Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali fotós kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
Nekem eddig a nagylátó és az uwa szinonima volt, de ezek szerint pontatlanul tudtam.
Igen, ez a kék foltosodás engem is zavar, de volt már hasonló jelenség cpl nélkül is. Optikafüggő is vsz.
Sajnos a szenzorkosz eléggé kijön, ha az ember játszadozik a kontraszttal. Profibb módon kell eltüntetni, de ez most itt nem pályázat, az érdekel elsősorban, hogy a kompóról, utómunkáról mi a vélemény.
Nikon d800 és Dolomitok. -
torzo
őstag
A kontraszton nyomtam valóban nem keveset, máshoz talán nem is nyúltam az utómunkában, ill. a satu-ból vettem vissza.
27 mm-es állásban készült N24-70-nel, szóval nem nagylátó.
A polárt pedig mindig használom tájazásnál. Kell az!@Malingo: Nekem mind tetszik. Némelyik lehetne azért élesebb.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
& Fandango: nem túl sok az üres tér (fal) baloldalt? a jobb felén meg ehhez képest zsúfolt, zavaros, az alsó képen meg mintha egyensúlyba kerülne az egész kompó utómunka meg az alsón tényleg jobb? highlights-ot később megpróbálom babrálni
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Larry303
addikt
ne tedd sztem...soha nem lesz olyan mintha eleve máshogyan fókuszálsz...
sztem bitang jó ez a verzio, nekem pl valahogy több a mondanivalója, mintha az ember lenne éles...
pont így jön át, hogy a város így fölénő..sztem ebben a kompóban nem kizárólag az ember a téma, hanem inkább a viszonya a környezetével...pont így nyomasztó egy kicsithangulatra érzelmre számomra egy nagyon eltalált fotó, kár, hogy a saját elmondásod szerint csak a véletelen műve, mert máshova akartad a fókuszt
de azért grat mégegyszer sztem remek meglátás...az ilyen jellegű látásmódból kéne több ezekbe a képelős topicokokbahttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
L4mie
veterán
Vannak jó kompozíciók, van egy valag trash, csomószor megzavar, hogy van egy tetszetős kompozició és le van vágva belőle x-y-z mennyiség :[ rontva ezzel az összképet.
egyik legjobb amúgy ez: [link] szerintem!! de a nyomi QR kód belerondít, vágd ki ha tudod (én nem tudnám rendesen kivágni)
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
zolka78
senior tag
A lufis és a négeres-telefonos tetszik nekem képügyileg. Egyébként jók az ilyen utcai sorozatok. Van bennük valami hangulat.
#8543) zool1: Ez nekem olyan túl erőltetett színvilágú. Meg az egész ferde lett.
Mutatok én is fotót, ne csak írogassak. Nincs kedvem még egyszer beszúrni, így csak a linkelem a hozzászólásom ahol van.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Darkness1
aktív tag
Ha van kellő mennyiségű fény, akkor sokszor ISO100 mellett is f/11 kell, főleg ha a háttér is megfelelő és nem kell a modellt leválasztani róla. Stúdióban pl. az f/11-f/16 sem ritka. Ilyenkor szép részletgazdag kép az eredmény, tehát az utómunka szinte kötelező.
No stress, no work Today!
-
titán
A szűkebb rekesz miatt nagyobb mélységélesség érhető el, ami pont közeli portrénál jöhet jól, ha mondjuk nem csak az egyik szemet akarjuk fókuszban tartani.
Ha jól tudom... Én még sosem hallottam a közeli portré - nagy rekesz - élesebb kép összefüggést, ami viszont önmagában semmit sem jelent, legfeljebb a tudatlanságomat.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
m3ss
veterán
ez nekem tul lett huzva, nem jon be ez a kek szinhatas. sima ff vagy szinesben megneznem inkabb.
(#7773) filózoli a lepkesen a lepke elott van a fokuszsik, nem? jobb lett volna tobb doffal, vagy lepkere fokuszalva...kar, mert amugy jo kis kep lenne, jo a hatter, szep a lepke meg a virag is. lila viragos sem rossz, csak a hatter nem vmi izgalmas.
(#7779) fattyu aranyos!
(#7739) drkbl ezekben a lovagos kepekben nem tudomi mit latsz, en csak egyszeru tucatfotokat, amiket esetleg elrak maganak az ember. sem a perspektiva sem a vagas nem jarul hozza egyiken sem, hogy vmi jo kep szulessen. szemkontakt sincs, elozo amin harman voltak meg eletlen is volt.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mhamster
tag
Odanézős is van
Többi kritikát köszi, itt még jpegben csináltam a képeket, de most már csak raw-ban fogom, hogy a fénymérési hibákat jobban lehessen korrigálni, fókuszt megpróbáltam az arcra, de egy m4/3 vázon használok egy Canon 50mm f/1.2 obit, és napsütésben szinte lehetetlen normálisan beállítani a fókuszt, előre látom, hogy ezért kell majd evf-es gép...
Vaku az "in progress", a gépen nincsen, keret meg majd a jövő hónapban, de már várom, sok koncepció van fejben, hogy miket lehet majd csinálni velükCanon AE-1 + Yashica 124 G
-
m3ss
veterán
nem vmi nagyszam. mintha kicsit bemozdult volna, pedig 1/125. ment a busz? zavaro az ablakon a firka, kicsit a tekintete is fura. mintha azt mondana vele, hogy tedd el a kamerat
hatter sem vmi jo, zavarnak a szekek is. talan ugy jobb lenne, ha balrol mellole lotted volna, es a hatter az utca lenne.Omen: ff eiffel jo lett, bar en ezt is elhdresitettem volna, hogy legyen lent reszlet. vagy ellenkezo iranyban, sziluettesen, sotetbe huzva a tornyot meg a varost.
fattyu: milyen vakut vettel makrozni? ilyen kis korvakut?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mano_01
aktív tag
Nekem állatira tetszik!
"Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és h
-
j.bravo
addikt
igen, úgy értem hogy azok a képek (legalábbis a zöme) nem csak azért jobbak mert szép helyen készültek. Szerintem. Nem rosszak a virágosak, meg szép színesek de szerintem jobban komponáltak a skót képek, legalábbis azokból a jobbak. Virágról nehéz újat, érdekeset alkotni.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Novics
senior tag
Számomra az sp1 egy kicsit kaotikus. Össze-vissza bolyong a szemem a képen.
Az sp3-nál jobb lenne, ha egy kicsit elmostad volna a hátteret. Amúgy nekem tetszik, szép virágok.
Az sp4-et alsóbb gépállásból lőttem volna. Talán.
Az sp8-nál nekem kicsit sántít a dof, és fura a lilás virág a lilás háttér előtt.
Az sp9-en van valami utómunka? Mert a levelek széle nálam elég furán néz ki.
Az sp12-n nekem elhúzza a szememet a háttér, és egy kicsit más szögből lőttem volna.Ballingtonhoz csatlakozva megjegyezném, hogy tényleg szép színesek.
Mondom mindezt úgy, hogy teljesen kezdő vagyok, és nem is vagyok meggyőződve arról, hogy igazam van.
[ Szerkesztve ]
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
cOxeR
Ármester
Nekem erről a képről az első benyomásom, hogy túlságosan élénk. A fókusz nem a legmegfelelőbb helyen van, elég zavaró az előtérbe nyúló életlen virágszirom. Alul a félbevágott virágszirmokat pedig kiszedném, hogy ott is a barna homogén terület legyen. Szerkesztése szerintem aránylag rendben, két átlós vonalat is generál a virág, egyet a szárával, egyet pedig a virágok elhelyezkedésével. Még csiszolgatni kell rajta, de nézhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest