Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz fr3ntzen #33498 üzenetére
Szerintem nagyon nem.... Kompozícióban csak annyi tudatosságot látok, hogy nem középre szerkesztetted a Napot. Nem vagyok egy nagy szabályfetisiszta, de tájképnél a horizont harmadolóba rakása erősen ajánlott. Kicsit mintha dőlne mindkettő fotó is. A képek sötétebb részei bebukott vagy bebukás közelében vannak. Ezt utómunkával szépen nem tudod visszahozni. Fotózz ETTR-be vagy használj AEB-t! EXIF adatokat nem látok, egy ilyet f/8-körül szokás lőni, kivéve, ha "csillagozós" képet szeretnél. Ehhez viszont meg kell várnod, hogy a Nap utolsó sugarai látszódjanak a hegy felett. Obitól függ, hogy ez esetben mennyire érdemes rekeszelni (a linkelt képen ezt kimaxoltam). A tájképfotózás az egyik legkönnyebb ága a fotózásnak, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű lenne. Sok gyakorlást igényel ez is. Ha igazán különleges képre vágysz, akkor ehhez hozzájön még a kitartás is, mert ahhoz, hogy egy előre elképzelt légköri eseményt kapj le, egy helyre sokszor el kell menned kattintgatni.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
k!nG
aktív tag
válasz ROBOTER #33490 üzenetére
Azon kivul, hogy az azonos temarol tenyleg a Te keped a jobbik, azert azt ne felejtsd, hogy attol hogy az ismeroseid hatterkepe meg nem feltetlen jelenti minden esetben azt, hogy jo keprol van szo.
Amugy nekem is tetszik, annyi hogy a zavaroan nagy feluletet takar be nekem az aljnovenyzet, de amugy nagyon szep, reszletgazdag kep. (baromi jo kis rajzolata van az optikanak)
https://www.behance.net/vargadom
-
matyi012345
őstag
-
gorgo
őstag
Én is hoztam kis tavaszt:
bogárperspektívából; a szokásos kis "szőrös szépség"; meg némi poén
és még virágok (honyorfélék): 1; 2; 3[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
-
Real_Necro
veterán
-
gaben75
tag
válasz Balinov #33471 üzenetére
Szia,
Lehet jobb lett volna ha jobb oldalról indul az út, bár akkor meg bal oldalon jobban látszott volna a kerítés.
Úgyhogy szerintem így jó. Nekem a színvilág is tetszik.
És végre képelsz újraIntel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
matyi012345
őstag
Nekem sincs bajom a középre komponálással. Harmadolással tele a sufni lassan.
Lovelace:
Ha a (posz?)méhet szeretted volna lefotózni akkor sokkal szűkebb kivágás kéne és más szögből próbálni. Így hátba van lőve és elveszik a képen, olyan kis részt tölt ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
lovelace
csendes tag
Sziasztok!
Első képem lenne. -
Balinov
titán
igen, az nekem is aggalyos volt (meg a becsillanas/lens flare, de az mondjuk bejon)....valszeg jobb lenne, ha jobban a szelerol indulna az ut. Sebaj, itt vagy 20 perc setara, majd legkozelebb Vera tolja a magzatot, en meg lovoldozok.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MODERÁTOR
-
Balinov
titán
válasz spiky03 #33472 üzenetére
A mese az volt,hogy ezen a deszkazot osvenyen kepes votlam az 5 honapos terroristat kihurimbalni a tengerpartra...en meg is faztam, de az utod halistennek nem.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, jo regen jartam erre(is). Hoznek egy kepet meg januar vegerol.
3expos (2EV) bracketing, kezbol love, 32bit tiff-e fuzve PS-ben, majd LR-el cincalva. Mennyire vallalhato vagy rozsaszin hanyas + Shift+DEL?
Ez az elso ilyen probalkozasom, gyereksetaltatas kozben love, szoval nezzetek el, ha nem a legjobb.
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kilozsul
aktív tag
-
zgospel
őstag
válasz kilozsul #33460 üzenetére
szerintem frankó negatív teres képet lehetett volna belőle lőni (illetve nem tudom mi van az eredetiből, lehet hogy még vágható olyanra)
pl a hajó bal oldalt alul helyezkedne el, sok eget mutatva, 1/3 vagy kevesebb vízzel.
aztán ezt lehetne fordítva is persze, felülre dobni a hajót, kevés ég, lent sok víz, még akár bal oldalt is lehetne a hajó. szerintem. valami hasonló elrendezésben mint ezen itt.
és félreértés ne essék, amit linkeltem az egy szar kép, szar fényviszonyokkal, de a kompozíció az ami érdekes róla.(#33455) fr3ntzen ez így egy nagyon előnytelen fotó sajnos. feltételezem hogy számodra kedves és ezért osztottad meg, de ilyenkor gondolj bele abba, hogyha rólad készülne egy ellőnytelen kép akkor mennyire örülnél neki. a színvilág amit ráhúztál szintén nem segít a képen.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
kilozsul
aktív tag
válasz copass #33459 üzenetére
Na oké, de a vágást hogy? Mert tényleg érdekel az építő kritika. Attól, hogy ezt a képet én így tartom jónak, még szívesen fogadom az ötletet, mert lehet, hogy legközelebb egy kompozíciónál vagy croppolásnál beugrik a jó tanács! A vignettálásról pedig tudom, hogy mit jelent, de a fenti képen éppen egy brutál vihar van, ahol a vitorlás felett bevilágít a nap, elől és mögötte viszont szinte esti sötétség van, tehát pont olyan helyzetet teremt, hogy a kép közepétől sötétedik kifelé. (Aztán ettől persze az 55-200 erre még bőven rávignettálhatot... )
-
copass
veterán
válasz kilozsul #33458 üzenetére
mondtam/tuk a vágást.
fényviszony? ez nekem új.
vinnyettálás/peremsötétedés az egy objektív hiba. népszerű eszköze annak hogy kiemeljük a témát középen. nagyon ritka esetekben működik. inkább hatásvadászás miatt van elterjedve."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
kilozsul
aktív tag
-
fr3ntzen
aktív tag
Szaisztok.
Hoztam egy ilyet: [link]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
kilozsul
aktív tag
Csak más az, hogy ha egy kép hibás, meg más az, hogy valaki másképp csinálta volna. Ha valaki feltöltené ide mondjuk 200 képét, és én mindet másképp vágtam volna, az az én dolgom, viszont azok az ő képei. Ez meg az enyém...
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok.
Hoztam egy tavalyi képet. Egy iszonyatos vihar közepén egyszer csak a szinte fekete felhők között egy sávban besütött a nap, és elég durva színvilágot varázsolt.
-
-
sweet122
tag
-
gorgo
őstag
válasz Shinnokina #33421 üzenetére
szerintem teljesen jó, nem találok benne kivetnivalót
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
JohnyBlue
addikt
"Hogy lehet ezt úgy elsajátítani, hogy gyorsan is működjön?"
Gyakorlás = sokat kell koncira járni
Amúgy első számot valahogy végig lövöd, utána két szám között gyorsan végiglapozod a képeket. Ami "jól néz ki" annak az adait belevered a vázba.
Második szám után megint csak csekk, esetleges finomhangolás.
Harmadiknál már ihatsz a dugi pálinkából is.
Negyediken már vigyorogva lövöd a jobbnál jobb képeket.Közönségre mindig más beállítás kell
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
m3ss
veterán
"Szóval ez így nem low key, vagy tévedek?"
hat a vegeredmeny ugy nez ki.
"Én úgy látom, a távolabbi virág szára esik már ki a dof-ból, az előtér az éles."
nem tudom, de nekem ugy tunik, mintha se lent, se fent nem lenne eles a kozelebbi resz. de lehet azok akkor tavolabbi reszek, csak hangsulyosak..
menj tavolabb ha nem akarsz stackelni, ekkora felbontasu kepet konnyen ki tudsz vagni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
torzo
őstag
Köszönöm a kommentet.
De, várjunk csak! Az élességi sík előrébb van, mint gondolod. A virágok a kamera felé bókolnak, az alsó pedig közelebb is van. Én úgy látom, a távolabbi virág szára esik már ki a dof-ból, az előtér az éles. Ez apsc szenzorméret és 9-es rekesz, tárgytáv kb 30-40 cm. Ezek szerint még tovább kell rekeszelnem, ami már lehet, hogy lágyulást fog hozni. Nem baj, megpróbálom.
Monokrómba konvertáltam, a lehetséges maximális szintre húztam a csúcsfényeket, shadow zero, kontraszt max, expo erősen minuszban, hogy a háttér teljesen fekete legyen. Az volt a célom, hogy csak a fénysziluett maradjon meg, más tónus ebben már nincs. Szóval ez így nem low key, vagy tévedek?[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz phaseOne #33429 üzenetére
nekem a masodik elegge semmilyen. a harmadiknal annyira nem tetszik a kompo sem. negyedik is nekem kicsit randomkattnak tunik, meg kusza is.
otodik viszont tetszik. utolso is. elsovel sincs bajom.(#33435) torzo keves a dof. vagy inkabb ugyanaz mint az elozo kepednel, tul hatul van az elessegi sik. jobb lenne ha az eloterben levo resz lenne az eles. en a csucsfenyeket is hianyolom errol. amugy jo lenne a kompo meg a low key feldolgozas.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
boff
senior tag
Hoztam én is egy képet.
[ Szerkesztve ]
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz phaseOne #33429 üzenetére
Köszi a HSZ-t.
Király amugy mert tegnap kaptam privit és az az ember meg a kisházban lát fantáziát, csak azt javasolta jobban szerkesszem át.
Nekem meg a rozsdás ajtó tetszik a legjobban.
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
phaseOne
tag
Fotonhámozó: büntet nagyon, a lakókocsis méginkább remélem nekem is lesz szerencsém mostanság eljutni csillagozni...
sweet122: menő kacsa jó illanat
fr3ntzen: az óriásosban van fantázia. valami kis dof, dreamy hatás... a többi meg jó kirándulós kép
k!nG: a másodiknál esetleg érdemes lett volna addig lemenni hogy a kerítés és a szék ne egy vonalban látszódjon, mert így összeolvadnak. az elsőben van valami, főleg a plakáttal (a metró tábla annyira nem hiányzik nekem), de a nő fején nem tudok átlépni
és akkor én is hozok képeket
(ne haragudjatok ha már volt valamelyik, de nem hiszem) -
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok.
Lightos hétvégi kirándulásról pár kép.PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
zgospel
őstag
nem rossz a fák körül elég nagy az aura ami kapásból szembetűnik.
ennek a képnek egyébként egy extrémebb kompozíció is jól állna simán szerintem, gondolok itt arra hogy alulról lehetne még vágni belőle.
az utólag ráhúzott színvilágot nem tudom eldönteni hogy jó-e vagy sem, passz, nem tudom milyen volt eredetileg.(#33425) Bozsana ez nagyon nem, érdektelen nem egyértelmű téma, rossz utómunka.
ami értékelendő benne hogy törekedtél egy tudatosabb kompozícióra és szimmetriára, tehát nem csak úgy random elkattintottál valamit. keress egy kicsit érdekesebb témát vagy tájathttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
copass
veterán
van a szettben ennél jobb kép is. csak nem mondom meg hogy melyik!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
k!nG
aktív tag
Hoznek most en is egy kepet velemenyezesre.
https://www.behance.net/vargadom
-
Shinnokina
tag
Megpróbálkozom én is egy képpel. [link]
Komponálni nem volt sok időm, mert koncerten a delikvensek állandó mozgásban vannak, na meg a fényektől majd' meghülyültem. Próbáltam több beállítást is a koncert előtt, gyakoroltam a tömegen, de nem sikerültek jól, főleg mert sok idő volt pepecselni a gombokkal meg az értékek számolgatásával. Hogy lehet ezt úgy elsajátítani, hogy gyorsan is működjön? Négy számot lehet fényképezni, nem töltheti az ember az idejét a mindenféle izék állítgatásával (pláne sötétben, örülök, hogy megtalálom a fő gombokat).
Egyébként utána megnéztem a hely hivatalos fotósának képeit, és nem lettek az övéi sem sokkal jobbak, pedig neki profi felszerelése volt.
Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
belovary
senior tag
válasz Colonel993 #33419 üzenetére
Szuper, és egyben tanulságos is... Amúgy nem csak a fotózás világában, hanem minden téren ez van. A gépek rabjai lett az ember...
-
Colonel993
senior tag
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
woodbear
addikt
válasz medvezsolt #33401 üzenetére
Van igen. Lightroomban. Illetve maga a kép HDR
Oldalam: www.swsfoto.de
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #33413 üzenetére
Nagyobb homogén felületekre jobb a Noise Ninja (szerintem). A Huginról már hallottam, de még nem próbáltam...Abszolút Kelvin értéket csak rawnál tudsz beállítani, tiffnél csak relatív +/--t.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
sweet122
tag
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz *Ropi* #33412 üzenetére
A zajszűrést egyszer Camera Rawban finom beállításokkal az egész képre, majd PS-ben a tóra és az égboltra külön végeztem Topaz Denoise-zal. Az utómunka elég nyögvenyelősen jött össze, egyik gond hozta magával a másikat. A Raw fileokat az Image Composite Editor nem tudta szépen összerakni, úgyhogy Huginnal kellett a tiff-be konvertált képeket összefűznöm. De ez valamiért a tavat és az erdőt (a legsötétebb részeket) kontraszttalanná és fátyolossá tette. Nem ez az első eset, amikor ebbe a hibába futok bele. Egyedi gond vagy másnak is volt már ilyen baja? Vagy valamit rosszul állítok be összefűzés előtt? Huginból tiff-be exportáltam, ezt dolgoztam fel PS-ben Camera Raw segítségével. A CR viszont nem engedte a WB-t Kelvin alapján belőni, csak +/- 100 érték lehetett változtatni. Van ilyenkor rá mód, hogy Kelvinben állítsam be?
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #33411 üzenetére
Akkor jó lett a zajszűrés, hogyan csináltad, dekonvolúciós eljárással?
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz matyi012345 #33405 üzenetére
Köszi! Eredeti természetesen sokkal nagyobb, 22 álló formátumú képből raktam össze. Tartok tőle, hogyha nagyobb méretben tenném fel, mások kisajátítanának.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #33392 üzenetére
Szép lett, hol találtál ennyire fényszennyezettség mentes helyet?
-
zgospel
őstag
a színvilágot már mondták, hogy nem nagyon sikerült, de a jobb oldali stég sem egy túl kellemes eleme a képnek.
ha mentél volna jobbra 50 métert hogy a stég elé kerülj és ne legyen benne a képben akkor jelentősen jobb esélyei lettek volna a képednek.(#33392) Fotonhámozó
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
copass
veterán
falravaló. szép. nekem most utazik egy fényes lóránd által alárít antares!
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
matyi012345
őstag
Nekem tetszik, bejönnek ezek a galaxisos képek, és a mérete is bőven élvezhető szerintem .
-
jjeahh
nagyúr
válasz medvezsolt #33402 üzenetére
Az utolsóban látok fantáziát, de sztem hosszúexpóért, meg egy jó adag utómunkáért kiált...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest