Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
Hi
Nemrég ismerősöm említette megszabadulna a régi gépétől.
Mondtam neki megnézem esetleg valami még menthető.
Azt nem gondoltam, hogy egy 20 éves gépről lesz szó.
Bármit érdemesnek tartanátok ebből menteni?
üdv
szabi -
ricsip
addikt
Thread necromancer
Tudtok nekem segíteni: NF7 V1.0 alaplap BIOS-t keresek
http://abit.ws/page/en/motherboard/motherboard_detail.php@pMODEL_NAME=NF7-S&fMTYPE=Socket%20A&pPRODINFO=BIOS
Innen semmit nem tudok már letölteni. Az oldal szerint BIOS: nf728.exe Bios Issue Date:2004/09/10 volt a legutolsó.
-
-
Alpi.
addikt
Sziasztok !
Én is szert tettem egy NF7-re. Rövid ismerkedés után, teljesen le vagyok nyűgözve tőle !
Sokkal jobb, mint amire látatlanba gondoltam. Egy Barton magos Athlonom van bele, nem tudom, hogy általános jellemzőjük vagy csak kifogtam, de az is nagyon jól megy !
Remélem pár nap múlva megérkezik a 9800-as Radeon és javítani tudok az eredményeimen !3DM 2001 [link]
3DM 99 [link]
-
gerlaip
addikt
Jó, hogy rátok találtam. A kisgépem eredményei Abit NF7-es alaplappal 2800+ Bartonnal futottak, 1GB rammal.
Leadtek TNT2 32MB SGRam 1588 (16biten: 1655)
Voodoo3 2000 PCI (16biten) 2189
Inno Gef4 mx440se 64MB 5449
Eagle Gef4 mx440se 64MB 5613
Radeon 9500 128MB 10057
Inno3d GeF FX5800 12389
(az FX még talán a 2500+ Bartonnal hozta ezt, azóta már szemetel a képe)
(Néhány teszt a már elhalálozott Asus A7N8X-emen futott, az Abit pár ponttal mindig előtte végzett. Nagyon űgy tűnik, hogy az NF7 sokkal minőségibb lap volt az említett Asusnál. Két év fiókban hányódást kibírt, amíg az Asus a gépben volt, miközben alig használtam, és mégis tönkrement...)
-
Attila_26
aktív tag
köszi szépen
most meg se kérdezem mert süket fülekre találna ugyanis megint kellene (Abit NF7) de most nem jön be az abit oldala sajnos :-( -
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
ABIT NF7-S V2.0 driver CD van valakinek? -
sapierik
újonc
Hello!
Az a problémám, hogy ujratelepítettem a gépemet (Win SP3) ujraraktam a drivereket, de a videokáttya és alaplap driver felrakása után a gép többé nem indul be, egyből lefagy a windows betöltésekor. Alaplap GIGABYTE GA-K8VM800M, videokártya Radeon 9250 128 MB. Az egész telepítés alatt működik csak a driverek felrakása utánni ujrainditástkor nem indul be. Ha kiveszem a videokátyát és az integráltra kapcsolom a monitort akkor beindul és minden működik. Eddig is ugyanezeket a drivereket (az eredeti diszket) használtam és eddig működtek, szóval szerintem nem a driver a hibás. Próbáltam ugyan olyan Radeon 9250 128 MB videokártyával, de ugyan az a helyzet. Tudna valaki segíteni hogy mi a probléma?
Valószinüleg megment az alaplap, vagy mi lehet a baj? -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
antikomcsi #414 üzenetére
Ezer hála a Te hozzászólásodnak
Életre kelt a hang
-
point22
csendes tag
Vagy fizikálisan kell valamit átállítani az alaplapon?
-
point22
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Remélem tud valaki segíteni, mert már nem tudom mi tévő legyek.
Abit NF7-S2g alaplap. eddig nem volt benne SATA-s cucc, most vettem egy SATA-s DVD-írót, csatlakoztattam. De semmi. Vagyis áramot kap, kinyílik, de a BIOS-ban sehogyan sem akar megjelenni, bármilyen beállítást is csinálok. A Win XP meg felismert valamit, ismeretlen eszközként, azt orvosoltam egy Nvidia NForce ATA RAID driver-rel, de DVD még mindig nincs. Mit és hogyan állítsak a BIOS-ban, hogy a rendszer felismerje? BIOS-frissítés segíthet a dolgon, s ha igen, az milyen veszélyekkel jár (pl. rendszer re-install)?
Köszönöm a választ előre is.
-
JetiRulez
őstag
Egy ilyen lappal szerelt gépen most húztam újra a Windows 7-et. Be volt üzemelve az integrált audio, csak elfelejtettem a C-ről lementeni a letöltött telepítőt. Most nem tudom, honnan szerezzek rá W7-es drivert. Haver sem tudja, honnan volt már neki meg.
-
Scobbyka
tag
Adott egy abit NF7-s V2.0
Van rajta egy IDE-s merevlemez + IDE DVD-rom
Windows Xp elindul fut semmi gond.
Fogok egy SATA 160GB-os Samsung merevlemezt, rádugom. RAID BIOS látja megfelelően.
Windows XP indul de a Logón túl nem jut csak futkorászik a csík, de semmi más. Csökkentett módban se jut tovább betölti a drivereket és ennyi, majd megáll villogó kurzorral.Merevlemez másik gépben jól működik, mármint a SATA-s.
Hiren's indul egyszerre a két merevlemezzel minden gond nélkül, live linux szintén indul.
Ötletek?
-
poffsoft
veterán
-
jungica
csendes tag
válasz
Thunderzolee #1046 üzenetére
Szia! Ugyanez a problémám.
Nekem Bios frissítés közben szállt el ugyanígy, a hibajelenség megegyezik.
Voltam BIOS íráson, kiírtuk a chipre a legújabbat, visszatettük az alaplapba, de azzal sem megy.
Srácnál volt egy kártya, ami mutatja meddig fut a BIOS és "F4"-nél akad le az enyém.
Erre azt írja a phoenix bios code (amennyiben ez az): "Output one beep"
Fogalmam sincs mit jelent ez...Két dolog lehet: elszállt a videókártya - ezt ma ellenőrzöm egy másikkal
Vagy behalt az alaplap végleg, bemértük multiméterrel, a fesz jónak tűnik...
Nincs ötletem miért nem boot-ol. -
Szumi
tag
Sziasztok!
Hangkártyás gonddal fordulnék hozzátok: Van egy Abit NF7-S (talán ver2)-s alaplapom és a rajta lévő integrált hangkártya nem megy. Vagyis hogy ha elkezdek valami hangot lejátszani (pl: winamp) akkor a gépen kijelzi hogy jön a hang, de kint már nem halladszodikPróbáltam már Nvidia és Realtek driverrel is. Sajna az eredmény ugyanaz. A gépen mutatja hogy jön a hang, de amúgy semmi. Nem értem mi lehet a gond.
Valaki esetleg találkozott már ilyennel?
Vagy van valakinek valami ötlete hol lehet a gond?
Köszi szépen előre is a segítséget.
Jah és XP-m van természetesenJó éjt mindenkinek!
Sziasztok! -
Gézengúz
addikt
Hali
Az úgy van, hogy adott egy NF7-S lap ami már ezer éve nem nálam van, de sata dvd író került bele. és most nem lehet telepíteni..Mivel nem nálam van arra tudok gondolni, hogy ennek is ugyanúgy mint a sata hdd-nek kell a flopis megoldás vagy a telepítőbe történő integrálás..Igazam van?
-
Ledfold
tag
Csak egy érdekes jelenséget írok le hátha valaki ugyanúgy belefut és okulására szolgál.
Javítgattam a ház hűtését pár extra ventilátorral, közben gondoltam megnézem a proci hőmérsékletet biosból, meg kicsit állítgatom a memória frekit, mert most 3 eltérő időzítésű modul van benne és csak 166 Mhz-en mennek együtt. Láss csodát, nem tudok belépni a biosba, lerohad a gép.
Bosszúskodás stb. mondom ennyi évesen beszarik nekem a lap.
Képzeljétek a hiba oka a következő: ha rádugom az alaplapra a ventilátort akkor nem tudok belépni a biosba. Ha lehúzom róla akkor igen. A megoldás, hogy csak a tápegységre szabad dugnom extra ventilátort, az alaplapra nem. -
Scrym
tag
Nagyon köszönöm. Mazsolázok majd.
-
poffsoft
veterán
Tényleg a legegyszerűbb lenne a bioschipet kicserélni.
A se kép-se hang még jelentheti a meghalt biost (mégha nem túl valószínű is)
Amúgy nem nagyon tudok már tanácsot adni, böngészd át ezt a topikot, párszor le lett írva, mit hogyan.Az biztos, hogy stabilan kell futnia a konfignak, tehát ne piszkálj semmit a biosban, csak majd ha már felment az új, azt kell beállítani
Arra figyelj mindenképp, hogy nehogy más verzióhoz való biost próbálj fleshelni (az NF7 és NF7-S biosa emlékeim szerint azonos, de pl. az NF-S2 biosával kivégzed a lapot...)
Valamint itt a topikban tuningbiosokat is találhatsz, ha mered piszkálni a gépet
[link] ez meg az első hsz, az archivált nf7 topikok linkjeivel, ezekben részletesebben megtalálod a fleshelést is, meg egy csomó (nagyrészt halott) linket is a biosokhoz
-
Scrym
tag
A régi tuti nem tuning hiba miatt állt meg, nem volt húzva, az alapon futott a proci. Sajna az annyira halott, hogy se kép se hang.
Esetleg BIOS frissítésre tudtok valami tippet adni, mire figyeljek oda, hogy még véletlenül se vágjam halálba az egészet?! -
Scrym
tag
Köszi Guruk!
Akkor az lesz, csak nehogy pórul járjak. Még nem frissítettem BIOS-t.
-
Scrym
tag
Üdv.
A helyzet a következő. Volt egy NF7-s lapom, 2500+ Bartonnal. Nagyon szépen muzsikált, ment a megfelelő órajelen. Aztán egy szép napon megadta magát a lap. Nemrég sikerült beszereznem egy ugyan ilyen lapot, csak egy S-s változatot. Tehát Abit NF7-S. Átpakoltam a procit, életre keltem a gépet, működik is, viszont csak 1100Mhz-n fut a masina. Próbáltam állítani a BIOS-ban az FSB-t, meg a többit, de sajna semmivel nem bírom feljebb tornázni.
Esetleg tippet tudtok adni, hogy mivel lehet a gebasz, gázos a lap amit szereztem, vagy valami kompatibilitási hiba lehet?!Előre is köszi a segítséget!
-
ronati
tag
válasz
poffsoft #1764 üzenetére
Mindenképp kell az egész biost flesh-t megcsinálni?Lehet,hogy kezdő kérdés. Nem elég a jó chippel elindítani a javítandó lapot,és mikor kiírja a hdd-t egyebet,le pause-ni és viszacserélni a B chippet ,majd tovább belépni a biosba és visszaállítani a megfelelő értékre?Ilyenkor nem menne tovább a lap?
Üddvvvvvvvvvvvvvv ronati -
ronati
tag
Sziasztok!-ha még jár erre valaki.
nf7-s V2.0 lapom húztam és nagyobb órajelet írtam és nem indul a lap.Valahol olvastam,hogy a bios chip állt be és ezt lehet úgy orvosolni,hogy egy másik ugyanilyen lap chip-jét berakva elindítani,és a folyamat közben leállítva, visszatenni a saját chippet és helyre áll a lap.Hát ez működik,vagy csak duma? lenne egy lap köcsönbe ha a chip kellene.Kérnék választ! Kösz üddvvvvvvvvvvv ronati -
seaofcalm
csendes tag
LoL most nézem hogy még volt folytatása a topiknak
-
seaofcalm
csendes tag
Szia,
Habár remélem hogy nincs igazam de lehet hogy te is az északi híd hűtőcseréje közben megsértetted a lapot. Én már egyszer kivégeztem ilyen hanyag szereléssel egy AN7-es lapot.
Szóval nézd meg a hátulját az északi híd lefogató lyukai körül, nem-e ott sérült meg a lap. Egyébiránt egy idős lapnál sajnos könnyedén előfordulhatnak ilyen és ehhez hasonló balesetek (kondikat véletlenül a tűréspontjától jobban megnyomod/húzod; mini forrasztás hibák amik az évek folyamán eloxidálódhatnak stb stb). Bizony ezeknek a vasaknak lelkük van szóval óvatosan kell velük bánni.
Hogy valami jót is írjak, a korábbi NF7-S2G lapom tűlelőnek számít, mert vagy 7-8 procihűtő cserét és legalább ennyi északi híd hűtő cserét kibírt és megy a mai napig...
Ui.: Ha van időd és ismerősöd aki foglalkozik kondicserével vagy be tudja vizsgálni a lap áramkörét, a helyedben elvinném hozzá. De ha még türelmesebb vagy és a szerencséd is úgy akarja, 5-6 ezer Ft-ért vehetsz a neten újat de legalább újszerűt és akkor nem kell az összes perifériát lecserélned... Szerencsére elég sokat adtak el ebből a sorozatból, így elég jók az esélyeid
Remélem tudtam segíteni,
Üdv - Gergő -
-
poffsoft
veterán
válasz
Mecy_Lacee #1755 üzenetére
Jól bírja
Duracellm...: Ezért volt a legjobb párosítás egy nf7-s + 2500+ barton, amit amúgy is húzni vett az ember
-
törölt tag
válasz
winhate #1726 üzenetére
Nálam "Dual" módan egy lila és sárga szlotban - ha jól emlékszem a színekre - 196-os fsb fölött hibázott...
3200+-al nem tudtam - akkor még - xp-t felrakni csak ha a két egyforma színű szlotban volt a memória....
Ha mind a 3 szlotol akarod használni csökkenteni kell az fsb-t.
-
poffsoft
veterán
válasz
Mecy_Lacee #1752 üzenetére
Ha minden igaz, a sata winyó a satára megy, szóval nem kell.
-
winhate
őstag
válasz
Mecy_Lacee #1750 üzenetére
http://file.abit.com.tw/pub/download/manual/english/nf7_series.zip
Ebben benne lesz a manual.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem:
A gépemben jelenleg 4 IDE eszköz van csatlakoztatva: 2 vinyó, 1 DVD olvasó, 1 DVD író.
Viszont most (tehát ma) kaptam egy SATA-s vinyót, amit szeretnék csatlakoztatni a géphez.
Szükséges-e valamelyik eszközt lehúznom, hogy lássam a tartalmát?
Vagy kell-e valamit esetleg a BIOS-ban beállítani?Segítséget előre is köszönöm.
Az alaplapom Abit NF7-S v2.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
NF7 (-S) alaplapom van. Az lenne a kérdésem, hogyha beleteszek 2 db 256 mb-os, 400as samsung ramot, a 3-as és az 1-es slotba, hogy dualba menjenek, majd ezután beleteszek még egy 256 mb-os 266-os ramot a középső slotba, akkor megszűnik a dual is, illetve a két db 400as ram is 266-osként fog működni?
-
Dayco
tag
válasz
winhate #1736 üzenetére
Nekem ugyanilyen procical évek óta stabil 200x10,5-en, annyi a titok hogy én egy 0,025V-ot emeltem, 1,675V-on megy a gyári 1,65 helyett.
Más:
Az ITT leírt gépre sikeresen telepítettem a win7-et, ráadásul még az aero is megy rajta! Nem volt probléma az FX5200-zal, 2,0-t kapott az értékelésen...
Örülök neki, hogy sikerült ebből az öregecske cuccból kihozni egy kedves netezős/officeos gépet. -
poffsoft
veterán
válasz
gecko03 #1734 üzenetére
1.) Honnan tudod,hogy rossz a chip? Nem mindegy, hogy a chip fizikailag rossz, vagy a jelenleg benne lévő bios rossz a te lapodhoz... A harmadik esetnek, hogy valóban, a chip nem megfelelő a lapodhoz, bár kevés az esélye, de utána lehet nézni... ([link], 5. hozzászólás, kb 1 perc a teljes ráfordítás...
)
2.) Akik írni tudnak, általában chipet is tudnak adni -
gecko03
csendes tag
Hello!
NF7-s v1.2-es lapba ha belerakok 2.0-s lapból kiszedett BIOS chipet, akkor az úgy működőképes? Esetleg árul valaki 1.2-eshez chipet?
-
secam
csendes tag
Sziasztok!
Gép: ABIT NF7-S2G, Barton 2500+ proci, 512 RAM, 500 GB SATA Samsung új winyó.
Tegnap este újratelepítettem a gépet és miután végeztem kikapcsoltam. Egy pár perc múlva vissza akartam kapcsolni, de már nem tudtam. Ami érdekes az alaplapi piros led villog és nem folyamatosan világít. Kihúztam a tápkábel, kicsit vártam, majd visszadugtam, de ugyan az, ezt még néhányszor megismételtem és egyszer csak megint folyamatosan világított a piros led és be is tudtam kapcsolni a gépet. Használtam, majd kikapcsoltam. Ismét megpróbáltam bekapcsolni, de megint csak villogott a piros led és azóta is azt csinálja a gépet nem tudom bekapcsolni.
Ha valaki találkozott már hasonlóval, vagy esetleg tudja mi lehetm kérem írja meg.
Előre is köszönöm! -
coyote55
őstag
Nem a kártyán lévő RAM mennyisége kevés...
Ennek a kártyának olymindegy, hogy 64 MB, vagy 128 MB RAM van rajta
RAM 1 GB kell a Se7en-nek, azon nem tudsz "spórolni", a videókártya viszont szükséges, mert ha az FX -et hagyod a gépben, akkor hiába telepíted fel a Vista drivert (általában a régebbi hardverekhez jók), csak sima VGA kártyaként fogja kezelni.
Azzal pedig kimondottan "fapados" a kinézet
A DX9 egyébként az XP minimum követelménye. -
Dayco
tag
válasz
coyote55 #1725 üzenetére
Hát erre nem is gondoltam, hogy a videókarival gond lehet. Az FX5200 a 128MB-os változat, DX9-et támogatja, tehát elvileg megfelelne a minimálisnak win7hez... Több pénzt meg már nem akarok erre a gépre szánni, ki tudja mikor száll el ez a 8 éves alaplap...
Azért utána nézek még, hátha van valami megoldás. -
winhate
őstag
Nalam 3gb rammal fagyott a win7 mar incsall kozben.
2gb -al siman felment a win7.
Config:
-NF7 v2.0
BIOS típusa Award (11/22/04)-Amd Athlon xp 2500+
-Kingmax MPXD42F-D8KT4B 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz) x2
-SAPPHIRE HD 3850 512MB GDDR3 AGP
-Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card
A gyari driverekkel szepen muxik minden.
win7 felrakas utan:
SB0570 driver muxik jol
Sapphire 3850 agp driver jol muxikNem sokat teszteltem a win7-et mert nem tetszik csak egy test winyara pakoltam ra.
Fagyast problemat nem eszleltem a megfelelo driver felpakolasa utan.Egy kis mellekes:
Talaltam XP hez uj nforce drivert!
-
coyote55
őstag
Szia!
"Sima" NF7-re 1GB RAM, Gigabyte 7600GS 256 MB RAM videókari mellett felraktam anno a Se7en bétát. A proci a tiéd testvére volt, hasonló paraméterekkel pörgött.
Tapasztalatok: viszonylag használható sebességű rendszer, egy apró hibával: az alaplapi hálókártyát nem ismerte fel, de ez állítólag már javult.
Ami az általad írt rendszerben ellenjavallt: a videókártya. A Se7en nem hajlandó kezelni az FX videókártyákat. Az XP gyengélkedése is betudható a gyengus videókártyának. Sürgősen cseréld le! -
Dayco
tag
Sziasztok.
Van egy Abit NF7-S alaplapom, és rajta Barton 2500+ (@2100Mhz 10,5x200), 2x1GB ram, FX5200 videókari. Pontosabban most 2x256MB ram van benne, és elég lassúcska az xp rajta, ez lesz most felturbózva a 2GB rammal.
Win7-et szeretnék tenni rá. A kérdésem az lenne, van az alaplaphoz megfelelő driver, és jól menne a win7, tapasztalat? Honnan érdemes drivert letölteni?
Szinte csak Internet/Office-ra lenne használva a gép.
Köszi! -
Gézengúz
addikt
válasz
birozoli7800 #1719 üzenetére
Alapból nem a digitális hangkimenet az aktív?
Ha igen lődd analógra és voálá.... Persze ha az analóg mini jacket használod...
-
korcsi
veterán
téves
-
birozoli7800
senior tag
Hi all!
Lenne egy olyan problémám hogy a minap nosztalgia képpen összeraktam egy socket a-s rendszert. Az alaplap típusa Abit NF7-S. Win XP telepítés után nem ad semmilyen driverrel hangot. Tudtok segíteni mi lehet a probléma? Bios frissítés megoldaná a problémát?
-
poffsoft
veterán
válasz
kicsipapucs #1717 üzenetére
már pár ezerszer megadtam itt
Őszintén, nekem sincs kedvem visszaolvasni
hw modhoz nem szólok hozzá -
válasz
poffsoft #1716 üzenetére
Tudsz nekem egy linket adni, hogy honnan tudok leszedni modolt biost? És melyik a legjobb változat, valamint melyik mire jó? Bevallom, lusta vagyok átolvasni 1700hsz-t, meg még a 3 archívumot. Vdroop modot már láttam hozzá, sztem a 7végén össze is dobom. 2 vezeték, meg egy poti kell hozzá. Más hardveres hozzányúlás? Rátettem a thermalright ultrámat egy teszt erejéig, durca volt 2,5GHz-en.
-
poffsoft
veterán
válasz
kicsipapucs #1715 üzenetére
Olvasd át ezt a topikot, bátran.
BIOS mod az alap.
persze spare chip nem árt hozzá -
-
djculture
félisten
válasz
kicsipapucs #1713 üzenetére
Akkor szerintem tegyél bele legalább egy bartont,az a proci nagyon gyenge manapság.Nekem is volt 3 évig ilyen felhúzva 2000mhz e úgy ahogy jó volt netezésre a végén.De aztán már a mai hd videos világ animációk amikor terjedtek a neten végképp átment használhatatlanba.
-
válasz
kicsipapucs #1712 üzenetére
Ez kimaradt: Athlon XP 2000+ procival szerelve.
-
válasz
Probber #1711 üzenetére
Sziasztok!
Van egy NF7-S v2.0 alaplappal szerelt gépem, benne 2x512mb samsung 400, cl3 ram, 7600gt 256-os vidkari, 350-es chifi táp, külső hangkari (csak ezt látja az os), 80-as maxtor vinya win7-tel. Hibátlanul működik, de szeretném belőle a maximumot kihozni. Nem ez a fő gépem, ez játszani van, mármint szórakozni.
Milyen módosításokat ajánlotok hozzá? Lehet az vdroop mod, feszmod, hűtés mod, bios mod, akármi. Képekkel, linkekkel, natúr ötletekkel, bármivel előrukkolhattok. A chipset hűtő cserélve lett egy Epox lap egész nagy méretű passzív bordájára, déli híd kapott vmi kisebb bordácskát, a procchűtő meg vmi titan hűtő. De a ventije cserélve lett egy delta 7500rpm-es szerverventire, lekorlátozva, 5V-ra, így csak 3500-at forog, valamint a lefogató alá tettem egy lemezt, hogy növelje a lefogató nyomást...
Előre is kösz minden gyilkos ötletet!
Üdv, Dávid.
Szerk.: Nem válaszként akartam, sorry Probber. -
Probber
őstag
Na ez érdekes, ugyanis a Sempron 2800+ alapórajele 2GHz. Szóval te nem húztál rajta semmi mikor 1.8GHz-re állítottad. A kérdés már csak az, hogy ezt miként érted el. FSB emeléssel jutottál el 1.8-ig, vagy multiplierrel (szorzóval). Az AUTO mód kizárt (pedig így kéne), mert akkor a processzor alapórajelén, 2GHz-n kellett volna indulnia. Az utolsó elindulásnál 1.1GHz-et pedig úgy kaptad, hogy az alaplap minimális szorzó és FSB kombinációja 11x100MHz = 1100MHz. Tehát már előtte is volt valami gubanc, BIOS-reset már volt előtte is? Vagy sűrűn ugrott vissza 1.1GHz-re? Ha igen akkor ez BIOS probléma lesz, vagy elem, mert lehetséges, hogy mindig elfelejti a beállításokat. A processzorod alapbeállítása: 12x166MHz = ~2000MHz.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Azért én egy tápcserével is megnézném, hogy ugyanezeket produkálja-e.
-
ronati
tag
válasz
Probber #1708 üzenetére
Bocs ,hogy most írok de 24h 48h -ban nyomom a melót. A lapon nincs elváltozás,áramot nem szoktam emelni,szerintem az fsb-t tóltam túúúúl,egy sempron 2800 as van benne amit 1100-on indított, azt hiszem 1800mhz-re húztam és kész.elindul nem csipog,a hdd recseg egyet ,de nem megy tovább.Teljesen lecsupaszítottam ,proci ki 2500 barton be ,minden lehúzva visszatéve ,reset amit lehet,de semmi.Költeni nem szeretnék már rá,ez egy régi idők álma volt,az egyik első gépem,de rossz félholtnak látni.Régen azt hiszem volt ilyesmi ,de aztán nagy nehezen elindult.Viszont most sok-sok indításra sem akar éltre kelni.Talán egy jó bios chip adna neki egy lórugást,mert ilyesmit olvastam azt hiszem.Vagy ha valakinek van ilyen nf7 s 2 lapja amit már nem használ és segítene vele azt nagyon megköszönném.
Üddvvvvvvvvvvvvvv ronati -
Probber
őstag
Bios reset után azért Postol a gép, vagy még addig sem jut el? Nem ad ki rövid-hosszú (bármilyen) sípoló hangokat? Miket állítottál át Bios-ban amitől aztán megadta magát? Ha a feszültségeket is állítgattad, akkor nézd meg a processzorfoglalattól balra lévő kondenzátorokat, hogy nincsenek-e felpúposodva. Esetleg még azt is megpróbálhatod, hogy mindent csatlakozót és kártyát kihúzol az alaplapból, majd visszarámolod őket.
-
ronati
tag
Az olvastam,hogy egy másik bios chippel elindulna,de ezt nem tudom.Ha tud valaki segíteni azt megköszönöm !
-
F e Z o
veterán
válasz
coyote55 #1701 üzenetére
Néztem s3-mal is, ugyanaz a helyzet. Közben havernak kerítettem egy socket 478-as lapot, egy 1,7-es cerkával, s elvitte a gépét, a lapot, illetve a 2000+-os procit nekem adta cserébe, azonban ddr ram hiányában nem, tudom próbálgatni. Bár sztem az északi híd mehetett tönkre, ha jól tudom az felel a memóriavezérlésért.
-
ronati
tag
Sziasztok.A gondom az,hogy a lap rossz húzási értékek megadása óta nem butól.Van megoldás ,vagy kuka.Tanácsokat ,megoldási lehetőségeket előre is köszönöm !!!
Üddvvvvvvvvvvvvvvvv ronati
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Horgász topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- trek81 károsultjai
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- KERESEM! ASUS ROG STRIX Z790-A WIFI II
- Gigabyte GA-H81M-S1 1150 alaplap eladó kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest