- VR topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyelőre nem, Csupati p3200a megy bele amikor hazaérek. Addigra megjön az ax210es wifi, a másik 2tbs SSD, és remélhetőleg a csere ripjaws ramok is, így egy szétszereléssel megoldódik.
Rtxet nyárra terveztem be, addigra már tisztábban látok új melóval, de semmiképpen nem hagyom ki -
Pöttön
őstag
Köszi az infót!
Akkor az aw18-as lesz, 4-ik genes haswell-el, ezek szerint akkor ehez is van nyitott bios.
Jelenleg gtx765sli-vel van szerelve, ezt kidobnám belőle, és egy 50-75w-os pascal quadro p3000-et gondoltam bele rakni, egy i7 4810mq-val.
Akkor elvielg ennek nincs akadálya, annyi hogy nyitott bios kell rá, hogy legyen optimus? -
És akkor jön majd a driver sz.opás...
9 drivert szedtem le, egyik sem ismerte fel a 970gtx-et.NVcleanstall a barátod ha nem akarsz .inf fájllal szenvedni.
Eszközkezelőben meg tudod nézni a szabvány Microsoft videokártya id-jét, azt kell bepötyögni a clearstall-ba, és menni fog, megcsinálja magától az infes szenvedést. -
Pöttön
őstag
Végül lefújtam már. Olvastam 1-2 külföldi forumon hogy néhány dell gép alapból le is van védve, a vbios módosítás terén.
Tehát ha megprobálnék rárakni egy módosított vbios-t lehet elszállna amit helyre se tudnék hozni, mivel igp sincs a gépben.Szóval azokat a játékokat amik nem futnak rajta stabil frame-el azokat inkább nem is erőltetem rajta. Hanem inkább a 2 éve pihenőre rakott asztalimba veszek egy vga-t. Mert az mxm 3 upgrade-et se vállalom be, mert egy 1060 alsó hangon 150k ba fájna, mire ide érne Kínából, az eu-s forgalmazókról nem is beszélve itt 200k + on indul.. Az asztaliba meg már 70k-ért 1080-at veszek.
Ettől független nem bántam meg egyáltalán a vételét, egy rakás játékom van amit simán futtat ez a gép, és kompaktabb mint az asztalim. -
Nagyon köszi
Úgy tudtam, hogy csak aaaaa... Miaizé... HyperX megy mokolás nélkül 2133on benne. Corsairt vettem még tavasszal én is, egy nvme ssdt, és a legújabb ip6os wifit, és egy szétszedéssel szeretném megúszni. Szóval megnyugtattál, hogy megy benne 2133on.
32gbvel próbáltad már? Állítólag instabilabb tőle. -
Pöttön
őstag
Köszönöm az infót!
A hűtőpados srácra rá is írtam, amúgy is terveztem volna alá egy hűtőpadot valamikor!Úgy tudom nv-nél driverből is le lehet korlátolni játékonként az fps számot.
Azt hiszem van valami silent mód talán?
A nevét nem tudom pontosan, ezt kell bekapcsolni a kontroll panelben, aztán a driver-en belül az adott játék exe-ját kell kitallózni, és alatta egy beállítási sávban lehet beállítani utána a kívánt fps-t.
Ez is működhet nem?Szerk:
Találtam egy videót az nv beállításról, amire gondoltam: Whisper mode.Igen, a procit én is így gondoltam, kértem a srácot, hogy tegyen rá egy aida 64-et.
Ezzel szeretném majd ott helyben letesztelni hogy mennyire stabil jelenleg a cucc.
De előtte minden féle képp kikapcsolnám a turbót a windows energia gazdálkodási résznél. -
Pöttön
őstag
Sajnos nincs már meg neki, azt külön eladta már.
Játékok terén régi játékokat nyüstölnék zömében.
Pl.: Bf Bad Company 2, Wow stb... Ezekkel szerintem az intel igp-is elbirkóznaAz újabb címek amikkel tennék egy próbát, az a Diablo 2 resurrected, meg a Doom Eternal.
Más nem igazán érdekel.
(A nagyon új címek nem érdekelnek pc-n, max konzolon).
Szóval ez a 2 cím az igazán mérvadó számomra.
Minden más játékom régebbi ezeknél, és kisebb gépigényű. -
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a figyelmeztetést!
De úgy vagyok vele, hogy nem sok esély van rá, hogy szembe jöjjön velem aprón még egy ilyen gép.
Ahogy mondtad orosz rulett, ezt én is így gondolom. Viszont egy teljesen gyári felszereltségű gép is tönkre tud menni, úgy ahogyan a gyárból most ki jött friss ropogós laptopokból is van selejtes. Az ember nincs bebiztosítva, bármi bármikor elromolhat. (Nyilván az újnál ott van a garancia, ami valamennyi biztonság érzetet ad a tulajnak)
Jelenleg is egy 10+ éves laptop-ot használok, ennél is volt valamennyi lutri.
Persze a rizikó faktor minden gépnél más, ennél nagyobb, mint egy vadi új gépnél, ez tény.Én egy könnyen szervizelhető, fcpga foglalatos, mxm3-as gépet szeretnék, ez pedig teljesen megfelel a leírtaknak. Pláne, hogy még a bios-a is nyitható.
A hdmi bemenet számomra plusz pont, mert van konzolom is, amihez kapóra tud jönni ez az opció.
Nem hiába emeltem ki a 2 fenti szempontot, a bga forrasztott laptopokat nagy ívben kerülöm. Szerintem az az igazi hazárd játék.Szóval azt tervezem, elmegyek megnézem, tüzetesen átnézem, letesztelem, és ha mindent rendben találok elhozom.
Aztán a procit gpu-t cserélem valami kevésbé melegedőre.
ÉS ha mákom van vele sok sok évig használom teljes megelégedéssel. -
Pöttön
őstag
Értem, köszönöm szépen az infót!
Van egy másik gép is, ugyan ez a típus, gyári felszereltséggel, ami időnként kékhalálozik rendszerindításnál.
(no bootloader világoskék háttérnél).
Ennek akkor ezek szerint a sata vezérlője lenne a rossz?Visszatérve a 3940XM/gtx980-asra, ha cserélném benne a procit, vga-t az általad említettekre akkor az is jó lehetne hosszú távon?
A kérdés akkor inkább az, hogy mennyit ment a laptop ezekkel az alkatrészekkel nem?
Csak mert azon agyalok, hogy ezt a két alkatrészt elég jó áron el lehet passzolni aprón.
3630qm -as procit kapásból tudnék bele rakni. (mert van nekem elfekvőben)Aztán max nem játszanék rajta komolyabb játékokkal addig amíg nem találnék bele másik vga-t.
Gondolom mxm vga nélkül is lehet átmenetileg használni nem?
-
stnorcy
aktív tag
Szia.
A windows most lett telepítve.
Amit leírtál az mind megtörtént már.
Egyenlőre nem jelentkezett a hiba játék közben sem újrapasztázás után.
Lehet az volt a gond nem tudom.
Az ssd az szinte új 44 napot használt még garis.
Esetleg nem tudsz ajánlani valamilyen pasztát ami nem csak 2 hónapig bírja?
köszi -
stnorcy
aktív tag
A biosban át állítottam hogy a cpu videó részt használja. A játék futott igaz gyenge grafikával, de nem jelentkezett a hiba.
Szétkaptam a gépet. Újra pasztázás meg volt.
Eléggé száraz állagú volt a videó kárgyán a paszta. A cpun olyan volt mint mikor 3 hónapja pasztásztam. Remélem megoldja a hibát.
Milyen pasztát ajánlotok a videó kártyához?
Nekem Arctic MX-2 van. Azt raktam minden hová. -
stnorcy
aktív tag
Szia.
Köszi a választ.
Olyan kérdésem lenne még hogy az mitől lehet hogy véletlen szerűen dob egy fekete képernyőt a windos 7 hom pro futása közben.
Mondjuk át pasztáztam a procit és a video kártyát mikor megvettem mert az eladónál már jelentkezett ez a hiba.
Pasztázás óta még nem jelentkezett a hiba azt hiszem.
Ez a jelenség mitől lehet vga hiba? -
újra lett pasztázva, kapott a hűtő egy kis polírt, most fain
köszim17x r2-nél találkozott már valaki olyannal, hogy:
hdd 0: 1tb
hdd 1: 1tb
opti: ssdamit szeretnék elérni, az egy raid0 + ssd kombó (rendszerként)... de:
most valahogy sikerült rendszert varázsolnom úgy az ssd-re, hogy erről is bootol.
vagy 15 os-t raktam ma, mert folyamat ledobálta az ssd-ről a MBR-t a gép (az adat rajta maradt, csak nem bootolt róla)
csak az ssd-vel jó minden, amint betettem egy vinyót, "no OS"
amint két vinyó volt bent, akkor is.
amint átállítottam bios-ban a két vinyót raid0-ra, "nincs OS".
rajtahagytam az usb-n egy vinyót, "nincs OS".
bármit változott a boot felállása, "nincs OS".
stb.
próbáltam kilőni a biosban mindent, hogy csak ssd-ről bootoljon (shift+1), de akkor is a hdd/raid-ről akar bootolni. amint átállítom a biosban raid-re a hdd-ket, az optikai meghajtót üresnek látja, és az ssd-t beteszi hdd1-nek. agyfasz
írt valami ilyesmiket az intel boot manager, hogy:
PXE-E61, media cable fail (vagy mi)
PXE-M0F
no OS found.most sikerült eljutnom oda, hogy félig a fejemen érzem a koronát, de a rendszerpartíciót (100mb), azt a raidből húzta le a telepítő, bármit csinálok, a telepítőben az ssd hibáa "elsődleges", disc0-nak a raid tömböt írja, próbáltam átrakni GPT-be a tömböt/vinyót, de képtelen vagyok megértetni a vezérlővel, hogy nem kell bootolhatónak lennie a tömbnek, jó az simán is...
külön-külön visszaraktam a hdd-ket logikai meghajtónak, ennek ellenére még mindig arról bootolna.
agyhúgykövet kapok lassanmár majdnem kik.rtam az utcára az egészet, de 4 doboz sör lenyugtatott, szóval most poénosan fogom fel a dolgot.
kb reggeligeddig raid0-ként ment a gép két 320as vinyóval, semmi baja nem volt, nem gondoltam, hogy egy ssd így megborítja a lelki világát
de így, ebben a formában nem érzem sikernek a sikert, mert nem gömbölyű a dolog, nem merek belépni a biosba, mert borul az egész
addig az adatokat sem merem visszamásolni a gépre.
tud ez egyáltalán kezelni 2*1TB vinyót raid0-ban + 128gb ssd-t?létezik esetleg sata controller firmware update? vagy valami?
vagy csak simán balfax vagyok? mert a partitionmagic még mindig mbr-ként látja a tömböt... de már annyiszor állítgattam összevissza, hogy nem lehet már mbr egyik vinyón sem. -
Néha worldofwarshipeznék megint, ahhoz meg kevés már az 5870. De tényleg ennyi. C&C-zni, NFS-ezni, Bridge Commander-ezni (!!!), DA-ezni, Mass Effect-ezni stb bőven elég lenne nekem a 670, még az 5870 is lefedi ezeket (majdnem).
Amúgy szinte csak netre, meg házimozira van használva a gép hdmi-n, szar lenne ha pont belefutnék egy olyan kártyába amin pont a kép nem jön ki(hang külön rendszeren át megy nálam).
Ha nagyon játszhatnékom lesz megint (nem hiszem), akkor meg asztali konfig, normális bus-szélességgel, nem ilyen 128(lol)-192-256os bohóckodásokkal.
Cipőt a cipőboltból veszünk ugye.Megnézem ezt a 670gtx-et, 20-22ért nem kapok jobbat szerintem, és pont olyan 10k-t terveztem kártyára költeni, ha el tudom adni az 5870-eket, akkor keretben vagyok.
Ssd-re, meg egy 4tb-s külső vinyóra jelenleg jobban vágyom -
Makes sense.
Atitól ódzkodok kicsit a csodás driverek miatt.
Vídia egy fokkal jobban tetszik ez miatt, de igazából nem tudom, hogy a 680, pláne a 7970 teljesítménye megér-e nekem annyival nagyobb kiadást. mod: főleg úgy, hogy nem nagyon használom ki
670et ha meg tudom venni 20-ért, annál jobb ár/érték nekem most nem tudom, hogy van-e, mert 680at tuti nem kapok 40 alatt, 7970et meg 50 alatt.Nem tudom mit szeressek
-
Ahogy olvasom, csak a 680-at nem tudja. Gondolom azért, mert az már kepler, nem fermi, más bios, bő egy évvel újabb is a 680.
Ezek mennek, de a 100w és a felettiek már extra hűtést igényelnek m18-ból, meg faragni kell a házat, meg mittudomén.
Semmi kedvem most bohóckodni ezzel, akkor sem, ha megérné, mert jóval többet ad a 680 mint a 670.
De elvileg a 670gtx az p&p, és 75w. -
Ha az lenne a legegyszerűbb, akkor már megoldottam volna.
De nincs.
Japán yahoon van, de ott nem fogadják el a paypal-t.
Mandarake-n van, de nem szállít az egyetlen egy eladó külföldre.
Rakutenen nincs.
Amazonon nincs. Japánon sem árulnak.
Egy amerikai boltot találtam, de ott nincs külföldre posta. -
Tegyük hozzá, hogy az hardver/ár arány sem AW!!
Valamit valamiértVan sok Clevo ami jól bírja, főleg ha vigyáz rá a gazdája! De azért messze vannak az AW-k elpusztíthatatlanságától! Szoktak jönni hozzám R1-es régi AW-k olyan állapotban, hogy le vagyok döbbenve, de mennek rendesen, teszik a dolgukat a mai napig hibátlanul. Első generációs Core i procis Clevo-k mára már kihaltak elvétve tűnik fel egy-egy darab...
-
bandras54
aktív tag
Egy másik topicból idézem:
"A CLEVO klónok hűtése brutális, de ott meg nem igazán minőségi alkatrészekből dolgozik a beszállító (magyarán a CLEVO) Itt nem a puccos CREATIVE hangchip-ekre és a KILLER WiFi-re gondolok, hanem a FET-ekre, kondikra, zsanérokra. Sajnos futottam már rá több olyan új CLEVO-ra amik nem bírták a kiképzést és elszállt bennük néhány komponens ami elkerülhető lett volna, ha drágább beszállítótól rendel az anyacég. Pár év után elég leharcolt állapotúak tudnak lenni a gépek"By Killhates
Utólagos engedelmével
Erre is érdemes figyelni -
Madwe
nagyúr
Gyári helyzetben sokkal jobb...
Igen, ha az AWn cserélsz pastát, a 3 tartókarból az egyiket meghajlítod, meg még ki tudja mit hegesztesz rajta, akkor normális lesz. Talán... Az asus gyárilag hozza azt az összes esetben, amit az AW csak ritkán, s általában berhelni kell, hogy jó legyen, de akkor se fix... Külföldi fórumokat fél évig bújtam vásárlás elött, sajnos tele voltak panaszokkal. Ettől függetlenül ki lehet fogni normálisat, de ez azért elég lottó. Lehet kicsit szélsőségesen fogalmazok, de baromi nagyot csalódtam awban, az az igazság... -
Zolix64
tag
-
Pocok256
veterán
Getronics ot ajánlottad még, hoyg ott próbáljam meg a szervízt esetleg tudnál elérhetőséget adni, mert énnem találtam
(#297) Muerte75
Na igen lehet, de úgy voltam vele, hogy minél tisztábban akarom nem akartam szórakozni ilyenekkel és józan paraszti ésszel az jött ki ha én nevemre veszem magyarországi számlával akkor az úgy logikusabb mintha alapból nem az enyém lenne, de úgy látszik nem -
redbulz
tag
Tipikus esete a túl szép, hogy igaz legyennek az biztos. Közben meg is találtam a képek forrását:
-
Pocok256
veterán
-
Pocok256
veterán
Köszi
Tervben vannak ezekValami hűtőpadra lesz téve és Grizzlyvel le lesz pasztázva újra. Egyelőre az újratelepítés örömeit élem mert 5 percenként kékhalál s és narancssárga halál nem igazán tett jót
Leszedtem a teljesen üres win 10 home ot dell recovery részről szépen felment 1 estét elszutykolt a windows updatekkel. Hétvégén meg belövöm a maradék drivert és a többit.Mindenesetre biztos kell a paszta mert kicsit azért még kékhalálos módba is néztem a hőfokokat és bőven volt olyan eset mikor a core0 82 fok volt míg a core3 csak 70. Ez azért egy magon belül elég durva difi
-
Pocok256
veterán
Na igen csak 2 év múlva meg szívtam volna a beégéssel
Ennyit nem ér nekem. Hidd el eszméletlen sokat gondolkodtam rajta, hogy legyen e vagy nem és őszintén igazából csak a touch kijelző az ami hiányozni fog az oled nem. Akármilyen szép is, de egy beégést nem tolerálnék. Márpedig nálam lazán megy 18 órákat minden nap bekapcsolva a gép akár egy asztalt mutatva is.
-
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Mi egy 600ezres samsungot vettünk tőlük 2 éve, s szürkeimport volt, refurb ráadásul 2 év gari ellenére. Többszöri egyeztetés után, h magyar billes s nem matricázott, matricázva jött ki. (magánszemélyekre vonatkozó netes visszatérítési gari cégekre nem vonatkozik)
No és nem is gariztatták le, folyamat tereltek. De ez nagyon off, mindenki azt csinál a pénzével amit akar, ha valakinek megér 800ezres tételnél az, h 60ezerrel olcsóbb legyen a gép, de lehet kétes eredetű, azzal nincs baj, de azért nem árt tisztában lenni a úttal. Az meg h a boltban milyen portálok vannak s miket terelnek amikor bent van az ember az külön megérne egy misét...
És még ha full legal magyar lenne (ilyen árral kizárt) vagy szürkeimport, akkor se mindegy, h hogyan állnak a garihoz, mivel az r3as szériának rohadt sok qc gondja volt, ezért fontos szvsz a biztos gariztatás.
S igen, 1070es r3at árulnak, de kabyset lehet legális úton venni, hivatalos forgalmazótól is, közel azonos áron. Nem mellesleg a kabysben AW kicserélte a szar paddinget a hátésnél, ami az egyenetlen core hőfokokat kb teljesen megoldotta, azaz kaby elötti procinál gyk. biztos h végig kell járni a throttlingol gariztassuk pasztázzuk hajlítsuk meg a kart és cseréljük ki a padding problémakört.
Javaslom fusd át a 15r3 13r3 és 17r4 topikokat, még most is rengeteg hibás gép kerül ki, ha ezek után is jó ötlet szerinted egy kétes helyről venni, ahol lehet h normális de lehet h nem garit kapsz...
Arról nem is beszélve h iszonyat készlethiány van alkatrészekből is awnál, főleg a 6000es szériához, mert túl sok volt a gyári hibás, fentebbi fórumokon is írjk, h hónapokat kell várni. Azt tiszta, eredeti, legal helyeknél, nyilván szürkeimport sokkal hamarabb elintézi, mert ők eleve komolyan veszik a garit
Nyugodtan lehet radium meg xoomstore-ból venni milliós nagyságrendben dolgokat, nem az én pénzem. -
Madwe
nagyúr
Ezt még alá kell támasztani?
De hiszen mindenki odavan értük!
Igen, 1 gépet szereztünk onnan cégnek, felmatricázott billentyűzettel, 16gb helyett 12gb rammal, utánjárás után visszaadták a különbözetet. PErsze fél éven belül kiderült h egy refurbished gép volt, memória s alaplap gondokkal, de folyamat elhajtottak garancia intézésekor. Nyilván egy közel milliós gépet tőlük ajánlott megvenni.Az meg külön vicces, h azzal jössz, h a szürkeimportos hely olcsóbb, mint a legális. Persze hogy az, ezt nem vitattam,, de ha egy milliós tételnél az a 10% számít, amiért garanciát is leszarod (egyik helyen nem igazi gari s 2 év, másik helyen rendes gari 3 év ami bővíthető 4re)...
Ez főleg annak fényében jó döntés, hogy a 15r3, 17r4 gyári hibás, hűtés, lightbleed stb gondokkal küzd gyakran, azaz könnyű kifogni a rosszat.
-
Pocok256
veterán
15 ről nem sok jót ovlastam a tpoikjában :/ Meg maradjunk a 13 nál még midnig aorus vs alienware 13 as nálam a fő kérdés de csodálatos módon egyiknél sincs normális noteicsekkes teszt
Aorusnál talán jobb a hűtés viszont a kaszni minőségét mindenki kritizálja, hogy nagyon nyegle és rossz az összeszerelés. Plusz nincs amplifier.
Aleinware nél meg most nagyon magasnak látom a hőfokokat és eszméletlen eltérő értékeket látok van akinél nem megy még stressz test alatt sem 70 fok fölé valakinél meg alapbol 90 fokot reacheli..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Óra topik
- VR topik
- Tenisz topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest