Hirdetés
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Egen, assze annyi. Egy weboldalt vett baratnom a sajat vallalkozasahoz es iszonyat rossz volt. A cel az, hogy ezutan maganak tudjon osszerakni. Es ez arra epul. Szoval remenykedunk, hogy mas mast nem is, iranyt mutat. En nem fogok belole profitalni, o neki meg szinten nem az erdeklodesi kore. En back-end-ben vagyok otthon ( DevOps minden kinjaval) o meg megint szoges ellentete.
-
Vesa
veterán
válasz
tasiadam
üzenetére
Beleolvastam...hát nagyon remélem, hogy tényleg valami normális dolog ez, de hogy őszinte legyek, egyáltalán nem annak tűnik. Komoly cég ilyen óvodás szövegeket nem tol az arcodba, de az "oktatónál" is kb. MLM oldalakon látok csak olyen gagyi szövegeket mint itt ("ez annyira csúcs, hogy otthagytam a fix munkámat, persze sokkal többet keresek azóta" stb.). Nekem ez az egész minimum gyanúsnak tűnik.

-
tasiadam
veterán
válasz
repvez
üzenetére
A photoshop es a tobbit is irtak hogy kell, de nem mondtak, hogy adnak. Szoval ezt nekunk kell beszerezni. Ok anyagot es leirast adnak, meg vizsgat, es kb ennyi. Amit meg igertek, elkuldtek. En ugyis hulyet kapnek tole, ha ezt is kene csinalnom. De orulok, hogy az oldalborda erdeklodik iranta
-
repvez
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
reméljuk,nem de nekem is hasonlo igéret volt mint az oldalon, a valoság meg nagyon más,
DE mivel szerzuodés volt igy nem lehetett kiszálni sem belole mindenképp ki kellett fizetni a lovét akkor is ha nem adták meg amit igértek. ha van szerzodés akkor alaposan nézze meg az aprobetust is . -
repvez
addikt
válasz
tasiadam
üzenetére
remélem az a képzés, nem ilyen ügynökökön keresztül történo megkeresés alkalmával történt.
Van rendes referenciája, mert nekem sikerült beleugrani egy ilyen webdesing tanfolyamba , aztán ilyen alapdolgokat tanitottak , hogy statikus html weoldal készitése , és flash animáciok behelyezése . az egész annyira amatör és gygyi volt, hogy birosági per lett belöle , meg ugye azt igérték, hogy a használt szoftvereket is megkapjuk , na azok egy 30napos kiprobálható verziok voltak és a tanár azt mondta, hogy lehet hozzá találni cracket. ja és OKJ bizonyitványt igértek a végén ami egy A4es oklevél lett a végén.ugyhogy remélem ,nem ilyen tanfolyam mert akkro az a gép nagyon is overkill lesz hozzá.
-
kuyarashi
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Az király, a 32 GB nálam is ritkán okoz gondot, de azért volt már crash.
A mai világban öngyilkosság VGA-t venni. Nemrég járt le a 3 éves jótállása a 8 GB MSI RX570 ARMOR kártyámnak, amit anno 50 körül vettem. Nemrég valami 250.000 Ft-ért láttam, most talán 180.000 Ft.
-
BonFire
veterán
válasz
kuyarashi
üzenetére
32 GB ramom van, azzal nincs gondom, viszont ssd-ről megy minden. A 200+ nagy felbontású réteget tartalmazó psd fájl lehet szűk keresztmetszet, de nekem még külön vga sincs; eddig elég volt az IGP.
Inkább videózom, ott elkelne egy jobb vga, de kutya legyek, ha kifizetek ¾ millió forintot egy vga-ért.
-
tasiadam
veterán
válasz
kuyarashi
üzenetére
Hát ha ez a veszély fenyeget, itt van az én gépem 16gb-al, 3060al és 2700x-el. Plusz 1tb nvme. Ez erős overkill, a ram tudom, kevés. Az ő laptopjával az a gond, hogy 1 darab üres DIMM slot van, ami miatt csak 1x8gb a maximum ami belemegy, 2x8 pedig ebből kiindulva kizárt, esetleg 2x nagyobb swap file méretet adok neki, és akkor végtelenségi cachelhet az SSD-re. Majd kiderül. köszi a választ!
-
kuyarashi
őstag
válasz
tasiadam
üzenetére
Szia!
Simán futni fog mind a két program (azért a verziószám ezt valamelyest befolyásolja), de az biztos, hogy lehetne ideálisabb is. Nem lesz teljesen döccenőmentes. Az SSD alap feltétel, ez mondjuk megvan, CPU rendben, az iGP az már karcsúbb lehet, és a memória az, amiből "sosem elég." Ez sűrűn elhangzik ilyen körökben.
Például egy erős GPU sok műveletbe be tud segíteni, akár effekteknél, akár egy sima zoomolásnál, menet közben, de nem mindenki ugyanúgy érzi a hiányát. Ezzel a példával csak azt akartam meglibbenteni, hogy feladatspecifikus, hogy mihez milyen hardver kell. Van, amihez a 32 GB is kevés Photoshopban. Elég hamar be tud telni. -
tasiadam
veterán
Sziasztok
Barátnőm fizetett elő egy webdesign képzésre és a hardverről érdeklődnék, hogy elég lehet-e neki.
PS és illustrator része a képzésnek.
5005u i3 2 mag 4 szál, 250gb WD Green SSD, melyből 100gb van ennek szánva és 8gb ddr3 ram, iGPU.
A képzés elvileg logó készítést és kisebb Ps munkák, mint xy dolgokból hogyan csináljanak 1 képet. A felbontás nála 1366x768, de a képek gyanús, hogy internet kompatibilis méretben fognak készülni, pl pinterest, insta és fb mérethez igazítva. Ja és az oldal, amit csinálnak, szintén. -
repvez
addikt
-
BonFire
veterán
válasz
repvez
üzenetére
Azaz 933 Megapixel? Erős vas kell hozzá, meg mondhatnám, hogy a Smart Guides segít majd, de nem tudom, hogy ezek a gájdok mennyire voltak smartok CS3-ban. Sajnos 13-14 évvel ezelőttre kéne visszaemlékeznem. Segédvonalak biztos voltak benne, de szvsz a program még csak 32 bites volt, ahhoz meg nem elég az a max 4 Giga RAM. Véleményem szerint meg fog térdelni a program.
-
repvez
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
köszi, akkor ez a hiba, de nagyon fejleszteni nem akarok, minden funkciot tud ami nekem kell , de igy használhatatlan sajnos.
esetleg valaki abban még tud segiteni, hogy 8db 10800x10800 pixeles képet , hogy tudok pixel helyesen osszeilleszteni, hogy 2x4es csoportba legyen összerakva? tehát 2x10800 magas és 4x10800 pixel széles kép legyen avégeredmény, de manuálisan nem egyszerü , hogy ne legyen elcsuszva és ne legyen átfedés sem köztük.
-
repvez
addikt
udv, tudja valaki, hogy hol lehet PS cs3 ban beállitani, hogy a GUI nagyobb ikonokat és betuket mutasson?
Most a PC rol a 4kTVre van kitéve a képe és ott 4K-ban jeleniti meg a képet, de az ikonok és a feliratok nagyon kicsit szinte alig lehet elolvasni vagy megtalálni a megfelelo funkciot.
Maga a program teljes képernyobe fut, csak épp a ikonjai nagyon kicsik.A másik ami problémám van , hogy a nyilak és a kulonbozo miutató eszközök duplán látszodnak és eléggé megneheziti a munkát , hogy kitalálni, hol is van az érzékelési pontja igy.
Ha a kiterjesztést megszuntetem és csak a PC-n használom ott minden jo 1080p ben.
-
Atomantiii
addikt
A leírás alapján ezek régi verzióhoz valók, illetve mindegyik, amit találtam. De ha Fire/SOUL/CD-nél működik a 2021-essel, akkor frissítenem kell arra, hátha jó lesz.
Illetve módosítok, most másodjára megnyitva a Photoshopot megnyitja az ico fájlokat, ha a required nélküli helyre másolom. Köszi a tippet, már itt kínlódok vele vagy 2 este óta.
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Sajnos passzolok akkor
Nálam egyből megjelent az Open menüben az ICO és CUR kiterjesztés pluszban ill. meg is nyitotta rendesen.#28174 - pedig írtam is korábban, hogy PS restart...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vesa
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Azt tudom még elképzelni, hogy nem kompatibilis a plugin az adott PS verzióval. A plugin oldalán nincsenek korábbi verziók, korábbi PS verzióhoz?
-
Atomantiii
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Korábbi képedet alapul véve nem jó helyre másoltad...

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2020\Required\Plug-ins\File Formats
Ebben az útvonalban van egy required mappa, az nem kell. -
Atomantiii
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, akkor fogalmam sincs miért nem akar működni, lehet megpróbálom akkor a 2021-es verziót.
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
-
Atomantiii
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbáltam azt is, de nekem nem akar ico-ban menteni (64 bites van feltelepítve). Ide másoltam be:
Kétféle verziót találtam, egyik ez. Vagy rossz helyre másolom be?
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Pontosan melyik Icon plug-in-ről van szó?
Én sem használok ilyet, csak most gyorsan kipróbáltam egyet ([link]) és ez működik rendesen.
Ha adsz linket az általad használt plugin-hez, szívesen ránézek. -
BonFire
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Én sose próbálkoztam mással, mint a ConvertICO oldallal. Gyors, és remek végeredményt ad ma is.
-
Atomantiii
addikt
Adobe Photoshop 2020-as verzióját hogy lehet megtanítani, hogy ico fájlokat is tudjak vele szerkeszteni?
Hiába töltöm le és másolom be az ico plugint a file formats mappába sajnos nem látja.
-
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Jelezni kell ha valaki vállalná (tudok ebben segíteni TG-ként, szívesen szólok az illetékes helyen), és ha nincs a topiklakók részéről direkt kifogás az illető személye ellen, akkor megkapja a TG jogot és szerkesztheti az összefoglalót. Szaktopik esetén -mint pl. ez is-, általában szükséges valamilyen szintű szakmai aktivitás a topikban, amiből látszik, hogy ért is hozzá.
-
aldebaran
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Nem tudom, láttad -e ezt a videóját, de ezt azért készítette, mert a korábbi alatt az Adobe jelezte neki, hogy az ő videója miatt fejlesztettek egy csomót a PS-on és próbálja már ki, hogy milyen lett.
Szóval, azért eléggé figyeli őt az Adobe is, szerintem.
-
zümzümm
senior tag
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A téma összefoglalóban a "Photoshop SULI" alatti linken lévő fontoló, a Fontoló Stúdió honlapja üres lappal jelenik meg.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
HOgyan lehet visszaállni a PS egy korábbi verziójára? Amikor a PS frissült a 2022es verzióra, utána visszaálltam a 2021esre mert baromi lassú volt a kép nagyitás kicsinyités. De ez a 2021es verzió amire visszaállt, a 22.5.x verzió. Ezt ajánlotta fel a creative cloud. De nekem a 22.4.x verzió kellene. Szóval ezt a 22.4.x verziót hogyan tudom előbányászni?
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Feltettem új PS-t és amikor megszeretnék nyitni egy képet (saját kép én fotóztam) ezt a hibaüzenetet kapom."Could not complete your request because of a program error."
Ez mi a fene lehet,eddig nem volt ilyen gondom?! -
hrlfg
friss újonc
Eddig (múlt hétig) XP-m volt, azon PhotoShop 7.0-val. Remek volt, szerettem és nagyon jól kiismertem. Most CS5-öm van és nem boldogulok vele!
A régi PhotoShopban (továbbiakban PS) ha volt egy objektum átlátszó háttér előtt (pl. ló, űrhajó, whatever) és egy új réteget húztam fölé csoportosítással (shift+ctrl+N aztán ctrl+G) akkor az új rétegen végzett dolgok (festés, textúrázás) csak az alanti objektumon jelentek meg, annak szélein NEM lógtak túl.
Ugyanezt CS5-ben hogyan lehet megcsinálni? A ctrl+G által csoportba rögzített rétegek nem "tisztelik" az alap réteget, mindig megjelennek annak határai túl is ami rossz. Hogy tudnám a fentebbi dolgot megcsinálni? Tudom, van "layer mask" de amikor több rétegen más és más dolgokkal dolgozol, kinek van ideje, türelme és ereje mindig új maszkot készíteni?
Fontos: egérrel dolgozom, mert nincs más beviteli eszközöm, ezért is ódzkodom a maszkoktól...
A válaszokat előre is nagyon köszönöm! -
zümzümm
senior tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Én is találtam hasonló, de abban nem törölni kellett, hanem felül írni a mappát. De nem mertem letölteni...
Amugy meg, idő közben már megy a Naural Filter. Visszaváltottam 2021re... persze azzal sem ment eleinte, de néhány bezárás ujraindítás után egyszer csak működött
-
aldebaran
addikt
Tehetsz egy próbát ez alapján a videó alapján egy-két sw-el, vagy akár online is van egész jó is. De a minőségi cucc az mindenképp az átrajzolásos játék.
-
q765
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Szívesen fizetnék érte, ha jó minőségű a munka. Az autó mágnesfoliához az egyik képről a címet át kellene rakni a másik képre. Szóval ezzel kapcsolatban lennének még másféle munkák is. Meg tudnám mutatni milyen a kész produkt, csak a megrendeléshez szükséges fájlok vesztek el.
-
A szomorú valóság:
A kép alapján újra megrajzolni vektorosan, majd nagyítani.
Ez kb 30perc és 2 óra között bármi lehet logonként, de a megrendelők nem hajlandók erre a munkára egy fillért sem fizetni. Pedig csak ez az egy művelet 6000-15000Ft-os munka.
Amíg ez nincs kész, addig nem lehet továbblépni. -
q765
tag
Sziasztok.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van -e lehetőség egy meglévő képet valamilyen módon felnagyítani. Sajnos a céges logóim elvesztek. Ami megmaradt csak egy névjegykárta méretű jpg kép. Szükségem lenne autófóliázáshoz, céges póló készítéséhez nagyobb méretű képekre. Azért írok nektek, mert ti biztosan tudjátok hogyan tudnám vektorosan megnövelni a meglévő képfájlt. (Három színű, egyszerű logó.)
Köszi előre is, Zoli
-
aldebaran
addikt
válasz
zümzümm
üzenetére
Ezt találtam, nem próbáltam. Hátha sikerül.
Try this (at your own risk):
Go to folder :
C: Users > yourusername > AppData > Roaming >Adobe >UXP >PluginsStorage > PHSP >22 >Internal > com.adobe.nfp.gallery > Plugin Data
and delete everything in it
Now start Photoshop. You should be given the option to download the filters -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Mi lehet az oka annak, ha a Neutral filters-ben nem lehet letölteni a felhőből a filtereket?
Azt írja ki hogy The filter is not available.
-
janosibaja
őstag
válasz
aldebaran
üzenetére
Köszi a tanácsot
, de nem látok ilyen hibát a javasolt oldalon...Alább bemásoltam a főbb paramétereit a Photoshopomnak, friss, legális (a videókártya elég gyetra lehet, de gondolnám, attól csak lassú, de nem kéne ledöglenie).
Íme a hibaüzenet, amit kapok nyakra-főre.
A Photoshopom: 23.0.0 20211013.r.36 623993d x64
Operating System: Windows 10 64-bit
Version: 10 or greater 10.0.19043.1320
System architecture: Intel CPU Family:6, Model:5, Stepping:5 with MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, HyperThreading
Physical processor count: 8
Logical processor count: 16
Processor speed: 2904 MHz
Built-in memory: 16277 MB
Free memory: 10275 MB
Memory available to Photoshop: 11998 MB
Memory used by Photoshop: 69 %
======= GPU
Native API stable: True
OpenGL API stable: True
OpenCL API stable: True
GPUDeny: 0
GPUForce: 0
useGPU: 1
useOpenCL: 1
isGPUCapable: 1
GPUName: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
GPUVendor: NVIDIA -
aldebaran
addikt
válasz
janosibaja
üzenetére
Hát, nem írtad, melyik verziójú a PS-ed, melyik update van telepítve, mi az error szövege, de talán ebben a thread-ben találsz megoldást.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, nem vagyok profi és a gépem is lehetne jobb, bár azért a minimum fölött teljesít hardveresen.
Mi lehet annak az oka, hogy Photoshop tíz képemből nyolcszor leáll, ha a Neural Filterset indítom el? (Nagyjából csak azért fizettem elő, hogy ezeket egy bizonyos célra, tömegével használjam.) Az már csak apróság, hogy mindig úgy indul, (a Neural Filters), hogy közli, nem lát arcot a képen, ezértnem működik a Smart. De hát nem kértem, tényleg nincs is arc, a Smart be sincs kapcsolva.
A Neural Filters meg vagy rögtön, vagy második, harmadik használatra errort mond
Kevés a memória, kevés a grafikus kártya, rossz az internet?
Egyáltalán, lehet azt tudni, hogy melyik Neural Filterst képes használni offline is?
Bocs a sok kérdésért és köszi
-
BonFire
veterán
Helló! Valamiért a Photoshopban nem működik a refine eszköz. Csinálok egy maszkot, benyomom, hogy select and mask, és a kép nem jelenik meg sehogy. Mi lehet a hiba?
-
nozs23
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy elkezdenék fotókkal mostmár sRGB helyett Display P3-al dolgozni. Lightroomból simán ki lehet exportálni sRGB-ben és P3-ban is jpeget, és ha megnyitom az exportált fotókat, akkor jobb a P3-as és a file infoban is jelzi, hogy a színprofil P3. Beállítottam azt is, hogy P3-as TIFF-ben nyissa meg LR-ból PS-be küldött fotókat a PS.
Viszont itt akadok el, ha Quick exporttal kitolom úgy, hogy nincs bepipálva, hogy konvertálja sRGB-be, akkor is sRGB lesz a kiexportált file és a színeknek sincs semmi köze ahhoz, amit LR-ban, PS-ben, vagy a LR-ból kiexportált JPEG-ekben látok. Ha nem Quick export, hanem Export as, akkor bepipálhatom, hogy embed color profile és valóban P3 a kiexportált fotó színtere, de a színek továbbra sincsenek rendben.
Edit - Color Settingsben is Display P3-ra állítottam a Working Space-t, de semmi. Valaki irányt tudna mutatni ebben? Előre is köszi. -
Vesa
veterán
Pontosabban, fenti válsaz akkor valid, ha az a kérdés, hogy több layer-ből álló PSD-nél, hogyan kell egyetlen layer tartalmát exportálni.
Ha az a kérdés, hogy egy olyan layer-ről, melyen több valami van (pl. képek), hogyan kell exportálni egy részletet, akkor pl. select tool-al kijelölöd, majd "copy", majd "new document", majd "paste", és export.
Másik lehetőség: Szétválasztod a layeren található képeket külön rétegekre (pl. select toollal kijelölöd > copy > new layer > paste), majd File menu > Generate > Image Assets. Végül elnevezed a layereket de úgy, hogy adsz neki fájlkiterjesztést is (pl. Asset1.png). Ekkor a program exportálja az összes layert abban a fájlkiterjesztésben, amit megadtál. -
Gyick
őstag
üdv!
Photoshopban egy psd fájlból hogyan tudom a layer-en lévő asset-eket(pl egy képet ) kinyerni?Ki exportálni mondjuk egy külön képbe.
Tudom ez nagyon nood kérdés
-
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17
üzenetére
Frissítettem a PS-t, és a camera raw-t a legújabbra és megjavult.
Most minden úgy megy, ahogy kell.
Ha LR-ből átküldöm a képet, akkor egyeznek a színek.
Az LR-ben és a PS-ben lévő WB értékek is egyeznek, nincs eltérés sem értékben, sem színben.
pl. 5200K mindkét helyen megnyitás után.
Vagy a CR, vagy a PS bugos lehetett, vagy nem tudom.
-
BonFire
veterán
válasz
pilóta
üzenetére
Valamit benéztél. Egy évi előfizetés 152,28 Euró, ami forintban mai árfolyamon 54 570 Ft. EGY ÉVRE! Nem pedig 158 000 Ft! Az árat pedig az Adobe hivatalos oldalán kell nézni.
Érdekes módon, ha a Ps-t külön veszed meg, az kétszer annyiba kerül, mint Lightroommal együtt.
Egyébként pedig nem kizárólag az üzleti szempontokat kell nézni. Lehet az embernek hobbija is, ami megér havonta ennyit, még akkor is, ha csak ritkán van rá szükséged.
Egy kétszemélyes sültes tál sem telik ki belőle. -
nfsu17
veterán
Üdv!
A következőkben kérnék véleményt.
Adott kb legújabb LR és PS
Lightroomban megszerkesztem a raw fájlt, WB, expo, színek stb. Ezt menti egy xmp fájlba.
Utána ezt a raw fájlt megnyitom PS-ban, fel is jön a camera raw ablak, benne minden módosításom....pontosan úgy és azok, ahogy LRban volt.
Egy gondom van, hogy a kép jóval 'sárgásabb', azaz a WB kicsit magabbnak érződik...pedig mindkét progiban pl 5000.
Ha leveszem kb 4700-ra, akkor szinte egyforma a két kép.Ha két nyers 'default' raw képet nyitok meg -külön külön - a két progiban, akkor nincs kül. köztük színekben.
DE a WB (as shot) és a tint értékek különbözőek. Pl egyik 4900k, másik 5150k, stb.
Pedig minden más érték itt is azonos.
Camera standard a profile, stb...
Ennek ellenére szemre nincs, vagy alig van kül.Ha egy jpg-et nyitok meg, akkor mindenhol ugyanazt látom...LR, PS, win képnézegető.
Gondoltam, hogy PS-ben a color profile nem oké, de prophotoban van és bárhova tettem, jobb nem lett.Ha az LR-ban szerkesztett képet átküldöm PSba (open in PS), ott is sárgásabb a kép, innen vettem észre, hogy nem oké valami.
A következő bajom meg innen származik, hogy a megnyitott képet ha szerkeszteném (camera raw filter), akkor minden beállítás, érték nullát mutat. Persze lehet módosítani, de nem az LRban módosított értékeket mutatja.
Csak akkor mutatja, ha a rawt én nyitom meg.
PS...open...stb -
Vesa
veterán
válasz
pilóta
üzenetére
Na igen, a TIFF bár alapvetően szabványosított formátum, elég sokféle van belőle, pl. eltérő tömörítéssel. Akkor próbáld meg az Elements-et. Egyszeri költség, és gondolom a tif-et pont úgy generálja, mint a nagytestvére. Van belőle 30 napos trial, azzal meg tudod nézni, hogy működik-e a szoftvereddel.
-
Ez egy Epson 6 színes nyomtató, amiben a light színek ki lettek cserélve fehérre, emiatt egy speciális RIP szoftver vezérli, amit úgy csináltak meg, hogy a photoshop által készített tiff-et tudja kezelni, az alfa csatornából csinálja meg a fehér alányomást (gondolom az volt nekik, és erre fejlesztették, emiatt nem megy más program által készítettel, mert azok valszeg szabványosak az adobe meg általában tesz a szabványra).
A srác azt mondja, hogy próbáltak már mindent, Gimptől kezdve Corelen át, de semmi más nem jó neki. Azért rákérdezek, hogy ezt az Affinity Photo-t nézték-e... -
válasz
BonFire
üzenetére
Valóban nem sok, de ha csak pár naponta egyszer kell egy egyszerű feladatra (csak annyit kell csinálnia, hogy rátesz egy alfa csatornát és elmenti tiff-ben), és évente se hozna 12,69 eurót, akkor viszont csak kidobott pénz.
Amúgy hol ennyi? Mert én évi 157338 Ft-ért látom hivatalos helyen...
[link] -
Vesa
veterán
válasz
pilóta
üzenetére
A PS-nek elvileg van egy próbaverziója, nem tudok róla sokat mondani, de érdemes ránézni. Ha teljes értékű és nem szemeteli tele a mentett tif-et, akkor prompt megoldás lehet arra az egy hétre vagy 30napra, amíg működik. A másik megoldás a PS Elements, jóval kevesebbet tud a rendes PS-nél, de tif-et gondolom tud készíteni. Ez egyszeri költség, nem havidíjas. A harmadik ötletem az Affinity Photo, kedvenc PS alternatívám. Fizetős, de óccsó, és nagyon sokat tud. Hogy neked megfelelő tif-et készít-e azt nem tudom, bár eleve nem értem, miért nem képe más program tif-jét olvasni az a nyomtató??
-
Üdv!
Olyan gondom van, hogy hamarosan beszerzek egy nyomtatót, ami tud fehérrel is nyomni, viszont az azt vezérlő program csak a photoshop által készített tiff-ben lévő alfa csatornát képes kezelni (ami a fehér lesz), más programból nem.
Na most csak ezért nem akarok photoshopot venni, mert van nekem egy első generációs Adobe CS-em, amiben van Photoshop, de az már nagyon öreg (2004 talán?). Ettől függetlenül van rá esély, hogy Win10 alatt működne?A kézenfekvő válasz az, hogy próbáljam ki, csak ez még pár napig nem fog menni, mert még nincs itt a gép, amire fel kellene telepíteni, de addig is jó lenne tudni
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kemény ez a duma, de eleve a "Helló!" betűtípusa... Aranyos, de inkább játékokhoz, gyerekeknek szoktam ezt választani. Az egész szövegezés ilyen.
Nem tudom mi van azokban az anyagokban, amit amúgy a hatszázezer ingyen letölthető írott és youtube-on elérhető videós anyagokból nem lehet megtanulni???

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
, de nem látok ilyen hibát a javasolt oldalon...
Egy kétszemélyes sültes tál sem telik ki belőle.