az USB 3.0 csatiján van egy 2TB-os HDD és a qbittorrent fut a boxon 0/24. A box gigabites LAN-on keresztül csatlakozik a Tenda AC11 router gigabites portjába. A sebességgel nincs gond, mert PC-ről hálózaton keresztül 80-110Mbyte-al másolok oda vissza a boxra kötött HDD-re.
Az LG CX ennek a boxnak a merevlemezét éri el DLNA-n keresztül, amit a coreelec hoz létre.
A TV wifin keresztül gond nélkül olvassa a 80-100GB filmeket a DLNA-n keresztül.Na mármost a MAX Stick-en van egy Just player és egy Master + FireTV kodi (20)
valamint raktam fel egy X-plore fájlkezelőt is.A just player pufferelése megoldódott, mert én a Stick-ről úgy próbáltam elérni BOX merevlemezét, hogy X-ploren belül SSH fájl átvitel. Ott meg volt adva a box IP címe és már láttam is a merevlemez fájljait. És megnyitottam őket a just playerrel, de csak pufferelés.
Na reggel vettem észre, hogy az X-ploreben van olyan is, hogy DLNA. Azon keresztül elindítva a filmeket just playerrel már működik hibátlanul, nincs pufferelés.
Most egy dolog maradt már csak, a KODI.
Feltelepít, beállítások, file manager.
Elérési útvonal megadása: Zeroconf böngésző / Coreelec (SAMBA) majd mentés.na ha így adom meg az elérési útvonalat, akkor pufferelés van csak.
próbáltam még olyat, hogy az X-plore appon belül a DLNA könyvtárból nem just playerrel nyitom meg a filmeket, hanem Kodi-val. "Megnyitás mint...", aztán KODI. De így csak felugrik a kodi alkalmazás, de nem indítja a filmet.
szóval arra kellene már csak rájönnöm, hogy a stick kodiján hogy adjam meg az elérési útvonalat, hogy jó legyen.
-
kzkz
őstag
válasz
FingR86 #2542 üzenetére
Próbáld meg a gyári 18.9-es KODI-val. Nálam a sima 4K simán viszi az 50GB-os cuccot is: http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/
-
FingR86
őstag
egész reggel prógálgatom ezt a stick-et, de akármit csinálok ha 40GB körüli filmeket próbálok elindítani, akkor csak a pufferelés meg akadozás van. Kodin is meg just player-el is. A speedtest ezt mutatja.
szerintem ennek mindenre elég kellene hogy legyen.
Mi lehet a gond akkor ?szerk.
kipróbáltam hogy a stick-en csináltam egy fájl másolást X-plore appon keresztül
a kodis merevlemezről a stick belső tárhelyére, és ott meg csak 4.5MB van, akkor valami bibi itt lesz. -
FingR86
őstag
Engem csak ez zavart meg hogy : VAGY
"usb A-A kábel vagy egy usb y kábel"
-
FingR86
őstag
válasz
kokokka #2536 üzenetére
Úgyis érkezik a napokban egy ax3600, meglatjuk mit szól hozzá.
Egyébként nem idegesítene a dolog, ha minden más eszköz nem menne hibátlanul. 2 szobával arrébb a Samsung tv is úgy hasít, hibátlan. A tv ami mögött a Router van, megint tökéletes. Csak ez a stick nem tetszik a wifinek? -
FingR86
őstag
válasz
FingR86 #2533 üzenetére
Na a hang megoldodott. Én voltam amatőr. At kellett állítani kodit expert módba és engedélyezni az eac3-at.
Most ott tartok hogy próbálnek egy [link] ilyen hubot be üzemelni egy sima otg kábellel. Hiába adok be a hubnak type - c—n keresztül áramot, nem indul el a stick. Ötlet esetleg vkinek?
-
FingR86
őstag
hát eddig csalódás a dolog
a wifije olyan szinten gyenge, hogy az vállalhatatlan.
konkrétan már betettem az antennák közé a stick-et és még így is pufferel a 20GB-nál nagyobb filmek. Pedig a speedtest alkalmazás 400+Mbit-et mutat. Nem gondolnám h a routerrel van a gond, mert az LG CX ugyanarra a routerre csatlakozik és ott a 80+GB filmek vajsimán mennek...valamint felment a kodi: (master+fire tv): ez nem tud DD+ ? Csak AC3-at ?
Csak AC3-nál vált át a Z906 Decode-ra és 5.1-re.
DD+nál meg semmi, 2.0eddig a legkellemesebb csalódás a just video player: az kb tud minden hangot és ugyanúgy megy a DV.
-
FingR86
őstag
nem volt semmi gond, ma megérkezett és hiba nélkül működik.
kérdésem lenne.
Amlogic boxon a CE 9.2.6-ot használok
ez gondolom Leia. Ezt úgy nagyjából már ismerem. Ez megfelelne nekem a stick-re is.
Ahhoz hogy tudjak MKV filmeket nézegetni DV-ben, ez jó nekem ha ADB-n keresztül felrakom a stick-re ?
kodinerds-20201023-0655c2c718-Leia-FireTV-armeabi-v7a.apkvagy pedig matrix + master verziót kell feltennem ? Mert odaírva, meg ahhoz látom hogy:
Matrix + master
Support für Dolby Vision mit MKVkodinerds-20220112-3694127e-master-FireTV-121-armeabi-v7a.apk
-
vak_bottyan
tag
válasz
Anubis126 #2520 üzenetére
Február végén megyek haza. Ha gondolod viszek neked egyet! Privátban megbeszélhetjük a részleteket. Budapesten át is tudod venni majd! Német Amazonos, a Cube-ot is magamnak onnan rendeltem. Itt dolgozok.
https://www.amazon.de/-/en/Stick-streaming-device-Remote-controls/dp/B08MT4MY9J/ref=sr_1_1?ascsubtag=1ba00-01000-org00-win10-other-nomod-us000-pcomp-feature-scomp-feature-scomp&keywords=Fire+Tv+4k+Max&qid=1641931947&sr=8-1https://www.amazon.de/-/en/fire-tv-stick-4k-max-international-version-streaming-device-wi-fi-6-alexa-voice-remote/dp/B08XY388HX/ref=sr_1_2?ascsubtag=1ba00-01000-org00-win10-other-nomod-us000-pcomp-feature-scomp-feature-scomp&keywords=Fire+Tv+4k+Max&qid=1641931947&sr=8-2
Ez a két verzió van most! Egyik német kiadás.
-
janisjoplin1
tag
Sziasztok..
Friss,Fire Tv 4k Max tulaj vagyok..
Melyik kodit kell letölteni ami viszi a DV-t ?
Köszönöm..
Janis Joplin -
zoltan6
addikt
Én nem is hallottam még ilyet,hogy tiltva lenne az eszköz valamiért.Akkor valószinüleg nem európai verzió volt.
-
sepsi0
őstag
válasz
Anubis126 #2526 üzenetére
Azért én napi pár percet rászánnék arra, hogy az eladó ne nagyon tudjon "normálisan" árulni. Írkálnék minden hírdetéséhez, jelenteném a vaterának, Amazonnak. Ha van ügyfélkapud, még egy feljelentésre is szánnék időt, 10k felett van az érték....
Én nem vagyok haragtartó.
Ha nagyon ráérnék, egy másik accról intéznék vele valamit személyes átvételre. De nem adok ötleteket.
Aki engem átverne, nem járna jól velem.
És igen, megéri főleg a lelki nyugalmam.
Aki ilyet megcsinál és eltűnik, megérdemli a törődést. -
FingR86
őstag
na úgy néz ki, hogy én is beállok a klubba. Egy nagyon rendes kolléga felajánlott egyet, ami nemrég érkezett meg neki. Rendeléskor valószínűleg bent maradt a pipa, hogy linkelje hozzá minden eszközt a fiókjához, amit rendelt (2db). Ugye elég ha csak törli a fiókhoz kapcsolt eszközök közül azt amelyiket átadja a részemre, és nem lesz gond ? Ezt a linket küldtem neki: [link]
-
Anubis126
csendes tag
válasz
oroszlan12 #2519 üzenetére
Az eladó nem reagál semmire. Jobb lesz inkább emagon veszek ilyet, bár az nem max, csak sima 4k. Egyenlőre gondolkodom a vásárláson...
-
Anubis126
csendes tag
válasz
oroszlan12 #2517 üzenetére
Nem segítettek, állandóan a rendelési számot akarták tőlem kérni. Mivel nem az amazonról vettem nem segítenek.
Azt is megkérdeztem tőlük, nem-e tudnák megmondani, hogy lopott vagy tiltott eszköz van-e nálam, de nem segített. -
Anubis126
csendes tag
válasz
oroszlan12 #2515 üzenetére
Az a baj én vateráról vettem egy eladótól. Próbáljak így is ráírni az amazonra? Segíteni fognak?
-
oroszlan12
tag
válasz
Anubis126 #2513 üzenetére
Nekem volt ilyen gondom.Amazonról rendeltem egy Cubot de most az mind1 sztem.A postán eltűnt státusz de 2 nap múlva megkaptam.Visszatérítést is.Felhívtam az amazon ügyfélszolgálat át,mivel elveszett volt a rendszerben automatikusan letiltották.Mivel megkaptam 2 napra rá így pár órán belül vissza állították,azután már működött.Nem tudom honnan vetted de sztem ez lehet.
-
Anubis126
csendes tag
Sziasztok!
Csak bogarásztam továbbra is a fenti hibát és jó néhány megnyitott amazon fórumszálat találtam amiben ugyan úgy jártak a fire tv stick 4k maxxal mint én. Elindul a nyelv és a wifi választóig, majd belefúl a frissítési folyamatba. Tessék: [link]
Remélem ti nem jártok így.
Sajnos megoldást még mindig nem találtam rá. -
esicyhun
tag
Társasházban laksz amúgy? Mert tutira számít az is, hogy a csatornák mennyire telítettek. Illetve az enyém a 36-os csatornán megy, 80 Mhz-es sávszéllel, de az interferenciára azt írja, hogy csak "elfogadható", bármit is jelentsen ez. Szóval hiszek neked, de nálam ennyit tud.
-
Joshi
titán
válasz
esicyhun #2507 üzenetére
"A legfurcsább az, és nem számítottam rá, hogy a Max stick több mindent játszik le Kodi alatt DV-ben. Több mkv is van, ami a sima 4K sticken elindul ugyan, de tökfekete volt a kép, ezek a Max sticken ugyanazzal a Kodival mennek (Maven)."
Privibe küld el légyszi azoknak a releaseknek a nevét, ami a sima 4K Sticken nem mentek. Ki szeretném próbálni én is. Köszi. -
Ra3
őstag
-
esicyhun
tag
Sziasztok!
Szeretnék némi gyakorlati tapasztalatot megosztani.
Firestick 4K-ról váltottam Firestick Max-ra. A 4K még régebbi verzió, a távirányítón nincsenek még dedikált nyomógombok.
Wi-Fi lefedettség tekintetében nincs változás. A stickeket használom SMB-n keresztüli történő videóanyag lejátszáshoz, de a nagyobb 60-70 Gb méretű, HDR-es anyagok Wi-fivel már akadoztak, pont határon voltak, a Kodi kiírta, hogy a forrás olvasási sebessége túl lassú. Volt, hogy csak kb. 15 másodpercenként akadt meg, de nem volt tökéletes. A routerem a Max sticktől kb. 1 méterre van, AC-s, freshtomato-s Xiaomi R1D router. Telefonnal mérve a sebessége akár 300 Mbps is van, de a stick esetében ennyi nyilvánvalóan nincs. Hozzá kell tennem, hogy én társasházban lakom, elég zsúfolt az "éter" az 5 Ghz-es sávban is, el tudom képzelni, hogy magánházban egyéb routerektől távol menne a lejátszás wi-fivel is.
A megoldás az lett, hogy egy tápellátást is adó, USB Y kábellel, és egy sima régi Sony telefonhoz való OTG kábellel kötötöttem rá egy USB 3.0 - 1 Gbps ethernet adaptert (köszi a fórumos kollégának, aki javasolta korábban), ezzel minden rendben, nincs akadozás eddig semmilyen anyagnál sem. Az USB Ethernet adapter egy mezei, korábban még CoreElechez rendelt kínai, név nélküli, de a Gembird NIC-U3-02-ra kísértetiesen hasonló "csoda". X-ray funkciót bekapcsolva a 70 Gb méretű fájlok lejátszása közben sokszor akár 120-130 Mbs-ot is eléri az adatforgalom.
A legfurcsább az, és nem számítottam rá, hogy a Max stick több mindent játszik le Kodi alatt DV-ben. Több mkv is van, ami a sima 4K sticken elindul ugyan, de tökfekete volt a kép, ezek a Max sticken ugyanazzal a Kodival mennek (Maven).
Az egész Max stick gyorsabb, pörgősebb, főleg a menü, ill. appokban (pl. Kodi) érezhető. (Nem ég és föld a különbség, de azért érezhető). Ha valakinek DV miatt kell, vegye a Max verziót, HDR10-hez mindegy.
-
kmarci25
veterán
válasz
FingR86 #2505 üzenetére
Ha korábban nem, húsvétkor szokott lenni akció. Ezzel elvileg automatikusan tudd figyelni a termék árát, és küld értesítést, ah csökken: CamelCamelCamel
-
sepsi0
őstag
válasz
FingR86 #2502 üzenetére
Én megvárnám míg megint akciós lesz... Sokszor van akcióban.
Mailboxde: regisztrálsz, kapsz egy címet, amit meg adsz az Amazonon, meg egy azonosítót, azt is meg kell adni, az nagyon fontos, ez alapján tudják az accodhoz kötni a megrendelésed.
Megrendeled az Amazonon a mailbox címedre meg azonosító számodra, ingyen szállítja oda az Amazon. Megérkezik a mailboxhoz kapsz értesítést. Kiválasztod a szállítás módját, előre kifizeted (10-12€),feladják és várod a futárt.
Kb ennyi az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest