Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
Topikgazda
-
mikrofon
veterán
Nem, sajonos nem tudom oda tenni a pöttyöt. Nem engedi.
Csak az angolt engedi kiválasztani, meg az eszközt alapértelmezettet. Ugye mind kettő esetén angol lesz.
A magyar a harmadik lehetőség, de az ki van szürkítve, nem tudom kiválasztani és a magyar szó mögött zárójelben szerepel hogy "nem támogatott a magyar nyelv ezen a készüléken" -
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Most próbálok felokosítani egy buta TV-t Firestick 4k max-szal. Az első amin elakadtam, hogy a hbo max alkalmazásban minden angol mert "nem támogatott a magyar nyelv ezen a készüléken" .
Egy másik fórumban linkkelték ezt a Hsz-t. [link] Megnéztem és nekem a régió az magyarra van állítva.
Hogy lehet ezt megoldani?Én egy olyan nagyszülőnek szeretném ezt az eszközt beállítani, aki nem ért angolul. Ezért lenne fontos hogy a hbomax mindenképpen magyar legyen.
Esetleg a maga a FireOS is lehet magyar vagy az csak angol?Még egy dolgot szeretnék megoldani mindképpen.
Tv csatornákat szeretnék neki beállítani, de interneten keresztül mert nincs vezetékes tv előfizetésünk. Erre melyik alkalmazás jó? Melyiket lehet felrakni a Firestick 4k max-ra?
Korábban volt my tv telenor de ugye ez a szolgáltató átalakult. Milyen ehhez hasonló alkalmazást lehet erre a Firestick 4k max-ra feltenni?
A legideálisabb a telekom tv go lenne mert minden előfizetésünk telekomos.Gondolom annak is örülne ha valahogy ilyen tipikus sorozatokhoz hozzá férne amiket a kereskedelmi csatornákon szoktak sugározni. Van ehhez Firestick-re is felrakható alkalmazás ami magyar nyelvű?
-
Csabi1984
addikt
válasz
headhunter #3992 üzenetére
Nem az Aquaból rendeltem
csak azon az oldalon voltam és egyszerűbb volt a linket bemásolni
OTG-t és a Lan adaptert korábban a PCX-től
Sőt ezt a hubot is onnan rendeltem most meg. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok globális segítséget szeretnék kérni. Gembird gigabit usb3. adapter miatt be kell iktatnom egy USB hubot és ha így van akkor 3.0-t vennék.
De nem tudom összerakni fejbe az összeköttetést
1db Firestick maxom van
1db Gembird Gigabit USB3 Lan adapter
1db Gembird OTG kábelUsb-c tipusú hubot kell vennem, vagy sima Usb csatlakozásút?
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok. az Apple Tv-t le lehet tölteni? Feldobja nekem az alkalmazás áruházas verziót de ezután minden programra ezt írja ki!"Purchase Failure. Sorry, we were unable to complete this purchase. Your account has not been charged" Nem értem mi miatt teszi ezt. Német címről próbálom a német verziójú Cube-on! Van erre valami módszer? A kártyám aktív és pár hete rendeltem is. Esetleg egy működő apk linkje is jöhet, mert amiket én találtam az ha egy film lejátszására bökök, kidob a kezdő oldalra!
-
gyűrű
Topikgazda
Ide feltettem egy kis táblázatot arról ami itthon van, melyiken kb. mi megy..
-
sb
veterán
Igen. Én viszont nem írtam teljes képet így félreérthető volt. Ezt akartam korrigálni.
Engem is zavart ha betévedek és 3 ember 3 félét ír. Jobb ha a végén tökéletesen ugyanaz a konklúzió.@azbest
neked hanyas számú szoftver van a stickeden? 7.2.7.3? Az about részen van a my fire tv menüben, ha jól emlékszem.
7.2.7.9, de frissítés előtt is ugyanaz volt a helyzet, arra már nem emlékszem előtte melyik verzió volt pontosan. -
zseko
veterán
válasz
reinerg #3970 üzenetére
Nekem engedte. Azóta nem próbáltam mást telepíteni rá.
A HBO Max-ot és a Kodit én is úgy töltöttem át rá telefonról, csak nem bonyolítgattam meg ennyire különböző appokkal és debugging móddal (nekem ez az). Simán X-Plore-t használok és a sima LAN hálózatot. Nekem ez az egyszerűbb. Persze ez csak a vásárolt appal működik, de már évekkel ezelőtt megvettem, pont ezért (na meg hogy értelmes, Total Commander-szerű kétpaneles kinézete van, így nagyon egyszerű használni). -
törölt tag
Ez komoly, hogy a Netflix appból nincs kilépés lehetőség, csak ha a Home gombot nyomom meg?
-
headhunter
addikt
Wi-Fi 6-ból ennyit sikerült "kisajtolni": [link] , [link]
--------------------------------------------------------------------------------------------
Fire Stick update...
firetvsticks.com -
reinerg
újonc
Szóval gyári visszaállítás után és magyar cím mellett enged feltenni appokat? Most is?
Én nem akartam ilyenekkel kísérletezni, mert ha esetleg a meglévő appokat sem tudom visszarakni, akkor az elég nagy szívás. Ehelyett kipróbáltam az Apps2Fire, és Easy Fire Tools appokat, és működnek. Ezek telefonos appok, rá tudnak kapcsolódni a Fire TV-re, és utána át lehet vinni a telefonon lévő appokat, ill. fájlokat. A telefonra letöltöttem a HBO Max megfelelő .apk-ját az apkmirror oldalról (az Android TV-re való változatot, amit itt olvastam), és az Easy Fire Tools program átvitte a stick-re és installálta is (sideload). Ugyanígy vittem rá a Downloader (by aftvnews)-t is, ami után már akár a stickről is tudok installálni, de a telefonról szerintem egyszerűbb. A sticken persze engedélyezni kell a külső forrásokból való appokat, és a rákapcsolódáshoz a debugging-ot. -
azbest
félisten
válasz
tsilver #3965 üzenetére
mivel widevine L1 -es a shield is ( és a firetv stickek, mibox / mi stickek) ezért igen, tudnak 4k hbo max-ot, amikor épp nincs elcseszve valami más miatt. De a hbo max hivatalos app úgy tűnik, hogy csak hdr megjelenítővel mutat(ott) 4k-t, simával nem.
#3963Csabi1984
"Allways HDR-t nem akarok."
nekem úgy tűnik, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindig hdr lenne, hanem az almenüben lévő magyarázó szöveg szerinti: ha hdr a megjelenítő, akkor hdr. Nekem a sima 4k stick akkor mutatja jól a színeket a hdr10-es videót játszva nem hdr tévén, ha always-ra állítom. Ha adaptívre állítom, akkor torzak a színek, mert sdr-ként akarja játszani a hdr10es tartalmat. Alwayson meg mintha lekonvertálná sdr-re. Bár hdr megjelenítővel lehet más a viselkedés, nem tudom hogy sdr-t megpróbál-e felkonvertálni olyankor. Ki kell próbálni. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a tapasztalatok alapján melyik Maven firestick-Kodi (matrix) kiadást használjam? Mindig felfeissitem az újabbra és nem tudom, hogy ez mindig jó döntés-e?Van mód backupolni a kodit? Ha esetleg valami bekavar akkor egy korábbi mentéssel orvosolni lehessen?
-
Csabi1984
addikt
Sajnos nem jöttem rá az anomaliára. Eddig minden rendbe ment 4K dolby Vision is. Majd ma kikapcsoltam az eszközöket, hogy kitudjam húzni a tv állványt. Ugyan oda csatlakoztattam vissza a sticket (Tv-be) és egyszerűen megnyitom a kép tulajdonságait a Tv-nél csak a kép módok vannak nem jön elő a Dolby Vision sötét és Világos.
Röhej lenne ha emiatt kellene vagy a kodit leszednem vagy gyári visszaállítást a firesticken :S Allways HDR-t nem akarok.
-
csonkadavid
tag
Egyem meg őket de cukik. A vicc az, hogy jelenleg úgy áll a dolog, hogy egy Saphi Os-t futtató philips tv-re rá van kötve a 4k max meg egy xiaomi tv stick 4k. Így sikerült elérni , hogy mindent tudjak nézni az elérhető legjobb minőségben, hellyel közzel kadenciahelyesen. Szégyelljék magukat.
Prime video a 4k max on tökéletes, netflix 4k max kodi alól.
Az Hbo max meg a xiaomi sticken, meg a gyerekeknek a stadia. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
csonkadavid #3960 üzenetére
Az jó. A héten beszéltem telefonon az hbomax magyar, és az amazon német ügyfélszolgálatával.
Az hbo üsz. szerint a firestick 4k max nem támogatott eszköz. Az amazon szerint meg egyrészt Magyarország nincs az engedélyezett régiók között, másrészt az hbomax Európában nem támogatott. Kör bezárva. 🙂 -
csonkadavid
tag
Az Hbo Max 4k Hdr problémákat a 7.2.7.9 frissítés hozta magával. Nem csak nálunk rossz hanem az Usaban is, így van némi esély hogy javítva lesz valahogy.
Ettől persze még nem vagyok boldog, hogy pont mire megérkezett az eszköz sikerült szoftveresen elcseszni.
Nekem philips tv-n nem működik sem a pixel formátum állítás, sem a színmélység menüpont. Bármit állítok YcbCr 422 12 bit. -
válasz
headhunter #3953 üzenetére
"Külső tárolóra (pendrive, SSD), hogyan lehet PC-ről másolni fájlokat?
Melyik FTP szervert kell, érdemes telepíteni?"Az Xplore fájlkezelő (csak a fizetős verzió kezeli teljességgel a szervereket) vagy SSH server.
Azt viszont nem árt tudni, hogy a Fire Stick csak a FAT32 fájlrendszert támogatja vagy valami saját formátumra akarja formázni, de utóbbi esetében csak a Fire Stick-en lehet az adatokat böngészni. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
headhunter #3953 üzenetére
Nem láma, igazad van. Csak a tvn lévő app ban jön elő a tv infó gombra. Firesticken csak a developer tools menüvel látszik.
-
headhunter
addikt
"Láma" kérdés: melyik az Infó gomb a 4K Max távirányítóján?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
#3927JoshiTelepítettem.
---------------------------------------------------------------------------------------------------Külső tárolóra (pendrive, SSD), hogyan lehet PC-ről másolni fájlokat?
Melyik FTP szervert kell, érdemes telepíteni? -
zseko
veterán
válasz
reinerg #3935 üzenetére
Ugyanez volt a problémám, alig egy hónappal a most februári vásárlás után. Deaktiváltam a sticket az Amazonról, adtam neki egy gyári visszaállítást, beállítottam magyarra a címet és a fizetést, újra bejelentkeztem vele, most jó.
Lehet kihagytam valamit, mert rémlik valami link is, de kb. ezeket csináltam meg.
Amúgy az alap országom ahonnan regisztráltam, bejelentkezek és pl. könyvet vásárlok az .co.uk, vagyis Anglia, ott laktam mikor a fiókot csináltam, így később angol bankszámlával, Angliából rendeltem a PW3-at is, fontért, Magyarországra. -
reinerg
újonc
Ahogy írtam, eddig minden működött, úgy a vásárlás, mint a stick. Lehet viszont, hogy most már vásárolni sem tudnék, de ezt mostanában nem fogom kipróbálni.
Viszont van-e esetleg valakinek tapasztalata az appok alternatív felrakásával, mint Apps2Fire, vagy Easy Fire Tools? -
reinerg
újonc
Megnéztem, hogy mi van akkor, ha megpróbálom visszaváltoztatni az országot Magyarországra. Ekkor valóban kiírja a figyelmeztetést, hogy ebben az esetben az egész fiókot átviszi az amazon.com oldalra, és a jövőben csak onnan fogok tudni vásárolni $-ért.
Eddig mindig az amazon.de-n regisztrált fiókomból vásároltam, Magyarország beállítás mellett. A címet viszont mindig a bécsire állítottam, mert ott a szállítás ingyenes és gyorsabb.
Egészen decemberig (akkor tettem fel utoljára appot) a stick is működött ezekkel a fiók beállításokkal. Tehát valamit meg kellett változtassanak.
Ti az amazon.com-on, vagy a .de-n vagytok regisztrálva? -
reinerg
újonc
Szóval eredetileg az amazon.de oldalon regisztráltam. Két cím van megadva, a budapesti és egy bécsi cím, de a magyarra volt állítva. Megnéztem amit írtál, és ott is Magyarország szerepelt, de eddig - 2021-ben - így működött a dolog. Most átállítottam a bécsi címre és Ausztriára, de úgy sem működik a letöltés.
A stick-et rendszeresen újraindítom, de nem történik változás. Csak a kiírt üzenet változik a "nincs megadva vásárlási cím" (most éppen ez van a fiókban való buherálás után), és a "nem tudjuk elvégezni a vásárlást" szövegek között. -
azbest
félisten
válasz
reinerg #3935 üzenetére
melyik országra van állítva az amazon fiókod? Normál esetben magyar területi beállítással megy és olyankor az amazon.com-os oldalon lehet tartalmat "venni". Ha németországra van állítva, akkor amazon.de -n. Ezt az amazon weblapon tudod ellenőrizni, a fiókban a manage devices and content részen, azon belül a preferencesben.
-
reinerg
újonc
Kedves Fire TV stick guruk!
Van-e esetleg valakinek olyan problémája, mint nekem, hogy egy idő óta nem tudok appokat feltelepíteni a stick-re. Először azt írta ki, hogy nincs megfelelő cím beállítva az amazon fiókomban az 1-klikkes vásárláshoz, újabban pedig csak annyit, hogy nem tudja elvégezni a vásárlást (az appokat az amazon vásároltatja, még ha ingyenesek is). Decemberben még nem volt ez a probléma, azóta most próbálnám feltenni a downloader-t, hogy aztán installáljam a HBO Max-ot.
Cseteltem egy amazonos emberrel, aki nem tudott megoldást, a végén meg azt találta ki, hogy a stick csak Németországban és Ausztriában működik. Ami nyilvánvalóan nem igaz, legalábbis nem volt igaz.
Amiről szó van: Fire TV stick 4K. -
kmarci25
veterán
Netflix en nézzetek már rá lécci A legszebb nemzeti parkok c. sorozatra. Egyszerűen nem tudom kadenciahelyesen nézni, bár mindent kipróbáltam (24, 25, 30), de minden lehetőségnél látom a röccenést. Nem értem...
-
spiky03
veterán
Nem is kell semmi billentyűkbo ha telón használjátok a FireTv távirányító appot.
Ott jobb fent a sarokban katt az appokra, ott kivaksztot az adott appot és meg is nyitja. Majd vissza is tér az adott műsorra.Más
Tegnap valamiért nem váltott frekit az Amazon.
Korábban működött amikor átállítottam a videó beállítást autorol.
Nem tudom mi történhetett -
Joshi
titán
válasz
Csabi1984 #3928 üzenetére
Ebben a videóban még a gomb kombinációt is megmutatják.
-
Joshi
titán
válasz
headhunter #3925 üzenetére
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
headhunter #3925 üzenetére
A netflixnél igen, a saját infó gombjára kiirja bal fennt.
-
headhunter
addikt
Amazon Fire Tv Stick 4K Max-nál, megnézhető milyen az aktuális (nézett) stream minősége? (Pl.: Netflix ?Mb/s)
-
Fandango
veterán
Nem a repo kell neked, hanem ezt kell Kodi alatt installálni.
https://github.com/Maven85/script.kodinerds.android.update/archive/refs/heads/master.zip
Ezzel lesz egy addonod, amit elindítva tudod frissíteni a megfelelő verziót kiválasztva.
-
divan
őstag
Feltettem a stickre a Maven féle kodit zipből. Majd ezt elindítva szintén zipből a kodinerd repót. Most nekem az nem tiszta, hogy hogyan is működik pontosan a repóból való frissítése a kodinak. Ebben tudna valaki segíteni?
-
sb
veterán
Volt egy egy kis időm, részletesebben megnéztem a többféle elérhető streamet, immár a dev tools mellett.
Eredmények:
- Kodi HBO plugin
- H265 1920x816 stream: működik. codec: hevc, format type: sdr.
- H265 bármely DV stream: nem indul el, a menüben marad. codec: dolby-vision, format type: unknown, minden más paraméter is üres.
- H265 bármely más, 1920x816-nál magasabb felbontású, nem DV stream: nem indul el, a menüben marad. codec: hevc, format type: unknown, minden más paraméter is üres.
- HBO app: 960x408, sdr, codec: avcSzóval összefoglalva FHD, SDR működik és a HEVC-vel sincs gondja.
Ami nem megy jelenleg:
- DV: Ez OK(?) mert a TV-m nem tud DV-t.
- HDR (akár FHD is): Ez működhetne, mert a TV HDR képes, HDR üzemmódba is vált a lejátszásnál, tehát "unknown format" mellett valami felismerés mégiscsak történik. Mégsem megy.
- 4K (akár HDR, akár SDR): 4K a TV, ez is mehetne, a felbontás is 4K-ban marad/oda vált ilyenkor.De az app még ennyit se tud, h264-ben indul és még azon belül sem FHD. Szóval még innen nézve is jobb a Kodi-s megoldás.
A HDCP-re 2.2-t írt ki, a felbontás menüben és magasabb felbontáson helyesen 2160p 24-60Hz között váltogatja indításkor. FHD-re levált 1080/24p-re. Ez a része teljesen jónak tűnik.
-
Janaboy
veterán
Itt keresgélek már vagy 10 perce, tudom, hogy valakinek volt/van hasonló gondja.
HBO Max sima Fire TV 4k-n gyakran írogatja hogy hálózati hiba.
Netflix-el nincs ilyen baj a sticken.Akinek ilyen gondja volt, talált megoldást?
Köszi
-
azbest
félisten
válasz
#82860288 #3907 üzenetére
Korábban ki is próbáltam az amazon store változatot, az egy régebbi verzió [link]
#3905FingR86 : ugyanúgy megy, mint androidtv -n nekem. Az, hogy az utóbbi hét során volt üzemzavar a hbo max-nál, ami miatt nem mindig működött a szolgáltatás, az nem firetv specifikus.
Ha jól értem, akkor a hivatalos appnál valami olyasmire panaszkodtatok, hogy a fireos 7 kapott valami frissítést, ami után a hdr móddal lehetnek gondok, nem ismeri fel az app és ezért fullhd a max. Ahogy a nem hdr megjelenítővel eddig is viselkedett.
Azt nem próbáltátok, hogy a display menüben adaprívról always hdr-re változtassátok a videókimenet módját? Gondolom ez a menüpont megvan fire os 7-en is, nem csak 6on.
A frissítéssel tán pont ez a rész változott a fireos 7es stickek menüjében:
variáltak azzal a menüvel. De rossz, hogy a hírekben össze vissza linkelnek régi híreket. -
qqzs
őstag
Teljesen tisztaba vagyok a fogalmakkal. Es tudom hogy regebben miracast fele appot kellett telepiteni ezert nem is hasznaltam. De most rakerestem, hogy valtozott e valami. A google elso 10 talalata mind tok friss es azt magyarazza hogy siman kene mukodnie ennek. Nem tudom mi alapjan mert a fire stick is "pl. miracast"-ot emlit mikor mirroringet bekapcsolom. Mind stocknandroidrol beszel. Van amelyik szerint ha nem jelenik meg a cast listaban akkor egy extra opciot vekapcsolva megjelenik. Mindenutt képernyőmentesek vannak android setupbol. Es ott van a castolhato listaban a fire stick. Nezd meg a linkelt oldalt.
"Check the box next to Enable wireless display. This will make additional devices such as the Amazon Fire TV Stick visible in the Cast list."
Na ez nekem nincs, de mas oldalak szerint enelkul is kene mennieVagy ment valakinek valami csoda folytan aztan azt mindenki átvette vagy mi nem tudunk valamit, amit ok igen
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a Stick, 4K Max, este tervezem beüzemelni,
azt szeretném kérdezni, pontosítani, a HBO MAX ot akkor pontosan miként is kell telepíteni.
Neten a keresőben több helyen is azt találtam, hogy simán storebólIlletve, hogy alapból már rajta kell, hogy legyen
Nem vagyok nagy telepítős!Köszönet!
Üdv: Karesz
-
azbest
félisten
válasz
kmarci25 #3892 üzenetére
Ha jól emlékszem régebben még a google home-ból lehetett képernyőt tükrözni. De aztán más android verzión meg el lett bújtatva kapcsolatok beállítás menü alá. Windows alól is gép és win verzió függő, hogy mivel működik a tükrözés. Például 3rd gen inteles gpu-val valamelyik win10 major update óta nem megy, mert nem kompatibilis. Kavartak a wifi display és miracast dologgal win10 kapcsán. Majdnem ugyanaz, de mégsem. Újabb gépről azt hiszem megy a wireless diplay mód talán. Teljes kavar ez a fajta tükrözés, nagyon sokféle nem teljesen kompatibilis változata van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Gumi és felni topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- Bitcoin topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest