Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
phaseOne
tag
válasz
jjeahh #34291 üzenetére
köszönöm szépen, jól esik ez Tőletek. az nekem nagyon mély víz, de szerencsére a profik ide is ellátogatnak időnként.
mindezt Észak-Olaszországban lehet megtalálni. kell szinte mindért mászni egy 3-4 órát. de megéri, nagyon szép helya harmadik képért nem, azt pl Velencében lőttem pár hete. hú de nagyon hideg volt
Tami 24-70 mind a másodikat leszámítva, az Nikon 70-300.belovary füled érjen bokáig
-
belovary
senior tag
Ma van a születésnapom... Még vagy úgy egy bő órát... Jöhetnek nekem a képek...
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok! Van egy kidolgozási forma ami nagyon tetszik, maga a színvilág, kontraszt és telítettség összhatása számomra nagyon üt. Szeretném a képeim nagy részét hasonló tónussal ellátni, de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. Esetleg tud valaki olyan linket, ahol az ilyen típusú képek utómunkázásával foglalkoznak? Vagy legalább valami hasonló utómunkát taglalnak? Erről lenne szó
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Gravity1234 #34283 üzenetére
Balról és felülről vágnék, hogy hangsúlyosabb legyen a bringás. Az árnyékát lefejezted.
-
Muerte68
addikt
vélemény?,
[link]
-
fattyu
veterán
válasz
Colonel993 #34274 üzenetére
macska.
oldalrabbról kellett volna hogy a kiégés ne vigye el a mókus szeméről a tekintetet. -
Colonel993
senior tag
MÓKUS !
-
Real_Necro
veterán
válasz
StefanBraun #34272 üzenetére
Nem az igazi, hogy ennyire szűk lett, középre lett komponálva. Olyan sablonos és kiált egy jobb vágásért.
-
Real_Necro
veterán
Amalfi partvidék azért nem olyan egyszerű szerintem közlekedésben. Balinov bérkocsival járt ott (érdemes őt megkérdezni), mi helyi kisbusszal, annak is lelógott az eleje meg a hátulja pár kanyarban.
Az út elég magasan a hegyoldalban szalad végig, a helyiek azt mondják mikor tervezték nem volt vonalzó csak körző... és tényleg, folyamatosan kanyarog. A települések megközelítéséhez le kell robogni szűk kis mellékutakon. Ez talán Amalfi településnél egyszerűbb, mert ott a főút a partig lemegy majd újra emelkedni kezd. Egyébként arra a helyre szerintem több hét sem elég. Igaz ha már arra jár az ember Caprit sem szabad kihagyni, az még szebb.Ez az "olcsó" szervezés viszont engem is érdekel, mi pár éve Fehérvár Travel-el voltunk, busszal mentünk több napra. No inkább repülővel legközelebb...
-
m3ss
veterán
válasz
Vyndree #34269 üzenetére
milyen varosba megy a repulo?
az tenyleg meglepoen olcso...meg illetekekkel sem lesz olyan veszes
az a baj altalaban odzkodom a relative kozeli helyekre repulestol, mert taxizas, meg autoberles es majdnem rosszabbul jarok mintha kimentem volna...ha meg nem berelek, meg vagyok love, ez pl gondolom tipikusan az a hely, ahol a tengerparton kocsikaznek egesz nap. ide mennek, oda mennek...bar robogo is poen lehet.legszivesebben egy olasz korutazasra mennek el, bejarni 1 honap alatt az egesz csizmat..
-
Vyndree
őstag
Igen Amalfi. Elég egyedi falucska, viszont a középkorban még főváros volt. Aki egyszer már járt ott az egyből felismeri, aki meg nem az gyorsan pótolja.
Amíg pár ezer forintért ki lehet jutni csak elhatározás kérdése, idén még tuti nem veszik ki.
Köszönöm a tippeket.
[link]
Jobb oldali emberek kikerültek, itt viszont benne hagytam, szerintem így se rossz. A kék inges bácsi már nincs elvágva meg olyan ártatlanul csücsül, nem volt szívem kiszedni. Bal felül szerintem ki volt égve az égbolt, azon kicsit javítottam, illetve kicsit élesítettem a képen, remélem nem vittem túlzásba.
Kép középső részén még lehet hajlítanom kéne, kicsit olyan még mint ha egyes házak falai ferdék lennének. Egy szintben sose lesznek, az egész falu egy dombon van.A három verzió összehasonlítása: [link]
Real_Necro: csak két napot voltunk pénz hiányában, de mindenképp szeretnénk visszamenni lehet még iidén akár télen is, ott átlag 20 fok van januárban is.
-
-
mondomén
őstag
Ha ra is kattintottatok es nem csak szivattok a 'no photo' miatt, akkor koszi mindenkinek.
-
zgospel
őstag
válasz
mondomén #34243 üzenetére
ez marha jó
(#34246) Malingo ezt nem igazán értem
gondolom az elsuhanó vonattal meg ezzel a környezettel akartál valamit kezdeni, de mit?
(#34247) sixpak lehet hogy drasztikusan fog hangzani, de én levágnám az alsó harmadát a képnek a villámokkal együtt, csak a felhők maradjanak. utána akár háttérkép is lehetne
-
L4mie
veterán
Ahh köszi az észrevételeket, élesítés talán max egy picit, meg az exportálásnál standard.
Noh sebaj a hibákból tanul az ember, tény, hogy ritkán macrozom, megörültem, hogy nem lett szar, bár m3ss szerint közel áll hozzá
sebaj neki aztán főleg hiszek macrozási kérdésekben.
Na majd még gyakorlok!Köszönöm az észrevételeket.
-
m3ss
veterán
válasz
Vyndree #34252 üzenetére
ez amalfi coast? vagy merre van? nagyon szep hely. jobb oldali belogo embereket kiszedhetned, kek inges bacsi kozepen sincs tul jo helyen.
(#34254) Furkoo sztem ez minden teren borzalmas
nem jo a kompo, vagas, fokusz sincs tul szerencses helyen. amugy is nehez jo fotot kihozni egy pitypangbol...
(#34247) sixpak kompo nem az igazi, bar ezt gondolom te is erzed.
(#34243) mondomén klassz
(#34233) p06 kicsit indokolatlan a nagylato hasznalat, legalabbis veszpremi kepnel, meg az elson is nagyon tavol van minden. altalaban akkor all jol a tajkepnek a nagylato, ha vmi eloteret belekomponal a juzer, ami hangsulyossa valik a latoszog miatt.
Plansee jol nez ki, de kicsit lehetett volna egyenesiteni a horizonton... -
Noddy
senior tag
-
L4mie
veterán
Sziasztok.
Mi a hiba benne? Most konkrétan arra gondolok, hogy van egy 2 évvel ezelőtti pitypangom, szintén macro, és ez imho jobb, és hiába mondják, hogy hülyeség valamennyire mégis a favok és a likeok száma valamiféle megnyugtatást ad az embernek, hogy fejlődik, erre a régit szerették ezt meg csak megnézik aztán jól van....én a legnagyobb hibájának a magas klisé faktort látom, esetleg crop hiba?
vélemény, jöhet minden minőségben, mennyiségben -
Lassú Víz
addikt
válasz
Vyndree #34252 üzenetére
Az eredeti képen pont középen nagyon látszik az épületeken az eltérő dőlésszög. Jobb oldalt alul a félbevágott emberek könnyen kiszedhetők, némi festői vénával talán még középen is. Kérdés mennyi munkát akarsz beleölni? Olyan sose lesz mintha eredetileg is panorámának készítetted volna el.
-
Vyndree
őstag
Merészkedek idebiggyeszteni egy panorámát.
Nekem sem tökéletes, viszont mentségemre legyen, hogy amiből összeraktam nem panorámának készültek. Fogalmam sincs miért nem lőttem panorámára, talán mert nem volt állványom. Egyszerűem találtam a képek között négy olyan képet amiből sikerült összeraknom. Balra még két kép elfért volna, viszont sajnos pont onnan sütött a nap, meg se próbáltam. Nem volt szűrőm, még napellenzőm se. A képek között nagy volt az eltérés, sajnos csak ennyit sikerült kihoznom belőle.
[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
GrmnShepherd #34248 üzenetére
Hát köszi, de lehetett volna sokkal jobb is...talán majd a következő viharnál.
-
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Láma kérdés! Meg tudjátok mondani, hogy mi a franc van a flickr-er???
Ilyen nagy Flickr logó van az egész oldalon... -
mondomén
őstag
[ Módosította: vond ]
-
Fandango
veterán
válasz
JohnyBlue #34232 üzenetére
Ez a rendorauto csak poennak van, semmi muveszi erteket nem kepvisel csak nem surun latni ilyet, azert raktam fel. A veres lovak es repa feju kobojok ahogy fogalmaztal csak egy proba volt a gep sajat effektjevel (toy camera) amibol meg vissza is huztam LR-ben (ezt mar leirtam amugy), de le is szedtem a 3.14csaba, mert valoban szar a szinvilag (tehat az nem Kodak Gold 100 preset volt)
-
zgospel
őstag
klassz, túl mélyen nem elemezgetném, annyi hogy az elsőn lehetne picit több alul, a kép felső harmada teljesen érdektelen ellenben középen vannak fasza kis felhők amik csúszhatnának fentebb ha lentről többet mutatnál. nem tudom van-e még az eredetiekben.
a másodikon a színek és az utómunka túl lett tolva már szerintem, túlságosan hatásvadász (habár a laikusok zabálják az ilyet, úgyhogy ha az volt a cél akkor sikerült)
-
Real_Necro
veterán
válasz
IRON STORM #34236 üzenetére
Dehogyis nem, csak érdemes kicsit elmélyedni a dologban, mint harmadolás, háttér megválasztása, stb... Összefoglalóban van pár hasznos információ.
-
IRON STORM
őstag
válasz
Real_Necro #34235 üzenetére
Huuuu.... sosem tanulok meg fotózni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
IRON STORM #34234 üzenetére
Családi képnek jó, egyébként meg több sebből vérzik, mint dőlés, háttér, kompozíció, színek...
-
IRON STORM
őstag
Fuji XM+Nikkor 35mm
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Hoznék 1-2 képet!
Napfelkelte
Plansee - Austria
VeszprémAz észrevételeket és kritikákat előre is köszönöm!
Üdv
Péter -
JohnyBlue
addikt
válasz
Fandango #34227 üzenetére
A legutóbbi színes képeken Kodak Gold 100 VSCO preset van, tehát egy autentikusnak mondható képi világ, olyan ami a filmes korszakban is volt, minimális vinnyettálással, ezen mi a sok?
Lehet, hogy Kodak, lehet autentikus, lehet hogy vinyetta...lehet hogy most ez divat de ennek és az előző 2-3 sorozatodnak rohadtul nem áll jól. b@sszus veres színű lovak meg répa fejű kóbojok?
Ha valami szép éles képet tud produkálni miért kell visszabutítani ?
Illetve értem én, hogy persze, kicsit nosztalgiázzunk a színekkel, viszont akkor már a témák is meg képek is próbáljanak meg "visszamenni az időben"... sajna reggel van és most vettem be a fogalmazásgátló tabimat, de arra próbálok kilikadni, hogy pl egy ezer éves filmen miért van egy modern rendőrótó?
Ezek így csak számomra tucatképek ipadon feldolgozva valami fájin divatos pluginnyal.
Szerintem
de egy sör mellett jobban kitudnám fejteni
-
matyi012345
őstag
Nem akartam ebből hosszú hadjáratot indítani, csak a véleményem volt!
Régebbi képeid nekem jobban bejöttek, amúgy pedig a hátteret saját magad bizonyítod 2014-es képeiden, hogy igenis közvetve lehet az befolyásolni! Baromi jó minimálok vannak a galériádban ahol nem a doffal voltál elfoglalva, hanem azzal hogy gondosan felépítsd a kompozíciódat ami így átgondolt lett, letisztult és igenis ütős mindenféle dofjáték nélkül. Jobb irány volt.
SZERINTEM.
Tényleg no offense.
-
copass
veterán
válasz
zgospel #34228 üzenetére
nekem ezek az utcai fotók
az utcai portré megint más tészta. -
zgospel
őstag
válasz
copass #34226 üzenetére
ezzel nem értek egyet.
haverom barcelonában nikon d7000+50mm 1.4-gyel egész nap 1.8-on meg 1.4-en fotózott az utcán gyakorlatilag mindent és mindenkit, és rohadt jó momentumokat és nagyon érdekes embereket kapott el. de ha nem választja le őket a papírdoffal akkor sokkal érdektelenebb képek lennének.
sajnos mutatni nem mutathatok, mert bár nekem is megvannak a gépen de nem az én képeim. -
Fandango
veterán
válasz
copass #34226 üzenetére
"főt téma viszi a képet és a részletek. ezért kell élesnek lennie", na de nem az egész kép a téma, hanem mondjuk csak 1 ember a képen ami az előtérben van, vagy nem? Mert pl egy személyen a ruházata, haja, testtartása a lényeg amit elkapsz, ehhez a háttér vagy a környezet kevés esetben ad hozzá, így az nem lényeges elem, nem kell hogy éles, részletes legyen. A legutóbbi színes képeken Kodak Gold 100 VSCO preset van, tehát egy autentikusnak mondható képi világ, olyan ami a filmes korszakban is volt, minimális vinnyettálással, ezen mi a sok? Továbbra sem értem az érveléseteket 100%-ban.
Viszont! Örülök, hogy egy kicsit ez megmozgatta a topikot, annak ellenére is, hogy nem feltétlen értek mindennel egyet, ami nem is baj szerintem.
-
copass
veterán
válasz
Fandango #34222 üzenetére
utcai fotónál a főt téma viszi a képet és a részletek. ezért kell élesnek lennie.
ezek a képek pont ennek az ellenkezőjét tükrözik, kis mélységélesség, mindenféle effekt, téma meg semmi. megálltál lenyomtad a gombot, hiányzik a tudatosság.
vannak jó képeid, még ugyancsak azt a vonalat kellene erősítened. -
zgospel
őstag
valóban borul az egyensúly, nem ez a legjobb szög, de a rossz wb mégzavaróbb
(#34222) Fandango általában tetszenek a képeid, főleg a különféle patternek és épületrészletek amiket észreveszel, de ez a legutóbbi két album amit linkeltél valóban nem túl jó. a színvilág is kicsit túl erős, finomítani kell még rajta de az idővel kialakul. a kiemelést és a háttér leválasztását én sem látom rajtuk, ilyen távolságból egy 35-ös kevés ahhoz (croppon is, ff-en meg nyilván hogy az
).
(#34224) FLx azért ez így nem igaz, normális hangnemben (ahogy jelen esetben is) igenis érdemes megvitatni, több nézőpont és ízlés kérdése, elég jól le lehet vonni belőle a tanulságokat. plusz erre való a fórum.
az meg megint más dolog amikor valaki "kritika" címszóval csupa buggyantságot kommentel, meg az is más amikor valaki "márpedig minden ismerősöm szerint király kép lett" válasszal reagál
ellenben ha javítani szeretnél a "turistaképeiden" akkor érdemes iderakni, mert segít(het) a fejlődésben és utána már a turistaképeid is olyan turistaképek lesznek, amik tudatosak és igényesek, még akkor is ha mások számára érdektelen a téma -
válasz
gboszi #34223 üzenetére
Azért bírom ezt a topikot, mert kb. mindenki akinek bármilyen értékelhető tanács is jön a képeire, azt mondja, hogy de hát nekem így tetszik, meg ez meg az.
Így aztán van értelme véleményt kérni, ha aztán nem tetszik a válasz...
Én pont tudom, hogy minden képem kb. turistakép, nem is rakom ide.
-
gboszi
senior tag
válasz
Fandango #34222 üzenetére
Az a gond, hogy olyan az indokod, mintha muszáj lett volna fotozni. Nem kell megmagyarázni a képeket, de ha nem jó el kell fogadni. Ha meg neked tetszik, ok. Én sem nagyon értem (látom) hogy melyik az a kép, amelyik indokolta volna az f1.4-et, hol van "kiemelve" a téma. Sajnos a fotózásban az egyik legnehezebb eldobni a képeket...
-
Fandango
veterán
válasz
matyi012345 #34216 üzenetére
Köszi a hosszas kommentet, de áruld már el egy utca fotónál mennyire tudod befolyásolni a hátteret és a tömeget amitől nem lesz zavaró. Ha meglátsz valakit, valamit az utcán ami érdekes, ott lehet, hogy csak annyi időd van amíg lenyomod az expo gombot, és már oda is a pillanat. Természetesen tudom, hogy nem tökéletesek a képeim, és bőven lenne mit csiszolni rajta, de a papír dof tudatos (mert tetszik), hogy kellően ki tudjam emelni a témát. A standard street fotó beállítás f/8 iso1600, viszont én szeretem igazán kiemelni a témát, ne olvadjon egybe a háttérrel, az ISO kérdésre meg már választ adtam egy előző hsz-ben. Ha elmegyek fotózni, 1db 35mm fix amit viszek, vakut nem, elég hülyén is venné ki magát.
A Halászbástya nem dől a háttérben, a félbevágott párt ha megvárom, akkor a bámészkodó hölgy már nem úgy, és nem ott áll, a katonák csak egy elkapott pillanat, stb. Lehetne minden képet magyarázni, és hibát keresni benne, de street fotónál nem olyan egyszerű ez. Ha napi szinten járnék fotózni, és ezzel foglalkoznék biztos jobban menne, kevesebb hibával, de ezért nem a haladóba rakok képeket.
-
Utka
aktív tag
válasz
matyi012345 #34216 üzenetére
Próbáltam keresni, de nem leltem:
Mi a papírdof?
Köszönöm. -
matyi012345
őstag
válasz
Fandango #34208 üzenetére
Valahogy azt látom, hogy erőltetett papírdofozás van ezeken a képeken. Szinte konstans 1.4-en végigtolod az összes képedet százmilliomod másodperces zárakkal, és még az iso is indokolatlan. Amúgy meg legtöbb turista kép, nem látok tudatosságot. Az elsőn például van egy bámészkodó nő ami éles, a háttérben pedig van egy teljesen random embertömeg, egy dőlő halászbástya és egy félig-meddig mosott ég ami ráadásul nincs leszűrve, nincs kidolgozva. És erre nem mentség, hogy a gépből kiesett jpeg és nincs utómunka, mert akkor nem publikálok. Legyen. Rendőrségi autónál a vágás esetlen, előtte több hely kéne, vagy drasztikus vágással mögötte sokkal több, vagy valami fényhatás ami érdekessé teszi, mondjuk egy távolról kioldott vaku. Erőltetett papírdof van ott is, de ettől még a háttér nem tudatos, a vágás sem. Katonák elvesznek. Előttük mögöttük emberek, háttérmosás szintén erőltetett. egy 180-250mm-en ki lehetne őket emelni, valóban elmosni a hátteret és egyszerűsíteni a képet, így nem tudom kitalálni mi volt a célod mert másodpercekig nézem a képet és akkor látom, hogy ott vannak és élesek de attól még belevesznek az egész képbe, az első embernek ráadásul a kezét-lábát levágja egy kézenfogva sétálgató pár, ami számomra abszolút értékelhetetlenné teszi a képet.
Átgondolnám ezt az egész képi világot amit próbálsz képviselni, szerintem nem követendő, néha inkább bazári hatást kelt, de cáfoljatok meg ha valaki nem ért egyet. Vignettálást is látok ami nem jön be ebben a formában. Vagy ki kéne korrigálni ami két kattintás LR-ben, vagy kiemelni ha valóban indokolt. Nekem ez így nem több mint képhiba ebben a formában. Értem hogy most nagy az 1.4 varázsa de ez nem visz el egy képet.
-
boff
senior tag
Sziasztok!
Először próbálkozom konkrét felhőfotóval úgy erről a képről kérnék pár véleményt: [link]
Sajnos a kertből lőttem a képet ezért nem adódott normális földi téma a képhez ezért lett csak a felhőkről a fotó de cserébe ott van a napkorong.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
szentkuti11 #34204 üzenetére
Melyik település hány km-es körzetében?
-
szentkuti11
addikt
Sziasztok!
Ezúttal nem képet szeretnék mutatni, hanem tanácsot szeretnék kérni, három jó fényképet szeretnék csinálni két robogóról. Az egyik egy modern, városias, fiatal, lendületes robogó, a másik pedig egy régi, kicsit kopott, de nagyon büszke darab. Mindkettőjükről szeretnék külön-külön képet csinálni, amiben a saját környezetükben szerepelnek, előbbihez valami forgalmasabb sétálóutcát képzeltem el, a másikhoz pedig egy elhagyatottabb vasútállomást, illetve egy olyan fotót is szeretnék, amin a két jármű közötti kontraszt érzékelhető a legjobban. Ti mit javasoltok helyszínnek (akár általánosságban, akár konkrétan), illetve milyen perspektívából lehet érdemes elkészíteni a fotókat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest