- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drr
őstag
Uraim, mi a fene folyik a Kicserélő Központban. Két csomagom is ott van, az egyik január 5 óta "Továbbítás belföldre" státusszal, a másik 7 óta "A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben". Nem nagy értékű, az ár tartalmaz minden plusz költséget. Semmilyen üzenetet nem kaptam...
-
válasz
johniee #58545 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, a képen látható helyek vannak, ami nálam két pont az az állam, megye lenne. Nincs opció. Ezek kerülnek rá a küldemény címkére és az elektronikus adatok közé, ha normál kitöltés van. A vásárlásnál lévő üzenet rész az nem kerül sehova.
Abban gondolkoztam hogy nem mondhassák azt hogy nem kapták meg az elérhetőségemet, tudom bizonyítani hogy megkapták csak a béna programjuk nem tudta feldolgozni, így nem én vagy a kereskedő a hunyó.
Azt is írtam már hogy ha hiányos az on-line vám-árúnyilatkozat akkor nem lehet vámolni, be kell kérni az adatokat, mert a vámtörvény nem határozza meg a feldolgozás módját, csak azt hogy milyen adatok szükségesek, de mint a hülyék csak futtatják a programot és folyamatosan készülnek a jogszabálysértő vámolások. -
Van egy csomagom, amire eredetileg ezt a számot adta meg az eladó: S00000241961605. Ez átalakult UU336725778CN-re. Nekem is be van írva az email, ahogy neked. Most láttam a nyomkövetőben, hogy az online fizetés elérhető, de semmilyen email-t, sms-t nem kaptam róla. Nem fogom átvenni, szóval nem érdekel, egyébként pedig nem rendelek semmit ami CN postával jön. Ez is egy hibás termék újraküldése volt, aminél direkt kértem az eladót, hogy ne így küldje, mert így fizetnem kell, valószínűleg 800 Ft-ot, de mégis így küldte. Mondtam neki, hogy nem fogom átvenni és visszamegy hozzá, utána indítottam egy dispute-ot és visszakértem a hibás részek árát és visszakaptam.
-
De fejlesztettem adatbázist több évtizedig és programoztam is, csak épp most mást csinálok van elképzelésem róla és egy adathalmazból csak le tudnék válogatni. egy vagy több formátum keresése alapján.
A Posta kiindulási adatbázisa az UPU szabvány szerinti postai adatbázis és az elektronikus vám-árúnyilatkozat adatállományai, ezek valójában közismertek, annak ellenére hogy posta titkolózik.
Az hogy ehhez miként adják be és minden adatot a kereskedők (az AliExpress) az megint egy másik dolog.
Mondom engem nem érdekel hogy a posta miként dolgozza fel, de amíg ezt nem írtam be addig nem kaptam értesítéseket azután meg kaptam. Ha szerinted nincs összefüggés a kettő közt, akkor ne legyen.
Innentől még jobban nem érdekel hogy a posta miként dolgozza fel, nekem az volt a lényeg hogy kapjak értesítőt és most tudjak on-line fizetni ha olyan a dolog. -
cof
veterán
Nem mondtam, hogy nem kell és szabad ráírni egy szóval sem, félreértesz. Helyi postán már okés mert segíthet, egyébként ha tényleg elektronikus adatok alapján megy a vámolás akkor nem. Mivel nem fejlesztettél még adatbázist gondolom és programozó sem vagy úgy képzeld el, hogy minden információ egy külön mezőnek számít az adatbázisban amiből a posta "program" dolgozik. Nem ömlesztve vannak az információk mint ahogy rá van írva a borítékra.
Van name, address, email, phone stb... mező.
Na most ugye a "program" nem az address mezőből fogja venni és keresni az elérhetőségeidet e-mail/tel. szám, mert ahhoz külön tábla kell, hogy tartozzon.
Feladói oldalról meg elég szomorú ha tel. szám és e-mail cím megadása nélkül is kitölthető az elektronikus címiratkitöltő.
Csak egy példát mondok, ha a https://www.vaterafutar.hu/#mpl oldalon te hibásan töltöd ki az e-mail cím mezőket, de a helyeset írod a cím mezőbe akkor sem fogsz róla értesítést kapni, mert az a mező azért van, máshol nem nézi egy program sem.
-
donbig
tag
válasz
rumos XIII #58537 üzenetére
Jó eséllyel kamu.[link] Még a virustotal szerint sem teljesen tiszta az oldal.
-
Jahno
veterán
válasz
rumos XIII #58537 üzenetére
Jó eséllyel kamu lesz.
-
rumos XIII
aktív tag
Várok egy rendelést Aliról, kaptam egy ilyen SMS-t, mennyire gyakori, hogy ilyen küldenek?
Link továbbvisz egy postluck.org oldalra, ahol egy függő csomagszállításra figyelmeztet.
Tovább nem akartam menni, szóval bezártam. -
atos30
aktív tag
Dec 20.-án rendelt távirányító ma befutott a postás által. Aliexpress Saver Shippingel rendelve , Belga nyomkövetővel jött és már 6.-a óta magyarországon volt. Ünnepek ide vagy oda, azért gyorsak na!
-
Én nem tudom hogy milyen adatmező neveket használ a magyar posta és hogy milyen karakter hosszban dolgozza fel a program és azt sem hogy miként működik ez a program Amikor megkérdeztem hogy miként adják meg a kereskedők a kérésüknek megfelelően arra július óta nem kaptam választ.Így ki kellette találni valamit. Bár itt is írták már hogy telefonszámra mi a posta elvárása és az a formátumra vonatkozott. Most nem keeresném vissza.
Ezt adja meg a posta:
A Magyar Posta a külföldi webáruházak többségétől előzetesen megkapja a feladott árutartalmú küldeményed adatait (küldeményazonosító, feladó és címzett adatai, áru megnevezése és értéke), így fontos, hogy mindig teljeskörűen add meg rendeléskor a saját adataid, hogy minél gyorsabb legyen a vámolás folyamata.
Mindig valós, teljes nevet (vezetéknév, keresztnév) adj meg!
Postacímed a lehető legrészletesebben töltsd ki (ország, település, postai irányítószám, közelebbi cím pontos házszámmal, ha van, akkor lépcsőház, emelet, ajtó). Mindig adj meg pontos e-mail címet és mobilszámot is rendeléskor, mert a küldeményed Magyarországra érkezését követően ezeken fogunk keresni (e-mail/SMS), ha tennivalód van a vámkezelés során (díjfizetés, esetenként adatközlés, dokumentumfeltöltés).
A jól megadott adatokkal időt nyersz!
Javasoljuk, hogy a rendelésed és a fizetés visszaigazolását vagy ezek képernyőképét mentsd el, mert a vámkezelés során előfordulhat, hogy szükséged lesz rá.
A küldeményed minél gyorsabb kézbesítéséért te is sokat tehetsz: ha családi házban élsz, gondoskodj arról, hogy a házon vagy a kerítésen legyen házszám, és persze legyen postaládád is. Ha társasházi lakásban élsz, a postaládádra írd ki a neved!Lényeg az hogy nem vizsgálgatom hogy mit hol tárolnak, ugyanis amióta így írom (nem most kezdtem) az eBay-es csomagjaim postai és futáros értesítői megtalálnak akkor is ha az eladó nem kérné le. Mivel itt is a posta az egyik feldolgozó akkor gondolom nem kezelik máshogy a Kínából érkezőt mint az Egyesült Királyságból érkezőt. De ha elfogadom azt amit írsz akkor csak véletlen lehet. Akkor is így írom, nem fogom törölni.
Én csak javaslom, ami nálam működött, működik még az AliExpress-en is, de nem kell elfogadni.
Ha neked van jobb ötleted mint az hogy ne írjuk be, akkor azt megoszthatnád. -
Jahno
veterán
Én is ezt írtam régebben, hogy hasonló szervekkel meg sok mással is csereberélünk adatot, de ott az adott mező, abban azt várjuk amit előre kitaláltunk és eszünkben nincs véletlenszerűen máshol keresni telefonszámot, vagy telefonszám mezőben az utcát és oda-vissza nem ez az elvárt specifikáció. De itt meggyőztek, hogy igazából működik és kész :-D
-
cof
veterán
A program nem igazán találja meg így ha csak nem mesterséges intelligencia, mivel ez az address mező az adatbázisban, nem igazán tudja értelmezni. Ha csak nem használ a posta adatbázis kulcsszavakat, mint @ vagy +36 de azt erősen kétlem.
Ez inkább az élő embernek segítség a helyi postán.
-
válasz
djsunstealer #58528 üzenetére
Én már full biztosra megyek,
legyen a címkén rajta akár 3*.
Ez még onnan van hogy az eBay-en külön kell kérni az eladónak hogy megkapja a vevő telefonszámát is a rendelési értesítőben. Így biztos megkapja.
Itt meg a szállítás közben posta váltók miatt is praktikus lehet. -
válasz
herdsman12 #58526 üzenetére
-
Badboys
őstag
Kaptam egy számlát és ezt. Ezzel mi a további teendőm? Posta, Nav vagy egyik sem. Elolvastam az összefoglaló, de még így sem kerek. Köszönöm
AliExpress Saver Szállítás
UH805471493BE -
válasz
kungzi #58519 üzenetére
Mármint ki ül rajtuk?
Az első nem érkezett meg még ide, nem került könyvelésre a Posta által, a 01.11-ei indulás látható még mindenhol.
A másodiknál még a belgiumi érkezés sincs beírva, pontosabban az hogy elindult volna oda, megállt ott hogy a kiküldő helyen van. Az AliExpress vásárlás szállítási résznél ellenőrizd le hogy nem kapott-e másik nyomkövetési számot.
Mivel ezek nem könyvelt küldemények még nálunk is akár 10 nap is lehet a kézbesítési idő. -
Kis tétel nagy tétel nem érdekes 27% áfát az AliExpress beszedi 150 €-ig. Csak a Magyar Posta vonalán van szolgáltatási díj, ha nem EU-s nyömkövetési számos a küldemény. Hogy ne legyen ez a díj vagy AliExpress Standard shipping vagy AliExpress Saver shipping választandó
-
-
ggabor02
aktív tag
válasz
djsunstealer #58499 üzenetére
Nálam 08.06 óta semmi, hétvégén rászánom magam, írok nekik egy emailt.
-
Sziasztok, most mi a tapasztalat, pár dolláros tételeknek után kell-e valami plusz költséget fizetni itthon? Üvegfóliákat, tokokat rendelnék több készülékre. Jellemzően 3-6 dollár között mozognak.
-
válasz
johniee #58502 üzenetére
A 799 Ft az posta szolgáltatási díja, semmi köze az idézett szövegedhez. Ennyit kell fizetni ha online nem lehetséges befizetni. Ezt nem lehet megreklamálni, mert ha a program nem találja meg az elektronikus adatok közt az elérhetőségedet, akkor nem lehet online befizetni. A program nem nézi meg a küldemény címkét ha esetleg azon rajta lenne.
-
donbig
tag
válasz
lacoka55 #58432 üzenetére
Welcome to Dadi Electronic Service, the new store opens, the whole place is low-priced promotion, the original price will be restored after 7 days, and the order can be stocked, due to the huge order volume, the goods will be shipped within 7 days after the order is placed, please wait patiently and wish you a happy shopping !
Én várok türelmesen..Szerintem most állítják vissza az eredeti árakat, azért nem elérhetőek. -
johniee
senior tag
sziasztok! Az új rendszerben most ha a posta kifizettetett 800 Ft-ot
a küldemény átvételéhez, aminek az invoice-ában ez áll a 27% VAT mellett:
Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited is raising this invoice in accordance to the applicable tax laws in Netherlands.
és kidobtam a papírt amin az átvételkor az a fontos azonosító állt, tudok-e még reklamálni?
Sima untracked küldemény volt. -
válasz
djsunstealer #58499 üzenetére
Ők adták meg hogy lehet reklamálni.
Az hogy ha rögtön reagálnak a beérkezett felülvizsgálati kérésre az lenne a legegyszerűbb megoldás, mert a kövező hó 20-ig kell átutalni a beszedett pénzt, egy 5-10 perces ellenőrzéssel és egyszerű sztornóval még a NAV-hoz kerülése előtt rendezni lehetne hogy jogszerű legyen minden. Most elküldik a pénzt a NAV-hoz aztán majd kérnek áfa visszatérítést, ezért sok az idő, de ezt is elnyújtják mint a rétestésztát.
Képtelenek normálisan megoldani, mert szörnyen buta a vezetés, a dolgozók meg gondolkodás nélkül azt csinálják amit mondanak nekik. Szégyenteljes társaság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest