- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
Első körben ajánlanám az összefoglalót, abban is a mire nem való a topic részt.
Hamarosan kerülnek fel hasznos linkek is, addig érdemes lenne elolvasni a gép használati útmutatóját, valamint az alábbi linkeket:
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Noddy
senior tag
Hogy valamilyen javaslat is legyen
Volt itt egy építő javaslat még jó régen, hogy az a jó kép amit bekeretezve kitennél a falra otthon. Szerintem ez nagyon találó. Ez lebegjen a szemed előtt mikor lenyomod az exponáló gombot.
Mivel nálad a téma a virágrügy volt azt középre is tetted, ami egy alap beidegződés. Az ember a lényeget középre rakja, de a fotózásban ez nem mindig van így, érdemes kipróbálni több kompozíciós beállítást, hogy melyik a legjobb az adott témának (átlóra is figyeltél, ami ebben az esetben nem rossz ötlet). Ami szerintem a képet rontja, hogy nagyon zavaros és alulexponált. Hiába vakuztál rá, mégse elég világos, de a vaku fénye mégis éles árnyékot vet, ami itt most nem volt előnyös. A másik, hogy az egész képhez képest a téma mégis túl kicsi, illetve, hogy a háttérben lévő galyak nem eléggé elmosottak a témáról elvonják a figyelmet és emiatt lesz zavaros (illetve a rügy mögötti lelógó valami se kedvez az egésznek), komponáláskor érdemes nézni az egész képmezőt és nem csak azt, hogy a téma benne van (milyen a háttér, előtér). Ha jól sejtem ezt kit obival csináltad, de lehet, hogy ez már inkább makrofotós téma lenne. Jó tanulgatást és ahogy mondani szokták szép fényeket! Az éjszakai vakus fotózás egyébként egy nagyon érzékeny terület. Én is kezdő vagyok, de nem mertem még ilyet bevállani (kivéve persze a kötelező dokumentálási eseteket).
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
Amúgy nekem is sok olyan képem van, amit itt kukába küldenek és/vagy küldenék én is, de nekem kedves, mert olyan a témája, vagy éppen azért mert első képem az életben, vagy azzal a géppel, próbálkozás, új technika, de az ilyen szubjektív dolgok egy topicban nem jönnek át érthető módon. Ezért kell kicsit kívülről, objektívebben nézni a képet mielőtt feltöltjük. De mintha lenne egy laza képelős topik is itt a PH!-n...
[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
addikt
-
Colonel993
senior tag
Le se lehet tagadni, hogy egy Helios 44-2 -vel készült f2-n...
(vajon tévedek? )hmmm... megelőztek
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
sweet122
tag
Mondjuk nekem az átalakítóm szar és liveview közben folyamatosan kilép, mert úgy érzékeli, hogy nincs objektív a gépen.. de ez a bokeh, felülmúlhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Jellegzetes a Bokehja illetve annak rajzolata... a longitudinális CA és flare, kóma hatása
Utóbbi 2-3 -at orvosolták, az első meg szerencsére megmaradt a 44M-4 -től fölfelé.
Ellenben a minőségbeli szórás megmaradt, emiatt van aki a sárga földig elszidja, mert olyan rossz példányt fogott ki, nekem meg pl egy olyan kivételes példányom van (igaz, vagy 6db közül válogatva), hogy azonos rekeszértékeken 50mm 1.8G -t alázza élességben, és közgyűrűvel a leggyakrabban használt makró obijaim egyike...[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Egy M42-es közgyűrű készlettel (fogalmam sincs hány mm-esek összesen, lusták voltak akkoriban ráírni... hát még én lemérni érzésre szoktam pakolgatni) APS-C-n kb.: 1,5cm -es leképezés
16Mpixeltől még croppal növelheted ezt.Olcsó megoldás, ha jót fogsz ki... legnagyobb baj a gyútávból fakadó, közelpont/leképezés igény és az ezzel járó karcsú mélységélesség.
Ugyebár egy 100-105mm -es obi esetén nem kell 30-35cm-es közelpont 1:1 -es leképezéshez, így a szokásos F11,F16 -os rekesznél jóval barátságosabb mélységélességet kapsz. (vízcsepnél kényelmesebb, meg "nemakaroknyugtonmaradni" rovaroknál a potenciális sikert is növelik)
sweet122:
Nekem meg már átperdült pár a kezem között, aztán mindig a jobbik maradt, és végül a legjobb
F2-től 1 klikkel feljebb, F2.8 előtt (bokehrajzolatból tippelve, mert tágon is éles, emiatt csak DOF miatt rekeszelek és véletlen hozzáérhettem)
Nézd meg a szemeket és a tükröződést; láthatsz benne engem is ahogy készítem a képet[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Hali!
Nekem az elképzelés tetszik, illetve a háttér is jó, a vízcseppek is érdekesebbé teszi a képet, viszont nekem kicsit zavaró, hogy a közepe nem éles, kicsit olyan érzésem van mintha túl közelről lett volna fényképezve,nem is tudom olyan fura. Valahogy kellemesebb lenne, ha a belseje a növénynek éles lenne és esetleg a szélek lennének fokozatosan homályosak. De ez csak az én véleményem.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
-
buci30
addikt
Köszi
Körvonala/aurája az mitől van mit csináltam rosszul?
Az élleség automata volt és nem nyúltam direkt bele Lr-el.
Igen ezek tömeg képek igaz de mivel lehet feldobni? Ha lett volna darázs az okés
De még csak próbálgatok így véleményezésre gyakorlásra nem gond a tömeg képiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Fotonhámozó
senior tag
Köszi! A fával legfeljebb annyit tudtam volna tenni, hogy kivágom. Persze utómunka során content awar fillt alkalmazva ki lehetett volna szedni, de ekkora mértékű módosítást nem akartam alkalmazni a képen. A Tejút akkor épp ott helyezkedett el, összeillesztésnél figyeltem arra, hogy a "valós" helyre kerüljön. Mikorra kompozíció szempontjából megfelelően jobbra tolódott volna, addigra már felkelt volna a Nap, esélytelen lett volna meglőni.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szólánc.
- Gaming notebook topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik