- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
hermanyi #3782 üzenetére
Inkább egy rendes, porszűrős gépház kéne neked, vagy mágneses porszűrők a ventik elé (ha nincs előttük porszűrő).
Akkor szinte csak a porszűrőket kéne takarítanod, a gép belsejét szökőévente 1X.
Plusz ott lesz egy új hibaforrás a lehaló pumpa szeméjében. A dupla radival még nagyobb dolga lenne, bár a Wasser-ben nem annyira gyenge a pumpa. -
superecneB
őstag
válasz
hermanyi #3584 üzenetére
Anno így raktam be, szimpatikusabb megoldásnak tűnt a kényszeráramlás miatt.
Nincs dVGA-m. De kicsit csalóka a kép még az is lehet, hogy elférne a dVGA akkor is ha fordítva van 90°-kal, bár most a képet nézve ha voksolnom kéne inkább a "nem fér be" a legfelső slotba-ra kattintanék
Elforgatom, nem akarom megölni a ventit feleslegesen.Nem Bitfenix, hanem egy Xigmatek Asgard Pro (azthiszem ez a neve) Sima belépő szintű alsótápos, egyszerű kábelmenedzsmenttel rendelkező ház 1db USB 3.0val elől. Csak a két 12-es gyári ház ventit kiszedtem, mert felesleges. A procit lehűti ez a hűtő + van még egy ilyen 140-es wing boost a winchester előtt 500 RPM-en.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hermanyi #3505 üzenetére
anno és is jártam többször így. mugennél, ninja-nal, sőt a h-50-nél is használtam szendvicset.
valószínű lem lóg ki. hanem pont síkban van a szívó. mert ott nem szokott lenni kersztpánt.
és az bőven elég. vagy ha a lamellázat egyik része belóg, mert a csövezet kicsit deformálódott.
bőven elég 1-2 század is...
ezért a szívónál néha pontosság, vagy/és kell némi távtartó trükk.de természetesen más probléma is lehet, amiért beleér.
de valóban vannak alapból a síkból kilógó ventik is, de ez megint bővebb leírást érdemelne.
de már rég nem vagyok ventiszakértő, így esetleges butaságokba bele sem kezdek...de ilyen esetben a 4 pontos patafix tálaragsztós rögzítés csodákat tud művelni.
-
olta
aktív tag
válasz
hermanyi #2333 üzenetére
Speed(R) kollega azt mondta, hogy 10 vagy afolotti javulas lenne
2006-ban vettem a Ninja-t, de 2012-ben azert tobbet vartam egy most kaphato ~16K-s hutotol
Van nalam meg egy Matterhorn, radobtam annak a ventijet is, igy van egy szivo, es egy fujo rajta, igy nyertem meg 4 fokot. Ha ennyit javult volna a homerseklet 1 ventivel, akkor azt mondom OK, de igy eleg sovany.
Ja es azt elfelejtettem, hogy most minimum 3-4C-kal huvosebb is van, mint mikor a Ninjaval teszteltem.
-
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #2287 üzenetére
Jó ez egyértelmű. De ki az aki úgy szereli be, és nem perforált a háza teteje? Illetve olyan házba veszi AMD mellé? Amúgy mint ahogy Merlin is mondja nem radikális a teljesítmény vesztés abban az esetben sem.
Ma már egy ház vásárlásakor nem csak azt kell nézni, hogy elöl van-e benne ventilátor és, hogy elfog-e férni a tervezett VGA. Hanem azt is számításba kell venni, hogy milyen hűtőt akar a CPU ra rakni és az adott hűtőhöz milyen ház a megfelelő.
Az 5K-s vackokat meg már rég elkellet volna felejteni. Annyiért értelmes házat nem lehet kapni, csak hardver sütőt.Ezt sajnos gyakorlatból tudom.
-
DrJános
aktív tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hermanyi #2279 üzenetére
neked is, de neki válaszolva. ezért az 1. szám 3. személyű megszólítás:
"linx vagy ibt-t futtasson"csak próbálom kiverni az aida + prime kombót a jónép fejéből, mint az önámító ringatás egyik kellemes eszközét.
legalábbis intelnél. sajnos amd-nél asszem nem megy a core temp... -
HANDO88
senior tag
válasz
hermanyi #2138 üzenetére
AMD-re lesz. B55 kicsit húzva, 3600 mhz. A ház pedig Thermaltake Spedo Advance Package. Bár láttam teszteket ahol a Brocken megverte a Mattit de az az első változat volt és nem a rev.b. Majd meglátjuk.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
hermanyi #2084 üzenetére
megkaptam a választ!
a pdf jobb alsó rajzán ott van a merevítő átkötő.
azért volt fontos, mert most nálam elvi dolog, hogy minden hűtőt módosítok. tehát mindegy milyen, csk ne olyan legyen, mint a gyári. (hanem lehetőleg jobb.)
úgyan az enyémen a merevítő rész kicsit vastagabb, és végig is van az összes lemezen de átvágom.a gyárinál a pdf-ből úgy sejtem, hogy csak pár felfűzött lamella ad egybetartást. mint pl. a mugen 2-nél, vagy a ninja 3-nál.
-
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #1991 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy te szidtad.
Bár lehet, hogy félreérthető volt
Amúgy szerintem embere válogatja, hogy neki mi a jó /megfelelő és milyen célra.
Ha nem gyári inteles szutyok lenne a gépemen akkor biztos, hogy Swif2 120P vagy Wing Boost kerülne a bordára ,mert ezekről csak jót hallottam és a kinézetük is tetszik.
Míg a TY-140 Számomra nem a legszebb darab, még akkor sem ha sokkal jobb mint a másik kettő.
Bár valószínűbb az amit te mondtál, hogy bordafüggő, hogy melyik hogy szerepel. -
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #1986 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Sőt a linkelt tesztben az agyon dicsőített TY-140-es ventinél is jobban szerepelt. Pedig most ezzel vannak odáig meg vissza, hogy hű de jó.
A Nordwand szűk lamellái mellet még a hőcsövek elhelyezése és az a félkör alakú kivágás sem segít a helyzeten.
Ezek miatt erősebb annyival a Brocken. Mivel az szellősebb minden tekintetben és a ventilátor is közel van a bordához és így nem tud "megszökni" a levegő.
-
DrJános
aktív tag
válasz
hermanyi #1973 üzenetére
Szerintem tisztában van vele nagyon is.
Főleg mivel nem légszállítást, hanem légnyomást mondott.
A kettő nem ugyan az.De azért szerintem a mai hűtőkön nem igazán érződik az, hogy kicsi a légnyomása a Swif2 szériának.
Ha nagy lenne a légnyomása akkor meg hangos lenne mint állat. -
nihill
őstag
-
nihill
őstag
válasz
hermanyi #1958 üzenetére
Nekem a Nordwandnál 2 cső még csak hozzá sem ér a procihoz, mégis 4,4Ghz-en Lynx alatt 70 fok alatt marad. Ez most jó vagy rossz eredmény?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
hermanyi #1498 üzenetére
Nem egészen.
A két új ventin a rögzítésnél a kampó egy gumiba ágyazott műanyag karikába akad, míg a sima kék és narancs e nélkül a rezgéselnyelő nélkül van, valamint több kiegészítőt is adnak melléjük.Egyébként minden gyártó ezt csinálja, mert ugye még a Bugatti Veyronból is van többféle szín......
A K2 mellett a Fiend Shark és az Ice Warrior volt, az Ice matrix már korábban került tesztelésre, és jól megállta a helyét
Igyekszünk a teszttel, de a Karácsonyi hajrá miatt nem haladunk jól vele. Az eredmények már megvannak, csak írni, fotózni kéne......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- ROG Strix GX601 Helios Black
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- Darkflash twister DX360 v2.6 Aio vízhűtés
- Corsair Hydro X series XD5 white bontatlan
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest