- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
X-Fi-vel 965-ben és P35-ben is szívtam/ok én is néha, nálam is volt olyan hogy csak egyik másik slotban indult, valamint a vista is szívózott vele. Próbáld meg annak ellenére is elindítani a driver telepítést, hogy az os nem látja. Ha nem megy, akkor ismét helyezd át egy másik slotba és így tovább, jobb ötletem egyelőre nincs, mert nálam ez be szokott válni.
-
éN79
addikt
válasz
pempellini #2076 üzenetére
Ha az FSB-t emeled, akkor a ram sebesség is nő, nem árt majd a strap-pel (ill. ram osztók) szórakoznod, bár a lap kiírja hogy tuning után mi lesz a ram sebesség. Fixálni max. a pci-e-t kell/érdemes, de elvileg auton se mászik el a 100-ról.
-
-
éN79
addikt
Beszéltünk az STR-ről (#1490), nálam elvileg megoldódott: SuspendToRam
-
éN79
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #1501 üzenetére
Vista 32 bit alatt nálam nem látta mind a 4 gigát, csak azt a bizonyos ~3,5-et amit az XP is meg tud címezni.
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau #1052 üzenetére
Már nem emlékszem, hogy kizárólagos abit specifikum lenne, de arra emlékszem, hogy az első nView lapom, a KN9 és az AB9 Pro vlamint az AB9 lapom is meg-meg tréfált ilyennel, viszont csak ismételni tudom magam, ha használva volt, akkor hibátlanok voltak illetve az AB9 most is az, eltekintve a tegnapi rettenetesélménytnyújtó bios flashektől.
-
éN79
addikt
válasz
rétisün #1039 üzenetére
Lehet, velem sajnos a ''szegényes'' tapasztalat azt mondatja, hogy az új lap se szent, az is szereti szivatni a gazdáját, nem egy lappal varázslatokat kellett művelnem a fentebb leírtakhoz hasonlóan, hogy hajlandóak legyenek működni, de utána viszont többnyire meghálálták a ''törődést'', viszont ha ez kellett hogy PRO-d legyen, háááát..., nem rossz trükk.
-
éN79
addikt
és íme a bizonyíték: [link]
-
éN79
addikt
válasz
logaritmus #765 üzenetére
Kivéve a C1E-t.
-
éN79
addikt
Memóriaidőzítésen belül mire gondolsz pontosan?
A minél nagyobb sávszél eléréséhez természetesen a minél nagyobb sebesség és az ehhez kapcsolódó lehetőleg minél alapcsonyabb időzítések tartoznak, de egy példa a saját tapasztalatom alapján: everestben közel azon eredményt érnek el a ramjaim 800-om 4-4-4-12-ben mint 1000-en 5-5-5-15-ben.
Memóriatesztelő program milyen szempontból? Stabilitás: Orthos, S&M, Everest (ez utóbbi a ''teljesítmény'' nyomonkövetésére...) -
éN79
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #608 üzenetére
Mekkora fesszel sikerült elérni?
És-és nagyon-nagyon ... -
éN79
addikt
De ha például a tegnap este kikapcsolt gépet másnap bekapcsolod, akkor se csinál ''dupla'' indítást, hanem a gomb benyomását követőn elsőre szépen és gyorsan postol, bootol stb. Nem?
Szerintem Chaser úgy godolja, hogy minden egyes indításnál eljátsza ezt, pedig tudtommal nem így van, igaz én csak AB9-re alapozok. -
éN79
addikt
AB9-es lapnál is így van. Ha elindítod a gépet, simán feláll a rendszer. Ellenben ha a bios-ba belépsz, az újraindulás elött kb 2 másodpercre leáll, majd elindul rendesen. Ez az elején furcsa, de hozzá lehet szokni. Újraindítások alkalmával nem csinálja, tényleg csak akkor, ha a bios-ba belépsz.
-
éN79
addikt
Tény hogy jobban járnál a 950-nel, de szerintem a 875 is bőven elég már, annál maradnék, azaz a 350-es FSB-nél, és ez ugyebár 9-es szorzóval, tehát ha jól gondolom akkor a procid 3150-en jár? Az azért nem rossz szvsz. Ramok 875-ön SPD szerint CL4?
Azt a linket csak azért adtam, hogy lásd vannak procik, ahol egyszerűen akárhogy csökkented a szorzót, az FSB emeléset nem bírják (mellesleg mindegyik proci ilyen, csak éppen van amelyik simán bírja 500 környékén is). -
éN79
addikt
A ramod egyáltalán nem egy rossz darab, hacsak az ''sem'' antituning. Volt ilyenem. 1000 CL5-öt vitte, igaz ehhez 2.3V kellett, de még mindíg a gyári értéken belül voltam ugyebár.
A strap/FSB/ram freq (533-667-800) trióból próbálj olyat keresni, ami felülről van közel a 800-hoz. Ennél a lapnál nem írja ki a várható ramsebességet egyből miután változtatod a különböző beállításokat a biosban? (estimated new dram clock, ami az AB9-ben a DRAM spec. /CPURAM/ mező alatt van).
pl ez az fsb wall-ra: [link]
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Ha a ram 800 körül megy, a lap nem számít igazán antituningnak, akkor igazándiból csak a proci maradhat mint korlátozó tényező
, nem jellemző, de ezekszerint kifogtál egy kevésbé tuningosat. Talán a 2140/2160-as prociknál is van olyan jópár esetben, hogy 360-380 környékén fsb wall-ba űtköznek...
Orthos: én 1-2 órát szoktam max, ha addig hibátlan akkor többnyire megnyugszok, a fanatikusok esküsznek arra, hogy legalább annyit kell, amennyit te is futtattad (4-5 óra), mert tényleg van hogy ennyi idő után hibázik, van aki meg egy napot is hagyja futni.
Én úgy vagyok vele, hogy a dúrva hibákat már igen hamar kidobja (pár sec v. min), ha órákat megy, már nagyon rossz nem lehet.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Nem hiszem hogy a lapod nem bírná a magas (a 400 amúgy sem magas) FSB-t, lévén itt mindenkinek szépen muszikál a lap. Ha a procit még alacsonyabb szorzóra rakod (7, 6) és úgy se megy a 400-as FSB, akkor vélhetően a procid FSB limitált, és azzal semmit nem fogsz tudni tenni. MAX még azt nézheted meg, hogyha a fícsöröket (C1E meg társai) kikapcsolod... de nálam ezek kikapcsolása se hozott eredményt..., az enyém 7x430 környékén még eljut az XP-ig, be is tölt, de az ORthos már hibázik nagyon hamar, így hagyom 7x400-on.
-
éN79
addikt
Geil Ultrád van? Annak a működési feszültsége 2.1V, a gyári határértékek pedig 1.8-2.3V közötti értékek, tehát nyugodtan adjál neki feszt, de a működésit legalább. Nekem voltak ultráim, 2.3V-on már melegszenek, de ettől még stabilak.
A procinak is adj az elején kicsit többet. Ha 1.5V-on és fesszel megtámogatott ramokkal se indul rendesen, akkor legalább tudod hogy nem érdemes eröltetned a dolgot.
MCH és ICHIO (ha van nálatok ilyen) esetén is nyugodtan adhatsz egy-egy egységnyi többlet feszt, bár ez elvileg nem szükséges egyáltalán.
Orthos: ha hibát talál, akkor annak a ''magnak'' a képernyője elkezd szigorú pirosan villogni meg sípolni az egész, és kiírja hogy hibát talált, magyarul nem stabil a dolog.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Ettől függetlenül lehet érdemes lenne egy kicsit több fesszel megkínálni a ramokat (1.9-2.0V). Az időzítések gondolom SPD-n vannak. Nem kizárt hogy kifogtál egy kevésbé tuningolható procid, de azért ennek nem túl nagy az esélye.
+ az 1.35V a 8x400-hoz és a 9x400-hoz elég valószínű, hogy kevés. Tudtommal ilyen sebességhez bios-ban 1.5V-ot is be szoktak állítani, ha azon stabil, akkor megkeresik az ''alját''.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest