- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bokorugró
tag
Na felmerült bennem még egy láma kérdés
Szóval a CPU hőmérsékletet hol méri az alaplap, hogy jó 20 fokkal kevesebb mint a maghőmérséklet?
-
bokorugró
tag
engusz, köszönöm, bejött
-
_core
aktív tag
Elmeletileg van mar final 1,6 Bios frissites az IP35 es IP35-E verziokhoz: station-drivers.com-on (Marcius 14-en raktak fel az oldalra)
kulonbsegek igy elsore:
IP35-E - V1.6 Beta 01 neve/datuma: M630a_16.b01 / 2008.02.15
Final neve/datuma: M630a_16.bin / 2008.02.29Van e kulonbseg a ketto kozott azt nem tudom de a hivatalos Abit oldalakon eddig meg nem lattam a final verziot
-
lipi67
nagyúr
Valakinek esetleg van tapasztalata,hogy tuning terén van-e(és ha igen ,milyen)különbség az IP35-E és az IP35-Pro között???
(nagyon megköszönném)
-
lipi67
nagyúr
válasz
DemonDani #3472 üzenetére
Értelek én,s bocs ha nem jól fogalmaztam
Attól eltekintve,hogy az északi híd akadályoz a proci hűtésében,s hogy az,1.2-es bios után nem tudtak jobbat máig..semmi rosszat nem tudok mondani róla!S a ramok
iválóan kezeli(voltak vhol ellenvélemények asszem)Tuning:Igen,értelek!Ez is olyan ,csak itt 90% fölött van az arány
Ez meg nem mind1!!!
ramok2:Nekem 2gigás PQI-ok vannak csak..Ebbe a lapba 1,9V-on 900fölött mennek,s ez a végük:
[link] -
Gorneck
legenda
GMH chipes ramját 1100 felett használja vki? Milyen feszekkel? 2 napja szórkozom egy IP35 Pro lappal...haverom megunta a Phenomot és intellel próbálkozik...de eddig csak próbálkozik...
AB9, QGT nem volt gondom...leszámítva az ide vezérlést...de minden ment bennük szépen...2-3 pár ramon van túl a próbálkozásom... -
-
bokorugró
tag
Az előzőhöz még, szóval a biosban kb 3fokot mutat, valamint ha terhelem a procit win alól akkor a uguru kb. 3 foktól indul felfele. Szóval valami rendesen el van szabva.
-
bokorugró
tag
Szervuszok. Valaki segíthetne mert a falnak futok már
Vettem egy PRO-t meg bele egy 8400-at. Ha bemegyek a BIOS-ba a hőmérésklet monitorozáshoz akkor jól mutatja a proci hőméréskletét (volt már hogy rosszul, és 127 fokot mutatott), de a win alól ha nincs terhelve a proci akkor állandóan 127 fokot mutat a qguru, és persze ezerrel pörgeti a ventit. Ha akár egy pillanatra is terhelem a procit akkor normális a dolog, de amint üresjáratba kerül, röktön felugrik a hőmérésklet. A bios elméletileg a legújabb (14-es), és megvolt a cmos clear is. Öööö most nézem, hogy az core temp és az everest jó értéket mutat magonként (jó érték 42-45 fok 3gigán üresjáratban?), ellenben az everestnél van ilyen, hogy "Hőmérséklet: CPU" ami az ominóuzus 127 fokot mutatja (mint a uguru). Szóval már csak az a kérédés hogy ezt honnét szedik a programok, és miért 127 fok, ha a magok meg 42-45 fokosak.
Egy kép róla:[link]
Ezen kívül azt sem tudom, hogy a proci miért nem csökkenti a frekvenciáját, mert ez is engedélyezve vannak a biosban
Előre is köszönöm a segítséget. -
Bagira01
veterán
Esetleg ezek közül? Tudom ez abit topic, de attól még cserélhette valaki egyiket a másikra
Abit ip35-e vs. DFI Blood Iron P35-T2RL 19,2k vs 25,3k
Abit ip35-pro vs. DFI LANPARTY DK P35-T2RS 32k vs 30,3k -
Zájec
veterán
te valami gondolatolvasó vagy lipi barátom
most visszaraktam az 1.2 biost.., úgylátszik nem mindig jólk a béta biosok..
túl sok volt a bizonytalanság, érdekes botolások voltak, érdekes néhai csendek..
elegem lett belöle.. pláne amikor egy korábbi fsb-t se akart már tölteni.. feladtam..(#3484) LordVader80 :: 90
köszi
én valami nagyobb értékeket is hallotam.. valami 120-130 is volt korábban valakinél..
