Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz Neszójábe #27915 üzenetére

    alap hogy számít a technika.
    aki egy utcai skoda fábiával indul rally versenyen ne csodálkozzon hogy szar eredményei lesznek a rally autókhoz képest. na ugyanez fényképezésnél is. persze akinek fogalma sincs róla hogy mit csinál annak adhatsz akármilyen gépet, ugyanúgy nem lesznek jók a képei (a minőséget kivéve) mintha kompakttal fotózna.

    DE! nem feltétlen kell rá vagyonokat költeni, használtan egész olcsón, középkategóriás kompaktok áráért lehet már tükrös vázakat kapni. Jó persze kell mellé objektív is, de mondjuk egy tamron 17-50 f2.8 elég jót ad és nem is drága. És ha azt mondom hogy nem drága akkor ne a low-end kompaktokhoz hasonlítgassuk már... azoknak a minőségét egy telefon is hozza már.

    gyorsan végigfutottam a hirdetéseket és nagyjából ilyen árak vannak: 400D - 55 ezer, tami 17-50mm 60-65 ezer
    550D váz kb 70-75 ezer lehet (csak váz)
    (vagy pl 40D ami azért egy elég komoly váz van 90 ezerért)

    és akkor ha ezt még megfejeli egy tamron 70-200 f2.8-cal (ami használtan elég ritka) 130-140 ezerért (ok ez már komolyabb összeg) akkor van egy elég jó szettje, viszonylag jó fényerővel és hibátlan képminőséggel, nagylátótól teléig. 250 ezerből. ami azért ha azt nézzük hogy egy új xxxD kit ára általában 200-220 ezernél szokott nyitni akkor egyáltalán nem vészes, ellenben nagyobb rugalmasság, jobb képminőség.

    szvsz képminőség szempontjából egy jó objektív a legfontosabb: nagy fényerő és éles kép. a váz ezután csak másodlagos.

    de aki 40-50 ezerből meg full automatán akar jó képeket, az könnyen csalódni fog.
    ez ilyen.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák