Hirdetés
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Apple MacBook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini PC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Ja, hogy nem is lehet... Írtam, hogy hülye vagyok az LR-hoz...

Ettől függetlenül, mivel azt írod, hogyelviekben nem lehet megoldani
, azért egy próbát megérne, hátha van ott valami "guru", aki mégis csak tudna megoldást vagy max. megírná, hogy ezt valóban nem lehet megoldani LR-l.UI: Hozzánemértőként írom, de LR-ben is van selection meg clone tool is, szóval -szvsz- valahogy csak kivitelezhető a dolog, pl: How to use the CLONE TOOL in LIGHTROOM
-
válasz
laskr99
üzenetére
Először is: ez csak egy 10 perces munka (nem AI), látszik, hogy nem foglalkoztam részletesen a kutyi sapkáján lévő "tollbolyhokkal", simán eltakarítottam (így csúnya, így nem adnék ki melót, csak azzal sok időt el lehet tölteni), de a lényeg látszódik, azaz a rózsaszín szegély tetejétől a kutyafekhely tetejéig kell kijelölni és törölni, aztán Clone eszközzel kitölteni és akkor valami ilyesmit lehet összehozni.

-
-
-
-
válasz
acsati
üzenetére
Tippem szerint az uninstall nem takarított ki maga után rendesen, így bizonyos konfigurációs állományok, registry bejegyzések stb stb megmaradtak, amit régi meg átvett. Talán annyit tudsz tenni, hogy megint újrahúzod a régit, de előtte a Revo Uninstaller Free Portable vagy HiBit Uninstaller Free Portable progik valamelyikével távolítsd el. Ha megvan gép restart (ez fontos!) és telepítsd fel újra.
Írtam, ez csak tipp, de talán megér egy próbát. -
válasz
shipfolt
üzenetére
Mérei Tamás - Photoshop tanfolyam az alapoktól (teljesen kezdőtől haladóig)
Nem a legújabb PS-hez készült, de -szvsz- az alapok elsajátításához tökéletes, remek tutorial. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azóta, mióta utoljára fizettél (és nem volt gond a fizetéssel) nem változott meg a kártyaszámod? (Akkor el is lett mentve)
Mert ha időközben új kártyád lett, akkor a régi kártya adatokkal veti össze a fizetéskor és nyilván az nem fog megegyezni, ilyenkor frissíteni kell a kártyaadatokat.
If your payment for an Adobe product or service failed or was missed, you can easily reinitiate it in a few steps.Sajnos Én is kifogytam az ötletekből...

-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Régebben már találkoztam ilyennel egy ismerősnél, Ő VPN-l oldotta meg a dolgot. Sajna arra nem emléxem, hogy Magyarországra állította VPN-t vagy épp hogy nem (pl. UK-ra)
Ha esetleg kipróbálnád:
Urban VPN Browser Addons (ingyenes) | Beállítod MO-ra vagy épp UK-ra és start gombHa sikerül, ha nem, akkor meg utána az Urban VPN addon-t állítsd le és távolítsd el a böngésződből és restart a böngészőnek.
Azt ne kérdezd, hogy a VPN-nek mi köze volt akkor a dologhoz, mert nem tudom...

-
Ez csak ilyen "elmélkedés" részemről, de próbáld meg eltávolítani a Wacom drivert (gép rerstart mindenképp) és ne is kösd rá a masinára... Hátha.
Amúgy hányas verziót használsz PS-ből?
(Neten amit találtam, a legutolsó infók 2022-sek és több helyen írták, hogy az akkortájt megjelent újabb PS release-ben már eltűnt náluk ez a hiba) -
Kisebb konfigom van (adatlapomon), nem csinálja (PS 25.5)
Amit találtam a neten:
1. Gpu beállítás így legyen
2. Wacom tábla beállítása okozta -
válasz
acsati
üzenetére
Meg kell rajzolni saját kezűleg. Nyilván ha nagyon "kacifántos" betűkészlet, kellhet hozzá egy kis érzék (a meglévő betűkből azért nem olyan nehéz megcsinálni, pl egy O-ból Ó-t stb), meg egy megfelelő progi. Szerencsére ez utóbbi adott:
FontForge (ingyenes) | Type light (ingyenes)Ez a Font Manager is jól jöhet, ingyenes (van portable változata is):
nexusfont | screenshot -
Akit esetleg érdekel: 350 Premium Font promo
-
Neural Filters - Óvatosan, mert fogat is gyárt...

-
-
A PS 2022 egy erőforrás zabáló "valami", szvsz szándékosan írják xarra, hogy minél nagyobb vasak kelljenek hozzá. A hivatalosan megadott minimális rendszerkövetelmény az röhej, a javasoltnak kellene lenni a minimumnak, a javasoltnak meg Paks 2.
Sajnos esetedben a VGA kari az gatya, nekem az adatlapomon szereplő konfigon fut (Nvidia GTX1050 TI VGA, ami manapság egy belépőszintű VGA már csak), de még így is vannak bizonyos esetekben laggok (mondjuk clonestamp meg zoom és hasonlóan egyszerű funkciónál azért nem), szóval vagy megfelelő hardvert használsz vagy egy régebbi PS-t.
-
válasz
aldebaran
üzenetére
Ha jól értem, és erre gondolsz, akkor a Crop tools kiválasztását követően a képen látható lenyílóból az Auto Center Preview előtt legyen pipa.
-
-
válasz
Janos46
üzenetére
Elmented Preset-ként utána már bekerül a Saved mappába
-
válasz
pachito
üzenetére
Mielőtt megrajzolod a rectangle-t, előtte állítsd át a képen látható lenyílót PIXELS-re.
(remélem erre gondoltál ill. értelem szerűen új rétegre rajzolj, ne mint a képen a background-ra, mert akkor utána már nem tudod mozgatni/átméretezni stb stb) -
Nincs köze az AMD-hez, ahhoz van köze, hogy 2021-es verziótól elkezdték kiherélni belőle a 3D engine-t, oszt' -szvsz- ezt elbaszarintották rendesen.
Van egy AutoCAD-hez fenntartott Intel atomerőművem (tényleg high-end kategória, több CPU, több high-end VGA, 512GB RAM, NVME SSD RAID stb stb) aztán ezen a konfigon is nem úgy fut, ahogy az elvárható lenne a 2022-es verzió(kivéve ha RAM Disk-re pakolom...
), vannak olyan "akadások", amik pont annyi másodpercig tartanak, mintha az adatlapomon szereplő itthoni gépemen futna...
Aztán meg a bug-ok, amiket látványosan lehet(ett) tapasztalni, a 2021 PS pl. maszkoláskor nem ritkán csontra fagyott, szerencsére a 2022-ben eddig nem tapasztalom.Szóval mint az elején írtam, a 3D kiherélését tartom az ilyen jelenségek elsődleges okának.
Mondjuk a PS2022 figyelmeztet is erre, hogy már nem 100%-osan használhatók a 3D lehetőségek, mint korábban. Természetesen a 3D-t nem véletlenül szedik ki, új termékvonal név alatt, továbbfejlesztve kerül piacra Substance névvel.UI: Na most meg megyek, aztán lemaszkolom az udvart fűnyíróval...

-
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Sajnos passzolok akkor
Nálam egyből megjelent az Open menüben az ICO és CUR kiterjesztés pluszban ill. meg is nyitotta rendesen.#28174 - pedig írtam is korábban, hogy PS restart...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Korábbi képedet alapul véve nem jó helyre másoltad...

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2020\Required\Plug-ins\File Formats
Ebben az útvonalban van egy required mappa, az nem kell. -
válasz
Atomantiii
üzenetére
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Pontosan melyik Icon plug-in-ről van szó?
Én sem használok ilyet, csak most gyorsan kipróbáltam egyet ([link]) és ez működik rendesen.
Ha adsz linket az általad használt plugin-hez, szívesen ránézek. -
válasz
trisztan94
üzenetére
Úgy, ahogy BonFire írta. Egy ilyen igen rossz minőségű képpel amúgy mit szeretnél kezdeni?
-
-
válasz
BonFire
üzenetére
Szvsz a Goggle meg az MS elkapta a lényeget, ugyanakkor pont ezért nehéz, mert használni más(könnyű) már elkészített ikonokat, mint megrajzolni, lévén én -meg szerintem te is- nem úgy közelíted meg a kérdést, nem úgy látod stb, mint "négyévesen". Ha van egy bevett szokásod/eljárásod/technikád/látásmódod stb, amikor elkészítesz egy project-et (már pedig ez minden tervezőre egyedileg jellemző), akkor egy metrós ikoncsomag elkészítése meg tudja izzasztani az embert (szerintem).
Persze nem egy négyzetbe kör kategóriájú metrós ikonra gondolok, hanem olyan csomagra, amit korábban említettem. -
válasz
BonFire
üzenetére
Igen, ez igaz. Saját progimat akarom skin-el ellátni, első nekifutásra(gépösszerakás megy ezerrel november óta, meg kód, no meg a trendek a kinézetet illetőn) addig jutottam, hogy PS-el rajzoltam egy egyszínű kék téglalapot.

Hozzáteszem, ha pl egy rendszerkarbantartó alkalmazáshoz kellene legyártani metrós ikoncsomagot(úgy 50 feature-höz, 50 ikont), az -látszólag- akármennyire is le van egyszerűsítve, mégis nem kis kihívást jelent.

-
válasz
hólabda
üzenetére
"Hogy is van ez a temp mappa? Megvan a mappa a c meghajtón a helyi lemeznél, de hova tegyem át?"
Sehogy. pont az a lényeg, hogy az Adobe termékek allergiásak, ha ki van helyezve a TEMP mappa(nem az eredeti helyen van), mert már a telepítésénél lehetnek gondok, illetve pl a PS biztosan nyavalyog a Scratch file miatt indításkor. Ha nem helyezted ki, akkor nem az a gond.XP SP3 a minimum(naprakész frissítéssel), ami kell a CS6-nak, de így is lehetnek gondok, főleg, ha előtte már egyszer egy béta telepítve volt.
Az egyetlen járható út az, amit BonFire javasolt, azaz mind a HDD-t, mind a registry-t kitakarítani(ez utóbbival vigyázz, mert az egész OS-t be lehet borítani vele). -
-
válasz
PapauZ
üzenetére
Nem bírtam megállni, hogy gyorsan ne írjam meg és majdnem telitalálatod lett, csak 75x100 és egy piros elafánit rejt az első kép.

(Megtehettem volna, hogy el is forgatom, az is igaz, de hagyok feladatot peugeotmate-nek is)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
peugeotmate
üzenetére
Én szívesen megcsinálom, kb 5 perces meló, de egy dolog mindenképpen kell, azaz a képek szélessége és magassága. Anélkül nem lehet tudni, hogy hány sorban és oszlopban kell megjeleníteni a pixeleket.
ha ez megvan írj privátba. -
-
-
válasz
ViZion
üzenetére
Sajnos nálam bétaval sem szűnik meg, illetve 3D-ben nem a villogás a legkisebb gond, hanem konkrétan van amikor a 3 D objektum eltűnik teljesen, vagy csak épp egy "oldala" lobog a képen és/vagy az is szét van matyózva.

Ha kikapcsolom az Advanced lehetőséget, akkor nincs gond, csak akkor meg (az összetett 3D objektumok révén) olyan darabos meg xar minőségű lesz, hogy akkor meg azért nem jó...Mondjuk ha más nem lesz, majd odaadom valakinek a VGA-m(ami nem egy nagy durranás, az tény, de erre azért elégnek kellene lennie) és veszek egy NVidia-t...
(tavalyig CAD-eztem, ott egy NVidia FX volt, azzal biztosan nem lett volna gondja, csak hát a CAD-es konfiggal együtt adtam el(jelenleg sincs 2500 dolcsi alatt annak a karinak az ára használtan)) -
válasz
ViZion
üzenetére
1. CS6-ről érdeklődtem(bár tény, hogy külön írhattam volna), de amúgy a videón is jól látszik
2. Nem kell 3D sem, ahogy videóban is egy sima téglalap (2D) mozgatásánál is villog, mint állat.
3. Én sem 3D modellezéshez használom a PS-t(ergo ezzel járó egyéb műveletekhez sem, pl textúrázás), viszont egy összetett 3D modell-ből egy cserkészjelvény legyártása lényegesen egyszerűbb PS-el, mint Max-al vagy egyéb célirányos 3D alkalmazással
4. Elég bosszantó, hogy nem képesek korrigálni egy ilyen hibát és VGA driverre kenni, holott érdekes módon a játékok sem hibáznak, a 15 perc alatt progim sem villog ha megpörgetek egy 16 millió színű térbeli testet, csak épp az Adobe fejlesztői töketlenek (szép összeg volt megvenni, szerintem ez azért elvárható lenne, hogy ilyet javítsanak) -
válasz
ViZion
üzenetére
Látom AMD VGA-d van, megtennéd, hogy megnézed, hogy nálad is jelen van ez a jelenség? Thx!
(Legújabb béta vga driverrel is megvan, csak ha korlátozom a 3D gyorsítást, akkor tűnik el. Csak épp ez esetemben nem a legjobb ötlet, mert más, 3D progigból szoktam átvinni PS-ben összetett 3D objektumokat és ott jól jönne, ha rendesen működne a gyorsítás)
Az Adobe support által felvázolt minden lehetőséget kipróbáltam, de csak a 3D gyorsítás korlátozása segített, az AMD VGA driver-t tartják a "bűnösnek". Ezzel csak az a gond, hogy egyik ismerősömnél meg semmi gond nincs vele AMD VGA driver ide-vagy oda...
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nagyon sok területhez kell érteni és azon belül tevékenykedni. A PhotoShop csak egy része az egésznek.
Itt olvashatsz bővebben, hogy milyen területeket foglal ez magában: [link] (és ez csak az alap. Ha ebben a szakmában szeretne valaki elhelyezkedni és azt tényleg magas szinten üzni, akkor ahhoz hosszú évek kitartó munkája kell és folyamatos tanulás) -
válasz
Brucehun
üzenetére
Talán annyi, hogy a gradient-et ne sávosra állítsd(linear), hanem körkörösre(Circle) és a jobb alsó saroktól indulva a bal felsőig halványodjon, így jobban kiemeli ill. háttérbe helyezi a rajzokat.
Emellett az áttetszőséget/kitöltést is a gradient határozza meg, így a csillagok meg a varázspálca stb is egyöntetűen képezne átmenetet.
Persze ez csak egy tipp, lehet, hogy amihez tervezted, ahhoz így jó.(A feliratokon is kell változtatni, túl beleivódnak a háttérbe)
-
-
-
-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Image menü/Adjusments/Replace Color és a feketét kékre cseréled
Squ1d
itt elllenőrizd, a sample text-hez írd be a éáűőúöüóíÉÁŰŐÚÖÜÓÍ karaktersorozatot -
-
-
-
-
-
Ha megvan a kijelölés nagyjából, akkor jobb egér/Make Work Path.
nyomsz egy A billentyűt (ekkor a megfelelő eszközre ugrik) és a Direct Selection Tools-t választod. Ha szükség van hozzáadni, vagy elvenni anchors-t, akkor ugyanabban a csoportban találod a megfelelő eszközöket (P billentyű), Corell után már egyértelmű is lesz a felhasználásuk. -
Érintettek/érdeklődők figyelmébe: DAZ 3D promók
-
válasz
ViZion
üzenetére
Alapvetően az a kérdés, hogy az adott cég mire használja a PS-t, hisz ha alapvetően nem vizuális munkákból tartja fenn magát, akkor a CS2 is bőven jó, nem egy használhatatlan valamiről van szó. Az már megint más kérdés, hogy az a cég, amely látványtervezéssel, webdesign-al stb foglalkozik, az jó eséllyel váltani szokott, lehet, hogy nem folyamatosan minden újabb verzióra, hanem pl CS2-ről pl CS4-re, és ilyen tevékenységet folytató cégek általában nem az önálló PS-t cserélik, hanem collection-t, mert lényegesen olcsóbb.
(A fennemlített szegmensben tevékenykedő cég meg ha nem tudja kitermelni egy újabb csomag árát, akkor valamit nagyon xarul csinálnak, mert pl max 3 izmosabb, összetettebb, időigényesebb webdesign-ból megvan a master collection ára(persze nem itthon kell megvenni)) -
Én azt MAC OSX-re értettem, de ez az OS nem az én birodalmam.

-
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Mivel ugye PS topikba írtál, ezért gondolom az a kérdés, hogy ezt PS-el hogy lehet megoldani....
Betöltöd a képet, csinálsz egy Selection-t, ezt átméretezed Full HD-re, majd mozgatod, ahova kell, majd Crop és Save.
(csak ha sok képed van, akkor ez elég időigényes feladat) -
válasz
HollyBoni
üzenetére
Ez a home user kategóriánál lényegesen nagyobb felbontás alapban. Ha HD/Full HD esetleg Display Port-nak megfelelő felbontást szeretnél létrehozni, akkor képkonvertáló progikat javasolok, ahol az Aspect ratio-t kell engedélyezni.
(Tavalyig AutoCAD-el dolgoztam, de csak 1x kértek ennél nagyobb felbontást, és bár 50"+ NEC displayem volt, kellett kérnem egy ennél is izmosabb display-t hozzá) -
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Mármint az Illustrator vagy a Xara használatához jött meg a kedved? (Igen, a Xara ránézésre elég egyszerű, "puritán" kinézete megtévesztő, mert már a kezdetektől az egyik legjobb vektorgrafikus motor dolgozik benne, és bár a promóban egy régebbi változatot adták ingyen, ennek ellenére több olyan ismerősöm van, aki Xara-val dolgozik web-re, mert nagyon jó alkalmazás)
-
Bár nem PS, és nem is Illustrator, de talán jól jöhet pár emberkének: Xara Xtreme 5 promo (csak ma)
-
válasz
artiny
üzenetére
Bár javasoltak megoldást, de ilyen feladatra léteznek speciális alkalmazások, amik tökéletesen dolgoznak, kötegelt feldolgozást támogatnak és mindezt user beavatkozása nélkül. 1 képnél el lehet játszadozni ezekkel a megoldásokkal (főleg ha időd is van rá), de ha több képről van szó, akkor csak időpazarlás.
-
-
-
válasz
ViZion
üzenetére
Igen, nagyon jók, de a kedvencem ez, bár kissé "elvont": [link]

Jó látni ilyen design-t, mert már a hócipőm tele szokott lenne a cirádás/régimódi címkékkel.
(Arról nem is beszélve, ha olyan helyen járunk(ismert borvidék/"borváeos stb), akkor mindig felkeresünk valamilyen pincészetet/borházat stb, bekkukkantunk a címke "mögé" is...)
-
válasz
BonFire
üzenetére
Sajnos nem véletlen írtam feltételes módban, idő hiányában (más jellegű melók vannak most) nem hiszem, hogy bele tudnék vágni...
Amúgy az ilyen valósan létező helyeket szeretem megnézni élőben (mondjuk a szégyen megöl, hogy még nem is hallottam róla, pedig nem is tudom hányszor jártam Pécs-en) -
válasz
BonFire
üzenetére
Ligetes projecten biztos nem lesz nyerő az általad linkelt "design", mert "kicsit" összetetteb a feladat, elég ha megnézed a galériát, plusz ehhez még különböző területeken kell egységes megjelenés (web, hírlevél, doboz, toll, stb)
Elég összetett meló, szóval én kizártnak tartom az ilyen swoosh lehetőségét.
(Őszintén szólva a fejemben már megvan milyen design-t terveznék, de mivel vagy 20 éve rajzoltam utoljára, kellene egy grafikust is bevonnom)
Dluinet
hát igen, a látványtervbe sok minden beletartozhat, azt jó lenne pontosítani...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Neked érdemes lenne megpróbálni, mert ha megnyernéd esetleg, akkor egyrészről lenne referencia, másrészről meg nagyságrendi előrelépés lenne a bérezésed illetően, figyelembe véve a korábbi "5k-ért dolgozom + baxogatnak még hónapokig" melódat.

(Csak gonoszkodtam, ne szívd mellre)
-
-
válasz
BonFire
üzenetére
Itt egy jó leírás a CMYK-val kapcsolatban, ezzel együtt talán érthetőbb lesz ViZion hsz-a: [link]
ViZion
Szerintem kapd össze magad és legyenek képek, mert őszintén szólva, ha Én nem ismerném/tudnám mi hogy működik a dologgal kapcsolatban, akkor már fonnám is a kötelet egy ilyen hsz olvasása után.
-
válasz
ViZion
üzenetére
Igen, Én inkább színvilág felől közelítettem a dolgot, de természetesen számos, az általad említett dolog is pluszban szükséges egy nyomdai munkához. manapság ritkábban kell nyomdai anyagot készítenem, pontosabban ritkábban vállalok ilyen melót, de megcsinálom, akkor is kizárólag Corel draw-al, hisz az nagyon rég óta a "nyomdászok szoftvere", nem ritkán MAC alatt ugye. Természetesen alap a kifutó, vagy vágási ráhagyás, mint ahogy a CMYK és a "görbézés" is.
Remek ötletnek tartom, hogy egy pl webdesign vs. nyomdai anyag összehasonlítást készíteni és azt az 1. hsz-ban megosztani, mert sajnos ezek szerint nem vagyok egyedül, hogy azt lehet sokszor tapasztalni, hogy a legalapvetőbb dolgokkal nincsenek tisztában ezzel kapcsolatban userek.
(p rgb vs cmyk, metrikus mértékegység vs pixel, dpi vs dpi stb stb) -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nagyon fontos, hogy milyen munkára használod a PS-t. Teljesen más "szemlélet"/kivitelezés/technika/szín- és mértékegységrendszer stb stb társul pl nyomdai anyagok elkészítéséhez, mint egy webdesign készítéséhez. Az, aki csak és kizárólag nyomdai anyagok készítésével foglalkozik, az nem feltétlenül fog tudni jó tanácsot/módszert stb javasolni webdesign-hoz és ez fordítva is igaz.
Pl egy nyomdai anyagot ránézésre meg lehet különböztetni egy webre szánt anyagtól, ugyanis jóval élénkebb, kontrasztosabb, erős színvilág jellemzi és annak muszáj is hogy olyan legyen, mert egyrészt a nyomda eljárásoknál is van némi "színvesztés" illetve az adott nyomdai anyagnak (pl plakát, poszter, szórólap vagy épp egy termék doboza stb) a figyelemfelkeltés szokott lenni az elsődleges feladata.
Egy weblapnak meg nem ez a feladata, mert ha olyan jóval élénkebb, kontrasztosabb, erős színvilág jellemzi, akkor kiég a szemed és fél percen belül elhagyod az oldalt.
Ez is egy jó kis oldal, meríthetsz belőle ihletet: [link]
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
És ezt most Te készítetted szőröstől-bőröstől? Bevallom engem ilyen Joomla vagy Drupal "bőrökre" emlékeztet.
(Amúgy teljesen korrektnek tűnik) -
-
-
-
-
-
válasz
delta9
üzenetére
Osztom BonFire véleményét, illetve megtoldom egy-két hátrányokkal, bár a dolgát korrektül végzi.
# Sokan telepíteni sem fogják tudni
# Angol nyelv
# a Show me in Photoshop linkek beszúrása nem állítható
# Touch SDK kell ahhoz, hogy az említett link működjön, ez az SDK meg fizetős
# A Player-nek is kapcsolódnia kell a PS server-hez.Mint ötletet jónak tartom, de nem hiszem hogy nagyon el fog terjedni, legalábbis ezen állapotában nem hinném.
-
válasz
Orionk
üzenetére
ChessBoard MP4
jelszó: fireEz csak maga a tábla, a feliratokat a Text Tool-al lehet megoldani.
Ha valami nem világos a videóban, akkor írj. -
válasz
Orionk
üzenetére
Sajnos ez is olyan dolog, hogy megcsinálni 5 perc, de ha úgy kell leírni a menetét, hogy azt egy kezdő emberke is lépésről-lépésre végig tudja csinálni, akkor az meg 50 perc. Őszintén szólva ma biztosan nem fogom leírni, mert túl fáradt vagyok és semmi kedvem hozzá, de majd talán holnap...
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ebben az esetben hülyeség lenne, mert lenne egy lekerekített téglalapod, meg 2 darab normál téglalapod 3 külön layer-en. Azzal mit kezdesz?

-
válasz
BonFire
üzenetére
Ennél azért van egyszerűbb megoldás...
# Rounded Rectangle-> Radius 10px (vagy amekkorára szertnéd), Fill Pixels mód -> lekerekített téglalap megrajzol
# Radius 0px és rárajzolsz a 2 átlós sarkokra egy sima nem lekerekített téglalapot (eltakarva a ezáltal a lekerekítést)(A Fill Pixel mód miatt nem kerülnek külön layer-re, ezért nincs szükség a layerek egybemásolására sem pl Merge Visible stb)
-
válasz
ViZion
üzenetére
Bocsi, pont egy egyszerű példáról dobtam képet. Szóval ez egy összetettebb Max project, ami átvive PS-be, így néz ki: [link]
Jól látszik, hogy ott vannak felsorolva a texturák, amiket megváltoztathatsz PS-ben, pl egyszerűen kicserélheted a kocsi festését, felnik színét stb. -
válasz
ViZion
üzenetére
Bármilyen 3D-s modell átvihető PS-be 3D Max vagy Maya-ból is. Én épp a jövő héten állok neki ilyen kis harangoknak meg hasonló karácsonyi "jelképeknek" Max-ben, amit majd a megrendelő web designer összeszerkeszt a saját ikonkészletével PS-ben.
Pl ezt most hirtelen felindulásból elkövetett forgástest: Max-ben | Átvíve PS-be -
válasz
Inv1sus
üzenetére
Hát most fizeted be azt a bizonyos tanulópénzt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vigasztaljon az a tudat, hogy legalább lesz 10K-d fodrászra, hogy a mostani meló alatt megjelenő ősz hajtincseket befesse. (Bár lehet, hogy ebbe a melóba vagy teljesen beleőszülsz, vagy kihullik a hajad...(nullásgép olcsóbb, mint a festés...))
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
PSD-ről? PS topikban miről beszélnénk, vagy akkor nem értem.

Vagy esetleg úgy érted, hogy az csak egy "szimpla" kép? (Nem kell slice-okkal, a webfejlesztőnek emészthető formában tálalni, legyártani gombokat stb stb)?Ha igen, akkor természetesen alacsonyabbak az árak lényegesen, de akkor is min. a dupláját kérhetted volna és az sem sok, de akkor sincs belerondítás, meg még utólagos turka még 1-2 napig. Egy konkrét példa akkor: Holland megrendelő egy ilyen tervért (1 ilyen kép) olyan 200-250 Euro-t csenget. Vagy egy szintén Holland ügyfélnek csináltam weblapot (még régen, amikor a webfejlesztés irányába fordultam anno és az sem most volt) a fickó megduplázta az összeget (magától, nem Én kértem), amikor kifizette, mert azt mondta, hogy egy olyan oldal náluk legalább a 8-10-szeresébe kerülne.
Az meg, hogy itthon vagy külföld, az annyira azért ne zavarjon, amikor pénzt kérsz a melódért (a minőségi melódért), mert a multikat sem zavarja, hogy olyan árak vannak itthon kis hazánkban is, mint "nyugaton". (Élelmiszerek, műszaki cikkek stb stb olyan szinten vannak, mint kint, sőt élelmiszerek esetén (is) már drágábbak vagyunk, mint pl a Németek)
-
válasz
üzenetére
Így van ez...
Plusz szolgáltatásokért lehet előfizetni, hogy a PS-nél maradjak, akkor pl letöltheted template-ek PSD fájljait (ha úgy tetszik forrásfájlt, amit a designer készített) és ez igen értékes lehet olyan felhasználóknak, akik PS-el készítenek webdesign-t.(Már írtam 2x is, de újra leírom, hogy itt template-kről van szó, nem csak "sima" grafikai munkákról, azaz komplett működő oldalakról)
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
10K-ért? Már bocsi, de ennyire azért ne legyél tinó...
Ennyiért jóformán az egeret nem fogom meg, nem hogy egy ilyen design-t készítsek.
Csinálj több referenciamunkát, keress állásajánlatokat (lehet találni azért) és küld el olyan cégeknek, akik webfejlesztéssel (korrekt/minőségi webfejlesztéssel) foglalkoznak. Ezt tedd meg akkor is, ha épp nem áll szándékukban design-ert felvenni, mert van, amikor megtetszik egy munka nekik és akár külsősként is alkalmazhatnak (nem kell költözni), vagy épp ez miatt menesztik a meglévő alkalmazottukat, mert látják, hogy van jobb szaki is a szakmában.Hidd el, tökéletesen megértem a dilemmádat, de azért van egy alsó határ, amit nem szabad átlépni. Erre ez az eset jó példa, mert nevetséges összegért készítesz egy igényes design-t, abba még bele mer turkálni a taplója és még ezenfelül módosítgasd is utólag?
Ha ilyen minőségben tudsz folyamatosan dolgozni és legyél még kezdő is (már ami a bedolgozást illeti), akkor is simán 5x ennyit kérhetsz, mert még akkor is olcsón(nagyon olcsón) dolgozol. Persze tudom, hogy 10k is pénz, de ennyiért elhajtanám melegebb éghajlatra ezt az ügyfelet.

itt jól láthatod, hogy mégis milyen munka és mennyibe kerül...
-
válasz
Inv1sus
üzenetére
Na erre szokás mondani, hogy suszter maradjon a kaptafánál, avagy elmehetne inkább répát eggyelni...

Amúgy mennyit fizet érte az ügyfél? Nem pontos számra vagyok kíváncsi, csak úgy hány számjegyű az összeg?
Ha ez egy template lenne, akkor olyan 2500 dolcsiért talán megvehetné (és abba még belekotorni sem tudna így) -
válasz
Orionk
üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
A számozást direkt változtattam/fordítottam meg, az ugyanis így helyes, nem úgy, mint az általad linkelt képen. Persze kérdés, hogy ez sakktábla-e valóban, vagy valami más tábla, amiben úgy vannak helyesen a sorszámok. -
válasz
Inv1sus
üzenetére
1. Igen, Én is a srác árnyékát módosítanám, az olyan nagyon erős, konturos, nem természetesnek tűnő.
2. Erre a korrekcióra gondolok... (persze ezt a webprogramozó simán tudja egy egyszerű pozicionálással is kezelni, csak "szemet szúrt"
) -
válasz
Inv1sus
üzenetére
Korrekt oldal és design. Remek ötlet, hogy nem -mára már giccses- halálfejekkel és egyéb alakzatokkal van teleszórva. Maga fal az engem amolyan pince-klubbokra emlékeztet, de nagyon jó megy hozzá ez a modernebb megjelenésű kéz, egyfajta fiatalos lendületet ad, de ezt még az idősebb rockerek is el tudják fogadni. A narancs színek és árnyalatai nem zavaróak, nincsenek túlhangsúlyozva, így az oldal alap hatását nem zavarják meg mégis kellően behatárolják, kiemelik a leendő fő DIV-et, ahol a hírek és egyéb objektumok fognak helyet kapni. Szóval gratula, szép munka.

2 észrevétel:
1. Vagy a srác árnyékát vedd kisebbre, vagy a csajsziét nagyobbra, mert olyan, mintha más helyzetből "érné" a fény őket, holott az oldal egésze azt sugallja, hogy közepén lenne az a "virtuális lámpa"...
2. Ez tényleg csak szakmai ártalom, hogy ilyeneket is kiszúrók simán, de a hírek panel alja és a facebook panel alja közt van 1 pixel elcsúszás.

Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Fotók, videók mobillal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Subaru topik
- Macska topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- FIFA 16 Playstation 4
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

|
|