de lehet hogy rosszul emlékszem... biztos lehet állitani a határértékeket.. -
lipi67
nagyúr
Az szuper lenne!Nekem csak a 4betüseket sikerül lefordítanom
-köszi!-Zájec : Mit mondjak,nem dobtál fel.Ha holnap még az új bios lesz fent Neked,akkor felteszem én is..(most vagy direkt rajtahagyod,vagy tényleg jó,vagy du.már az 1.2-es lesz rajta
)
Megyek,éhesek a törpéim,kaja..
uiben jól ismersz
.Ténylegh rég nem tudtám már,hogy hol van a béta bios ,amit 1x mutattál
Köszi! -
engusz
veterán
Pedig a HWMonitor pont azért szerethető, mert van benne min. és max. érték is. Már csak logolnia kellene tudnia. Real Temp-pel (v2.2) én is csináltam kalibrálást, de nem volt már gumicicim elolvasni, hogy mit írt több 10 soron keresztül. Az állás maradt a 0-n. Vagy azt utána nekem még manuálisan kell átállítanom?
-
Zájec
veterán
na felraktam az új biost... ami feltünt rögtön hogy a DDR fesz és a MCH fesz
AUTO-ra van állitva... a flash-elés zökkenömentes volt... de utána volt egy kis bibi..
az újrainditásnál leált a win de a gép nem ált le
mondom nem baj , úgyis Cmos reset kell,, megvolt..
utána betölt , de a boot képernyö után megakadt és csak a kurzor villogot a fekete képernyön a bal felsö sarokban.. mondjuk hasonló volt már korábban is...
de a következö inditás és biosállitás után már indult a dolog.. most jó -
engusz
veterán
-
Zájec
veterán
jó mondjuk nálam elöny van, oldalt 25cm venti, elöl meg teljesen rácsos a ház
tehát elölröl is tud szépen levegö bejutni...
de az tény hogy a quad iszonyuan be tudja füteni a dolgokat a prime terhelés
alatt.. kiváncsi lennék ha lecserélném az északi hid hütését meg a fetekre is
nagyobb borda kerülne, akkor hogy alakulna a hömérséklet...annyi lehet még hogy a simán más kondik vannak esetleg, és azok jobban melegednek, de a határértékük is magasabb.. az "-E" lapon 100 fok a PWM limit..
kérdezném a tulajokat hogy a sima IP35-n mennyi a PWM limit és
szeretném tudni a "-PRO"-n mennyi a max limit.. -
Zájec
veterán
"Egyébbként nagyon egyszerűen megtudod,dobj egy Quad-ot a lapodba gyorsan,és egyből tényekkel alátámasztva tudod,"
"Azért kiváncsi lennék nálad is egy quad-al,mi lenne a helyzet.ami késik az nem múlik.. kiprobáltam.. a feszeket rendesen megemeltem
hogy ne alapon menjen..
szóval komoly terhelést adtam neki.prime nélkül , prime alatt
szóval 83-ra ment fel a PWM a quad alatt...még birta.. jó a ház hütésem
lipi67 : persz , dobd fel te is.. tudod hol van a beta bios lelöhely ugye?
szóval jobb az XP-sp2...akkor marad -
lipi67
nagyúr
Majd én megprószálom..Szabad?
Kben meg hali Barátom!Nem is mondtam még:Igen zavaró tényező az op.rendszer.A 6320as (emlékszel mutattam Validot)felállt sima XPSP2-n 3619MHz-en.Most minden u.az,s Vista 64Bit-SP1-gyel csak 3570MHz!!!Ennyit tud,Jelentkezne be és el is dob,hogy csak úgy nyekkenek!
(nem nagy szám,csak érdekességként írtam,ne morodj érte.)Bár ma jól kezdődött a napod -
Zájec
veterán
jónapot mindenkinek..
elsö mai tornagyakorlatom felrakok egy biost..:::
IP35-E - V1.6 Beta 01 ezt valaki felrakta már az IP35 sima és -E tulajok közül? -
DemonDani
addikt
Én sem ma keztem a PCkkel való komolyabb foglalkozást! Rengetet tudok a tuningról, csinálom is amit csak tudok. Ezt az E4300at szeretném használni. És van hozzá RAMom is
név szerint Geil Ultra 800 CL4-es. Egyedül az alaplap áll a tuning utjába. Sikerült annak idején mikor összeraktam a legolcsóbb "márkás" alaplapként kifogni ezt az MSI-t... Sajnos. Ugyanis FSBtől függetlenül 33% tuningot bír. csak 33%al lehet föntebb emelni. De ha esetleg erre tudnál vmi megoldást akkor az is érdekelne!
Én első sorban arra gondoltam hogy neked mint Usernek milyen hiányosságaid vannak a lappal kapcsolatban! Kevés vmi slot, lassu valami, ilyesmik. Leginkább.
Mellesleg amit én szép eredménynek tartok de még mindig limitbe ütközik az a RAM rekordom. Geil Ultra 800 4-4-4-12 1,9v @ 1065 5-5-5-23 2,1v (sajnos a 23at az alaplap állította be mert 18at már manualban nem lehet, 15 a max.)
-
lipi67
nagyúr
válasz
DemonDani #3470 üzenetére
Ok!Ha elfogadod..-mindent elmondok amit tudok róla.-Tapasztalat:Tudod,napi szinten kell utánaolvasni,mert minden változik ám!Az egy dolog,hogy 93-tól ezzel(pc)foglalkozok,kicsit nem figyelsz,s azt se tudod,hogy eszik vagy isszák.
Ami fontos:Szeretni kell,élvezni minden apró sikert.Informálódni stb..(S közbe jössz rá,hogy mennyi mindent nem tudsz,de ez KELL,hogy motíváljon) S ha egy kis szaros 2180-as 1,2V -on hoz 3120-at,annak lehet nagyon örülni!!!
Mire vagy kíváncsi konkrétam?A 4300-at akarod járatni benne?
Vagy új gép?Ezzel a lappal egy nagyon olcsó gépet tudsz összehozni,akár a 4300-as köré is.S hidd el,a 6320-as se bírta a lépést a 2180-assal,pedig azt is húztam.Ráadásul ugye annak "jobb"ramok kellenek,mert ha húzod,s vissza is osztod a memóriákat,akkor is 1000fölött járnak...Silyen L1-L2-tőt nem tudnak..,pedig a 2180-asom még nem járt a csúcson,csak erősen közelítette"szarból várat"-ez benne a szép!
[link]
[link] -
DemonDani
addikt
Hello!
Nagy kérés lenne ha mindent ami eszedbe jut, leírnál erröl (ip35-e) a lapról? hideget, meleget, hibáit, legszebb pillanatait, álltalad vélt hiányosságait, és stb...
Én is befizetnék egy ilyen apró szépségre és nem akarok lutrizni
No és az eredményed elég erős, így gondolom vmenyi tapasztalattal rendelkezel, meg Abitos is vagy
Előrre is köszi -
_core
aktív tag
Az uj HWMonitor az ilyen hogy felugral XXX fokig a homerseklet a kijelzesnel En eppen ezert az 1.06-ost hasznalom ill a Core-tempet es Everestet.A Real Tempbol nalam a 2.1 verzio van meg es itt kalibralas utan (Test sensors) a ++ ertekre kellett allitanom a programot, hogy normalisan jelezze a hofokot de ujrainditas utan nem jegyzi meg...
-
lipi67
nagyúr
Persze,de kb annyira jutottam eddig mint akkor Te
Lehet(valószínü),hogy más -más lapban,más más procikkal máshogy reagál.(ezt kva jól leírtam)lehet,h amit nálam emelni kell,azt nálad csökkenteni.Ilyenek is voltak,de én kétlem,hogy ilyen intelligens lenne.Ha én adok a VTT-nek,hidaknak,akkor szarabb mint ha hozzá se nyulok.Úgy vettem észre,ha a VTT-t emelem akkor jobb ha csökkentem a gt%-os kütyüt,olyan fordított arányosság féle.Viszont..Minden nagyobb tuningeredményemnél csak a proci és a ramok kaptak feszt
Próbálkozom,igérem..
Volt akinek bejött s ha nyomott sokat a hidakra akkor jött az fsb,nálam nem.
Tényleggye jól látom,hogy a pro-nál a proci hűtése körül több a hely mint az "E"-ben.Nekem fontos lenne 4-5mm ,mert az "E"-ben az Asus square pro-m,beleütközik az északi híd hűtésébe..
-
engusz
veterán
válasz
LordVader80 #3462 üzenetére
Baromira nem jó, hogy mindegyik össze-vissza mér. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz "rend".
-
engusz
veterán
Az olvastam valahol, hogy a Wolfdale magos processzoroknál egyedül a Real Temp-nek lehet hinni. A többi mind rosszul mér.
Nem tudom, hogy tényleg így van-e. Egy biztos, az alaplap össze-vissz hazudik a hőfokokkal kapcsolatban. A CPUID Hardware Monitor 0°C fokot mér minimumnak, maximumnak pedig 201°C fokot. Közben a maghőmérsékletek nagyjából stimmelnek.
-
engusz
veterán
A Real Temp 2.2 egy bő 10 fokkal kevesebbet ír a procim hőmérsékletére. Az összes több program 50 fok körül mér idle állapotban. Melyiknek lehet hinni?
-
lipi67
nagyúr
93 óta 1 giga lapom volt .Egy p200MMX volt egy triton TX 512mmx-ben.Az jó volt.Utána 1x volt még egy asus p4c 800 del..Ezeken kívül csak Abit.S máig jól megy még a bd7 ,ic7 is.
Sőt!Az IB9-ben is ment 3,81-et a 2180-asom.U.az a proci az "E"-ben 4060-at..1,22V-on IB9:3050,"E"3120.
Én is "szeressem ám"az Abitot!!
Szerinted egy pro-ban még tudnék kihúzni belőle vmi többletet?
Ennyit sikerült eddig..:
[link]XaraX :Igen...De azért igy nem jó összehasonlítani.U.azt a procit tedd át!A 6400-es jó (3,4Ghz)de azt az IP35-E-ben is produkálja a6320 (ill.3,62GHz).Pedig nem egy tuning proci sajna(VID:1.35!!!)
A másik:A DS4 tényleg nagyon jó deszka!!! -
engusz
veterán
Hát, amióta találkoztam egy olcsó verzióval, valami AMD-s volt, és láttam, hogy már annak sem egyszerű a BIOS-a (és gondolok itt pl. a nagyon részletesen ventilátor vezérlésre). Aztán jött a csalódás abban a 4-5 Gigabyte lapban, ami véglegesen megerősített abban, hogy abit legyen.
-
-
-
Aszem
aktív tag
válasz
Bagira01 #3427 üzenetére
100-200mhz miat nem érdemes lecserélni amennyivel esetleg többet tud esetleg az abit lapban a xxxxcpu ,de a szolgáltatásai terén szerintem a közelébe nem jön egyik sem lásd pl abit guru . Számomra nélkülözhetetlen szinte ,többen szeretjük e miadt.+megbízható lapnak tartom mindenféle szempontból
-
lipi67
nagyúr
A DS4 jó..(s azért kell hozzá a 8200-es is
)
Azzal maximálisan 1etértek,hogy IP35,IP35-E,35Pro a legjobb választás c2d hoz (főleg 2xxx széria!Bár nekem minden megy benne mint az állat.Az imént meséltem Bagirának.Volt D930-as ami másnál 4,3GHz-et ment,6320-as ami a havernál 3,2GHz-et.S ugye a kis egyedi 2180-ason..(Imádom)
Nagyon érdekelne,hogy Nálad,mi a vége a 6400-nak!!Légyszi!
[link]
[link]
[link] -
Bagira01
veterán
Ez így igaz
Csak előbb kell valami bizonyíték, krammerka átveszi az ip35-pro ölelésébe a jobbik e2180-m és akkor fény derül mindenre(azért remélem nem lesz ilyen 1,45v-n 9x400 mert akkor megőrülök) De annak örülnék ha szolidan fölém menne hogy bebizonyosodjon hogy az abit a jobb
-
XaraX
addikt
Volt pár x38-am(Quad gt,DQ6,DS5),ezekből a DQ6 volt,ami tényleg jó volt.
Ip35-öt használtam C2D-hez,tökéletesen elégedett voltam vele.Sajna quad-al nekem nagyon melegedtett a pwm,ezért csere lett.
Azért a Gigabyte lapok sem rosszak mostanában sem,[link]
De azért még most is van egy IP35-öm,E6400 társaságában. -
-
Bagira01
veterán
-
engusz
veterán
válasz
Bagira01 #3427 üzenetére
Barátom gépét szerelgettem, ő P35-DS3P-ről váltott IP35 Pro-ra. Két óriási különbség már van. Egyrészt, ugyanazokkal a feszültség beállításokkal, 3.4 helyett 3.6 GHz-en megy a proci. Valamint, ha alvó módba kell lépnie a gépnek, akkor azt meg is teszi, sőt, a Gigabyte-tal ellentétben, fel is tud abból kelni.
-
Bagira01
veterán
Van itt olyan aki mondjuk p35-ds3-ról vagy más giga p35-s lapról váltott ip35-e re? Ha igen mit tapasztalt(tuning, megbízhatóság)
-
_core
aktív tag
Valahonnan csak szerez maganak levegot, mielott feldobtam a haz oldalat keringetett ott valamit
Dobtam meg egy 12cm-es SilentBlade ventit (alap 660RPM max 1020RPM) a gepbe es igy javult a System hofokom (Idle 30C load alatt meg lekuszik 29C ig)
Mivel most mar a hofokok is elfogadhatoak szamomra igy a gepem piszkalgatasat ezzel befejeztem...
-
engusz
veterán
válasz
LordVader80 #3423 üzenetére
Hát nóóóórmális?
-
engusz
veterán
válasz
LordVader80 #3421 üzenetére
Valószínűleg azért, mert csúnyán elszámolja magát a proci. Tarthatatlanná válik a helyzet.
-
Omega81
senior tag
válasz
LordVader80 #3399 üzenetére
Kevés a procinak a fesz.
-
Zájec
veterán
nem direkt
ezekszerint ha jól értelek kikapcsólodot volna ??és ezért nem mutatja a másik két magot
se a coretemp. se az everest alatt sem..
akkor ezért csinálja , köszi a helpet !
de ilyen csinálhat ha nem teljesen stabil?,hogy csak két magot használ, vagy mutat..
nekem ez új.. ismerkedek tovább a négymaggal(#3413) paduc :
ez nagyon tetszik,500 felett..
ezt milyen feszekkel kell elérni? egy everest képet tudnál dobni ?
érdekelne nagyon, jól jön a segitség a tuningban
engusz -t és érdekelné ez a feszes-recept a laphoz.. -
Zájec
veterán
az is jó, bizti lehetett volna még kicsikarni belöle..
az hogy "hajtom" még kicsit túlzás, de sikerült egy tornamozdulattal,a bios alól
betölteni ezt az fsb-t, a megfelelö recept használatával... de még csiszolni kell rajta..
szóval a feszek..
CPU 1.60v-1.62v a bios alól,lesz belöle cpu-z-ban 1.55v,, MCH-nak 1.25v-röl 1.50v-ra.
VTT 1.20v-ról 1.42v-ra ,,a déli hidon is emeltem +0.15v-t..Vigneau:
-
Zájec
veterán
válasz
LordVader80 #3408 üzenetére
egész jól alakul.. akkor még belefér egy kis hömérséklet emelkedés..
azthittem nagyobb fesznél tartasz, azért mondtam...
olyan 1.45v- 1.50v -nél már keményen felmelegszik...bár hiába emelek mennyi volt amit adtál neki ?
probáld meg hogy beállitasz kb egy 1.47v-1.50v a biosba, akkor az orthosnál kapni fogy olyan 1.42v- 1.44v -t... második lépésként emelj a VTT-n, modjuk 1.45v-re, az MCH-t 1.5v-ra... de a déli hid is kapjon egy picit..
valahogy csak stabilizálodi fog.. mennie kell neki... -
LordVader80
őstag
nem vészesek a hőmérsékletek, elég jól szellőzik a házam, és a hűtőm se gyári
3,8-on terhelésnél amíg ki nem fagy max 63-65 fok a CPU3-7en pedig így alakulnak a hőmérsékletek terhelésnél, szerintem abszolút nem vészes
Lehet, majd megpróbálom 2 modullal
nem lehet, hogy a drop miatt fagy ki? 3.7-en is lemegy 1.37V-ra időnként, ott még stabil marad, de lehet 3.8hoz már ennyi fesz kevés, bár hiába emelek, kékhalál.
-
Zájec
veterán
válasz
LordVader80 #3402 üzenetére
értem, azért ha van kedved probáld meg 2 modulal is, és adhatsz nekik még egy kis ram feszt... De valószinü hogy nem ez a baja..
most átgondoltam, valószinü a hömérséklet miatt dobhat ki...
egy 3,8ghz-t leterhelni orthossal már nem piskota dolog a gépnek..
szerintem felmelegszik hirtelen és behihibázik, rögtön repülsz..
azért ilyen terhelésnél már hütö kell és szabadlevegö is kellhet.. -
Amarth
aktív tag
Üdv!
Ip35-E lapnál indításnál egy hosszú egy rövid sípolással indul.
Ez mit jelent? -
-
Zájec
veterán
érdekelne hogy quad procival , kinek milyen MAX FSB jött össze a lapban..
mind a Pro-ban mind a simában és az "-e"-ben..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egyéni arckép OFF
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Telekom mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nyaralás topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest