Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Videós, mozgóképes topik
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mini PC
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
Topikgazda
Én az elején próbáltam csak a downloadert. Fenn van az xprole fájlkezelő, a 4k maxon, azzal elérem a PC=vagy a nast. Mindent azzal telepitek.
@csabi elhiszem, csak nem láttam még a saját gépemen.
-
Fandango
veterán
Miből gondolod hogy ennyien rosszul csinálunk valamit, akik jeleztük, hogy zip fájlt tölt le.
Telefonon se teljesen jó a letöltés, mert bár a mérete megvan, de apk.zip a fájl végződése.
Ha sticken a downloader-ben nyitom meg az oldalt, és ott akarom letölteni, akkor egy net.zip fájl jön le, ami pár kbyte. -
Csabi1984
addikt
Felmerült egy-két kérdés
Firesticknél megoldható-e hogy pendrive csatlakoztatható legyen? Ha lehet akkor az eszközt lehet-e smb módján elérni a hálózaton?Melyik a legjobb /népszerűbb fájkezelő a stickre?
2 nap alatt azt kell, hogy mondjam nem bántam meg az eszközt. HBO-t nem próbáltam a sticken de az Android TV-men úgy is rajta van.
-
m0ski
aktív tag
Köszönöm, akkor lehet, hogy mégis váltok.
APK: először amikor próbáltam, nekem is csak net.zip jött le, végül PC-n leszedtem az APK-t, felraktam a NAS-ra, és onnan került fel a stickre.
PC-n Firefoxban próbáltam a letöltés után normális URL-t visszanyerni, de biztos, hogy valami átirányításon megy keresztül a link, mert csak egy index.php végű URL-t kaptam vissza a tényleges apk elérési útja helyett. -
blakey
titán
A Maven féle jobban optimalizált, sokkal jobban kihasználja a Fire TV tulajdonságait, mindenképp az az ajánlott. Normális Atmos, DTS hang, a videókkal is jobban bánik, stb.
Más: apk telepítés
Nem igazán értem, hogy miért nem olvastok vissza, keresgéltek itt a topikban, mert többféle módszer létezik. A helyhiány miatt én csak a szükséges app-okat telepítem, igyekszem minél kevesebbet használni, tehát az egyik módszerem az, hogy letöltöm a Downloader-t majd a segítéségével a Kodit. A Kodi fájlkezelőjét használva, a számítógépről (amivel letöltöttem a fájlokat) mindent áthúzok egy mappába és a Downloader segítéségével feltelepítem, sima Kodit törlőm, ez a módszer azért jó, mert ha pl. egy pendrive-al bővítjük a tárhelyet akkor a külső tárhelyre fog települni a legtöbb app, nem kell átmozgatni. A másik módszer az adblink, ezzel felteszem a Kodit, majd Downloader segítségével feltelepítem a szükséges appokat. Megnéztem még egy Androidos eszköztől és nekem most is apk-t tölt le, úh. valamit nagyon rosszul csináltok, ha zip-et tölt le. -
m0ski
aktív tag
válasz
Csabi1984 #3794 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a sima KODI nem viszi, kell a Maven. De mivel nincs DV anyagom, nem próbáltam, csak olvastam.
De igazából a többieket is kérdezem, hogy a Maven verzió Fire OS optimalizáltsága miben vehető észre az alap KODI-hoz képest?Utoljára a simát raktam fel, az most megy rendesen. Ha nem muszáj, nem kezdeném újra a library építést meg az egész folyamatot (hacsak a KODI-n belüli backup-al nem tudnék átköltözni Maven-re
)
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Baga19830701 #3780 üzenetére
Nem értem nektek mitől lesz zip. Nekem minden androidos cuccom apkot tölt le.
-
kzkz
őstag
-
blakey
titán
válasz
Baga19830701 #3780 üzenetére
Reggel szereztem egy Androidos telefont, sima apk-ként töltötte le. Nem tudom mitől lesz zip.
-
blakey
titán
válasz
Baga19830701 #3771 üzenetére
Nekem nem zip-et tölt le, valamit rosszul csináltok, semmivel sem sikerül zip-et letöltenem, ha a Maven Kodit szeretném letölteni. Egyébként mire klikkeltek?
Ide kell klikkelni:
Ide feltöltöttem a biztonság kedvéért. -
tsilver
aktív tag
Disney+ gombot valahogy át lehet mappelni a Kodi-ra, nem találtam olyan leírást amivek Kodi-t lehetne csináln
-
Csabi1984
addikt
Kipróbáltam, hogy tegnap nem léptem ki a Kodiból csak a Tv-t kikapcsoltam ami kikapcsolta az erősítőt. Mikor bekapcsoltam a Tv-t a Kodi-n a képernyőkímélő futott
Lehet, hogy csak azért mert nem ment alvó módban. -
Fandango
veterán
válasz
Baga19830701 #3774 üzenetére
Apps2Fire segítségével.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Baga19830701 #3771 üzenetére
Ezt én is alátámasztom. PC ről apk-t szed le de firewire sticken downloaderrel net.zip
-
blakey
titán
válasz
Baga19830701 #3769 üzenetére
Már többször linkeltük, igen, innen, a "Download"-ra klikkelsz, természetesen a Fire TV -re valót töltőd le, apk-t tölt le (
net.kodinerds.maven.kodi.firetv.armeabi-v7a-202204192217-f97978d7-Matrix.apk
). Miért írod, hogy zip-eket? Nekem még nem sikerült zip-et letölteni. -
blakey
titán
A képernyővédő kikapcsolható menüből is, az nem nagy probléma, de az, hogy mindent ADB-vel oldjak meg, már számomra nem elfogadható és nem is akartam azzal is ennyit bajlódni. Egyébként azért vettem, hogy kipróbáljam, teszteljem és lássam, hogy tudok-e vele együtt élni vagy sem úgy, hogy a zenét másképp oldom meg. Az általad linkelt oldalt is elmentettem, kipróbáltam, működik is, de inkább nem használom zenére a stick-et, USB-n nem ismeri fel a DAC-ot, TV- keresztül nem hallgatok zenét, a BT meg működhetne, de a hang minősége "zenei füllel" pocsék. Gondolkodtam egy rPI+Volumio-n, ami + kütyü lenne, aztán sok gondolkodás után inkább CE20-at használom, azzal jó a zene, rádió és 1-2 kiegészítő, mozira, stream-re mást használok, úh. most a fő rendszerben nincs változás, maradtak a jól bevált párosok annyi különbséggel, hogy már Kodi Nexus-szal fut a CE.
-
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
viperabácsi #3750 üzenetére
Sajnos csak olyan működhet, ahol a képernyővédő nem aktiválódik vagy a készülék 20 perc után nem megy alvó módba, tehát olyanra lesz szükség, ahol a képernyőn van valamilyen aktivitás, anélkül qka. Zenére gyakorlatilag alkalmatlan a Stick, én is próbálkoztam, Kodi alól is, 20 perc után alvó módba ment ráadásul nálam csak a BT jöhetett szóba mivel a HDMI közvetlenül a TV-ez csatlakozik.
#3751 tomigonzo
Ugyanúgy viselkedik az is, a myTuner egy nagyon jó lejátszó, évek óta azt használom, a Stick nem zenére van kitalálva, emiatt, sok próbálgatás után úgy döntöttem, hogy nem veszek mellé egy másik zenére alkalmas eszközt, hanem visszatérek a VIM3+CoreELEC-hez és azzal oldom meg a zenét és a Kodi kiegészítői használatát, mozihoz másik eszközt használok. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Ha szeretnék Hdmi hosszabbító kábelt venni kell-e valamire figyelnem? Hosszabbítónál is van 2.0 2.1 hdmi?
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
viperabácsi #3750 üzenetére
tune.in barmifele eszkozre is
https://tunein.com/ -
viperabácsi
addikt
Egy kérdés rádio hallgatásra melyik app a legjobb ?
Próbáltam a MY Tuner-t , de az képernyő védőre kapcsolva 30 másodperc után leáll. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok sajnos nem boldogulok ezzel a firestickel
Miért van az, hogy ha számítógépen nézem ezt az oldalt és rámegyek a jobb oldalira ami ugye a firestickhez való a számítógépen nézve apk kiterjesztés, míg a firestick zip-ben szedi le. Nem értem miért. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Csabi1984 #3741 üzenetére
használd a mobilodon az amazon fire tv app-ot. itt még gépelni is tudsz a telefon billentyűzetén.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Mai nap átvehető a Max Firestickem
A sticknek van fájl kezelője amin elérhetem a NAS-t jogosultság megadása után. Ha igen akkor az járható út, hogy letöktöm a NAS-ra a maven kodi apk-t és onnan telepítem? Mert nézegettem azt a Dowmloader-t de ott csak link lehetőség van és ha mégnézzünk egy egy elérhetőseget akkor aztán lehetne pötyögni a taviranyitóval -
tsilver
aktív tag
lehet valahogy a Stick alap hangerejét változtatni? a TV normál esetben 20 egységgel hallgatom a stick esetében meg 2-vel, már nem tudom jobban csökkenteni
-
spiky03
veterán
-
Dani_kp
addikt
válasz
zolikaDB #3736 üzenetére
Egyenlőre ennyi, netflix, hbo max és a youtube volt a lényeg. Majd nyáron ha jön a Disney+ akkor jövök majd erre szerintem, de addig is read only üzemmódban látogatom a topicot.
Még annyit kérdeznék, hogy ezekre az appokra szokott jönni frissítés, ha igen akkor automatán frissül vagy törölni kell manuálisan a régit és úgy fel az újat? -
Mano66
senior tag
Ha NAS-on van a média tartalom elég a sticken telepíteni a kodit vagy kell hozzá a Plex is. Vagy elég a kodiban betallózni a mappa tartalmakat mint a CE-nél.
-
Dani_kp
addikt
-
m0ski
aktív tag
Az ünnepek alatt kísérleteztem egy kicsit, és úgy tűnik megvan a hiba oka.
Ha KODI alá feltelepítem a Library Watchdog-ot, akkor onnantól kezdve szaggat a 1080p. Úgy, hogy a plugin látszólag nem csinál semmit (direkt bekapcsoltam a progress-t, hogy lássam ha dolgozik).
Viszont amint kikapcsolom, megszűnik a szaggatás.Nem tartom valószínűnek, hogy a szaggatást a wifi kapcsolat okozza, mert bekapcsoltam a System monitort, és nem mutatott érdemi forgalmat Watchdog mellett sem. Szóval nem hiszem, hogy a LAN adapter segítene.
Ha más megoldás nem lesz, marad a Docker-es Emby, a KODI-t megtartom RTL Most-hoz és TV2 Playhez
-
tsilver
aktív tag
válasz
tsilver #3712 üzenetére
csak tapasztalatnak, bár nem gondolom, hogy sokan akarnák így használni
Szóval arra gondoltam, hogy bedugom az USB DAC-ba és TIDAL-t hallgatnék jobb minőségben ,de sajnos így nem megy az FS-el, ez okozta a hibát illetve hogy meg sem szólalt a KODI alatt, bár itt legalább elindultak a videók.
-
tsilver
aktív tag
- 4k-s TV-n a streaming appok tökéletesen mennek és FS4KM-on is
- bedug régi HD Tv-be, felület átállítva no HDR, 1920 felbontás. OK
- semmilyen streaming-et egyik szolgáltatótól sem játszik le FireOS alatt, mindegyeiknél unable video, vedd fel a kapcsolatot üzenet -
tomigonzo
aktív tag
udv, esetleg masnal is:
tegnaptol nincs CEC, ujra hozzaadtam a tv-t, minden resetelve, sem hangero, sem power,
4k max,
havernal sima 4k onmagatol alapallapotba hozta magat, minden app eltunt, gondolom jol sikerult sw frissites,
masnal?? -
code1005
senior tag
Van akinek megy a netfix atmos? (Nekem a 4k-se akar) Ha megy akkor mi az app verziója, illetve a stick os verziója?
Köszi!
-
Janaboy
veterán
Azért elég gáz h a Hbo Max csak full hdban megy nem HDR képes 4k tvn
-
-
azbest
félisten
válasz
Baga19830701 #3704 üzenetére
ugye nem másokkal együtt használsz fiókot? Ha rendes, csak általad használt fiók, akkor esetleg a netkapcsolatod vacakolhat.
-
Baga19830701
csendes tag
válasz
Baga19830701 #3693 üzenetére
-
tsilver
aktív tag
válasz
kokokka #3700 üzenetére
mindegyik van Maven kodiban is installálva
meg külön is most próbálgatom , de most HBOról beszéltem ami nem megy csak HD közelében, de hogy látom gyűrűje leírását ez vmi központi bénaság most, és persze nem kadenciahelyes ugrál mint a fene a fries alatt Kodiban meg el sem indítja a filmet
ezek a beállítások -
tsilver
aktív tag
természetesen a TVappot 52.10-et amit itt linkelgetünk
HDR TV van. TV apja jónak tűnik és a tömni streaming szolgáltató is jó 4K
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver #3698 üzenetére
Nem tudom mit csinált a hbo, de pár napja a 2 itthoni firestick 4k maxon, csak full HDban megy. Se 4k se dv. Ugyanez a helyzet a kodis addonnal is. Megjelenik a 4k dv sáv de nem játssza le. A shieldemen és az android tvmen megy ugyanúgy mint eddig ... Netflix és a prime app fullos továbbra is. Annyi hogy pár napja volt egy fire tv frissítés. Már ujraraktam mindet de ennyi.. 2 stick ugyanazt csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- iPhone topik
- Marathon (2025)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Filmvilág
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest