Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
NF7-S 2.0 nem kenyes a ramok egyformasagara.
Nalam anno egy Kingmax DDR466 melle szurt Adata DDR500-zal ment, igaz DDR440 fole nem birt menni a chipset.
Bezzeg a Winbond chipes DDR400-akat ruhellte, max DDR333-on mentek benne, "auto" beallitassal bootig sem birt eljutni.
-
macy49
tag
Kedves Mindenki!
Újra több kérdéssel állok elő.
Van egy NF7-S v2.0-ás alaplapú gépünk. Idáig egy Kingston 512 Mb-os DDR 400 C3A jelű memóriával működött. Elérkezettnek láttam az időt ennek a megduplázására, ezért megnéztem, hol lehet olcsón kapni. Elmentem az Erzsébet körútra, de mivel itt már olvastam róla, hogy mennyire fontos az azonos portéka, vittem magammal az eredeti dobozát is. Megmutattam az eladónak, hogy annak a párját legyen szíves adni. Megnézte, bűvöl egy sort a gépén és már mehettem is fizetni. Kaptam garancia jegyet és a memóriát. Meg se fordúlt a fejembe, hogy nem jót ad. Otthon elővettem, hogy akkor beépítés elött megnézegetem, akkor láttam, hogy amit ma adtak az: DDR 400 C25 jelű. Tehát az én hiányos ismereteim szerint nem a párja. Kérdéseim:
1) Ilyen formában berakhatom-e az új MeM-et?
2) Ha beépíthető, akkor milyen értéken fognak működni? Most 400 Mhz-n megy az egy C3A-s memória.
3) A most működő memória a könyv szerint a sötétkék slot-ba van. (DIM3, az Everest szerint: DIM1) A párját melyik slot-ba tegyem? Szeretném elérni, hogy nem duál-ba 1 Gb memória legyen a gépen. Üdv. Mindenkinek. -
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Nagyon nagy segítségre lenne szükségem. Abit NF7-S v.2.0-ás lapom van. Gyárilag kaptam hozzá egy floppy lemezt, amin az alaplap SATA drivere volt megtalálható, de a lemez megsérült, így nem tudom feltelepíteni az XP-t a SATA-s winchesteremre.
Az XP-be nincs gyárilag beintegrálva a SATA driver és őszintén szólva nincs is ilyennel kedvem vacakolni. Továbbá azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen driverre lenne szükségem.Megtenni valaki, hogy ha megvan neki ez a kislemez, betömörítené és feltenné valami nyilvános tárhelyre? Vagy ha kapok egy linket, ahonnan letölthetem, azt is nagyon megköszönöm.
-
antikomcsi
veterán
Ha beállítod soft menuben a procit, és elmented a változtatásokat, gyári szorzó, gyári fsb akkor meg kell jegyeznie.
Ha ez megtörtént kapcsold le, vagy húzd ki a tápot kb 1 percre. Ha nem jegyezte meg a beállításokat az baj, de a táphoz semmi köze.
Procit kellene tüzetesen megnézni, hogy a sarkai, és élei a magnak mindenhol 100% épek e. Ha nem akkor ez is okozhatja a hibát a bios chipen kívűl.
7800GS lehet sok a mercurinak. Nézd meg, hogy mit tud a táp + 12V-os ága. Mármint hány ampert ad le. Szerintem 1-2 ampert nyugodtan le is vonhatsz belőle, főleg idősebb/használtabb tápnál. Így számold ki hány W-ot is ad le valójában azon a 12V-os ágon. Aztán nézt meg mennyi kéne a procinak, vga-nak.
Kiegészítő táp nem kell annak a 7800-nak?
-
andorfy
csendes tag
Megmértem az elemet, 3,28 volt van benne, szerintem ez elég. Megpróbáltam másik táppal is. A másik táp egy 400W-os Mercury. Azzal elindult a 2600+-os prociva, de csak 1250 MHz-en. És ha elindítok valamit, ami terhelné a videókártyát is, akkor az elkezd sípolni (Inno 7800 GS 256MB). Ebből én a táp gyengeségére következtetek. Vagy más lehet a baj? Ezzel a táppal már meg tudom szüntetni azt a hibát, hogy a 750MHz-es proci minden induláskor kiírja, hogy CPU changed or fail.
-
poffsoft
veterán
-
macy49
tag
válasz
antikomcsi #776 üzenetére
Bocs! Baromságot írtam. Nem a IEEE-1394 hanem a LAN-ba dugták.
-
tomcsi23
veterán
Hali!
Nem volt kérdés, de azért válaszolok.
Az alaplap nem tölti az elemet, nem is tölthető kell bele. Ha lemerül, akkor ki kell cserélni, aztán vígan megy tovább. A bios sem fogja elfelejteni a beállított értékeket, hiszen kap majd feszültséget, ez lenne az elem feladata.andorfy: egy jó táppal kéne megnézni valóban.
-
-
andorfy
csendes tag
Nem vagyok most otthon, ezeket fejből írom, ami hiányzik, azt majd holnap után tudom megmondani, akkor leszek otthon megint. Az alaplap NF7 v2.0. A BIOS elvileg a legfrissebb ami kinn van az abit oldalán. Két különböző ram van benne, mindkettő 512 MB-os, 400MHz-es, és működnek DUAL-ban. A hűtő valami noname, sima aluminium. Gépben van, egy Aopen szerverházban. A videókártya most egy Inno 7800GS (256MB), elötte egy Inno 6800 (128MB) volt, azzal is ugyan ezt csinálta. Van a gépben 2 db 120 gigás Maxtor és 1 db 120 gigás Seagate vinyó, floppy és DVD nincs. Ezen kívűl van egy Linksys WIFI kártya, és egy Creative Sound Blaster Audigy 2. A táp egy 550W-os Q-Tec.
-
mmdms
addikt
na ezzel én is találkoztam, a vér megállt bennem, mikor láttam azt a kiírást.
azt hittem lesarkaztam...
beléptem a BIOS-ba, és ott csak 1100MHz-en akarta az amugy 2083MHz-es (2800+Bartonom) járatni. nosza mindgyárt beállítottam 166*12,5-re (ez a gyári beállítása a procimnak), F10, és láss csodát tökéletesen megy.
szóval állítsd be az FSB-t és a szorzót a proci gyári értékére és imádkozz!
valószínű túl alacsony/magas órajelen akarja járatni a procit, amin már nem indul el. -
poffsoft
veterán
válasz
Sir McMonk #759 üzenetére
akár.
Én sosem USBn csatlkaoztam (mert minek, ha ott a lan), a ph!-n olvasgattam róla, hogy az Nv nic csomagja bekavar a windows-nak, probléma esetén elsőként eltávolítandó..... -
macy49
tag
válasz
Sir McMonk #739 üzenetére
Nem szeretnék okoskodni csak segíteni: nekünk szintén Scientific Atlanta modul van a sómenektől, XP-SP2-n működik igaz nem az USB kábellel, hanem a sima alaplapi csatlakozóba dugva. A gépen már telepítve volt az SP2 amikor beköttetük az internetet, tehát Budapesten működik az NF7-S alaplapon lévő IEEE 1394-es csatlakozón keresztül a SA modem. Úgy tudom, hogy Miskolcon is a legjelentősebb internet szolgáltató a sómenek társulata, tehát feltételezem, hogy ott is illene működnie. Az USB-s csatlakozásra nincs tapasztalatom, pusztán annyi, hogy a shó-manok a bekötéskor nem is kisérleteztek az USB-vel pedig volt szabad 2.0-ás csatlakozóhely. Ennek lehet valami rejtet oka amit nem árulnak el.
-
Gitros
aktív tag
válasz
Sir McMonk #762 üzenetére
Sir!
Tehát kijelenthetjük, hogy a modem beleesik azon kevés eszközök listájába, amikkel az SP2 nem kompatibilis? Jól sejtem?
Írtad, hogy USB-n dugod a géphez... akkor kell neki egy driver is gondolom. Namost szintén írtad az UTP-s alternatívát, avagy hálókártyán keresztül is lehet csatolni. Ezzel próbáltad már?
Szerintem még jobb is az USB-nél. Oda ugye nem kell driver...
A net meg úgysem fog úgy szaggatni (még jó darabig), hogy szűk legyen neki a hálókarcsi...
Szerintem sok gondtól megkímélnéd magad ha nem az USB-t favorizálnád.
Uff Gitros voltam...
-
Sir McMonk
aktív tag
Olyan nincs, ami hiányzik. Alapban pl., ha az SP2-t "utólag" teszem nyers XP-re, akkor SP2 nélkül faxán látszik a hálózati kapcsolatok között a Scientific Atlanta modem, a kapcsolat javítására reagál, végigcsinálja a szükséges dolgokat, a net elérhető és minden rendben.
Ha az SP2 rámegy, vagy alapból SP2-es XP-t teszek, akkor a modemhez ugyanúgy kéri a gyári lemezt, fel is pakolja a drivert, a hálózati kapcsolatoknál ugyanúgy ott a modem, a kapcsolat javítására ugyanúgy reagál, látszólag minden rendben, az eszközkezelőben sincs semmi hibainfó, a modem "receive" lámpocskája jelzi, hogy adat odáig "jön", de az explorer már nem tudja megnyitni a lapot, és más progi (pl. Ad-Aware frissítése stb.) sem "éri el" a netet.
Kábel, hardver stb. hiba kizárható, mivel SP2 nélkül minden frankó, a "hiba" vagy különbség a sima XP (vagy XP SP1) <-> SP2 között van valahol, de nem látom, hogy mi...? Az, hogy az USB 2.0 meglegyen az SP2-vel rendben van, mert az USB 2.0-ás pendrive pl. úgy megy ahogy kell, és nincs az "eszköz-gyorsabb-működésre-is-képes..."-jellegű üzenet sem, eszközkezelőben ebből a szempontból is minden rendben.
(poffsoft tippjét még nem próbáltam ki, nem tudom mikor lesz rá alkalmam, mert viszonylag ritkán járok a kérdéses gép közelében, úgyhogy csak tapasztalatokon alapuló tippeket gyűjtök egyenlőre...
)
-
macy49
tag
válasz
Hali! A modemhez adtak egy CD-t is, azon nincs olyan ami hiányzik az XP-nek? Nállunk a szervizesek tudom, hogy használták a telepítésnél. Esetleg nem kell újra regisztráltatni a gépet a szolgáltatónál?
-
Tumak
tag
Üdv
Egy s478 as lapom volt ilyen-az alaplapi elemet nem töltötte a lap-vagyis ha rámértem multiméterrel 3volt helyett 1,6-2,5 között ugrált a fesz és a lap elflejtette a biost aztán egyre rosszabb lett majd le is állt végleg.
-
macy49
tag
Hali! Ötletem sajnos csak nagyon drasztikus lenne (alaplapcsere) de nagy kiváncsisággal várom a számodra küldött válaszokat, mert első olvasatban arra jutottam, hogy kb. hasonló hibában szendved mind a kettőnk gépe. A mi gépünk is hasonló módon (CPU changed, F1-re tovább ment) kezdte és egy hét után már se kép, se hang. Végül az alaplapcsere segített és minden régi alkatrész változtatás nélkül működött (még az XP is).
-
andorfy
csendes tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, lehet, hoyg már volt olyan hibáról szó, mint az enyém.
A gondom az, hogy az alaplapomban nem mennek a processzorok, csak annyi történik bekapcsoláskor, hogy felpörögnek a ventik, aztán pár másodperc múlva megállnak, ezt egy 2200+-os, egy 1700+-os, és egy 2600+-os procival csinálja. Az 1700+-os más gépben sem megy, de a többit úgy kaptam, hogy működtek. Van egy 750 MHz-es Duronom is, azzal elindul, és megyi is a gép, de minden induláskor írja, hogy a CPU changed, or unworkable. F1-el tovább lehet lépni, és akkor megy is a gép. Ha belépek a BIOS-ba, hogy bármit is megváltoztassak, akkor viszont nem indul el többet, csak ha kiveszem az elemet pár percre, viszont akkor visszaáll minden alapra, és megint jön a CPU chnged üzi. Próbáltam ramokat és videókártyát is cserélni. A tápom szerintem jó, egy 550W-os Q-Tec van benne. Ha valakinek van ötlete, kérem írjon.
-
macy49
tag
válasz
poffsoft #752 üzenetére
Sajnos igaz, hogy nem volt olcsó a műtét, de: most legalább van működő gépünk, mégis olcsóbb volt mint egy új gépet vásárolni (ami persze hamarosan úgyis bekövetkezik) mondjuk úgy 80 000 - 100 000 körüli áron. Az Athlon 2400+ Thor pedig 2000 MHz-n járt, és az Általad leírtak szerint történt a műtét. Ennek sikerességét igazolja, hogy az új lapba gond nélkül működik.
-
poffsoft
veterán
nemolcsóért sikerült a műtét.
(Bundás) pedig mindent szépen körülírt.
A kondi(k) cseréjén csak akkor merengenék, ha van valaki, aki puszira megbütküli őket, egyébként lutri (persze lehet hogy 15 mp alatt feléled, de az is hogy soha többé)
A hűtőre sülésről már hallottam, de ha nem 10 évente frissíted, és nem 3500Mhz-n járatod az 1100as duront, akkor nem sül rá. Ha rásült akkor finom erőszakkal (mozgatva-csavarva, nem feszítve) kell az adhéziót eliminálni. -
macy49
tag
válasz
(Bundás) #749 üzenetére
Lehet, hogy már tényleg késő van és én voltam az írásba eléggé értelmezhetetlen. A helyzet az, hogy megszünt működni a régi alaplap. Vettünk helyette egy másikat, mindent átraktunk és most az új (használt) alaplapon működik a gép. Most viszont van egy olyan alaplapunk, amit lehet, hogy mégse kellene kidobni. Ezért olvasgattam itt a hozzászólásokat, és elgondolkoztam rajtuk és megnézegettem is az érintett részt. A megpusztult lapon érdekes módon minden kondiba egy K betű van ütve, csak abba van X amit kissé púposnak véltem és fényképeztem is. Tehát én csak azon filozófálok, hogy érdemes-e javitatni vagy se, és azon is, hogy mi lehet igazán a gyors halálának oka. Sok pénzt már nem akarok rá költeni mert ez a csere is 8500 Ft-be volt, és még ebbe az évbe úgyis sajnos cserélni kell az egész pack-ot. Köszi a képet és a segítséget, nagyon hasznos volt.
-
(Bundás)
addikt
Huh késő van, előző hsz-em lehet értelmetlen picit.
Valahogy így: (első hogy megjelenjen a kép a hozzászólásodban, második meg kattintós szöveg. Én utóbbit javasolnám, hogy csak annak töltődjön le a kép, aki kiváncsi is rá.
)
1. Az a kérdésed hogy valakinek sült-e már össze a két cucc? Mert úgy vettem ki, hogy most megy a gép, ergó nem tudom mi a hiba most.. vagy miért lenne ez nálad jelen.
2. A régi alaplapod akarod megjavítattni? Arról akarsz képet? Kondi valóban pár tíz Forint, Pesten van Prohardveres szaki is aki vállalja a cseréket. Egy ilyen alaplap 4-5000 Ft maximum, kérdés milyen óradíjban dologzik a koma és hogy úgy véli-e lecseréli a kondik nagyrészét vagy nem. A lényeg hogy már ott tartanál, hogy a lap árának 50-70 %-át ráköltöd kondicserére, és egyátalán nem 100%, hogy a művelet után működni fog az alaplap.
(#747) macy49: innen nézve kicsit tűnik csak púposnak, ez még nem jelent semmit...
Ha van egy ilyen sorod, akkor már elég gáz:
-
macy49
tag
-
(Bundás)
addikt
Feltöltöd a képet valahova, pl. képfeltöltés.hu, majd rákattintasz a képre úgy hogy "teljes" böngészőnyi képernyőben jelenjen meg. Ekkor egy direct linket kapsz, kijelölöd az URL-t és itt a hozzászólásban "Kép" vagy inkább "Link" ikonra kattintva bemásolod a kép linkjét.
-
macy49
tag
[IMG_4906-1/IMG]
-
macy49
tag
Volna egy nagy kérésem is: Valaki lefordítaná nekem a súgó-ban lévő "kép-beszúrás" sorait. Én nem tudom megérteni és megoldani.
-
macy49
tag
Üdvözlök minden Fórum tagot.
Itt a fórumon kezdő vagyok, ebből ered a következő kérdése(i)m:
4 éves hibátlan működés után megadta magát az NF7-Sv 2.0 alaplapom. Egyik nap még hibátlanul működött, másnap viszont már esze ágában sem volt indulni. A rendszergazdám szerint alaplaphibás ezért vettünk egy azonos, használt alaplapot. Mindent átraktunk, indult és működik. Ez idáig rendben is van, de a fórum régebbi helyein olvasottak alapján lehetséges változatként felmerült bennem kettő kérdés, amire szeretnék választ kapni:
1- Írtátok(régebben), hogy lehetséges hiba lehet az, ha a processzor hűtő összesül a procival (a hűtőzsír ráég). Az átszerelés során feltűnt nekem, hogy a r.gazda szokatlanúl sokat kinlódott a hűtő és a proci kivételével. Ezt csak az eddigi gyakorlathoz tudtam hasonlítani mert úgy évenként 1* biztos mindig jött, szétszedte, levegővel kitisztította az érzékeny részeket és a procihoz mindig kent új pasztát. Igazán azt szeretném megtudni, hogy akinek már volt ilyen jellegű problémája az, hogyan jelentkezett és mi volt a megoldás. Nálunk csak az alaplap lett cserélve, minden alkatrész működőképesen került át rá.
2- Szintén írtátok, hogy időzített bombaként van egy kondenzátor amely, ha fölpúposodik, akkor ausz-pausz. Megpróbálok egy képet is ide varázsolni arról a kondiról amit én gyanúsnak tartok a régi alaplapunkon. Kérdéseim vele kapcsolatban: ez-e az a kondi amelyik beszokta adni a kulcsot, ha igen, akkor hol és mennyi pénzért lehet ezt a kondit cseréltetni (én nem igazán válalkoznék ennek a cseréjére). Köszönöm előre is a segítséget.
(A kép az majd később, mert csak hittem, hogy fog sikerülni.)[OFF][/OFF] -
poffsoft
veterán
válasz
Az nvidia hálózatkezelő csomagját is telepíted a 'driverek a legfrisebbek' esetén?
Azt inkább ne tedd....
-
Sir McMonk
aktív tag
Sziasztok!
A következő dologban kérném a hasonlót tapasztaltak segítségét:
Rokongyerek lassan múltszázadi gépét a friss netkapcsolatával + nem megfelelő oldalak látogatásával (melyekben sokszor szerepel az, hogy XXX...) sikeresen gallyra vágta, Ad-Aware, NOD32, SpyBot és hasonlók már tehetetlenek voltak, mondom neki, akkor format C:, és teszünk mindent elölről.A rendszerépítés közben (WinXP Pro) a következők tapasztalhatók:
Ha SP2-vel ellátott WinXP Pro-t vagy sima WinXP Pro-t és rá külön SP2-t teszek, a rendszer látja Scientific Atlanta 2100 típusú modemét, a kapcsolatot rendesen javítja, ha kérem, de a net nem érhető el.SP2 nélkül, akár csak SP1-gyel, vagy egyáltalán Service Pack-kek nélkül szintén mindent lát az eszközkezelő, és a net elérhető!
Driverek mindkét esetben mindenhez frissek, és minden működik is, ahogy kell, de egy-két számára szükséges dolog (pl. legfrissebb Messenger) SP2-t igényelnek, meg hát amúgy is kéne.
A modem egyébként alapjáratban USB-n kommunikál a géppel, variációs lehetőségre ad okot egy PCI-os Realtek hálókari, mellyel szintén kapcsolódhat a modem, ha ez segítene, de amikor elérhető a netkapcsolat, akkor USB-n, - hálokari eltávolítva - is simán megy.
Soha nem volt dolgom még NF7-tel, sem kábeles SA modemmel úgyhogy please help, ha tud valaki valami használható megoldást!
Előre is köszi.
Sir McMonk
-
Ataxia
tag
hello azt szeretném kérdezni hogy ugye nf7es alaplapom van és sata 1 es winyóm van de szeretnék egy nagyobb sata 2 eset.Most akkor a sata2 nek ugyanolyan a csatolófelülete mint a sata 1 nek?szóval ha ilyet veszek akkor menni fog gond nélkül ?
-
mmdms
addikt
ha passziválni akarom az nf2-t akkor mit ajánlanátok?
-
Gitros
aktív tag
válasz
mikulaus #726 üzenetére
Van egy ilyen oldal: www.biosiras.hu
Asszem egy PH!-s gyerek csinálja. Gyak bármit beleír bármibe! Írj neki emilt, hívd föl...stb. Lehet megcsinálja ócsóé'. Bár ha szentesi vagy, akkor postán kell küldened a BIOS-t, de valszeg úgy is megéri.
Kérj tőle ajánlatot!
Uff Gitros voltam...
-
coyote55
őstag
-
demars
addikt
válasz
mikulaus #721 üzenetére
Húzás után (ill. csak próbáltam átállítani a szorzót
), nekem is hasonló piros ablak villant fel, én sem tudtam elolvasni, csak azt, hogy ... BIOS ... ! Én kivettem az elemet belőle, s 5 percet vártam vele. S ismét ment.
Igaz minden defaultra ugrott.
Azóta nem mertem hozzányúlni a bioshoz...! -
mikulaus
csendes tag
Köszönömválaszaitokat desajnos délelöti tájban,szerény kapacitásu boltjainkat végigjárva mindenhol aztmondták sjnosnincsenmég ehezhasonlo alaplapjuksem.Szerettem volna érdrklödnimijenösszegért tudtam volna vásárolni(kicsi öszegért ).Esetleg Szentes vonzáskörében tudvalaki segiteni?
-
joi29
őstag
válasz
mikulaus #724 üzenetére
-Ha eközben ment el az áram akkor,
a bios vagy nem tudta elmenteni a beállitásokat~
(ami nem valószinű mert csipogna hogy hiányzik egy paraméter
a rendszer elinditásához)
~vagy simán törlődött a memória teljes állománya,és ezért nem csipog.
-Bármi is történt egy szaküzletben,némi anyagi hozzájárulás ellenében,szivesen
újra irják flash-elik a biost,ha rendelkeznek egy hasonló tipusú alaplappal. -
mikulaus
csendes tag
Bocsánat kérdésedremeg elfelejtettem válaszolni,Lehetségeshogy igen mert nemtudtamelolvasni,csakrémlik hogy igynézhetettki.
-
mikulaus
csendes tag
És ezmitisjelent valojábann törli a régibeálitást vagycsak felülirja?.Ezzelcsak azt szeretném kérdezni hogy valahogy visszatudom álitani hogymüködjön?
Vagy kuka! -
mikulaus
csendes tag
Sajnos ezeken mártulvagyok,nemértem az áramkimaradás elöti figyelmeztetésmilehetett.Memoria tartalomsérülhetett?,haigen mitlehetne megprobálni ?.És visszahozni az élöksorába.Valkinek esetleg fizikai sérült lapbol,biosz csip elado?Várom válaszotok.Iráshibákért elnézést csak gutaütéshatáránvagyok.Gyerekeké a géps halot .
-
Gitros
aktív tag
válasz
mikulaus #719 üzenetére
Nyomjál rá egy BIOS reset-et.
[link]
(az elem mellett van egy sárga jumpersor: 1-2-3 tüske. 1-2-eseken van a jumper.)1) tápkábel kihúz
2) jumper átrak 2-3-as tüskére... 4-5 másodperc vár
3) jumper vissza 1-2-re
4) tápkábel visszadug
5) újraindít, remélElvileg menni fog.
Az egész folyamat alternatívájaként kiveheted majd visszarakhatod az elemet is, ha az úgy neked egyszerűbb.
Uff Gitros voltam...
-
mikulaus
csendes tag
Bocs de egynapja probálokrájönimilet az Abit nf7-es alaplappal.Nos probléma abbolfakad hogy,processzor tuningolás után f10-el probáltam menteni a beálitásokat.Megtörtént majd fekete alaponbejött egy figyelmeztetö pirosnégyzet elolvasnisemérkeztem.áramszünet s kész azota semijen csipogo visszajelzést sem produkál,forogminden ventilátor.Feszültségeket mérve nemtáphiba ,és sajnosmégcsipantanisem hajlando semirenemreagál.hi remélem igy elehet olvasni ahiba leirását .És remélem valakitudis segiteni Nagyon szépen köszönöm elöreis.
-
mikulaus
csendes tag
Nekemis van egy nf-7-esem probléma anyiboláll secsipogás semi ventikforognak tápismegvan.Hiba ebbol adodot ,biosba proci huzásután f-10,ujraindulás elöt pirosfigyelmeztetés.Áramszünet sazota semitnemreagál a bios ,mitlehetne tenni?
-
Gitros
aktív tag
Figy... Ilyenkor nem valószínű, hgoy a "nem is tuninggal" van a baja. Valszeg nem állítható a procid szorzója...
A legegyszerűbben úgy tudod megnézni, hgoy 15x133-at módosítsd 14x133-ra! Ha elindul a gép, akkor nyertél... ellenben gyanítom nem fog
A "CPU interface" legyen enabled-en! A ramok menjenek szinkronban! FSB-hez ne nyúlj!Uff Gitros voltam...
-
poffsoft
veterán
a command rate-t nem tudod állítani, azt bios program szinten módosítják, a megfelelő 1T, 2T nevű bios befleshelésével tudod be/ki kapcsolni.
Viszont húzni nem biztos hogy sikerülni fog 1T-vel (nekem instabilak voltak sajna alapon is, nem is vacakoltam vele sokat)elvileg a 3/3, 4/4 5/5 ugyanaz, gyakorlatilag -lehet csak szubjektíve- egyes arányokat mintha jobban kedvelne, de ehhez nem nagyon értek...
-
khalox
őstag
Elvileg ha tuningolni akarsz, akkor kell bekapcsolni a CPU interface-t enabled-re, de lehet, hogy instabil lesz a gép magas órajeleken.
A RAM-oknál az említett értéket nem kell piszkálgatni, akkor jó, ha szinkron megy a RAM és az FSB. A memóriamoduloknak persze bírnia kell a megemelt órajeleket.(tehát 400-as RAM-mal lehet, nem fog 200 fölé menni).
Próbálj meg játszogatni az időzítésekkel expert módban. (A CPU interface is ezt csinálja úgy tudom.) -
mmdms
addikt
sziasztok!
problémáim lennének evvel az alaplappal, meert csak 1 hete van meg.
namost először is nem találom hol lehet a command rate-et állítani, másik meg ha a 200*11-es bállítás fölé szeretnék menni, nem indul el a gép.mindeggy hogy FSB-t vagy szorzót állítom. meg mi az a CPU interface menüpont?
meg a ram osztóknál mindeggy hogy 3/3 vagy 4/4 vagy 5/5 vagy 6/6, vagy van köztük különbség?
na dióhájban egyenlőre ennyit, majd még ugyis jövök
előre is koszi az infót! -
demars
addikt
válasz
greatchaos #707 üzenetére
kb fél órája beállítottam a soft men ben, az arányokat. Simán engedte, azzal nem volt hiba. No de utána csak sípolt kicsit, aztán semmi. Monitor kikapcsolt, gépben ventik pörögtek, de nem bootolt be. Kivettem az alaplapi gombelemet , pár perc várakozás után ment rendesen, alap beállításokkal..
Ezek szerint nem bírja a 10x200 as beállítást? Vagy valamit át kell még állítanom? -
demars
addikt
válasz
poffsoft #705 üzenetére
persze persze... sajna ez nem teljesen világos nekem... Procim: 2400+ Tbred! Elvileg most is 2000 MHz en megy a gép... alapon. Csak azt szerettem volna tudni, hogy ha megváltoztatom az arányokat, származhat e nekem ebből bármi problémám? cpu fsb szorzó arányára gondolok...
Gyakorlatilag ugyan úgy 2000MHz en futna a gép, csak a 15x133 helyett 10x200 on...
Memória: Kingmax MPXC22F-38KT3B típusú
2x512 ram van bennememória sebessége: PC3200 (200 MHz)
Ezt az everest ből szedtem! Remélem neked többet mondanak az adatok, mint nekem.
A hardveres összeszereléshez, valamelyest értek, de a tuningoláshoz semmit sem.
Nem szeretném, ha a proci elszállna, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mennyit számítanak a szorzó arányok?!Üdv: demars
-
poffsoft
veterán
Legjobb tudomásom szerint- elvileg- túlhúzástól nem szabadna elszállnia, bár pont az abit-nak van(volt) túlhúzásos-bioselhalálozásos problémája, de erről Gitros linkjét kell kérni az előző részből...
Ha az órajelet összességében nem emeled, akkor nagy valószínűséggel nem lesz probléma, bár ehhez az is kell, hogy pl a memók szeressék a 400mhz-t, és a proci is lockfree legyen...
-
demars
addikt
válasz
greatchaos #701 üzenetére
Nem tudod hogyan állítsam be a biost, hogy a cpu szorzó 10 legyen, az fsb meg 200 ?
Most 15*133 on megy. S úgy tudom, hogy stabilabb, meg gyorsabb lenne, ha a szorzót visszaállítanám 10 re, az fsb t meg 200 ra. A vége akkor is csak 2 GHz lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kerékpársportok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali notebookos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Dell notebook topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest