- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel alaplapok 2025: B, H vagy Z chipsetet válassz?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- TCL LCD és LED TV-k
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alces
tag
Gratulálunk, használd egészséggel!
A proci energiagazdálkodását vedd vissza, ne turbózzon feleslegesen ,elég a 3 ghz. Hogy mennyire kell, azt nem tudom, régen elég volt 99%-ra, de az újabb win10eknél volt hogy 86% kellett visszahúzni. Ezzel sokat javulhat. Nem tudom volt e pasztázva, de nekem anno Kryonaut lett feltéve, az jó volt. Az egyik legjobban szerelhető gép, de ha nem mered megcsinálni vannak profik.
Akkor üdv a klubban!! Mostantól nem szabadulsz az idegenek fogságából! -
alces
tag
Ha ezekkel játszol, akkor felesleges is komolyabb kártya. A beüzemelés amúgy is nehézkes lenne. Ha megy rendesen a 980m, akkor folyamatos monitorozás mellett olyan beállításokat kell használni, hogy ne melegedjen. Ezek a címek max. beállításokkal is bőven elfutnak. 60 fps felé úgysem kell menni (annyit tud a kijelző), a vsync bekapcs és öröm a köbön.
A Cyberpunkot és az Eternalt is 980m-el toltam ki, nekem a jákélmény számít, kompromisszumokkal pedig használható gpu az, csak oda kell rá figyelni. Ha erre telik, akkor erre telik, azzal kell főzni ami van.
A Kepler gpuk már régóta nem támogatottak, tán az utsó driver 421.xx volt. Kíváncsi vagyok a Maxwelleket mikor veszi ki az nVidia. Az igaz, hogy egy 970m ebben az idegenben lenne a legjobb, az nem melegedne, van benne tuningpotenciál ha szeretnéd, és ki lehet használni maximálisan a kártyát, plusz nem vágja haza az alaplapot, mxm foglalatot stb. -
alces
tag
Muerte megelőzött a részletekkel. Ha véletlenül úgy jött le, hogy a 1070m kártya milyen jó ebbe a gépbe, azt inkább vedd érdekességképp, hogy egy ilyen idős gépet a modderközösség mennyire tud még tuningolni. Ezek a dolgok inkább a powerusereknek jó, aki mellett ott van másik 5 Alien amit használhat, nem pedig az az egy amit napi szinten nyúz.
Muerte javaslatára próbálj 1060-at keríteni, az a legbiztonságosabb minden tekintetben, és még bő 20%-al leszel a 980m felett teljesítményben.
Sajnos megszűntették a notebookrewiew fórumát, ahol ezek után tudtál érdeklődni, nézelődni, talán a techinferno oldalon még találsz infót.
Ha úgy látod, hogy jó, akkor vedd meg, de azért hogy sokáig menjen, akkor vigyázni is kell rá, hogy még sokáig kiszolgáljon. Nekem is ilyen Alien volt az első a cégtól, imádni fogod.
Ami érthetetlen, és nekünk magyaroknak szomorú hír, hogy mostanság értékelődnek fel ezek a régi Alienek külföldön, az okát nem tudom. Olyan szinten mentek fel az alkatrészek árai, hogy ihaj, az árfolyamot ne is nézzük.
Szóval sok szerencsét és üdv a klubban!! -
alces
tag
Ugyanezzel a konfiggal volt nekem is m17x R4-em. Imádtam, vannak nagy szakik, akik értenek ezekhez a gépekhez. Szerintem a világ legjobb gamerlaptopja, mivel fejleszthető, van jó sok moddolási lehetőség, szép, stb.
Teljesen felesleges a XM proci, mert semmivel sem tapasztalsz nagyobb teljesítményt, gyorsaságot. A felesleges hőtermelésről ne is beszéljünk, amivel a gyári hűtés nem bír el. Persze van fejlesztett hűtés hozzá, a gyári 3 hőcső helyett 5 van benne, de nem tudom, hogy mennyire hűti le. Inkább azon gondolkodnék, hogy minél tovább leld örömöd benne, ne vágja a meleg szét az alaplapot, hogy inkább alacsony fogyasztású cpu menjen bele, mondjuk 3632qm.
A 980m szintén egy kazán, nálam simén evett 125w-ot, 80 fok környéke tartható, de az sem egészséges. A pasztázás, takarítás nagyon fontos. Ha lehet, fel kell rakni unlockolt vBIOS-t akkor azért kordában lehet tartani. Emellett a gpu-nak is van moddolt, erősebb hűtése. A driverezés ugye egy külön móka, de ha beletanulsz, gyorsan moddolod. A poén, hogy akár 1070m is belerakható, ha van benned kalandvágy.
Ha jól emlékszem A11-ig van unlockolt BIOS, A15 a legújabb, de az csak a spectre miatt jelent újat, hogy a régi intel cpukkal szerelt gépek ne legyenek sebezhetőek. Az A11nél minden állítható, ha xm proci van, akkor lehet kissé tuningolni, de a fent említettek miatt nem ajánlatos.
Ha a 150 ezres gépen töröd a fejed, azért talán jó vétel lehet. Kretén67, és muerte fórumtársak a legnagyobb koponyák ezekkel a gépekkel kapcs., mindenképp ajánlom, hogy keresd meg őket, mindenben segítenek, én hálával tartozom nekik a segítségükért.
Remélem segítettem valamicskét. -
alces
tag
válasz
sestertius #954 üzenetére
Notebook beárazás topik: [link]
A ritkaságoknál néha mellélőnek, de el lehet indulni innen -
alces
tag
[link]
Neked már az 5.1. AWCC szükséges.
A Support Assist talán települ? Friss telepítés esetén hasznos lehet, mivel a drivereket figyelheted vele. Utána viszont egyből ajánlott törölni.
20H2 és 21H2 rendszer alatt nem volt bajom. Régebbire meg nem emléxem milyen akadások voltak az oprendszerrel. -
alces
tag
Az MS Net keresztrendszer frissül? Már nem emléxem pontosan, de 4.5 vagy magasabb szükséges talán. Nekem régebbi AWCC kell, még a 3.6-os, de az újabbakat is telepítettem már simán, perifériák miatt.
Ezen kívül sajnos elmondható, hogy iszonyú bugos. Simán hazavágja az energiagazdálkodási beállításokat, néhány eszközbeállítás az újraindítások során teljes alapbeállításba kerül. Nem gondoltam volna hogy a nagy dell így leszarja a júzereket. -
alces
tag
Ha már vapor chamber a hűtések királynője , régebbi gépek esetén érdemes beruházni ilyenre, vagy csak pénzkidobás?
AW 18 esetén: [link]
Ennél ugye a sima hűtés negyedébe kerülne, mint a kici kínai verzió. -
alces
tag
Ugye ezen a típuson le van tiltva az Intel vga, csak a dedikált ad képet. Azt viszont nem tudom mi lesz ha a biosban letiltom az nvidiát.
Téglát nem szeretnék belőle csinálni, mivel itten azt sem tudom hova menjek, erre csak traktort szerelnek, max az emelő alá rakná a derék szervizes.... -
alces
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, inkább már csak olvasgatok. Ami miatt zavarlak titeket, számomra kicsit para, lehet nem nagy ügy, de megkérdezem a nálam illetékesebbeket. A páciens AW18 980m és i7 4940mx. Gyakorlatilag csak az asszonka használja már, idén kb. 10 percet ment a Pinball fx3, ennyi volt a grafikus munkája az idegennek. Gyakorlatilag tv funkció plusz net. A jelenség ami aggasztott, hogy néha a képen fel felvillan zöldes csíkozás, szétesik a kép, kisebb nagyobb négyzetek jelennek meg a képen. Először azt gondoltam a videó rossz, de az asztalon is látszódott...
Döglődik a dGPU?
Drivert rég cseréltem, tökéletesen bevált a 411.xx, azóta nem raktam fel újat.Üdvözletem a napfényes Görögországból nektek!
-
alces
tag
A minőség szerencsére a hátizsákokat nem érintette. Ma sikerült szert tennem egy Vindicator 17re. Ütős. Láttam Asus Nomadot is, de szerintem nem éri el a színvonalát. A boltban nézegettem még 15R3-at. A tapipad az megfogott...
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Akciós üzleti laptop! HP EliteBook 840 G1
- HP probook 650 i5 8gen Windows 10pro
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest