Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Dell notebook topic
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronati
tag
válasz
poffsoft #1764 üzenetére
Mindenképp kell az egész biost flesh-t megcsinálni?Lehet,hogy kezdő kérdés. Nem elég a jó chippel elindítani a javítandó lapot,és mikor kiírja a hdd-t egyebet,le pause-ni és viszacserélni a B chippet ,majd tovább belépni a biosba és visszaállítani a megfelelő értékre?Ilyenkor nem menne tovább a lap?
Üddvvvvvvvvvvvvvv ronati -
-
válasz
poffsoft #1716 üzenetére
Tudsz nekem egy linket adni, hogy honnan tudok leszedni modolt biost? És melyik a legjobb változat, valamint melyik mire jó? Bevallom, lusta vagyok átolvasni 1700hsz-t, meg még a 3 archívumot. Vdroop modot már láttam hozzá, sztem a 7végén össze is dobom. 2 vezeték, meg egy poti kell hozzá. Más hardveres hozzányúlás? Rátettem a thermalright ultrámat egy teszt erejéig, durca volt 2,5GHz-en.
-
-
Probber
őstag
válasz
poffsoft #1600 üzenetére
Kösz a segítséget, sejtettem, hogy nem működne a dolog.
Az NF7-S lap el sem indul, így nem tudom a BIOS-át flashelni és mint írtad, a működő "G"-s lap nem indulna el az "S"-es BIOS-al.
Modok után anno én is keresgéltem, de azokban nem bízom.
Azt hiszem marad úgy az öreg ahogy van, nem nyaggatom. -
Zénó1000
csendes tag
válasz
poffsoft #1596 üzenetére
Saját tápos, külön adapterrel lehet csak használni.
Egyébként olyat is szokott csinálni, hogy csatlakoztatáskor kiírja, hogy ez az eszköz képes gyorsabb működésre is csatlakoztassa USB 2.0 portra (vagy valami ilyesmi), szóval úgy tűnik mintha USB 1.0-nak kezelné a gép az USB 2.0 portot. Máskor meg teljesen jól működik ugyanabban a portban, aztán megint máskor folyamatosan leáll és újra indul.
Valahol olvastam olyat, hogy az XP-nek is van problémája az USB-vel. Lehet hogy hiányzik valamilyen frissítés? SP2-es XP van a gépen, de az biztos, hogy évek óta nem volt rá feltéve frissítés
-
Ledfold
tag
válasz
poffsoft #1584 üzenetére
Szerintem a nem megfelelő driverek miatt lehet a lassulás, mert XP-n nem volt és a friss windows 7 install után egyből jelentkezett. Használ más is Windows 7-et azen a lapon? Ha igen drivereket honnan szerzett? Nekem az van fent amit a Windows 7 felrakott plusz mivel a hang nem ment, azt a régi 5.10-es XP-s driver csomagból tettem fel. Az most megy. Csak annyira be van lassulva a gép időnként hogy sírni támad kedvem.
Azon a gépen általában Firefox, uTorrent, néha Office és World of Warcraft megy. A lassulás főleg az első kettőnél tapasztalható. A procit is 30% körül használják fejenként...
Mellettük nem nagyon lehet mást csinálni.
Ezt a process explorer-es témát ki fogom próbálni.Üdv.
-
tknof1871
őstag
válasz
poffsoft #1531 üzenetére
Utána biztos ami biztos a biosban egy "load setup defaults" sem árt...
Olyan van, hogy Load Fail-Safe defaults és Load Optimized Defaults. A RAM-ra bootoláskor azt írja, DDR333. Ez most akkor lelassult ha jól értem. Hogyan lehet visszagyorsítani? Megvan a RAM doboza, DDR-400 PC32000 DIMM. -
dstsem
csendes tag
válasz
poffsoft #1459 üzenetére
Ha arra gondolsz hogy minden beállítás stimmel e akor mondjuk igen de nem megyek végig mindenen csak proc és hogy firevire letiltva meg ne keressen ffd-t.
Memom nincs csak egy mert a töbi nem jó aapomhoz legalábbis soha nem akart vele elindulni még régen sem szoval probáltam most is hátha de ne csak sípol, amivel muxot az kivettem de hiányolta szoval nem tudom.Most tettem bele uj elemet de utánna sem lett jobb majd most probálom kikapcs bekapcs amugy eg kivetten vgat de hiányolta hddk lehuzva de semmi extra más meg nincs rajta.
lehet valami olyan hiba amimiatt ugy gondolja a deszka hogy nem volt áram és szerinte az elem sem jó? bár ha az elem nem lett volna jó akkor mostanra rendbe kellet volna jönnie és akkor a beállításokat sem tartaná meg és más irna ki nem?
Lehet hogy valami tönkrement a biosban és ezt produkálja?
-
Gitros
aktív tag
válasz
poffsoft #1317 üzenetére
Háj Poffsoft...
Ilyenkor szerintem nincs BIOS, amibe belépjen... azért aktív a BootBlock. Egy régi lap ilyenkor ment a kukába... ez legalább még erre képes(?).
Én is azon vagyok, hogy a floppy-val van valami nyűgje, de ha jelen esetben nem megy, akkor lecsó! Sztem itt már nem sok esély van.Uff Gitros voltam...
-
válasz
poffsoft #1154 üzenetére
Sajna nem, január 5.-én tudjuk csak megoldani.
Közben leszedtem a te bios verziódat, de nem tiszta, hogy abból igazából melyiket kellene használni a flasheléshez?
Mert ha már elviszem javítattni, akkor jó lenne az eredeti problémát is megoldani(bootoljon sata dvd meghajtóról). -
válasz
poffsoft #1142 üzenetére
Ezt a bios-t raktam rá, az alábbi hsz-ed alapján.
Ezen leírás alapján próbáltam visszaállítani, clear cmos, elem kivétel megvolt, pci kártya nincs, proci kiszedésnek mi köze van az elrontott bioshoz?
Amúgy az nem volt, örültem régen, hogy sikerült épségbe beraknom a procit meg a hűtőt rá.
Bios chipet amúgy hogy lehet kiszedni a legegyszerűbben? -
joi29
őstag
válasz
poffsoft #1143 üzenetére
-Valami olyasmi de én nem szeretem,a nagyon hozzá nem értő embereket
lelúzerezni inkább simán muglizok.
-Egyébként mi itt jól elbeszélgetünk erről meg arról,de mikor megpróbáltam egy
egyszeri emberkét meggyőzni hogy "ha kicseréljük a vga-t erősebbre attól még
nem vesznek el az adatok a gépről" hát hogy is mondjam igen nagyot csalódtam.-Ja és hogy a témához is hozzá szóljak, ezeknél a "régebbi" socketA-s lapoknál
igen sokszor találkoztam azzal,hogy a memória áramellátásáért felelős kis mosfet-ek minden ok nélkül egyszerűen csak kiégnek,még jó márkás tápok használata
esetén is. -
válasz
poffsoft #1134 üzenetére
A linkedrol szedtem le a kesz biost,az abit flash menu progijaval flasheltem,szepen meg is csinalta,semmi hibauzenet,reboot utan kepernyo tok sotet,hardverek mukodnek a ledek alapjan,de monitoron semmi oprendszer nem bootol be,probaltam netes leirasok alapjan floppyrol visszaalitani az eredetit a biosblock segitsegevel atomatikus flashelessel vakon,de floppyrol sem bootolt.Flash menu progit regen is hasznaltam soha nem volt gond vele,ja es a lap pedig nf7-s v2.0.
-
joi29
őstag
válasz
poffsoft #1135 üzenetére
-Persze előfordulhat hogy a lapon ment ki valami a rossz tápnak köszönhetően,
de ezeknél a lapoknál 4-böl 4x a bios save setings-nél jelentkező piros felirat -tól
megijedő muglik hirtelen áramtalanitanak,holott a felirat épp erre figyelmeztet
hogy az ég egy adta világért ne kapcsolják ki a gépet amíg a bios menti
az új beállításokat. -
válasz
poffsoft #1070 üzenetére
Kiprobaltam ezt a frissitest,de lehalt az egesz gep,beindul,de a monitor nem mutat semmit,meg a led sem jelzi,hogy be lenne kapcsolva a gep,jelenleg a psp-rol irok.
Probaltam visszaallitani a biosblock(?) segitsegevel,de nem jott ossze.Kitudna valaki segiteni pesten egy hot swappel?Sajna nincs masik lap+nem is tudom hogy kell csinalni.Aki tud segiteni az csorgessen meg es visszahivom!30/444-2563
-
Gitros
aktív tag
válasz
poffsoft #1070 üzenetére
Huh... jókat kérdezel
Őszintén szólva nem tudom, miután én nem tudok BIOS-t hekkelniBIOS egyébként itt van:[link] 2007-es, úgyhogy hátha mi lesz! Van benne Raides bios, IDE bios és alaplapi BIOS-hoz való kieg is (The ####.bin is an abbreviated BIOS intended for integration into system BIOS.)!
Ha neked megér egy próbát?!
Uff Gitros voltam...
-
kb
csendes tag
válasz
poffsoft #919 üzenetére
Helo!
Hogy kérdésedre választ tudjak adni retettm a kamerát a gépre és láss csodát felismerte... Pedig tegnap is volt szokásásos vindozos újraindítgatás.
Viszont eszkökezelőben a hálózati adaptereknél jelez egy "1394 net adapert", ami szintén problémás. ennek hibéja:"This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)" -
hoducz
csendes tag
válasz
poffsoft #859 üzenetére
Valószínüleg azért, mert a 3000+ 200-as FSB-re lett kitalálva, úgy meg 10,5*200 - 2100 -az érték meg stimmel...
Éngem az tévesztett meg, h. van 166-os 3000+ is, de szériaszám alapján és sok sok keresgéléssel.... Na de most 200-al megy jól, lehet h. nem is bántom tovább.... -
macy49
tag
válasz
poffsoft #847 üzenetére
Kedves Poffsoft és Zso73!
Köszönöm az elismerő szavakat, hamarosan továbbítani fogom az illetékes Úr részére, Aki megtalálta ezeket a beállításokat.
Egy rövid kis kitérő: én ezt a fórumot akkor találtam meg, amikor az alaplapunk bedobta a kulcsot. Addig nem is tudtam róla. Ez igen nagy hiba volt, mert 4 évig a lehetőségek határa alatt működött a gépünk, ha olvasgatok itt már előbb, akkor már korábban is megpróbáltam volna kierőszakolni ezeket a változtatásokat.
Igaz viszont az is, hogy az általunk használt programoknál úgyis csak a betöltés, mentés során tapasztaltuk volna az érezhető változást. A mi írási és egérnyomkodási sebességünk már úgy is a lehetőségeink határán járnak. Gyorsabb gépen se leszünk jobbak. Viszont: a Kölök meg közben korosodik és ezzel járó, hogy ujjabb játékokat ismer meg és kér. A játékgyártók viszont nem érdekeltek abban, hogy minden nyomoronc Sulinetes gépen menjenek az újjabb játékok. A kezdet kezdetén még csak Legó, Star Wars, FIFA, Harry Potter játékokat használt, ahhoz viszont még jó volt az 512 Mb memória és a gyengébb sebességű működés. Közben megismerte és megszereztük a II. Világháborús és egyébb FSB játékokat, ehhez viszont már kell a több memória és a gyorsabb működés. Közben megszüntetésre került a Win 98 használata is a gépen, tehát megszünt a memória méretét befolyásoló tényező is.
Ezekért izgatott a kérdés, hogy milyen formában lehet még további működésre bírni ezt a gépet, amiről most a rengeteg ismeret beszerzése után megállapítottam, hogy egy igen jó középkategoriás géppé rakta össze a házi rendszergazdánk. Nem sajnálom és nem is sajnáltam, hogy nem egy már vásárláskor 3 - 4 éves roncsot vettünk Sulinetre. Ez megérte szerintem az árát. Ezek lettek volna még a gondolataim.
Köszönöm az MBM-re való figyelem felhívást, most nagyon jól jön, hogy a tálcán kint van a hőmérő, mert a rg. mondta, hogy legalább egy hónapig figyeljem, hogy nem melegszik-e nagyon a proci és, hogy a memóriák is bírják-e gond nélkül a hajszát.
Mégegyszer köszönöm a segítséget, és maradok hűséges olvasótok, ha tudok, akkor beleszólok a dolgokba.
Üdv. -
macy49
tag
válasz
poffsoft #834 üzenetére
Kedves Nagy Jó Uram!
Próbáltam megfogadni a gyenge Unszolásodat, és letöltöttem a Honosítóműhely honlapjáról az MBM 5.3.7.0-t és a hozzátartozó magyarítást. Remélem, hogy a leírásnak megfelelően maga a program is ingyenes (én ezt olvastam ki a Honosítőműhely honlapján írtakból).
A baj szokás szerint most kezdődik, mert hiába telepítettem, nem jutok közelebb ahhoz, hogy a lehetséges beállításokat megtudjam oldani. A voltokat mutatja, a CPU venti fordulatszámát mutatja, a CPU Mhz értékét mutatja, de a hőmérsékleteket nem sikerült előcsalogatni. Szertnék pár keresetlen mondatban valami tanácsot kapni Tőled arra, hogy mit kell mire állítani, hogy tökéletesen működjön. (Vagy valahol megtalálom már kifejtve minden részletét?) -
macy49
tag
válasz
poffsoft #834 üzenetére
Kedves Poffsoft!
Megpróbálom összegezni a gondolataimat:
1) Köszönöm a reklám anyagot, de sajnos nem tudtam vele igazán mit kezdeni mert: a kicsomagoláskor azzal fejezte be a WinRaR hogy, nincs vége a fájlnak.
2) A régi alaplapon eredeti gyári BIOS ment 4 éven keresztül, frissítve nem lett.
Régi
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 12/24/2020-nVidia-nForce-6A61BA1BC-22
Alaplap neve Abit NF7-S v2.0 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
3) Az új alaplapon csak valószínűsíteni tudom, hogy egy frissített és talán nem piszkált BIOS van.
Új
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 11/22/2004-nVidia-nForce-6A61BA1BC-27
Alaplap neve Abit NF7-S v2.0 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
Ezeket az adatokat az EVEREST írta. (Véletlenül megvan egy 2007.01 hónapi report fájl, tehát a régi lapra vonatkozó adatokat onnan szedem)
Az ABIT honlapján a régi BIOS neve: nf7d22, Bios id:22
A kiadás dátuma:12-24-2003 tehát, az ABIT-os fijjug itt valamit eltoltak a dátumba.
Az új BIOS neve: nf7d27, Bios id:27
Ennyit sikerült a BIOS-ról begyűjteni.
Volt nekem is egy sejtésem, hogy a BIOS és az ABITEQ között összefüggés lehet valahol a BIOS-ban ezért írkáltam róluk már előbb.
Most összegezve: jelenleg nekem is a SppedFan megy, de van egy érzésem, hogy a hiányos angol tudásom miatt a rengeteg beállítási lehetőség közül valószínű, hogy fontos dolgok nincsenek beállítva, ezért lehet, hogy megbízhatatlanul vagy mélyen a tudása alatt járatom. Az alap beállításokhoz pusztán az alaplap típusának a beállításánál nyúltam, más lehetőséget nem módosítottam.
Köszönöm az eddigi sSegítségeteket. -
Gitros
aktív tag
válasz
poffsoft #834 üzenetére
Én NF7-nél sajna nem vállaltam be a moddolt BIOS-okat... hiba volt. Azokon a lapokon jótékony hatást lehetett elérni velük. A mostani lapomnál használtam módosított cuccokat, de ezen nem segített.
Még annó, először Acorp 5ALI61-esekbe rakocsgattuk a modbiosokat: simán kezelték onnantől a nagyobb vinyókat. Akkortájt ez elég látványos módosításnak tűnt.Uff Gitros voltam...
-
macy49
tag
válasz
poffsoft #831 üzenetére
Kedves poffsoft!
Elérkezett az idő, hogy én is hozzáférhetek a géphez, így próbálom vázolni a gondomat, de először: nem tudom, sőt valószínű, hogy nem a TT nélküliség miatt lett stabilan 2004 Mhz a proci sebessége mert: az összes állítást egy körben végeztem és csak a végén futtattam az EVEREST-et, ami írta a 2004 Mhz-t, de még az este során vissza tettem a TT 50%-ra mert, eszetlenűl megnőtt a CPU hőmérséklete:64 65 fokra. A visszavétel után a CPU hőmérséklet lement 53 -54 fokra. Ezért most így jár. A CPU hőmérséklet régen 45 -50 fok között volt, még tavaly nyáron a nagy forróságban sem ment 55 fok fölé. (Megjegyzem egy gagyi Spire WhisperRock IV hűtővel működik 4 éve)Tehát az ABIT EQ.
A régi alaplapon gond nélkül működött és a helyes hőmérsékleti adatokat írta. Annak a BIOS-a: 12/24/20.
Az új (használt) alaplap beüzemelése során derült ki, hogy minden program gond nélkül indult az új configban csak az ABITEQ volt az, amelyik indításakor: Open File error üzenettel válaszolt. Ekkor töröltük és újra telepítettük az eredeti ABIT CD-ről. Ekkor is ugyanazzal válaszolt. Ekkor az Abit honlapjárol letöltöttük a legújabb ABITEQ programot ( Abiteq_1.232w_nvidia). Ezt telepítve már elindult, de a mellékelt képen látható értékeket írja, amiben például a CPU 208 fok Celsius az egy kicsit durva!Mellékelem a BIOS beállításokat, amelyen látszik, hogy nem 208 fokos a CPU.
[link]
[link]
A mostani alaplapon a BIOS: 11/22/04
Kérdésem az: miért ír ilyen badarságot amikor az EVEREST és a SpeedFan is a BIOS-ban látható értékeket érzékeli és írja.
Az érzékelő típusa: Winbond W83627HF (ISA 290h)
Az ABITEQ normális működése csak azért izgat, mert az eltelt 4 év alatt igen csak megszoktam és gyorsan megbízható adatot küldött.
Most, ennyi. Köszönöm, ha Tudsz segíteni. -
macy49
tag
válasz
poffsoft #752 üzenetére
Sajnos igaz, hogy nem volt olcsó a műtét, de: most legalább van működő gépünk, mégis olcsóbb volt mint egy új gépet vásárolni (ami persze hamarosan úgyis bekövetkezik) mondjuk úgy 80 000 - 100 000 körüli áron. Az Athlon 2400+ Thor pedig 2000 MHz-n járt, és az Általad leírtak szerint történt a műtét. Ennek sikerességét igazolja, hogy az új lapba gond nélkül működik.
-
demars
addikt
válasz
poffsoft #705 üzenetére
persze persze... sajna ez nem teljesen világos nekem... Procim: 2400+ Tbred! Elvileg most is 2000 MHz en megy a gép... alapon. Csak azt szerettem volna tudni, hogy ha megváltoztatom az arányokat, származhat e nekem ebből bármi problémám? cpu fsb szorzó arányára gondolok...
Gyakorlatilag ugyan úgy 2000MHz en futna a gép, csak a 15x133 helyett 10x200 on...
Memória: Kingmax MPXC22F-38KT3B típusú
2x512 ram van bennememória sebessége: PC3200 (200 MHz)
Ezt az everest ből szedtem! Remélem neked többet mondanak az adatok, mint nekem.
A hardveres összeszereléshez, valamelyest értek, de a tuningoláshoz semmit sem.
Nem szeretném, ha a proci elszállna, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mennyit számítanak a szorzó arányok?!Üdv: demars
-
AthlonXP
őstag
válasz
poffsoft #587 üzenetére
Na végre a 163.75-ös driverrel már megy, nem is értem.
Viszont nagyon nem érte meg ez a sok kínlódás!
Előre is elnézést kérek mindenkitől, aki szereti!Óriásit csalódtam benne. Sokan írták, hogy nagyon nem lett jó ez a game ( és legalább annyian dícsérik is ), de én úgy voltam vele, hogy majd én a nagy NFS rajongó majd megmondja a tutit..
De sajna nem úgy lett ahogy vártam, a menü katasztrófa (azt se tudom mi micsoda, pedig teljesen magyar a játék, nem értem az egészet, csomószor csak azt keresem, hogy most épp mit kéne nyomni meg ki kivel van), az írányítás szintén. Bár én billentyűzettel nyomom ( lehet azért ), ehez már nagyon kéne a kormány szett ( majd az új géphez... ). Sokan szidták a Carbont is, az is nagyon rossz meg hasonlók, hát szerintem az sokkal jobb lett ( bár az UG2 mindent visz. ). Számomra ez lett a legrosszabb rész eddig, csak remélni tudom, hogy a következő jobb lesz.
Annyira sajnálom, pedig én nagy rajongója vagyok az NFS-nek. Az előző részeit is rengetegszer végigjátszottam, meg minden de ez kész.Bocs a nem idevaló hozzászólásért.
-
AthlonXP
őstag
válasz
poffsoft #587 üzenetére
Jól van, akkor megpróbálom azzal a driverrel. Anno a Crysis miatt tettem fel az új drivereket, mert azt írták, hogy a régebbiekkel nem megy és le kell szedni az újat. De mivel azt a játékot már végigtoltam párszor ( és már nincs is a gépen ), így ez most nem lesz akadály.
Ja és köszi a segítséged! -
AthlonXP
őstag
válasz
poffsoft #585 üzenetére
Azt mondod, hogy a codecpacknak is lehet köze ahoz, hogy nem megy? Ilyenről még nem hallottam.
Amúgy most a KLite pack 3.7-es verziója vann fent. Régebben az Ace Mega Pack 6.01-es verziója volt fenn, de lecseréltem ,mert az már régi. Természetesen azzal se ment.
Videódriverből általában mindíg a legújabbat használom. Most 169.21/29 et használom asszem ( attól függően, hogy Vista megy vagy XP ).
Én is gondoltam már driver hibára, de elbizonytalanodtam, mert minden más játékom megy rendesen.
De, ha mégis ez lenne a baj, akkor szerinted melyikkel kéne próbálnom? Esetleg a 163.75-el? A többi fórumokon sokan írták hogy az új driverekkel gond szokott lenni a játékokban és általában ezt teszik fel helyette ( vagy régebbit ), nekem viszont ezen a játékon kívűl minden más megy rendesen, ezért se cseréltem még le.
De érdekelne, hogy te melyiket ajánlod. Addig nem akarok vele kísérletezni.. -
AthlonXP
őstag
válasz
poffsoft #581 üzenetére
Most nem csak ram csere volt. Viszont eredetileg 512mega Samsung volt a gépben, mikor először próbáltam a játékot, akkor azzal nem ment és csak XP volt a gépen, így hagytam az egészet. Aztán megvettem a mostani ramokat. utánna a vinyó formáz, XP-Vista felrak, majd újra kipróbáltam mindkét oprendszeren a PS-t, de egyiken se ment, ua a hibajelenség...
Azóta nem raktam újra a rendszereket, de a lényeg, hogy se frissen telepítettel nem megy, se beálított, frissített stb.. rendszerrel se, szóval sehogy se.
Azthiszem ezzel a játékkal meg kell várnom az új gépem, ha azon se fog menni, akkor összetöröm a game dvdjét és kidobom. -
Pubszon
veterán
válasz
poffsoft #367 üzenetére
poffsoft és antikomcsi.
Az én házamban nálam tökéletesen ment minden, amugy NF7-s V2.
Mikor átraktam a másik házba, rendesen felraktam a windowst meg mindent a gyári lemezéről kétszer is, és mégse megy a hang csak 4 és 5.1-es módba. Stereó módba meg se mukkan(a gép azt hiszi hogy minden rendbe), pedig mindent próbáltam, minden kimeneten és mégis semmi.
Az igaz hogy az előző házban be volt kötve a front audio, de a másodikba nem is lehet és ott eggyértelmüen a rear kimeneten néztem a hangot. -
Csokibácsi
tag
válasz
poffsoft #329 üzenetére
nah hát az a bajuk hogy ő semmi
csak egyszerúen nem mennek 400-on
most huztam a procin
agp frekvencin meg vmi szórzót is állitottam
de nem tom mi lenne az optimális
2800+ sempron procival
Időzítések lerontása nem segített?
hát ezt nem nagyon vágom hogy mit kéne rontanom mivel -
Z_A_P
addikt
válasz
poffsoft #272 üzenetére
Viccess, de nekem a legtutibb stabilitasmero a superpi egyik regi verzioja (persze lehet nincs is ujabb belole, ezt tobb mint 1 eve raktam fel). Elinditok egy hosszab menetet, es amikor jopar progi stabilnak mondja a gepem, ez eleg hamar valami "error in round SQRT", szeru hibaval leall. Raadasul olyan stabilan (tehat nem hol lefut, hol nem) hozza ezt a hibat, hogy azonnal tudom h valami nem stimmel.
Koszi az infot, amint lesz idom lehet nekiesek.
Bar..egy ilyen regi gepnel, ami raadasul most atomstabil..ki tudja..lehet nem ildomos bolygatni a lelki vilagat -
Z_A_P
addikt
válasz
poffsoft #260 üzenetére
Nos, igazad lett
A 2400+ XP- 15*133 helyett 10*200-on (dual ddr400) ment.
Egesz addig, amig be nem raktam a 3. modult, az 512-es DDR400-at.
Azaz most van benne 1G DDR400 (256,256,512).
Es NEM stabil 200-on! De meg 180-on sem. Igy most 166*12-on megy, minden rendben.
Szoval... a BIOSod
Nincs floopym. Akkor maris buktam az egesz frissitest, ugye? -
Z_A_P
addikt
válasz
poffsoft #252 üzenetére
Nem, attol keletebbre
De az utobbi idoben: firefox, skype, msn. mediaplayer, heroes3 kivul kb mas nem fut a gepemen. Viszont az 512 azert betelik hamar, igy a legolcsobb fejlesztes mellett dontottem. Megha bukok is par % memsebesseget (dual miatt).
Amugy mar utan van az 512-esem
A kvazi dualhoz akkor ezt az 512-ot a 3-asba, a 2*256-ot pedig az 1-2-be kell?A bios-t koszi, leszedtem, de az az igazsag, hogy a mostani noname ramok 210-et birnak max, (szar idozitessel), es a mostani bios is tudna joval tobbet...de azert ki tudja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest