Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aske
aktív tag
-
m3ss
veterán
-
vacsigusz
csendes tag
Sziasztok!
Vetnétek egy pillantást a képeimre?
Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek jó irányba haladok-e mint nagyon kezdő. Előre is köszönöm a véleményetek.
-
fattyu
veterán
válasz
zgospel #7983 üzenetére
őszintén az én privát véleményem szerint, és az én személyes homályos foltos szemüvegemen át nézve a világot, hangsúlyosan SZERINTEM, én még egy képet sem csináltam ami megérdemelte volna hogy vízjelezzem, mer nehogy ellopják.
Az önkritika és az alázat egy olyan dolog ami erény. Felismerni hogy a képem amit betettem nekem tetszik és nekem jelent valamit, mert látom rajta a fejlődésem és az erőfeszítésem, az csak egy dolog de a globális skálán még mindig csak kicsivel vagyok feljebb mint egy rajzolgató ovodás, szintén erény.
Eszerint mire eljutok oda hogy lesz képem amire vízjel kell mert el akarják lopni addigra majd tudok ízléses vízjelet is kreálni.
aki akarja ugyanígy gondolja, aki akarja magára is veheti.
-
Iomega
addikt
Képet bárki tölthet fel szerintem, nem érdemes így szelektálni, hogy tanulás céljából, vagy csak simán megosztani szeretné valaki a fényképeit, mert mondjuk büszke arra a pillanatra, amit megörökített.
Ha más fotóit nézegetem, ötleteket is meríthetek belőlük, vélemény alkotás nélkül.
A véleményezés után pedig elgondolkodhat a fotót készítő egyén azon, hogy mit tud hasznosítani azokból. -
zgospel
őstag
válasz
DJ. Ru$y #7971 üzenetére
Szerintem te félreértelmezed a dolgokat, nem azzal van a baj, hogy vízjelezed a képeidet, hanem azzal, ahogy az a vízjel kinéz. Kb aki életében 3-szor indította el a Photoshopot szebbet tud csinálni. Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy ez neked úgy a képre biggyesztve tetszik. A vízjelnek eleve nem kéne hangsúlyosabbnak lennie a kép tartalmánál, de sajnos ezt sok képen még a haladó topikban is észrevenni. Néha teljesen érthetetlen, mert az egyébként szép és esztétikus képre tesz rá egy otromba szöveget.
-
Iomega
addikt
Ez egy kezdő fotós topik, és szerintem nem bántani kellene egymást, hanem véleményezni a fotókat, ha már valaki belinkeli.
Teljesen mindegy, hogy sikerül egy fénykép, leszólni akkor sem szabad még, ha nagyon rossznak tűnik, mivel lehet,hogy valakinek az szép, és értékes.
Simán csak véleményezni kell fotós szemmel, és nem rossz indulatból. Megírni, hogy min kellene, min lenne érdemes változtatni, hogy látványosabb legyen a végeredmény.
Tanítani kell a másikat, hogy fejlődhessen a fotózásban.
Egy sértő, durva megjegyzés, még akár el is veheti a fotózástól bárkinek a kedvét, ezért csak óvatosan ezzel.Ezeket csak úgy általánosságból írtam, akinek nem inge , ne vegye magára.
-
Aske
aktív tag
Most már én is látni szeretném.
-
válasz
DJ. Ru$y #7971 üzenetére
Nem vagy fotós. Ha valaki megteszi, amit írtál, akkor szard le azt embert, az ilyen még szóra sem érdemes. Most azért csinálod, hogy más is élvezze a képeket, vagy azért, hogy másokat bosszants vele, vagy van valami harmadik ok, amiért képeket osztasz meg?
Persze ha ez a foglalkozásod, ebből élsz, és ezekért a képekért pénzt vársz, az más kérdés. akkor bizony jobb, ha ki sem teszed sehova.
-
eeXaa
addikt
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem vagyok fotós.. Attól hogy vízjelet rakok a képeimre a kép még lehet jó. Szerintem nem sok közöd van hozzá, hogy mit teszek rá amúgy. A vízjel azért van, hogy ne nyúlja le megint valaki a képem és tegye ki sajátjának és utána mondja, hogy én nyúltam tőle.
(#7970) zgospel
Még 20x légy oly kedves. Kösz -
vizcsap
tag
Köszönöm mindenkinek, legközelebb megpróbálunk odafigyelni a nadrágra is(vagy annak a hiányára
)!
-
agent_k
őstag
válasz
zolee31hun #7962 üzenetére
Van ezen valamilyen effekt?
Kár a virágért az előtérben...
-
zolee31hun
csendes tag
szevasztok irnátok véleményt a képemről,nem dsrl a gép csak egy bridge
http://farm9.staticflickr.com/8006/7537207790_4f0e0d99c3_b.jpg
-
Új hozzászólás alsó részén van a tallózás... és ott, vagy külső képmegosztó oldalról linkelsz képet.
-
zolee31hun
csendes tag
szevasztok hogy tudok képet feltölteni? köszi
-
Iomega
addikt
válasz
Real_Necro #7942 üzenetére
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Real_Necro #7942 üzenetére
Mindig így fényképezem
Aki lusta az én vagyok
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem volt kedvem elhagyni az otthon hűvösét, de mivel hivatalos ügyem volt, ezért muszáj volt. Persze vittem gépet is
Színlehúzós állítólag gagyi így egy kép. Nekem bejön ez van.
Fekete-fehér ha így jobb?! Nekem korábban kellett volna születnem... fekete-fehér a mindenem.
-
Omen
tag
válasz
Real_Necro #7937 üzenetére
Igazán én se a tetkóra lennék kíváncsi
.
A nadrág méret tényleg nem ideális. Úgyhogy szerintem vizcsap csinálj mégegy képet nadrág nélkül is. Csak, hogy el tudjuk dönteni melyik a jobb. -
m3ss
veterán
válasz
Real_Necro #7937 üzenetére
egyetertek, nem elonyos ez a gatya igy polo nelkul. furdoruhaban, szoknyaban sztem jobb lenne. kicsit szellosebb is lehetne a kompo. amugy jo a poz, helyszin, utomunka.
-
Real_Necro
veterán
válasz
vizcsap #7933 üzenetére
Nagy divat lett a "rrendszám".
Nekem felülről és jobbról a kép kicsit szűk, valamint szúrja a szemem, hogy bele van préselve a leányzó a 2 számmal kisebb gatyába. A beállítás amúgy tetszik, a többi képet elnézve a modell is csinos.
Omen-el ellentétben én nem a tetkóra, inkább egy hasonló beállításban készült elölnézetre lennék kíváncsi.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
drkbl
őstag
válasz
filózoli #7913 üzenetére
Az első nagyon jó meglátás, a legjobban tetszik a háromból! Kár, hogy a jobb oldali szitakötő közel került a képszélhez, túl hangsúlyos lett.
A lovasnál esetleg szelektíven csak a lovat és lovast világosítani? Lightroomot nem ismerem, de CNX2-ben könnyedén megoldható color control pointokkal vagy az egész képre ható shadow protectionnel.
A kacsák jobban érvényesülnének nem három harmadolóra, hanem előremutató háromszögbe, nyomvonallal komponálva - más kérdés, hogy hajlandók voltak-e úgy kötelékbe állni
-
A Zéé
addikt
A színtelítettség tényleg ízlés kérdése, a te verziód már kicsit fakó nekem, valahol a 2 verzió közt tudnám elképzelni, de ez a mű elmosottság nagyon nem illik oda.
Annyira rikít róla, hogy nem a mélységélességtől ilyen, hanem a számítógéptől, hogy megöli az egészet.(#7927) filózoli
Igen, valami hasonlóra gondoltam. -
Iomega
addikt
Ízlések és pofonok, ezért mondtam, hogy jobbat nem igen lehet az alapból kihozni, de nekem ezzel a gyengébb szaturáltságával, homályosabb háttérrel mindenképpen mutatósabb, még ha mesterkéltebbnek is tűnik.
Ezért fontos a mélységélességet a fotózás előtt beállítani, amennyiben dslr géppel fotózik az ember.
m2ss:
""erdekes" a maszkolas"
Olyan mintha egy üveglapon lenne.
-
szeva000
addikt
válasz
filózoli #7918 üzenetére
jah.... a nikon D90-re
Hidd el,nagyon kellemesen csalódtam ebben az obiban.Egyetlen hátránya a kezdő F6.3 amit nem árt rekeszelni F8-ra.Képminőségre jobb a nikkor 80-400-nál,CA gyakorlatilag nincs.AF tényleg gyors.Nekem kell is az 500mm,ami ugyebár ezen a vázon még X1,5.....nah azért nem egy leányálom tartogatni kézben......A képstabi is elég jó benne,így ki sem vittem az állványt.
az nem hinném,hogy én Canonra fogok váltani ebben az évtizedben -
szeva000
addikt
-
m3ss
veterán
válasz
filózoli #7913 üzenetére
ezek most annyira nem jonnek be. makron az also nem eles, meg ez a hatter sem tul izgalmas, de meg mindig ez tetszik leginkabb a harom kozul. a lovast sztem tulexpoztad, de gondolom a tuzo nap sem segitett. amugy elesitve jobb.
harmadikon meg zavar, hogy a hatso kacsa nem eles, de ha eles lenne se lenne vmi szuper, valami hianyzik rola nekem...szebb fenyek, tortenes, erdekesebb kompo vmi -
DJ. Ru$y
nagyúr
-
RolXX
tag
válasz
#48613632 #7906 üzenetére
Nem is muszáj teljesen fehérnek lenni a háttérnek, csak az jó, ha a háttér mintázata jelentéktelen az ékszerekhez képest, tehát kicsit se vonja el a tekintetet a lényegről.
Gimp-el csináltam: raktam egy maszkot az ékszerekre, így külön le tudtam venni a háttér saturation-jét 0-ra, meg egy kicsit fakítottam rajta. Az ékszereknek meg növeltem valamennyivel saturationt. A "curves"-el játszottam még, hogy ne legyenek annyira fakók az ékszerek.Az elrendezésben sajnos nem nagyon tudok segíteni, én is csak próbálkozok a "komponálásokkal", aztán lesz ami lesz. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy mi lenne a tökéletes elrendezés, nekem a mostani is tetszik, de talán a többiek több tanácsot tudnak adni erről.
-
Aske
aktív tag
válasz
Real_Necro #7903 üzenetére
Köszönöm, tényleg csak úgy lőttem.
-
törölt tag
Teljesen jó lett, köszönöm
A hátteret ki tudom fehéríteni, mondjuk akkor elveszíti a régies hatását, de nem is olyan nagy gond az.
PS-el csináltad? Milyen effekteket alkalmaztál?
Te hogy rendeznéd el az ékszereket a képen? A hajcsattal (kanál) vagyok kicsit gondba, a merev, hosszanti nyél miatt, valahogyan mindig asszimetrikus lesz, akárhová is rakom
szerk: Úgy értem, asszimetrikus együtt, a többivel, valahogy a nyelét nem tudom merre helyezzem ...
-
RolXX
tag
válasz
#48613632 #7886 üzenetére
Most volt egy kis időm, játszottam a képpel én is.
Szerintem így jobban hasonlít arra a képre, amit példának mutattál az elején.
Lehet, hogy egy kicsit túl kontrasztos lett, na meg a kép alapból elég homályos és se homályosan, se mesterséges élesítéssel nem a legjobb. Szóval még lehetne játszani vele, főleg hogy én se vagyok pro, de ami látszik rajta, hogy fekete-fehér háttérrel sokkal jobban néz ki mint színes csíkokkal és a vágással/kompozícióval is érdemes játszani, mert kicsit másképp helyezed el a dolgokat, vagy másképp vágod meg a képet és már teljesen más a hangulata. -
Iomega
addikt
Most néztem, nem nyílt meg a lap, mert nem publikáltam a fotót.
rigó fészek -
Aske
aktív tag
Sziasztok, ezt ma készítettem egy kis Canon kompakttal.
-
Iomega
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest