Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalares
tag
A régi notiknak még kivehető akksijuk volt, de a mostaniaknak minimum le kell venni az alját, hogy kivedd, vagy legalább lehúzd az aljzatról az akku kábelét.
-
Beni2360
félisten
válasz
Dalares
üzenetére
Na utána néztem és 2018.09 havi Acer A515-51G laptopomnak az aksija 6%-t csökkent a 3.5 év alatt.
Kb 3 évig napi szinten 10-12h volt bekapcsolva, használva. -
pinnacle
nagyúr
válasz
gerigő
üzenetére
Komoly, hogy csak 1% az elhasználódás 3 év után, szinte hihetetlen.
Nekem ASUS-nál 4 töltés után 12%, 5 töltés után 19%. Utána megállt. Persze ez biztos hibás, mondták majd cserélik, csak nincs készleten. Jó tudni, hogy a HWINFO is mutatja az elhasználódás mértékét. AIDA-ban ugye ez csak fizetős verziónál van? Egyébként neked mennyi töltésed volt 3 év alatt? Az pont nem látszódik. -
p@gabi
tag
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Igen,azt tudok,de most már sajnos nem vagyok a lapos közelében
Mit kellene beírnom? -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A leírásban 😁 Amúgy fém bevonat van a billentyűzet körüli részen. Máshol nincs.
-
-
Dalares
tag
válasz
szucstom
üzenetére
Ez a 60%-ig töltés azért van így kiszámolva, mert így az akku szinte nem is hasznàlódik el. Van itthon két noti. Az egyik 2019-es vásárlás, az akksija 90%-os, az AIDA szerint az elhasználódása 10%. Ez a MyAsus segédprogrammal kezeli az akksit, ha be van dugva a konnektorba.
a másik gēp 2020-as, itt az akksi állapota 96%-os. Mivel ez utóbbi egy Dell gép, a Dell Energy Management nevű segédprogram van hasznàlva. Az akkumulátorkímélő üzemmód mindkét esetben 60%-on tartja működés közben, nem 100%-on csepegtet, mert 60% körül kevésbé öregszik az akku, mint 100%-on. A Lenovo-nál is van ilyen, Lenovo Vantage néven. Az is 60%-os korlátot hasznàl. -
p@gabi
tag
Sziasztok
Lehet láma kérdés,de hogy lehet kikapcsolni egy op rendszer nélküli acer notit?
Kipróbálásra bekapcsoltam,nem készültem még telepítésre,csak arra voltam kíváncsi működik e.Próbáltam kikapcsolni mindenféle variációval már és semmi.Eddig hosszan nyomvatartva a bekapcs gombot minden kikapcsolt,ez nem hajlandó.Ha lecsukom a kijelzőt elmegy alvóba és csak melegszik meg melegszik,órák múlva sem kapcsol ki.Várjam meg amíg lemerül?
A pontos típus egyébként:Acer Swift 1 - SF114-34-P3UF
Google sem segített,nem találtam erről semmit.
Beépített aksi,úgyhogy az aksikivétel nem opció,szétszedni meg nem szeretném a gari miatt.
Előre is köszi ha valaki segít! -
Dalares
tag
Sziasztok!
Mivel mėg nem volt Acer notim, így néhány infóra lenne szükségem, ha tudnátok segíteni. Hamarosan notit kell vennem, de még nem dőlt el, milyen lesz, így Acer is szóba jöhet. Azt szeretném megkérdezni, hogy Acerekhez van-e olyan segédprogram, ami a hosszasan konnektorba dugott állapotban nem engedi teljesen feltölteni az akkut, csak kb. 60%-ig. Lenovo-hoz, Dellhez és Asushoz van ilyen. Az Acernél mi a helyzet? Van ilyen itt is?
-
bajnokpityu
félisten
Sziasztok!
ACER ASPIRE A515 az hol fém burkolatú? -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Eljöttem az ismerősömhöz. Most megint jó volt pedig semmit sem változtattam. Windows nem talált frissebb wifi drivert, Snappy Driver viszont igen. Ez nem tudom, hogy lehet. Intelnél is olyan drivert talált, ami újabb, Intel saját keresője nem tud róla, sőt a korábbit akarja visszaállítani. Persze most is a parancssoros mérés hozza a legjobb eredményt, remélhetőleg nem lesz több gond.

-
válasz
mulatosdj
üzenetére
Travelmate az inkább üzleti széria, Aspire pedig otthoni comsumerebb sorozat. Érdemes lenne elmenni acershopba, és a két eszközt megnyomogatni. Amelyik jobban tetszik azt vedd.
#35279 timelord1987 :
Swift sorozat belépő kategóriája, általában pentium n szériás procival. Sima office-ra jó, a legalapabb uhd graphics van benne. Szerintem 1080p-ig filmezni is jó. Multitaskra esélytelen, illetve sok adatos excelre semmiképp nem ajánlanám. Csodát nem kell tőle várni, legalapabb noti. Minden márkának megvannak a jobb és rosszabb laptopjai. A 100k-s kategória mindenhol elég ergya, de még a 200k-s is, sőt gamer laptopokból is van olyan amit csak annak ajánlanék akit nem kedvelek. Neked is ugyanazt tudom javasolni, menj el, tapogasd meg nyomkodd és tudsz döntést hozni. -
törölt tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Acer Swift 1-ről? Irodai használatra alkalmas és filmnézésre? Jó márkának számít az Acer? Előtelepített Windows esetén milyen programok vannak telepítve?
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki, sikerült leszűkíteni a keresést 2 laptopra. Tudnátok segíteni, hogy melyik a jobb választás? Különbség számomra a proci, igaz kb egy szinten vannak és a vga. Illetve a zsanérok, azt az aspirebe erősebbnek vélem. Többi hasonló, ugyanaz.
https://notebookstore.hu/acer-aspire-5-notebook-a515-45-r2kp-156-fullhd-amd-ryzen-5-5500u-8gb-ram-512gb-ssd-magyar-billentyuzet-operacios-rendszer-nelkul-3-ev-garancia-ezust-szinben-p12953
https://www.bestbyte.hu/Intel/Acer-TravelMate-TMP215-53-55G4-laptop-15-6-FHD-Intel-Core-i5-1135G7-Int-VGA-8GB-RAM-512GB-fekete-p313597.html
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Édesanyám laptopjának a kábele nem tölti a notebook-ot, érintkezési hiba miatt, ha mozgatom a kábelt hol elindul hol leáll a töltés. Tesztelgettem és az adapter felőli része tűnk rossznak, a konnektor felőli rész az jó. Ez a típusa: acer A13-045N2a ami jelenleg a töltőn szerepel mint modellszám. Hol tudnék jó árban venni hozzá egy újat? Nem kell eredeti gyári, csak töltse.
Köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Már megint nem jó az 5GHz.
Lehetséges olyan, hogy a laptop adapterének elromlik az 5GHz-s része? Képen lehet látni, hogy 5GHz-n megindul nagy sebességgel, majd valami "leszabályozza". 2,4GHz, LAN-on viszont stabil. Mi a fene lehet a probléma? Telefonon semmi gond, stabilan tartja a 300Mbp/s-t, 5GHz-n nincs senki. Tudtok valami ConnectBox, Acer wifi adapter problémáról? -
blackmacs
senior tag
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Azt nem próbáltam de megér egy próbát.
-
fplweb2012
csendes tag
Sziasztok! Timelinex 3820 hoz keresek CPU hűtő ventillátort. Esetleg teljes laptopot hibásan. Mindegy melyik T, TG.
-
kinder93
aktív tag
Annyira elszomorít egyébként, hogy a nem teljesen egy éves ezüst Acer Swift 3 alsó felének szélei nagyon kopnak... és soha nem volt agyon hordozva. Semmi extrém körülmény. Mégis nagyon erősen kopik. Szomorú mert ennél olcsóbb gép esetében sem volt ilyen problémám...
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igen, lehet ez volt a gond, ugye itt elég, esetleg mást is érdemes ki-be kapcsolni? ? Egyébként újraindítás után 200MB/s-t dobott, gondoltam kár, hogy nem szóltam hamarabb.
Ekkor a 44-es csatornán volt. Rejtély, hogy tudott 132-re menni, ki sem tudom választani. 44-en hagytam tettem, ez így jó lesz remélhetőleg. Sebesség 100MB/s felett van, eleve nagyobb link sebességet jelez. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Családi ház, senki nem zavar be, térerő is jónak tűnik. 3 méterre vagyok a routertől.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! A317-51G-57EQ laptopom wifije eleinte jól működött, de egy idő után belassult 20-30MB/s-re. Régebbi típusú fehér ConnectBox. Tudom saját router az igazi, nekem is az van, de itt egy idősebb ember használja. Igazából engem bosszant ez a belassulás.
Mi lehet a gond? Telefonnal stabilan 200MB/s a letöltés.
-
mulatosdj
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat: szucstom, egri75
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy Acer laptopot! Ezt a kettőt néztem ki az acershopba: Acer Aspire 5/3 ( i3-1115g4/ryzen 5 3500u, 8Gb ram, 256 SSD, VGA MX450/ integrált. Ajánlott darab ez vagy vannak hibái? Használtat néztem mellé egy Dell 7480at. Bármi segítséget szívesen fogadok.
-
Gubu0101
veterán
Meg is erkezett az uj laptopom(az elozot nem tudtak javitani,igy kaptam egy ujat).
Ilyenkor a garancia folytatodik az eltelt idotol vagy ujrakezdodik?🤔
-
Rinocerosz
őstag
Nos.. megérkezett a crucial 16gb ram és sikerült is beszerelni. Túl sokat nem használtam, de már nem ír memória hibát. Szépen felismerte a 16gb és 2666mhz-n fut. Kapott még egy kis tisztítást is..
Holnap egy picit meghajtom, hogy rendben van e minden
. -
Tomy27
tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Hát jelenleg 5M + 1,5M toldóval, de közben Ubintu LIve- n sikerült életre kelteni a HDMI kimenetet, bár elsőre elég fura jelenséget tapasztaltam maga a notebook asztalon el- el tüntek az ikonok egy- egy pillanatra, hogy be volt dugva a HDMI.De utána a beállításokba be menve, simán ment a tükrözés, a dupla képernyő, meg a kiterjesztett mód is, ahogy kell.Vagyis most már tuti Windows 11 alatt van valami gebasz, azt kell megfejtenem, de az nem ma lesz...
-
Tomy27
tag
válasz
szucstom
üzenetére
Ezt nem teljesen értem, csatlakozó verzióra gondolsz, vagy a kábelre.
De kábel az kizárba, de ma teszek egy próbát, egy- két ötletem még maradt.
A projektor HDMI 2.0- ás, bár HDMI- n Full HD- t tud csak megjeleníteni, 4K- t csak YouTube- ről
vagy pendrive- ről lejátszott tartalom esetében tudja kezelni.Az acer notebook az 2.0- ás, ugyan csak. -
Tomy27
tag
Üdv,
Nem gondolnám, mert kb féléves a cucc, egyébként levettem az alját,
és nem poros a ventilátor, meg egyébként a többi része sem.
Egyébként Windows esetében nem pörög fel, csak ha nagyobb
terhelés éri, ahogy az kell, BIOS esetében csinálja valamiért.Másik kérdés, másoktól is.Ma próbáltam HDMI- n rá kötni a projektorra
egyébként, és valamiért az istennek nincs kép.Már próbáltam beállításokba
állítgatni, videó kártya drivert feltettem újra, -mert van benne az RX 640- es-,
meg az integrált Vega 7 is.De sajnos képet akkor sem ad ki HDMI- in, Windows
11 Home alatt.Valaki találkozott már ilyesmivel, mi okozhatja ezt a jelenséget? -
törölt tag
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Szívesen, remélem valóban ez a hiba.
-
törölt tag
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Jók, amelyik jobb áron van azt vedd, a késleltetés nem számít.
-
törölt tag
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Mehet bele mas márka is.
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ram csere témában.Jelenleg egy Acer aspire 5 a515-54g használok... több kevesebb megelégedéssel. Sajnos pár napja kékhalált kapott memória hibával. Megcsináltam az ajánlott tippeket amiket olvsatam a neten vagy néztem videóban. Persze mér erősen gyanítottam, hogy ezek nem oldják meg a problémát ahogy az esetek 95% nem is szokta.
Szétszedtem, megtisztítottam a ramot és akkor láttam, hogy ebben 1db 8GB modul van. Ügye mindenhol úgy írják, hogy 4GB oda van forrasztva és van egy cserélhető. Sajnálom a dolgot mert szerettem volna így is úgy is fejleszteni 16GB-ra és akkor már lett volna 20, de nem baj...Na.. most a benne lévő ram egy SK hynix 8GB amiből nem igazán találok a neten 16GB verziót. Ezekbe a notebookokban lehet tenni másféle ramot is gond nélkül vagy a gyárit érdemes csak használni?
-
-
taknyí
senior tag
Sziasztok!
A probléma, hogy a lányomnak Youtube videonézés közben az Aspire A514-52G kijelzője elsötétült. (alig 2 éves a cucc) Nagyon halványan ha hegyesszögből oldalról ránézek kisejlenek a dolgok. Most is arról írok, a gép működik, tv-re kötve ok. Szerviz, vagy van valami házi praktika? -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szia!
Beszereztem én is egy Intel AC9260-ast, holnap fogom kicserélni a laposban. Te mivel ragasztottad le a 2 felesleges lábat?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tomy27
üzenetére
Igen, a 10-es kulcsa a 11-eshez is jó.
A ventilátor felpörgését nem tudom, hogy mi okozhatja ebben az esetben.
Itt van egy módszer az általános működés során történő csendesítésre (ez nem a BIOS-ba történő belépésre vonatkozik), de azt nem tudom, hogy milyen kihatással lehet majd a teljesítményre:
Acer Laptop - How to Fix Loud Fan Noise on Windows 11 -
Tomy27
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Üdv,
Köszönöm, valóban, ezzel sikerült le menteni, csak a Microsoft Defendert kellett
addig le kapcsolni.Még két kérdésem lenne, hogy mivel anno Windows 10- el jött
még ki, így a Windows 11 telepítése esetén jó lesz hozzá a 10- es kulcsa?
Illetve az normális jelenség, hogy ha belépek a BIOS- ba, akkor
igen rövid idő elteltével elkezd felpörögni a hűtő ventilátor? -
proof88
addikt
Sziasztok!
Van egy ACER Extensa 5635G - 652G32Mn laptop.
Intel GM45 Express chipsetes.
Jelenleg egy C2D T6570 társaságában van 1 db 2 gigás 1066 MHz-es DDR3 (2Rx8 PC3-8500S-7-10-F1 Elpida).
Szeretném, ha dual channel lenne, szóval tennék mellé még 1 db modult, viszont alig találok hasonló memóriát a közelben.
Viszont van a közelben 2 db 2 gigás 1333 MHz-es DDR3 (2RX8 PC3-10600S-9-10-F1 Elpida).
Arra gondoltam, hogy mivel a desktopos tapasztalataim alapján szokott kisebb órajelű profil is lenni ezekben a RAM-okban, hátha mennének 1066 MHz-en a laptopban. És akkor a mostani 1 db 1066-os modult meg kivenném belőle, eladnám.
Szerintetek is mennének az 1333-as RAM-ok 1066 MHz-en? A chipset úgy tudom csak 1066-ig támogatja a RAM-okat.
Mindegyik 1.5V-os.
Köszi! -
Tomy27
tag
Üdv,
Nem régiben vásároltam egy Acer Aspire 5 A515-45G-R3FK
típusú notebook- ot.Amin gyárilag Windows 10 Home volt, de tavaly
ősszel meg kapta a Windows 11 Home frissítést, így már az fut rajta.
Ha én a gyári M.2- es SSD- t ki cserélem nagyobbra, és újból telepítem,
akkor telepítésnél vajon kérne a Windows 11 kulcsot?Mert ezeken, vagy
legalábbis ezen a notebook alján nincs Windows kód feltüntetve, mint a
régi laptopon volt, valami digitális licenc alapján van aktiválva, ha jól tudom.
-
B.Ricsike
őstag
Üdv.
A közeljövőben leszek tulajdonosa egy ilyen típusú masinának:
Acer Nitro 5 AN517-54-70AP16GB-ról szeretném 32GB-ra feltornászni!
Tud ebben valaki segíteni?
Illetve, bővíthető ez a konkrét gép?köszönöm!
-
peeat
tag
Sziasztok
Nem tudjátok hogy az Acer nitro 5 an515-55-74jm type-c portja plusz monitor csatlakozást támogat vagy nem ? (nincs adapterem és így blikkre venni )
Az acer-esek se tudták megmondani kb inkább nemet mondtak a covid miatt össze vissza szereltek dolgokat a laptopokba az alkatrész hiányra tekintettel. anyit tudtam hogy az an515-55 van amit thunderboltos van ami nem és ez kb gyártási időtől függ volt-e még vagy kifogytak. -
Gubu0101
veterán
válasz
szucstom
üzenetére
Mar tegnap kivittek.Egybol a kozponti szervizt hivtam,lattam,hogy van “szerviz futar”.Telekomtol van a laptop,inkabb igy oldottam meg,gondoltam gyorsabb mintha a T-n keresztul intezem.
Eddig le a kalappal,minden folyamatrol ertesitenek sms illetve emailben.
Bar jobb lett volna,ha nem fel ev utan adja be a kulcsot
-
szucstom
őstag
Beszéljetek a magyar szervízzel is. Ha be tudod oda küldeni, nem viszik ki a csehekhez.
-
Dhampir
félisten
válasz
Gubu0101
üzenetére
Lehet, hogy továbbviszik még.

Az Acer közép-kelet-európai szervizközpontja Csehországban található.
Hungary
Acer Service Center
CT Park Brno
Turanka 110
627 00 Brno-Slatina
Tel. (06 1) 555-5200
Tel: +420-531-027-797Autorizovaný Acer servis v Brně
Acer oslavil 10 let mezinárodního servisního střediska v Brně aneb znovu na "místě činu"

-
Gubu0101
veterán
Udv!
Szervizeles kb mennyi ideig szokott tartani
Penteken vitte el a futar a laptopot,vajon 2 het alatt megkapom?
-
Silious
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon béna kérdésem, de egyszerűen sehogy se tudok rájönni mint rontok el..
Adott egy 2020-as Acer laptop.
Ezen szeretnénk beüzemelni, egy fejhallgatót, ami mikrofonos, tehát 4 pólusú jack dugós.
Az Acer laptop szintén 4 pólusú, jelölve is van a csatlakozó mellett ikonokkal, hogy fejhallgató és mikrofon.Na ezt viszont win10 alatt sehogy se tudom működésre bírni, hogy ha bedugjuk a 4 pólusút, akkor a mikrofon és a fejhallgató is üzemeljen. Van ennek valami trükkje vagy csak én bénázok el ennyire valamit?
Vagy mikrofonként ismeri fel, vagy fejhallgatóként, vagy vonalbemenet ami megint csak fejhallgató.
Próbáltam már a hangbeállításokba keresni, át állítani, a hangvezérlő driver-be szintén, de egyszerűen, hogy mind a kettő üzemeljen egyszerre, sehogy se sikerül
-
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Nem rég vettem egy Acer Aspire 5 A514-54-55R0 notit. Azt tapasztaltam, hogy amikor áramról megy a noti, a ventilátor (főként windows update alatt tapasztaltam) mintha maximumon pörögne. Alap használat mellett is pörög azért rendesen(mondjuk legalább nem úgy, mintha ki akarna repülni a lakásból,mint egy drón
).Ez normális jelenség?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyébként nem tudom, hogy már "lerágott csont"-e,de aki szeretne tiszta windows telepítést (pendrive-ről) csinálni és nem látja a telepítő az ssd-t/hdd-t---> itt a megoldás rá.
1. Run BIOS
2. On "Main" menu press CTRL + S to display "VMD Controller" setting
3. Select "disable" VMD Controller
4. Save changes and exit
5. Run Win10 installer again
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem ASUS-nál 4 töltés után 12%,

Lehetséges olyan, hogy a laptop adapterének elromlik az 5GHz-s része? Képen lehet látni, hogy 5GHz-n megindul nagy sebességgel, majd
.

Jol el szalt szerencsetlen
, Skylake alatt szívtam anno mikor ez bejött azóta nem kellet.