- Megjött az Arrow Lake platformra épülő ASUS NUC 15 Pro mini PC
- Megfizethető Sharkoon házak, akár kábelezést rejtő alaplapokhoz is
- Vizsgálja a driver frissítés után leálló GeForce-okat az NVIDIA
- A 16 nm-es node alatt korlátozza a kínai rendeléseket a TSMC
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Anyaghasználat leginkább, de az nagyon - AW csúcs, Asus meg közepes...
De cserébe olcsóbb volt sokkal, kb féláron AWhez képest (ez 1070es asus) s a hűtése nagyon rendben van, s az új AW megjelenése idején tele volt a net hűtésproblémákkal...
Viszont a gsyncet nem szeretem benne, mert nincs rá szükségem, s a másfél-két órás akkuidő azért elég vacak, dehát no, nem nagy érvágás nekem, esetek 99% töltő mellett vagyok, csak macera kanapéról ágyba vinni pl
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Ez vicces, mert anno nekem meg pont az volt az egyik vásárlási szempont, h lehetőleg ne legyen gsynces, mivel gsyccel nem megy az optimus, így az akku üzemideje a béka segge alatt van
Ha meg komoly gaming van, úgyis monitoron játszik az ember, az meg lehet gsynces. (végül nem AW lett nekem mert túl sok melegedési problémája volt még akkor, ráadásul sajnos gsynces asus lett így...)
-
Madwe
nagyúr
Gyári helyzetben sokkal jobb...
Igen, ha az AWn cserélsz pastát, a 3 tartókarból az egyiket meghajlítod, meg még ki tudja mit hegesztesz rajta, akkor normális lesz. Talán... Az asus gyárilag hozza azt az összes esetben, amit az AW csak ritkán, s általában berhelni kell, hogy jó legyen, de akkor se fix... Külföldi fórumokat fél évig bújtam vásárlás elött, sajnos tele voltak panaszokkal. Ettől függetlenül ki lehet fogni normálisat, de ez azért elég lottó. Lehet kicsit szélsőségesen fogalmazok, de baromi nagyot csalódtam awban, az az igazság... -
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Kérdést, nem állítást írtam. S nem, alienware géped még nem gariztattam, Dellt már igen, s rendre postát küldtek érte, onsite sose volt opció - lehet csak kérnem kellett volna, de sehol nem említették. Aztán az is lehet, hogy nem minden gépre van onsite garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #187 üzenetére
Ezesetben végképp nem szóltam
Várjuk a véleményt majd!
(#188) Muerte75 Azaz itthon is él onsite garancia, amikor bejelnted a hibát s másnap kijön otthonodba a szerelő a cserealkatrészekkel s rendbe teszi a géped? kétlem, szeritnem itthon postát küldenek érte...
A gari 5 évre meg akkor hirtelen nem 20k lenne, hanem 4-800 euro
De 13as esetében lényegtelen ez sajnos, mint kiderült[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #182 üzenetére
Írtam anno hogy a laptopszalon astoria tud pl így gépet
(sima laptopszalonnak írsz ők nem, de ha az astoriának akkor igen. Ezt egyébként a hivatalos alienware hungary mondta anno facebookon, mikor érdeklődtem náluk, s valóban tudnak beszerezni!
(#183) Muerte75 Igen, itthon is él a garija, de nem fognak kijönni hozzá szerelők mint kint, ami ott nagy plusz. Cserébe kint 1 év jár amit pénzért hosszabbíttathat, itthon meg alapból 3, ami 5 évig kiterjeszthető, ha évente 1x 5kért kb elviszi karbantartásra. Azért a +4 év gari gondolom nem olcsó pénz garikiterjesztésben...
A horror pénz meg áfa nélkül dekára ugyanannyi ha nem olcsóbb mintha kint vette volna...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #180 üzenetére
Mondjuk én inkább venném hazai boltban, ahol 3 év a gari rá (+2 ha évente elviszed hozzájuk karbantartásra), míg kint csak 1 (onsite opcióval, azaz házhoz jön a szerelő, de azt nem hiszem h magyarországra kiküldenének egyet londonból
)
Ha van egy ismerősödnek cége, vagy bárki aki áfaképes, s azt visszaigényled, gyk. olcsóbban megkapod itthon mint a kinti. Persze ha ez nem járható út, akkor az a 200k vagy mennyi difi valóban megérheti a 4 évvel kevesebb garit...
Egyébként grat a géphez!
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
deadcode82 #174 üzenetére
Ja ez jó, én a 15öst néztem s ott csak 6.genesek vannak valamiért
-
Madwe
nagyúr
válasz
deadcode82 #169 üzenetére
Azért arra figyelj, h a németeknél én pl csak skylake-es konfigokat találtam, nem kabyseket, s skylakenél elég sok hűtési, kijelző probléma volt, ami kabynél is előfordulhat, de jóval ritkább!
-
Madwe
nagyúr
Mi egy 600ezres samsungot vettünk tőlük 2 éve, s szürkeimport volt, refurb ráadásul 2 év gari ellenére. Többszöri egyeztetés után, h magyar billes s nem matricázott, matricázva jött ki. (magánszemélyekre vonatkozó netes visszatérítési gari cégekre nem vonatkozik)
No és nem is gariztatták le, folyamat tereltek. De ez nagyon off, mindenki azt csinál a pénzével amit akar, ha valakinek megér 800ezres tételnél az, h 60ezerrel olcsóbb legyen a gép, de lehet kétes eredetű, azzal nincs baj, de azért nem árt tisztában lenni a úttal. Az meg h a boltban milyen portálok vannak s miket terelnek amikor bent van az ember az külön megérne egy misét...
És még ha full legal magyar lenne (ilyen árral kizárt) vagy szürkeimport, akkor se mindegy, h hogyan állnak a garihoz, mivel az r3as szériának rohadt sok qc gondja volt, ezért fontos szvsz a biztos gariztatás.
S igen, 1070es r3at árulnak, de kabyset lehet legális úton venni, hivatalos forgalmazótól is, közel azonos áron. Nem mellesleg a kabysben AW kicserélte a szar paddinget a hátésnél, ami az egyenetlen core hőfokokat kb teljesen megoldotta, azaz kaby elötti procinál gyk. biztos h végig kell járni a throttlingol gariztassuk pasztázzuk hajlítsuk meg a kart és cseréljük ki a padding problémakört.
Javaslom fusd át a 15r3 13r3 és 17r4 topikokat, még most is rengeteg hibás gép kerül ki, ha ezek után is jó ötlet szerinted egy kétes helyről venni, ahol lehet h normális de lehet h nem garit kapsz...
Arról nem is beszélve h iszonyat készlethiány van alkatrészekből is awnál, főleg a 6000es szériához, mert túl sok volt a gyári hibás, fentebbi fórumokon is írjk, h hónapokat kell várni. Azt tiszta, eredeti, legal helyeknél, nyilván szürkeimport sokkal hamarabb elintézi, mert ők eleve komolyan veszik a garit
Nyugodtan lehet radium meg xoomstore-ból venni milliós nagyságrendben dolgokat, nem az én pénzem.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Ezt még alá kell támasztani?
De hiszen mindenki odavan értük!
Igen, 1 gépet szereztünk onnan cégnek, felmatricázott billentyűzettel, 16gb helyett 12gb rammal, utánjárás után visszaadták a különbözetet. PErsze fél éven belül kiderült h egy refurbished gép volt, memória s alaplap gondokkal, de folyamat elhajtottak garancia intézésekor. Nyilván egy közel milliós gépet tőlük ajánlott megvenni.Az meg külön vicces, h azzal jössz, h a szürkeimportos hely olcsóbb, mint a legális. Persze hogy az, ezt nem vitattam,, de ha egy milliós tételnél az a 10% számít, amiért garanciát is leszarod (egyik helyen nem igazi gari s 2 év, másik helyen rendes gari 3 év ami bővíthető 4re)...
Ez főleg annak fényében jó döntés, hogy a 15r3, 17r4 gyári hibás, hűtés, lightbleed stb gondokkal küzd gyakran, azaz könnyű kifogni a rosszat.
-
Madwe
nagyúr
válasz
deadcode82 #161 üzenetére
Szürke importos gépeket árulnak érdekes garanciával. Ráadásul refurbished lesz pl az aw is, ami még skylake, ami tele volt gyári hibákkal, ergo elég nagy eséllyel hibás lenne amit megveszel, gariztatni meg nem nagyon tudnád...
Írj rá a laptopszalon astoria-ra (ne a központira, az astoria-ra) ok pl a hivatalos forgalmazói itthon, hiába nincs kint honlapjukon, hetekben tudnak már kaby lakees árlista adni jó esetben...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #153 üzenetére
14es méretben már ott vannak a razer blade-ek (persze nemhogy itthon de usaban se könnyű beszerezni) nomeg a gigabyte aero 14, bár a pascal széria még csak most jelenik meg, itthon annyira azt se forgalmazzák, meg anyagminőségben nem tetszik nekem. Mondjuk a blade se, mert az meg túl vékony, s alulmérik a hwket benne h ne legyen thermal throttle...
Egyébként a paszta minősége mindenhol szar, még gamer notebookoknál is, a különbség az, h az alienware-eknél ha csak nincs szerencséd az AW lottón kötelező egy 100-150mv-os alulfeszelés meg újrapasztázás... De olyankor a 6820-ast akár 4ghzen is röhögve 70 fok közelében tudja tartani - ahogy illenék is neki
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #129 üzenetére
Gsyncel játszanak gondolom, az kb 10%ot lenyel a teljesítményből sajnos (+ akkuidőt is megfelezi) személy szerint notebookot nem választanék gsync panellel, hiszen amugy se 13/5 colon fogok játszani hanem a külső monitoron ami már legyen is gsynces...
Nomeg kérdés milyen cpuval nézték, i5ös azért gyenge, lehet nem a 6700hq volt benne? az is sokat számít, főleg blizz játékainál amik ált. cpu igényesebbek.
A 60fpsnél meg lehet vsync-el futtatta?
A cpu 100 fokig nem throttlingol, a gpu sem, elvileg...
Mondjuk én 980m után 1070re váltanék, ott kb tényleg az asztali 1070 szintjén van (10%) míg a 1060 az olyan 30% lassabb az asztalihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
bandras54 #122 üzenetére
Mégegy javaslat: a sok bloatware vackot amit alapból felraknak rá, töröld le nyugodtan
Persze ha 1-2re valóban szükséged van az maradjon, de légy kíméletlen a számodra szükségtelenekkel, mondjuk alienware-eknél nem vészes. Sőt igazából clean install majd 1-2 neked kellő dolog feltevése a legjobb igazából, ha van időd
Pl a killer appja tiszta bug, célszerű letörölni s az eszközillesztőt is, majd a killer oldaláról leszedve újrarakni pl az illesztőt.
-
Madwe
nagyúr
Igen, már van róla topic pl itt de azt is ügyesen kell, s lehet közben pont h árt neki az ember. A kedvencem, h volt valaki, aki egy lapkát szerelt be a kettő közé, s úgy ért el tökéletes eredményt (ilyen lapkákat ezer éve amd lapokhoz használtak emberek asztali gépeknél
De azért ilyenekkel mókolni egy 800.000+os gépnél kicsit röhelyes
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Az a baj, h nem csak a pasztával van a gond, hanem a 3 pontos rögzítésével is, ami miatt nem egyenletes felületen hűt. Így pl a core 2-3 80fokra melegszik max, de a 0-1 pedig 95re. Ez pasztával pl lehet lemegy 70re és 85re, de normális rögzítés esetén mindegyiknél 70 körül lenne (újrapasztázás nélkül meg 80).
-
Madwe
nagyúr
Sajnos letettünk az idei beszerzésről, mert 4-5 hét a szállítás, ami nem is baj, csakhogy! Nem tudom mennyire követtétek, de a 15r3 és 17r4 iszonyat hűtési gondokkal küszködik (100+C a cpu, valamint 10-15C lehet a különbség a magok között) ami leginkább a 3 csavaros hűtőcső rögzítése miatt lehet, mert így egyenetlenül adja le a hőt.
De van remény, csak várni kell...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Sajnos letettünk az idei beszerzésről, mert 4-5 hét a szállítás, ami nem is baj, csakhogy! Nem tudom mennyire követtétek, de a 15r3 és 17r4 iszonyat hűtési gondokkal küszködik (100+C a cpu, valamint 10-15C lehet a különbség a magok között) ami leginkább a 3 csavaros hűtőcső rögzítése miatt lehet, mert így egyenetlenül adja le a hőt.
De van remény, csak várni kell...
[link][ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Itthon mikorra várható a pascalos széria? s nagyjából milyen áron
? Rokon jön haza decemberben, de céges számlára kellene lehetőleg, azt úgy meg nehéz ha importálja
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Rendszergazda topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- ThinkPad P1 Gen4i 16" 4K érintő i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5490 Intel Core i5-8350U
- Dell E7450 i7-5600 és Dell E7470 i7-6600 működő alkatrészek.
- 81 Eladó Hp 250 g7 i5 8 gen laptop FHD 256SSD 16GB RAM Zsír új akkuval a képek szerinti állapotban
- 80 Eladó Dell Inspiron 3593 15.6" FullHD laptop, Intel Core i7-1065G7, 8GB, 512GB SSD Új Akkuval!
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 32GB, 1 TERA, 8GB Radeon, touchbar, garancia ( 74)
- Macbook Pro 15" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia ( 68)
- Macbook Pro 15" - 2017, 4 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon - több darab - touchbar, garancia ( 902)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar, garancia ( 901)
- Macbook Pro 13" - 2019, 4 mag i7, 16GB, 1 TERA, touchbar, garancia ( 88)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest