Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheHornet
csendes tag
Szia!
Igazad van, de megtoldanám azzal, hogy összedja az adómentes árat és az adómentes szállítási díjat és ezek után dobja rá a 27%-os ÁFÁ-t (ahogyan azt a képen is láthatod).
Mondtad, hogy ki kell szedni a pipákat, hogy ne számoljon rosz árfolyammal. Ezeket a pipákat hol találom? (a nyelvet angolra állítottam az amazon.de-n)
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
EU-n belül nincs vám vagy ÁFA kötelezettség csak kereskedelmi mennyiség esetén. 1 kindle meg nem az a kategória.
Csodálatos. És hogyan is kéne értelmezni azt, hogy EU-n belül nincs ÁFA? Mire nincs áfa? Mint a mellékelt ábra mutatja Amazonéknál van áfa. Tehát egyszer biztos, hogy fizetsz áfát, tehát bukik az elmélet, hogy nincs áfa.
-
cocka
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Onnan, hogy a német Mehrwertsteuer 19%. A 109 euró tehát már tartalmazza a német áfát. Következésképp a cucc nettó ára: 109*(100/119), ami 91 egész 71 119-ed. Erre dobod rá a magyar áfát, ami 27%. Magyarul szorozva még ezt 1.27-tel, végeredmény: 116 egész 39 119-ed. Etwa 116.327 EUR.
Magyarul mindig be kell szorozni a listaárat illetve a terméklapos árat 127/119-cel és kijön, hogy valójában mennyi a termék.
Meg szorgalmasan elvenni a pipát a Wenn Sie eine Bestellung aufgeben, stimmen Sie den Bedingungen für den Amazon Currency Converter von Amazon Services Europe, SARL zu. felirat elől. Mivel botrányos árfolyammal dolgoznak és jobban jársz, ha euróban terhelnek!
-
-
TheHornet
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi a választ!
De akkor sem értem: rendben, hogy Magyarországhoz korrigálja az ÁFÁ-t, de akkor mi van a szállítási költséggel?
Csatolok is egy képet, ahol mutatja, mennyit kell fizetnem: sehol sem látom, hogy mennyi lenne a szállítási költség. Ezek után a Continue-ra kattintva pedig már ugye kéri a bankszámla adataimat.
Lehet, hogy kicsit értetlennek tűnök, de tényleg nem értem ezt...

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TheHornet
üzenetére
Azért lesz drágább a termék mert a német oldalon ottani ÁFA van az árakon.
Amint látja az oldal, hogy nem német vagy, a saját ország ÁFÁját teszi rá.Nem kell egyéb rejtett költségekkel számolni. Amennyi a végösszeg annyit fognak levonni a kártyáról.
EU-n belül nincs +vám vagy +ÁFA kötelezettség csak kereskedelmi mennyiség esetén. 1 kindle meg nem az a kategória.

-
TheHornet
csendes tag
Sziasztok!
Az Amazon.de-ről vásárolnék, direkt az Amazontól egy e-book olvasót (nem Kindle, de direkt az Amazon árulja). Azt írja, hogy a termék 109 euró. Amikor a fizetésre kerülne a sor, akkor a 109 euróból 116,33 lesz (gondlom 7,33 euró a standard szállítási költség Magyarországra). Itt megálltam, ugyanis itt már kéri a kártyaszámot, lejárati időt, stb...
A kérdésem az lenne, hogy számíthatok-e még valamilyen költségre? Gondolok itt vámra, ÁFÁ-ra, plusz postaköltségre vagy bármi másra...
Nem rendeltem még meg a terméket, mert nem akarok ráfázni, hogy kifizetem a 116 eurót, utána meg még hozzácsap az állam bácsi 20-30 eurót...

Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Aki rendelt már Amazon.co.uk-ről attól kérdezném:
1., Mivel szokták küldeni a rendelt termékeket? Posta vagy valamelyik futárszolgálat?
2., Kb. mennyi idő szokott lenni, amíg ideér a csomag?Nemrég rendeltem tőlük és a kiszállítás infójánál csak ennyi van:
"Shipment details
No tracking information. The carrier has not provided tracking details for this shipment at this time.
Carrier: DP"Illetve a kiszállításra március 8-at ír (tegnap adták fel), de rendeléskor 5-7 napot írtak.
Az infókat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fallout 4
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest