- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludi85
tag
válasz
deadcode82 #99 üzenetére
Lehet erdemesebb lenne csak venned egy ilyet:
(nehany euro) -
Madwe
nagyúr
Itthon mikorra várható a pascalos széria? s nagyjából milyen áron
? Rokon jön haza decemberben, de céges számlára kellene lehetőleg, azt úgy meg nehéz ha importálja
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Újabb hülye kérdés. Az uk csatis kábelt le kellene cserélnem. A szabvány verzió jó lesz?
Ez:Az adapter felöli a kérdés
Köszönöm -
bandras54
aktív tag
válasz
PR0JECTNR56 #94 üzenetére
Ezer hála. Köszönöm
-
bandras54
aktív tag
Hello megint!
Tuti én vagyok fogyatékos de már csak annyi kérdésem lenne, h hol az istenben tudok regelni Dell uk outlet storeba?
-
bandras54
aktív tag
Tudom, hogy nagyon OFF, ezért előre elnézést kérek. Mivel itthon nem túl barátságos az alienware árazás ezért gondolom, hogy esetleg valaki már végigjárta az utat és tud nekem segíteni. Ha USA-ban megrendelem a laptopot egy rokonom ismerősöm nevére, címére (természetesen ő kint él) és ő küldi nekem tovább akkor az már csak egy szimpla csomagnak számít? Megúszható az import charges?Gondolok itt a horribilis összegre amit adó címen gombolnának le.
Köszönöm előre is
-
ludi85
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy AW R3 laptopot, de SSD nélkül. Csak azt szeretném kérdezni, hogy utólag milyen tipusú M.2-es SSD-t tehetek majd bele? Azt hiszem eredetileg az OEM-nek szánt SM951-NVMe megy bele, de ebben sem vagyok 100% biztos. Szerintetek kompatibilis lenne az új 960 Pro-val?
-
Muerte
addikt
Nagyon szívesen mindkettőtöknek
-
Muerte
addikt
válasz
bandras54 #84 üzenetére
A honosításhoz ha használt gépről van szó akkor az előző tulaj neve,címe kell és fontos hogy azon is legyen bejegyezve a gép a rendszerben,mert ha már másod/sokadkézen ment keresztül akkor ez nem fog passzolni és elutasítják a kérelmet ha te nem tudod beírni a webes felületen a valódi előző tulaj adatait.Érdekessége a dolognak hogy ők pontosan látják a kért adatokat,de nem segítenek ha te nem tudod őket...Vásárlási/gyártási régiótól függően akár számlát is kérhetnek már használt géphez is.Új gépnél a névre szóló számla kell.A refurb gép az necces téma,főleg ha ebay-es vásárlás,mert ott általában fake számlát küldenek amit a Dell nem igazán fog díjazni,emellett a refurb gépekre speciális garit szoktak ajánlani.Általában csak az a bolt/eladó aki felújította és elfogadtatta újra a garit a Dell-lel oda szól és a lokalizáció sem mindegy az esetek 99%-ban.UK refurb gépekre általában csak UK-ra szól a gari és csak annyi időre amire hivatalosan megkapta,(nem hiszem hogy refurb gépre engednének garancia hosszabítást,jellemzően 1 évet szoktak kapni) A legegyszerűbb hogy mikor kinézed a kérdéses gépet akkor elkéred az eladótól a service tag-et,aztán felhívod a Dell-t és megkérdezed őket hogy arra a ST.-re mik a lehetőségek.
-
Muerte
addikt
válasz
bandras54 #80 üzenetére
Jellemzően az itthoni disztribútoroktól lehet venni gari kiterjesztést.Ha felhívod a Dell supportot akkor ők nagy eséllyel meg tudják mondani kik most az illetékesek,régebben a CHS és Laptopszalon volt.Vannak hozzá feltételek,honosított vagy itthon vásárolt gépnek kell lennie.Az árak horror szinten vannak.Én 2011-ben vettem +2 évet az akkori M17xR2-mre Laptopszalontól és 90e ft-ba fájt,nem érte meg mert 5 éves korára bill.cserén kívül nem kellett másra költeni
Még 2012-ben cseréltettem benne a CCFL panelt RGB Led-re,mert a 7970M kinyírta az invertert
,de ez volt minden.A gar kiterjesztés árát a gép vásárlásakor kicsengetett pénz alapján számolják ki ha jól tudom.Ez az összeg lehet olyan 30->50e ft / év napjainkban szerintem.Meg kell kérdezni ,de meg lennék lepve ha ettől olcsóbb lenne.
-
ludi85
tag
Sziasztok, tudja valaki mikortól és hol lehet majd kapni 15 R3-at GTX 1070- el?
Köszi! -
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Gari kiterjesztéssel kapcsolatban tudna vki segíteni? Leginkább az árakra lennék kiváncsi és a menetével kapcsolatban is jól jönne némi info
Köszönöm
-
alces
tag
A minőség szerencsére a hátizsákokat nem érintette. Ma sikerült szert tennem egy Vindicator 17re. Ütős. Láttam Asus Nomadot is, de szerintem nem éri el a színvonalát. A boltban nézegettem még 15R3-at. A tapipad az megfogott...
-
Fücsök007
őstag
Elvileg jövőre jönnek a hatékonyabb RX 470/480-al szerelt notik. Mivel 95W kürüli TDP-re számíthatunk, így semmi akadálya a szabvány MXM3 méretű kártyáknak.
-
ONEFREE
aktív tag
96 Fokos a procim..Ujrapasztázas után.Mi lehet a baj.És ráadásnak ugrál a hőmérséklet terhellés alatt a 70 és a 96 között.Nem fekszik fel rendesen a hütés? Mi lehet? Láttatok már ilyet?
Alienware 17
-
Zolix64
tag
Sziasztok,
esetleg nem tudja valaki, hogy az új széria mikortól lesz elérhető a régióban? (Németországban már rendelhető) -
Fücsök007
őstag
Asztali GTX980 MXM3B kártya Alienware 17 R1-ben mod!
-
Muerte
addikt
-
parkasz
senior tag
Itt már jártál?
[link]
A system analysis-sel elvileg mindent kiad, amire szükséged lehet
A system configuration alatt pedig meg tudod adni a service tag-et isDe, ami service tag-et te megadtál, arra ezt adja ki:
Alienware M17x R3
Service Tag: 9B9W1Q1 | Express Service Code: 20272780729Ez alapján R3 nem R2
Javaslom a System confoguration → Current confoguration → Detect my product
-
adam0010
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni, volna egy alienware m17x r2 gépem, a dell serivice tag kód (9B9W1Q1) alapján ,sok driverem nincs meg a géphez az op rendszer win7 .
például se chipset driver, se usb 3.0 driver, se lan .Valaki tud segíteni?
-
Fücsök007
őstag
Augusztusban jönnek a mobil Pascal kártyák.
Egyes külföldi oldalakon már július végétől rendelhető lesz Pascal kártyás noti.
-
Fisha
őstag
válasz
Fücsök007 #54 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget itt is, és privátban is.
Az utókornak a megoldás: igen, valóban a tápegységnek volt baja, hogy pontosan mi az kicsit rejtélyes, mert nehezen lehet kontakthibával kapcsolatba hozni az elromlások és megjavulások váltakozását. Mindenesetre egy új táppal már nem produkálja a hibát. -
Fücsök007
őstag
Vagy kontaktos a tápegység, vagy a 230V-os kivehető kábel része hibás. Mindenképpen kellene egy új kábellel tesztelni a tápot, ez is tud ilyen problémát okozni. Teljesen szabványos az a vége a tápnak, biztos találsz hozzá másik darabot. Ha biztosan jó kábellel nem tölt, akkor kontaktos a tápegységed.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Van egy Alienware m17x notim, és én is - mint sokan mások - akksitöltős problémával küzdök azaz:
gyakran kitalálja a gép, hogy nem tölti az akksit. Ilyenkor azt írja ki, hogy nem kompatibilis a töltő az akksival, és emiatt nem tölt. Rengeteget keresgéltem neten, de egyik megoldás se működött nekem, amit találtam. Bios, driver frissítések mind fent, ki-be dugdosós mágiák kipróbálva, de semmi. Néha, nagy nehezen magától megjavul és egyszercsak elkezd tölteni, de semmi ráhatásom nincs. A legbosszantóbb az az, hogy ilyenkor extrém lassú is a gép, sokkal lassabb, mintha csak simán akksiról menne. Ha vagy a töltési dolgot meg tudnám oldani vagy csak legalább ezt a lassulást el tudnám kerülni, már boldog lennék.Van valami ötletetek?
(amúgy szánalom, hogy egy ilyen kategóriájú gépen ilyen dolgokkal kell szívni...)
Előre is köszi.
-
-
ONEFREE
aktív tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy fagy a gép? De ha lehúzom az aksit akkor nem csinálja. Ha az aksi bedugva van akkor a csatlakozó környéke melegszik nekem. Ötlete valakinek? AW 17 R2
-
citkar
addikt
válasz
Phobosz90 #47 üzenetére
Utólag még nem hosszabbítottam, csak amíg nem járt le, nekem úgy rémlik utána nem lehet.
Amúgy a garancia meghosszabbítása Alienwareknél drága, de mivel maga a gép is drága én nyugodtabb vagyok addig, amíg garis és inkább hosszabbítottam.Éltem is a lehetőséggel, többször is, többségében pozitív tapasztalattal.
Én átgondolnám a Magyarországon való Alienware vásárlást. Pl Ebay-en rendeltem Eu-ból egy refurbished gépekkel foglalkozó cégtől (időnként még akcióztak is, kivártam), persze valakinek a refurbished derogál, de ugyanolyan garancia érvényes rá, mint a nem refurbished gépekre, szóval én nyugodtan bevállaltam és sokkal olcsóbb volt, mintha itthon bármilyen módon vettem volna Alienware-t.
-
Phobosz90
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés: Ha lejárt egy Alienware laptop garanciája utólag van rá mód hogy kiterjesztett garanciát kössek rá?
Szemezek egy hwaprós laptoppal, de még nem volt dolgom ilyen márkával és utánna szeretnék járni, hogy hol és hogyan lehet szervizelni.
Előre is köszi a segítséget/tanácsokat.
-
Fücsök007
őstag
Nekem volt egy rövid ideig ilyenem az Alienware 18 gépemnél. Vártam pár napot, hogy merüljön le teljesen az akku, majd visszatettem + visszadugtam a csatit, és megy azóta is rendesen. Nem tudom mitől volt, de a probléma elején az akku csatiját be-ki dugdosva nem töltődött semmit sem.
-
ONEFREE
aktív tag
Tudtok segíteni? Nem töltődik az akkumulátorom.Miért? Alienware 17 R2
-
koti78
csendes tag
Udvozletem!!!
Ne tudom hogy tudnatok e segiteni volt itt mar olyan ember akinek volt ez a 8 sipolas es nem jott be a kep szituja Alienwer-en??
Az enyem 2x volt mar szervizbe elsonek az alaplap chipet csereltek akkor se lett jobb,most videokartyat csereltek elsodlegest(ati6990m)van menne.Most azzal se lett jo.2 nap es jon a 8 sipolas es fekete kepernyo.
Ha valaki tud rolla valamit es volt szemelyes tapasztalata az kerem irjon.
Most viszem ujra servizbe.
Kivagyok mar tolle!!!
Udv Mindenkinek!!! -
Fücsök007
őstag
GTX 1080M benchmark eredmények! Kb. olyan erős lesz mint a Titan X!
-
Fücsök007
őstag
Polaris 10 GPU 1266MHz-en! És ez csak egy mérnöki példány, a végleges változat még jobb lesz.
Nyár végén jönnek az MXM-es változatok is, és biztosan lenyomják a mostani mobil 9-es szériás kártyák árát!
-
Fücsök007
őstag
AMD Polaris info.
Ráadásul ezek már a mobil variánsok!
-
citkar
addikt
Üdv!
Garanciális ügyintézést Budapesten intézett valaki?
Humansoftot találtam, de hátha valaki tud más szervizt, amelyiket érdemesebb felkeresni. -
Fücsök007
őstag
Az Intel IGP-k elég nagy hátrányban van teljesítmény/tranzisztor szempontjából. Köröket ver rá AMD ilyen szempontból, de ez mindig is így volt. Ezért is lenne jó AMD-s APU-t is fogadó AM4-es Alienware noti.
Akiknek nem kell 6/8 mag, azoknak egy erős APU jó alternatíva lehetne.
-
ONEFREE
aktív tag
Alig van méret különbség a két GPU között és mégis óriási teljesítmény különbség van..
980m vs Iris 5200
-
Fücsök007
őstag
És miért? Sokáig nem volt hivatalos bios GTX 980/970M kártyákhoz sem, de minimum az AW 18-hoz illene új bios-t írniuk. Ha már másodszorra is kiadták, akkor legyen is értelme az egésznek. Viszont augusztusban Polaris 10-es kártyák is jönnek, azokból nem lesz MXM-es GTX 980-as fogyasztású "szörny".
-
Fücsök007
őstag
De a lábizzadás elleni kenőcsömhöz hogyan viszonyulnak a nagyágyúk?
A kenőcs nem vezeti az áramot, és rakható nyugodtan bármire, hasonlít a szilikon pasztákhoz.
-
Muerte
addikt
A C.L.Pro-t ha tudod még akkor vond vissza a vásárlását mert az nem jó,nagyon marja a felületet és pár hónap alatt szinte ráköt a CPU és/vagy GPU magra.Iszonyatosan nehéz róla leszedni aminek az a veszélye hogy felszakítja a chip-et leszedéskor.A L.Ultra,vagy a Thermal Grizzly,de ezek közül is én az utóbbit javasolnám használatra.
Liquid Ultra-val voltak tapasztalataim anno:[link]
-
Muerte
addikt
Az a feltevés nem teljesen úgy helyes pasztáknál hogy csak az a jó metód ha szétkened,sőt...legtöbbször tele lesz légbuborékkal ami nem vezet,hanem szigetel
Szétteríteni a szilikon bázisút kell pl. Gelid extreme,de az ICD-t szigorúan tilos mert szétkenve semmi hatása nem lesz az átlaghoz képest.[link]
A folyékony fémet persze szét kell kenni.Nagyon-nagyon vékonyan,a hűtő és a mag felületén is egyaránt. -
ONEFREE
aktív tag
Köszi Muerte! Jó fej vagy!
A folyékony meggyőzött!!
Ezért érdemes szétszedni a gépet.Vettem IC D 7 de csak halogattam mert azt gondoltam ez nem elég hatékony paszta..De a folyékony fém!!!
Ez nem semmi!!Amúgy óvatosságból mindig úgy kezelem a pasztákat hogy vezetőek,de erre tényleg figyelni kell a menyiségre.. És igen én is el terítem egyenletesen..Ebben hiszek..
-
Muerte
addikt
A csatikra kell nagyon odafigyelni,a legtöbb "baleset" a helytelen bontásból szokott bekövetkezni.Ha bevállalós vagy megcsinálhatsz egy komolyabb "pasztázást" is:[link]Nem veszélytelen,mert vezeti az áramot,nagyon körültekintően kell alkalmazni,viszont egy átlag pasztához képest garantált a ~ -10-20°C.[link],[link],[link]
-
-
Fücsök007
őstag
Attól is függ, hogy 17 vagy 18 hüvelykes gépre gondolsz. Jól szerelhető az M17X R4/AW 17, és az M18X R2/AW 18. Ezek Ivy bridge/Haswell pocis notik, a notikban lévő panelek típusa pedig változó. A legjobb az AW 18 gyönyörű Samsung PLS panelje, pláne ha kalibrálod, illetve tuningolod a képfrissítést rajta.
-
kreten67
senior tag
Az a proci sajnos melegedős fajta! Egy újrapasztázás nem árt neki (ic diamond 24 carat) pasztával ,de azért ne számíts hatalmas változásra. Bár én mostanában pasztáztam újra egy alien 14 4700mq procit és ott nagyon szar volt a paszta minősége gyárilag mert max terhelés 88.fok-ból most 72 lett.
-
ONEFREE
aktív tag
Utálom,hogy a CPU"4980QM" jobban melegszik mint a GPU 980m...Azért gondoltam..De lehet csak lassan pasztázni kéne..1 éves..
-
kreten67
senior tag
Tsop8-as kiforrasztható a bios chip,de duál vagyis 2 külön chipbe íródik a tartalom ami megnehezíti a mókolást.
Csak kevesen tudják ezt megírni,de úgysincs lehetőség belenyúlni a biosba max ha van hozzá módolt bios ,de az nem a ventikre hoz változást.
Manapság szinte minden notiban tsop a bios-chip ,tokozott kiszedhetőt már 10 éve hogy nem tesznek notebookba kevés alternatív gyártó kivételével. -
-
Fücsök007
őstag
Ez megoldható ha nem UEFI bios van a notidon. Ismerősömön keresztül tudok moddolt bios-t kérni egy adott típushoz, de nincs rá garancia, hogy 100%-os lesz a bios. (Tehát ha újra kell rakni a gyári bios-t mert fagyogat a moddolt bios, akkor nincs helye reklamálásnak.) A bios elkészítése pedig több hét szokott lenni jobb esetben, rosszabb esetben 1-2 hónap. Nem mindig érnek rá ezzel foglalkozni, és alaposan nem is tudják tesztelni.
-
ONEFREE
aktív tag
Panaszom annyi lenne, hogy igazán lehetne állítani már a biosban mekkora hőfoktól induljonak a ventik..Azt meg tudnám hálálni ha valaki készítene egy ilyen biost. ..☺
-
Fücsök007
őstag
Ez a topik kizárólag Alienware típusú noteszgépekkel kapcsolatos! Minden hasznos információnak itt a helye a topikban, ami valamelyik Alienware notit érint. Mivel az évek során egyre több Alienware noti "szaladgál" már hazánkban is, így gondoltam nyitok ehhez egy topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest