- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
DrJános #2222 üzenetére
nem csinálok széleskörű tesztelgetést. az csak trolletetésre jó.
nekem elég az, hogy legyen valami viszonytási alapom, amiből sorrendet fel tudok állítni, és látok pár hőfokt, a feszelésből nagyjából ki tudom számolni a kb. fogyasztást.de úgy néz ki, nemsokára meg tudom egy fúrumtásnál kínálni egy x6-os amd-vel....
-
-
-
betegphiu
senior tag
-
betegphiu
senior tag
válasz
DrJános #1944 üzenetére
hát azért csúnya lenne,ha a gyári hűtés jobban hűtené,mint egy ilyen monstrum.gyári hűtéssel is húzva volt,62-65 fok volt a max.
a problémát sikerült megoldani úgy néz ki.
lecseréltem a pasztát rajta.szépen megpucolgattam alkohollal a pricit is ,meg a hűtést is.
most fut a prime95 61 foknál megálltunk.jobb pasztával (amit most kaptam 300Ft-ért az nem igazán nevezhető minőséginek) sztem még jobb lesz!
legfejjebb rakok rá még egy ventit.
amúgy nagy mákom van,hogy befért egyáltalán.2 különböző ramom van.az egyik "tuningbordás" a másik sima.ha mindkettő bordás lenne,nem fért volna el,így is 3-4 mm-ekről beszélgetünk -
Tylerx
csendes tag
válasz
DrJános #1824 üzenetére
@ DrJános: Éjjel a tunning topicokat átolvasgatva az a konklúzió, hogy egy jó tizessel alacsonyabb értéknek kellene lennie LinX alatt, szóval gyanítom hogy az általad említett probléma állhat fenn. Ha nem, akkor viszont baromira nem éri meg a pénzét a Himalaya. Erősen remélem hogy nem az utóbbi.
Az alaplapi bordák patentosak, így reményeim szerint nem fog sok problémát okozni az eltávolítás. A gyári bordát nem szívesen reszelném meg, inkabb veszek oem bordákat és megoldom úgy.
-
Atla
senior tag
válasz
DrJános #1218 üzenetére
Megoldódott.User error volt.
A Biosban meg lehet adni egy hőfokot,és egy ventillátor fordulatot,ami level1-9 ig terjed.
Én beállitottam h 55C-fok level1,ami annyit tesz,h legkissebb fordulaton megy 55Cfok-ig,
de h utánna maximumon megy-e vagy csak feljebb emeli azt nem tudom,mindenesetre megjön a hangja.Aida64 v1.70.1400 ezzel próbálkoznék,de nem mutatja csak a ház meg a gpu ventiket.
Én azt gondolom,h 1000Rpm-ig nincs különösebb hangja,de felette már hallható.
De a Silent Knight-om /3 tűs/ se volt szabályozva P5Q-val,szóval annak is volt hangja.
Tehát nem tudom megmondani mert nem mérvadó a dolog.
Ha mondjuk mindakettőt maximum fordulaton járatod akkor a silent knight a halkabb.
Ugye egy 6 centis asszem venti pörög 1300-on,illetve egy 12 centis pörög 1600-on.
Viszont ha mind a kettőt 900-1000 körülre belövi az ember akkor már a matterhorn a nyerő,és
nem veszit akkorát a hatásfokából mint a silent. -
Speed®
titán
válasz
DrJános #1221 üzenetére
A 7V gyakorlatilag annyit tesz tudtommal, hogy 12V és 5V közé, föld nélkül. Ha zárlatos lesz valamiért a venti, szabad az út az 5Vos ágon a 12Vnak..azt meg nem igazán szereti néhány 5Vról üzemelő alkatrész a gépben.
Kicsi az esélye, de megvan és ez épp elég. Akkor inkább potméter. Bár azt nem tudom, a PWM elektronika mit szól ebben az esetben a csökkentett feszültséghez, mikor valójában állandó 12Vot igényel..agressiv
Elég komoly az a Z68, inkább user error van szerintem is. -
-
mrbig25
őstag
válasz
DrJános #1109 üzenetére
Itt van az asztalomon egy Matterhorn, de akárhogy nézegetem, ez is csak egyféleképpen szerelhető fel AMD-re.
Viszont a Brockenel ellentétben ennél elölről hátra fúj a venti.Szóval a bárhogy felszerelhető rész a Matterhorn esetén is csak Intel foglalatok esetén érvényes.
-
Merlinclub
senior tag
A válasz egyszerű. A bordázatot minimálisan átdolgozták, és egy más marási technológiával dolgoznak a RevB-n. Viszont szemmel látható különbség nincs, csak teljesítményben észrevehető.
Hogy egyértelmű legyen a laikusok számára is mit vesznek, ezért a színkülönbség.......meg hát ugye a Matterhorn a csúcs, mégiscsak annak kell a legdögösebbnek lennie nem!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest