- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zájec
veterán
nekem egy 45nm Quad megy benne ... azt is simán kezeli... 1.7bios van fent.
és megyegetni is megyeget , csodálkoztam is hogy 470fsb-vel még birt botolni..
ahhoz képest hogy négymagos, azért nem rossz FSB..ez persze csak max volt.
de ahhoz képest hogy a PH!-s tesztben csak 400fsb-ig ment stabilan az "-E"..Pyros :: te kikapcsolod a gépet vagy áramtalanitod..?
probáld meg hogy csak szundira teszed, én csak úgy használom.. -
virkir
veterán
A PRO XE-ről valakinek tapasztalat ha lenne igazán megoszthatná velem.
Mennyire stabil, vannak-e idegesítő bugjai, jobb mint a sima PRO?
Nem tudok dönteni, hogy 35-ös vagy 45-ös legyen a lapom. -
lsc
nagyúr
Üdv
8200-ast hajt valaki IP35E-ben ? 17-es biosz van fent , gondolom ez már ismeri a 8-as szériát . -
lipi67
nagyúr
jaja!
Emlékszem(talán irtam is),h egy "véletlenül rajtahagyott kamerát"-usb-ami nem volt telepítve,s ismeretlen ezköz ként se szerepelt(kva gagyi,csak saját driver veszi észre a létezését)azonnal telepített.Van neki lelke
Mi a cpuZ-t 1ütt használtuk (a hitelesség kedvéért)a 2xxx-res tuningoknál,ezért volt feltünő.
Na majd otthon jönnek a csodák
Kíváncsi leszek! -
Aha.
Hát ezt nem igazán figyeltem ki, ha eszembe jut megnézhetem otthon (nekem Everest gadget fut a jobb oldalon, többek közt a proci feszültségét is állandóan látom).Ja és mégvalami:
A béta 18-as biosz flash után, mikor indult a win, két darab új hardvert talált (egyik tán a déli híd volt), szóval biztos belenyúltak a lelkébe is, nem csak amit észreveszünk. -
-
Xmodule
őstag
A gépházon van elöl microfon és audio kimenet. Van egy kábel ami onnan jön és az alaplapra kell rátenni. Csak egyfajta képpen lehet ráilleszteni. Biosban nem találtam erre semmi beállitást. Viszont nem szól egyáltalán. Mintha be sem lenne csatlakoztatva. Ez mitől lehet? IP35-E
-
válasz
Vigneau #5285 üzenetére
Igaz!
Itt jól beszorították magukat, ha továbbra is tartják magukat a floppys megoldáshoz, nem tehetnek 1MB-nál nagyobb csipet a lapokra.lipi67: Hupsz, azt a CPUz-t nem néztem, de előtte sem.
Mi is volt a gond ott?
Ha nem indulna többé alapon az FSB, elnéznék minden más apróságot neki... -
No, besütöttem a 18-as béta bioszt. Hirtelen nem tűnik fel semmi a 17-hez képest, működik. Az FSB reset hiba miatt most nincs kedvem áramtalanítós újraindítgatós teszteket csinálni.
Pár napon belül kiderül az is.
-
Egen. A floppyn magam is átestem már, meg voltam már a Mikronikában flashelni is...
Már most úgy vagyok vele, hogy biztos dos alól is lehet rosszul sütni, de azzal még nem volt hibám. Eddig.
De a mi fajtánk úgy is addig jár a kútra, míg...Te most tudnád, hogyan megy a floppys dolog, minek kell rajta lenni? Én már nagyon régen csináltam, elkallódott a dolog.
-
proper
őstag
én is inkább az usb felé huzok már inkább
még a quadgt-vel jártam ugy egyszer hogy a végén lefagyott a win szerencsémre már beégette igy nem volt probléma
de egyszer meg valamit rosszul csinált és csak a flopy-s "vészhelyreállitóval" tudtam visszahozni de az is nagy tortura volt -
-
Xmodule
őstag
orthos megy már 2 órája és olyan 66fokos a procim átlagban.ez nem sok?
-
Xmodule
őstag
az lenne a kérdésem, hogy az abit oldalán azt irják az IP35-E ről hogy fsb 1333. a procimnál meg azt irják hogy 1066 mármint az fsb.core2duo e6600.akor most elvileg az fsb kéne menjen 1066 on nem?
-
lsc
nagyúr
válasz
Xmodule #5265 üzenetére
Itt tuning kezdőknek , szájbarágósan biztosan segítenek .
-
Xmodule
őstag
Nektek hogy ilyen nagy az fsb? nekem csak CPU: 2502MHz FSB: 278MHz [278MHz x 9.0 est.] szóval csak 278. cpu:core2duo E6600 2,4ghz
-
A új lapom már megvan, az megy is rendesen. Csak a táplekapcsolós FSB resetes dolog maradt. De sokkal jobb a helyzet, a korábbi dadogós lapom már szinte soha nem tűrte az FSB emelést, az új meg egy hét alatt kétszer indult alapon. Ezek vannak...
Ha egyszer majd ráérek besütöm azt a béta 18-at, hátha megoldja.rétisün: Általában nekem is jó. Olyan 10% körülire saccolnám, amikor alap 333MHz FSB-vel indul.
-
rétisün
veterán
ezen kívül más furcsaságot nem vettem észre, (FSB resetet sem) ezzel meg még egész jól elvagyok, elvégre amugy sem szoktam ujraindítgatni gépet. szerencsére elmodhatom, hogy stabilan teszi a dolgát, igaz általában 3 ghz-en használom (a guruban be van lőve 3.4 is, de ugy vagyok vele, ahol nem elég a 3 ghz, ott azzal a plusz 400 mhz-el se vagyok előbbre)
-
lipi67
nagyúr
Egyelőre semmi bibi.Igen,a Win alólihoz mikor ok,nem tud újraindulni,igy jön a táp ki-be,s minden ok.
Öreg?A baleseted,inkább a szar biosok miatt volt,s a nagyobb"ugrás"miatt.Ha el akar baszódni,itt is,ott is megteszi,de ha valaki,Te tudod.Kevesen szívtak ezzel a deszkával ennyit!Majd..majd ha garizod talán a sorstól kapsz egy olyan deszkát ami mindent ver(úgy legyen)Én szívesen kipróbálnék egy másik lapot,csak nem tudom,hogy megéri-e,mert nálam a proci wallos 478-482 FSB-n.(Oprendszer függő,XP:482,Vista serv.2003/2008:478)
Most kicsit javult(fogyókúráztattam)Eleinte 3200MHz ment Vidjén(1,35V)visítva,most
azért jobb.. -
Jó Neked, hogy nem jön elő a bibi. Tápfeszültséget ki szoktad kapcsolni?
Ehhez a win alól flasheléshez én már öreg vagyok, meg néhány hete volt ebből balesetem. Úgyhogy pendrive-ról nyomom inkább a bioszokat...rétisün: Szia!
Nekem is elosztós megoldásom van, és csinál fura dolgokat (FSB reset). Abit fórumán is elismerték ezt a táplekapcsolós/hidegindítós dolgot, szóval az áramtalanítás meg vagy nemléte esetén más dolgokat mível a lap.
De ez mindig is így volt, piszkosul szeretném már, hogy a következő bioszban javítsanak rajta. -
lipi67
nagyúr
válasz
rétisün #5255 üzenetére
Szia!
Nem tudom,hogy Pro-nál mennyire igaz,de használható bios-ok nálam:12,15,17
(ezt még nem tudom)viszont azt tapasztaltam,hogy a többi ezekhez képest fabatkát sem ér.Amit leírtál "tök jó",s már meg se lep,gondolom csigiés Ddaniés ezen a véleményen lesz.
Azért ....kíváncsi lennék,hogy a 15-ös bios milyen javulást hozna Nálad -
rétisün
veterán
egy kis érdekesség (furaság?) : nálam egy ilyen kapcsolós elosztóról kapja a villanyt a gép+monitor. ha csak simán lekapcsolom a gépet, de az elosztót nem, akkor a következő indításnál a bios nem szabályozzaa cpu-ventit. ha lekapcsolom az elosztót is (akár csak pár másodpercre) akkor voszont ahogy kell, indítás után pár másodperccel már hallom is, ahogy leveszi a venti fordulatát. nem mintha ez akkora nagy baj lenne, csak azért fura.
ja, még a gyári 1.4-es bios van, de csak emiatt nem hiszem, hogy frissítenék (meg persze az se biztos, hogy az új bios megoldaná) -
lipi67
nagyúr
Hali,"öreg"barátom!Semmi ilyesmi nincs most,mint korábban a klubban.Viszont !!!
DDaninak nem véletlenül szóltam!A 16-ról 12-re is gáz volt.(akkor is szóltam)
Most...Menetközben fagyott!!!Nem vicc!Úgy jó 3-4 percig állt,s közben kiírta:A program nem válaszol...Feladatkezelőt próbáltam,(halottnak a csók)majd kiírta:kész,indítom újra?
"Mondtam"hogy NEM,s újra megcsináltam-közvetlen utána.Ekkor már-nem gyorsan-de zökkenőmentesen megcsinálta.Ujraindulásnál a szokásosiírja,h ujraindul,kilép,s magába motyog.Táp ki-be,betölt..kikapcsol majd újra be s minden ok.(nálam mindíg ez volt)Azóta megy rendesen.Majd tesztelem
-
lipi67
nagyúr
Még ezt gyorsan megnéztem,(tuti első kérdések között lenne)
1x indul!Így is- úgy is
Ami még fura!!!Van a gépen egy "szuper"labtec webcam.Mikor a server 2008-at tettem fel,nem volt telepítve,az nem ismerte fels ez így is maradt
Most a biosfrissítés után..érzékelte s előkapott hozzá vmi drivert.Igy elvileg az USB-s támogatottsága(érzékenysége?)javult.Tuningban 17 -es szintje.(eddig) -
lipi67
nagyúr
Feltettem ezt az új biost,parasztosan Win alól ahogy szoktam.Lassan ment,közben majdnem fagytam(Ddani!!!)
A cpuZ rögtön jó lett,valós feszt mutat.A százalékos kütyüm ami eddig63,65,és 67%-ból állt,most kibővült 61,5%-kal is.Egyelőre ennyi.Eddig minden ok -
proper
őstag
eddig szomoru vagyok
965 quadgt
proci 1.41v
minden más alapfesz
3000mhzip35pro
1.35v
minden más alapfesz
2900mhz1.4250-el sem akar stabil lenni 3000mhz-en
minden szép és jó hogy alacsonyabb fesz de nehogymár ne menjen 3000-en stabilan a proci
14-es bios volt fent, felpakoltam a 16-ost de semmi változás
dobhatnátok pár 24/7 feszelési tapasztalatot
-
DemonDani
addikt
Pedig valaki lehetne merész XD
-
Az IP35(-E) béta18 bioszt próbálta már valaki?
-
_core
aktív tag
válasz
Xmodule #5241 üzenetére
Sajnos nem megy az oldal de remelem javitjak majd idovel mivel jopar lapnak volt ott a beta bios frissitese.
Az eddig megjelent hivatalos bios frissiteseket itt megtalalhatod a lapodhoz: IP35, IP35-E bios letoltes
-
Xmodule
őstag
Uabit.com mondjuk itt februári a legutolsó bios up.
-
Emberek, kérek segítséget!
Az elöző habogó IP35 lapom menne gariba, de egy korábbi Mikronikás bioszflash miatt sérült a bioszchip matricája. Ez a gariztató ember szerint probléma lesz, ha kiszúrják. Nincs valakinek elfekvőben egy ilyen chipje, esetleg hozzáférése ilyesmihez? Megköszönném, megfizetném, bármi...
Köszönöm, üdv: csigi -
engusz
veterán
Szerencsére a http://www.abit-usa.com/ működik.
-
MaSzKa
senior tag
nem tudjátok mi van az abit oldalával?
-
proper
őstag
ugynéz ki keddtől ip35 pro tulaj leszek
kiváncsi leszek quadgt után jó lesz e vagy sem
-
Zájec
veterán
válasz
DemonDani #5232 üzenetére
jól látod, kevés a Mhz , a 7.5 szorzó miatt ... szóval komoly FSB kell hozzá...
de komoly FSB-hez lap is kell, ez meg már kevéske... pláne a 4henger esetében..
De viszont jóval takarékosabb, kevébé terheli a PWM-et, gyorsabb a
memoriatesztekben,.. de 24/7-ben elég a 4mag 3.4ghz-en...amit korábban linkeltem ( 470fsb ) az sem rossz... ( és Quadról beszélünk )
nem ugyanaz mint a kétmagos ,, pláne Fsb-ben.. -
Zájec
veterán
egy probálkozás a Q9300-al. :445fsb Prime stabil 1.32v
-
engusz
veterán
válasz
Vigneau #5224 üzenetére
Nem gáz, menjünk előre, meg váltsunk is. Nem vagyok ellene, de egyúttal azt is gondolom, hogy a DDR3-nak még nem jött el az ideje. Olyan tempóban jönnek az újabb és újabb modellek, amiből világosan látszik, hogy még messze a vége (nem csak órajelekre, hanem időzítésekre is gondolok).
-
_core
aktív tag
18 as Beta Bios (B01) jott ki az IP35 IP35-E laphoz.Akit erdekel megtalalhatja a szokasos helyen: [link]
-
Hequila
őstag
Lenne 2 kérdésem:
1.) ICH9R esetén, ha szeretnék 2 vinyót RAIDben, és egy harmadikat simán használni, az megoldható? Szóval portonként beállítható, hogy RAIDes legyen, vagy sem?
Ezt azért kérdezem, mert amikor megláttam, hogy SB600-nál a különálló vinyót egy elemből álló JBOD tömbként kell definiálni, aszittem' tökönszúrom magam...2.) A RAID tömböt felismeri valamelyik partíció imagelő (pl. Norton Ghost, Acronis True Image) program?
SB600-nál ez szintén esélytelen -
válasz
Vigneau #5214 üzenetére
Így van. De a gariztatása kétesélyes... kellene hozzá kis jóindulat. Igazából az a legfőbb baja, hogy minden baja van, nem stabil. De működik.
Közben egy áramtalanítást követően alap FSB-n (333) indult az új lapom is, de ezt négyből egyszer, lehet még a bioszra fogni. Tesztelés folyamatban....
Érdekesség, hogy a bioszában a dátum stimmelt, csak az óra mutatott pár órával többet. Szóval kelet felől jött a lelkem. -
Egyenlőre győzelem!
Az új IP35 lapom háromból háromszor is egyből indult, és tuning is megy. Előző lapommal ez elképzelhetetlen teljesítmény lett volna...
Még tesztelgetem, nézegetem. -
zorius
tag
válasz
pokol ura #5207 üzenetére
Egy bökkenő van: nincs ddr3-as lap (természetesen abitról beszélünk, a többi számomra nem is létezik!
), ha jól tudom, csak most mutatták be őket. Az ip-45max és az ix-48max lesz ddr3-as, ezeknek az egyéb változatai sem (pro stb.).
Most kezdhetném előlről a konfig összeválogatását! Nem sok kedvem, van, már úgy megszerettem az ip-35 pro xe-t, alig várom, hogy élőben láthassam!
Ráadásul a quad-ra is kezdenek rábeszélni... arra mondjuk hajlok a nagy áresés miatt, de hogy most új lapot is válasszak?!
Mellesleg nem tetszik az ip45, még a sima talán, de abból sokminden hiányzik.
Az ix48-al meg tudnék békülni, de az biztos rohadt drága lesz és ugye ventiláció terén az abit sajnos nem jeleskedik, ez tapasztalat. Bár érdekes az a hűtési megoldás rajta, nem vennék mérget rá, hogy bírni fogja -
dattis
tag
Sziasztok
Egy kérdés, remélem tudtok segíteni. Még mindig nem merek/akarok messzemenő következtetéseket levonni a lapommal kapcsolatban, mert Murphy útja kifürkészhetetlenek
))
De a 7en nem fagyott le a gépem egyáltalán. Napi átlag 18-20 órát ment mindig, plussz tegnap egész éjszaka. Beállítottam a memóriáimat a gyári értékeire.5-5-5-15-re és 2.2 V-ra ahogy korábban írtam. Egyedül annyi a bajom, hogy reggelente, amikor bekapcsolom, szinte mindig kivétel nélkül nem indul be elsőre. Nyomatok neki néha 3, néha 10 resetet, és utána beindul. Mi lehet ennek az oka szerintetek? Bios fresh esetleg? Nem tudom hova frissítsem már, ami még a Kentsfielddel jól méri a hőmérsékletet.
Találkoztatok már ilyennel? Esetleg egy olyat tudnék elképzelni nem tudom mi a véleményetek róla, hogy hiába van beállítva a memóriám 2.2 Voltra, de amíg a POST-ig el nem jut a gép, addig lehet a memóriáknak az alapot adja (ami kb 1.8V)??? És csak utána állítja át 2.2V-ra? Vélemény?DAttis
-
MaSzKa
senior tag
nem jön be nekem az abit oldala
-
pokol ura
senior tag
[link]
de mondjuk itt azt kell venni, h a CSX 800MHz-es ramja tudja egyedül kb az 1300MHz-et,, ami felér egy 1500MHz-es DDR3-mal. de itt a ramok 1800-2000MHz-en mennek és alacsony fesszel 1,8V. míg a DDR2-es ramra rá kell küldeni jobb esetben 2,25-2,3V-ot ami eléggé melegszik. és nem is biztos h tudja az 1300MHz-et. de ehhez a frekihez is tágabb időzitések kellenek, kb cl6. tehát az az időzités annyira nem sz*r. de ez csak az én véleményem, majd a nagyokosok kijavítanak ha tévedtem. -
zorius
tag
Alapvetően ebből indulok ki.
Abból az jött le nekem, hogy csak akkor vegyük meg, ha:1. új rendszert építünk (kipipálva)
2. óccsó (szintén)
3. és jobb időzítéseket tud (hát ez még nem nagyon)Végül is 2 feltétel már teljesült...
-
Telefonáltak, holnap reggel 10-re mehetek az új IP35 lapomért. Mire legközelebb jövök, vagy vigyorogni fogok (3,4GHz-en), vagy kihullik a maradék kevés halyam is...
Holnap kiderül. -
zorius
tag
Én sem veszek ddr3-at. Olvastam sok anyagot, és még korai a ddr3, nem beszélve , hogy drága.
Anno kb 3-4 éve én is megfogadtam, hogy nem lesz már új gépem, max egy notebook vagy vmi. Aztán télen már nézegettem az agp-s videokártyákat, aztán eldöntöttem, hogy inkább alaplap/proci/kari/ram csere, most már úgy néz ki, hogy ha már új táp is kell, akkor komplett új gép
Persze az elején még magyarázkodtam, hogy "jobban járok" a félkonfig cserével, mint csak agp-s kártyával (és tényleg, mondjuk 30k-ért elmentek a cuccok, szerényen kb 20k alaplap, 30k proci, 10k ram, 30k kari: 90-30= 60k lette volna), aztán most már mindig tovább lépek, hogy akkor már ez meg az stb...és így lesz 200k belőle
Bocs az offolásért, amúgy IP35 pro XE a király!!! -
engusz
veterán
Ott még nem tartunk. De lassan...
Szerencsére még DDR2-es lesz az IP45 Pro, ezért nem annyira költséges váltani, mintha memóriát is cserélni kellene. Egyelőre nem látom a DDR3 memóriák nyújtotta többletet.
Tényleg nem költök rá, egy forintot sem. De egy új (erősebb) táp kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Egérpad topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Okos Playstation 3 - Telepített PS3 játékokkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged