- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
Ha beállítod soft menuben a procit, és elmented a változtatásokat, gyári szorzó, gyári fsb akkor meg kell jegyeznie.
Ha ez megtörtént kapcsold le, vagy húzd ki a tápot kb 1 percre. Ha nem jegyezte meg a beállításokat az baj, de a táphoz semmi köze.
Procit kellene tüzetesen megnézni, hogy a sarkai, és élei a magnak mindenhol 100% épek e. Ha nem akkor ez is okozhatja a hibát a bios chipen kívűl.
7800GS lehet sok a mercurinak. Nézd meg, hogy mit tud a táp + 12V-os ága. Mármint hány ampert ad le. Szerintem 1-2 ampert nyugodtan le is vonhatsz belőle, főleg idősebb/használtabb tápnál. Így számold ki hány W-ot is ad le valójában azon a 12V-os ágon. Aztán nézt meg mennyi kéne a procinak, vga-nak.
Kiegészítő táp nem kell annak a 7800-nak?
-
-
mmdms
addikt
na ezzel én is találkoztam, a vér megállt bennem, mikor láttam azt a kiírást.
azt hittem lesarkaztam...
beléptem a BIOS-ba, és ott csak 1100MHz-en akarta az amugy 2083MHz-es (2800+Bartonom) járatni. nosza mindgyárt beállítottam 166*12,5-re (ez a gyári beállítása a procimnak), F10, és láss csodát tökéletesen megy.
szóval állítsd be az FSB-t és a szorzót a proci gyári értékére és imádkozz!
valószínű túl alacsony/magas órajelen akarja járatni a procit, amin már nem indul el. -
macy49
tag
Hali! Ötletem sajnos csak nagyon drasztikus lenne (alaplapcsere) de nagy kiváncsisággal várom a számodra küldött válaszokat, mert első olvasatban arra jutottam, hogy kb. hasonló hibában szendved mind a kettőnk gépe. A mi gépünk is hasonló módon (CPU changed, F1-re tovább ment) kezdte és egy hét után már se kép, se hang. Végül az alaplapcsere segített és minden régi alkatrész változtatás nélkül működött (még az XP is).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest