- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Mióta beállítottam a memóriáknaka 2V-ot, azóta teljesen stabil volt a gép. Még 3D alatt sem volt problémája. Fagyás és újraindulás mentes volt a tuning. Most pedig, az elmúlt egy órában, háromszor is újraindult, kékhalállal. Pedig nem lett semmi sem átállítva. Ki érti ezt?
-
törölt tag
Gondolom továbbá van egy olyan feltétele a szerződésnek hogy nem adhat ki az Abit ATI CF chipes alaplapot ezentúl
Ez nem igaz. Akkor ilyen erőből nem csinálhatna egyszerre Intel, és AMD platformot egy gyártó sem. Sőt, ott az Asus, az gyárt NV, és Ati kártyákat is, és Intel és AMD alaplapokat is. Sok más gyártóval egyetemben.
-
-
Seci
tag
Sziasztok.
Abit IP35-E E6300-as procival elindul és leáll ... elindul és leáll még a biosig sem jut el. (P4 2,6 tal sem)
CMOS reset megvolt többször is. Elem ki-be is.
Nem sípol a speaker (már másikkal is próbáltam) ha hiányzik a RAM vagy VGA.
Az alaplapot már a házból is kivettem hátha valami összeér.
Chiftech 400 táppal próbáltam előtte egy Codegen 400-as volt semmi változás.
Az tápcsatlakozót 24 tűs + 4 -es és a VGA 12V-ot is próbáltam már minden variációban.
PCI-os videokarival még nem próbáltam bár nemhiszem, hogy segítene.
Tanácstalan vagyok... ha valakinek valami ötlete van ne kíméljetek. -
MaSzKa
senior tag
kapható# LGA 775
# Intel® P35
# FSB 1600
# Dual DDR2 1066
# PCI-E X16
# SATA 3G RAID
# eSATA 3G
# Gigabit LAN
# IEEE1394
# 7.1 CH HD Audio
# RoHS Compliancy
# SilentOTES™
# µGuru™ Tech -
bokorugró
tag
Szerintetek a 8400-at 8*450-ben (5-5-5-18) hajtsam, vagy inkább 9*400-ban (4-4-4-12)? Jobban egyelőre nem akarom nyüstölni, mert ezt viszi alap feszen is, szóval elégedett vagyok vele
Dobtam fel egy képet, amin egy 3870 társaságában, 2 HDR-es teszt meg egy demo fut.
[link] -
-
lsc
nagyúr
Azzal az a bajom , hogy az itteni /szhelyi/ boltban kértem kettőt , volt is , csak a csipek nem egyformák voltak rajtuk , így nem vettem meg , mivel nagy esély volt , hogy nem mennek duálban .Esetleg ha valaki tud teszteltet , vagy biztosan egyforma rampárt az ne fogja vissza magát .
-
Zájec
veterán
akkor egyiket sem venném.. inkább az 1066 kingmax. 5100ft / GB..
elég sokan használják itt a topikban is...
az biztosan jól müködik és az ára meg a legjobb...
20k-ért veszel már 4gb-ot... gondold át..
ja és vigan stabilak 1140mhz-n csak 2.0v - 2.1v-al...
elletétben a többi rammal aminek 2.3v kell... (a-data,geil) -
Zájec
veterán
egyébként árban melyik mennyibe kerül,, gondolom ez is szempont nálad..
1. A-Data.. szereti a lap, de nem olcsó..
2. Geil BD. ez is jónak tünhet ,de drága is..
3. Crucial egy páran már szivtak vele a lapban,, nem annyira ajánlott..
3 G.Skill... nem tudok semmit mondani róla..
4. Kingston. ára az van nem olcsó és nem is tuningos.. nem éri meg ... -
Zájec
veterán
én elégedett vagyok a tuning terén az 1.6 B02-vel ( IP-35és-E )..
eleinte nem indult kétszer, de mostmár elöfordul..
de ettöl függetlenül %-ban többször indul mormálisan.. van amikor a bios
matatás után is rögtön idul, ami az 1.2-nél nem fordult elö...
szóval hogy mondjam 80-90% elégedett vagyok vele.. az 1.2 után a legjobb
bios eddig... szóval egy darabig marad... persze csak a következö jobb biosig. -
lsc
nagyúr
Üdv
A-Data Vitesta Extreme 1066 2x1 GB
Geil Black Dragon 1066 2x1 GB
Crucial Ballistic 1066 2x1 GB
G-Skill F2 8500 1066 2x1 GB
Kingston 2GB/1066MHz DDR-II Kingston PC2-8500 HyperX(Kit! 2db 1GB) (KHX8500D2K2/2G)Ezek közül szerintetek melyiket ? Van valamelyikkel kompatibilitási gond /IP 35E / ?
-
stfx
aktív tag
válasz
#96302336 #3852 üzenetére
Ezt gyorsan meg is válaszoltad magadnak, tényleg csak az 1600-as FSB-ben tér el. PCB szinten a két lap között a 2 PCIe csati között az smd alkatrészek lettek egy kicsit átrendezve és ennyi. Ja persze a bordák alá nem látunk, de a SB, meg a NB az maradt, úgyhogy max a PWM borda alatt lehet(ne) esetleg változás, de nem valószinű. A Q9770 supportért nem érdemes váltani.
-
stfx
aktív tag
Itt 538Mhz-et értek el egy conroe-val ami 560-at ment giga DS4-ben, bár ez még tavaly nyári eredmény régi biossal. Processzortól függően szerintem olyan 550Mhz körül lehet a max, de a lapoknak is iszonyat nagy szorása van. Pl nekem az abit elött egy P965-ös giga DS3-am volt, amit mindenki istenített hogy mekkora FSB-ket megy, na ez nálam behalt 405Mhz felett, de nem úgy hogy nem volt stabil, hanem be se bootolt ennél magasabb FSB-n (probáltam jóval felette is, hátha egy FSB hole-ba futottam)6-os szorzón bármekkora feszekkel.
-
m4rc!
őstag
Hali!
IP35 PRO-ban mi volt eddig a max fsb amit sikerült elérni? -
-
Zájec
veterán
-
törölt tag
Az IP35Pro XE alaplapverzió vajon miben jobb, mint a sima IP35 pro? Azon felül, hogy hivatalos támogatása van 1600FSB-re? Már csak azért mert nagyon tetszik, főleg a fekete borda.
-
Aszem
aktív tag
-
No megvolt a bioszírás pendrive/dos kombóval.
A flashelő progi indítójába még beillesztettem a /wb kapcsolót, hogy a bootblock is átíródjon. Eredmény: ugyanaz, kétszer indul.Most még kipróbáltam táplekapcsolás nélkül is, úgy valóban csak egyszer indult. De én azt nem tudom alkalmazni.
Ráadásnak még (hogy ne legyen sok kanóc a gépem hátulján) én egy külső tápos USB hubon keresztül nyomatom minden külső hardverem, szóval még az USB tápelvétel sem segítene rajtam.Futottam megint pár kört, egyenlőre ismét feladom a dolgot...
Mindenkinek köszi a segítséget! -
-
lipi67
nagyúr
Őszintén értékelem a fáradozásaidat,én is csináltam sok"misztikus"dolgot még Darvas László után szabadon mikor hifiztem,de szerintem..Oly mind1.Mikor tuningolok,gyakran cserélem a biosokat,be is szarnék,ha 2-3 percnél több idő kéne.Win alól is u.olyan korrekt,s a végeredmény u.az.2xindulás:Tény -hol van,hol nincs.Valami oka van,majd ha rájövök(ezt kétlem)megírom.Kben szerintem se a bios..(Uazzal a biossal hol teszi,hol meg nem..)
Azért,fel ne add,ha kedved,időd van tesztelgesd,s mi is okosabbak leszünk. -
SteeWe
aktív tag
Igaz nekem nincs ilyen lapom egyenlőre csak tervezem a megvételét. De olvasgatom a fórumot és nekem is az rémlik hogy IP35/-E lapoknál áramtalanítás után mindig van 2x idnulás. Próbáld meg úgy hogy:
- áramtalanítás után bekapcsolod (úgy emléxem mindig áramtalanítod a gépet), ekkor 2x indul.
- bebootol a rendszer
- kikapcsolod a gépet, DE NEM áramtalanítod.
- Majd újra bekapcsolod, ha ekkor is 2x indul akkor nincs ötletem -
stfx
aktív tag
Nem kell floppy hozzá, pendriveról is tudsz bootolni és avval meglehet csinálni. A HP-nek van pendrive formázója amivel bootolhatóvá tudod tenni. A lényeg hogy a gyökérkönyvtárban legyen az awdflash is meg a bios is. A wines biosfrissitést én semmikép nem ajánlom, még ha ott is van bootblock írás.
-
A 2 perc az igaz.
Közben utánanéztem az a B09 csak pro lapokhoz van, sima IP35 -re csak B01 -et találtam, akkor jogos a végleges verzió B02 felirata.
Viszont bogarat ültettél a fülembe, van egy olyan pipa a winflashelő progiban, hogy bootblock felülírása, azt eddig kerültem.
Kipipáljam hátha? -
Mégvalami:
Az Abit bioszos oldaláról szedtem, amit besütöttem, de azt írja a biosz főképernyőjén, hogy ez B02. Itt olvastam valahol, hogy Nektek bejött a B09.
Érdemes cserélnem arra? -
Nos figyuzzatok, besütöttem a 16-os bioszt, áramtalanítottam, kihúztam mindent, elemet kivettem, cirmosklírt pepöccintettem. Majd 18-20 óra múlva beállítottam a Load Bios Default -ot (vagy valami hasonló), újraindítottam. Majd beállítottam mindent, ahogy szoktam, mentettem, bootolt szépen. Később kikapcsoltam, ÁRAMTALANÍTOTTAM, ahogy szoktam.
Bekapcsoltam éééééés 2X indult.......... ahogy szokott. -
stfx
aktív tag
Egyre tudok gondolni a kétszerindulással kapcsolatban:
A biosfrissítést más módon csináltátok. Mindenképp DOS alól frissíts, és próbáld meg a következő kapcsolókkal:
AWDFLASH.EXE biosneve.bin /e /py /sn /wb /cd /cp /cc /cks
Az abit oldalról letöltött bios zip-ben van egy runme.bat és ha avval frissítesz akkor a bootblockot nem irja át, ehhez kell a /wb kapcsoló.Egy próbát megér és frissítés után természetesen a szokásos procedura: elem kiszed,clear cmos, load def... -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #3819 üzenetére
hát igen..
én még kis pisis voltam amikor Gorneckbácsi már tuningolt..
én is emlékszem a korábbi dolgokra,,, sokat tanul az ember itt a PH-n.."4-5 tulaj még nem a világ." assziszem többen vannak,
de ök nem panaszkodnak...Pro lap is kinyúlt...
nemáááte kis gyilkos kacsa
miért bántod szegény Abit lapokat..
valami rossz szériát kaptatok el... csak csodálkozok.. pláne hogy nem az elsö
amelyik kifingik.. hogy nyúlt ki szegény ? mi történt? hogy sikerült..
a ram meddig ment? és meddig volt stabil amin még ment.. -
Gorneck
legenda
Az elsők közt voltam akik AB9-et vett és Én voltam az egyetlen egy dbig akinek működött is benne jól egy 6300. Sokaknak nem is indult...
Ha áramtalanítom akkor igen, amúgy soha.
Mit szólna hozzá az a pár emberke?! 4-5 tulaj még nem a világ.
Egyébként ha nyugtat a második Pro lap is kinyúlt...De vele már sikerült megcibálni a ramot...de nem volt stabil.
Úgy értettem Én is...bocsi.
-
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #3817 üzenetére
hát,, ha hozzád ABIT lap kerül akkor azzal mindig van valami...
valami mágikus erö van nálad ami bizonytalan üzemeltetésre kényszeriti..de az hogy a PRO lap kétszer indul nálad, az tényleg érdekes...
itt a topikban a tulajok nem panaszkodtak még rá,, kiváncsi vagyok mit szólnak
hozzá hogy te ilyen kétszerindulásokat tapasztalsz a PRO-nál...
azt mondják a PRO soha nem indult kétszer..
a sima és az -E pedig az 1.6 bios ota elég jól müködik ebböl a szempontból..csont alapra soha nem ált még vissza, inkább csak a cpu FSB-t veszi vissza alapra
-
Gorneck
legenda
-
lipi67
nagyúr
Na erre befizetek...
(szerintem köze nincs hozzá,ha működik ,nem azért
)
Zájec barátom is jelezte,hogy 1.6-sal minden ok,sőt!Nekem is az volt az első áramszünetig,utána 2x indult.Ma..Most próbáltam,megint 1x csak
S a biosfrissítés 2 perc se volt..Érti a fene,mondjuk nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget.Tény,hogy végre egy jó bios.Ha lesz tesztalanyom,(régi 2180-asom),összemérem az 1,2-vel.Nekem eddig az volt a legjobb,igaz most ezzel sem érzek semmi különbséget,szóval ..tényleg jó -
lipi67
nagyúr
Zájec,engusz: Sose többet nem nézem az eredményeiteket
1x majd nekem is...(tetszik amit csináltok
)
DemonDani : Leköteleztél,köszönöm szépen!!!
Azért ha deszkacserére kerül a sor,megcsinálod,ugye? -
engusz
veterán
Az új lappal és procival újra végigvittem a Crysis-t! Néha egy kis UT3 vagy Dirt. Majd most újra C&C Tiberium Wars, de ahhoz kell egy nagyobb lelégzetvétel. Arról nem is beszélve, hogy van itt még BioShock, Gears of War és World in Conflict, amikre egyszerűen nem jutott még időm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest