- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
Wikuzz89 #696 üzenetére
Persze, előtte 215-ig ment ''fel'', aztán kiakadt. A bios segített rajta.
Amúgy 244-245, körül megy az 1T-vel, a 2T-sel nagyon nem szórakoztam, mert igaz, hogy elindulgatott 255 körül is, de mintha nem lett volna gyorsabb, mint az 1T 240 körül. Itt már minden számít, mert a lap egyes alkatrészei eléggé max teljesítményükön üzemelnek. Északi híd is, stab ic-k is melegedhetnek, hűtésükről való gondoskodást meghálálja.
Lehet, hogy a ramok miatt hibázik, azok időzítéseire, feszkóira is figyelj. -
Wikuzz89
csendes tag
válasz
tomcsi23 #695 üzenetére
240! az szép, azzal a bios-al amit küldtél? nekem 234ig volt stabil, 235nél már hibázott a super pi-ben, pedig a proc visszavolt osztva (9.5x)! attól tartok hgy szarúl raktam fel a hűtőt, mert nem tudom 44fok alatt tartani idle-ben! majd vmelyik nap neki esek aszt megnézem, lehet rosszúl van fenn a hűtő!
-
tomcsi23
veterán
válasz
Wikuzz89 #694 üzenetére
No, én belőttem állandó használatra 1.75V 240x10 (előtte 200x12), ThermalRight SLK 800 U + YS-Tech FD 1281251B-2A 40 m3/h - 17 dBa 80mm-es ventivel. Meg szép nagy szellős házikó.
Még régebben néztem, hogy olyan 2600 alatt némileg stabilan (tesztek lefutnak rendben) tud ketyegni. Stepping AQYHA 0427 GPCW. -
-
Wikuzz89
csendes tag
válasz
tomcsi23 #691 üzenetére
hy, bocsi hgy nem irtam eredményeket, de az utobbi 3napban csak a bios kék képernyőjét bámultam
! amúgy örökhálám épp stabilan tolom a 10*230-at 1.59v-on! de még igy is melegszik mint a disznó (terhelve 54fok) és a 236nál már a proci feszt is naon meg kell emelni, még ha a szorzót vissza is veszem egy felessel! ugyhgy naon tök jó! majd ha lesz kes akkor beépitek egy vizhűtőt+peltiert, asztán meg se állok 2600ig
!
-
Wikuzz89
csendes tag
válasz
tomcsi23 #688 üzenetére
köszke! amúgy még annó próbálgattam a tictac biosát, de a játékoknál fagyott és csak a 18-as verzióhoz volt neki biosa! tudnál küldeni egy linket ahonan tudnék 1T-s biost amivel elérhetném a 230-235öt?
sőt még egy 2T-s is jó, ha nincs nagy sebesség különbség
[Szerkesztve] -
Wikuzz89
csendes tag
hy! nem olvastam végig mind a 700hsz-t, de kinek mit megy fsb-ben az an7ese? mert nem hiszem el, hgy az enyém már 220on is instabil
! Az NB már 1,75Volton megy, többet meg nem tok neiki adni! A proc birja, 1.65 vitte a 2400Mhz-t ehhez igazodok! a memók már mentek 500at egy másik konfogban! ötlet?
-
tomcsi23
veterán
Hova akarsz váltani?
Nagyon akadoznak a gémek? Vagy nem bírják kivárni a videókódolást? Mire használod?
Azt Neked kell tudni, hogy belefér-e anyagilag a csere. Ennek ésszerű feltételeit a fenti kérdések is megválaszolják részben.
drezso: igen, az elem olykor (elég hamar) lemerül -
drezso
tag
Üdv! nos hát annyira egyszerű volt adolog hogy a probléma meg oldódott. ha valaki így jár az An 7-tel utoljára még azt is nézze meg hogy az alaplapba az elem nincs -e kimerűlve! az enyémmel ugyanis az volt a gond hogy hiányzott belőle pár tized volt. elemcsere és minden működik tökéletesen.
esetleg ha v.kinek kell ilyen lap eladó .üdv...
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
HELP!!!
az lenne a kérdésem kérésem hogy van az abit an7 alaplapom megy egy maxtor 160GB os sata winyóm de nem tudom rá feltenni a wint mert a biosban nincs benne kijelezve azt hallottam valami progi kell hozzá nem? és valaki azt be tudná linkelni? meg azt se ártana leírni hogy hogyan használjam kösz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Én úgy gondolom, hogy ha majd nagy szükség lesz rá, akkor a legnagyobb agp-s videókártyát beletéve elkelne a 2 giga ram is. Én eddig az 1 gigával vígan elvagyok, igaz, nem nagyon játszom komolyabb játékokkal (sem mostanság). A ram pénzfüggő, lehet jókat kapni, attól is függ, mennyire tudod kihajtani a lappal. Indokolt lehet a jóminőségű egyrészt a magas fsb miatt, másrészt, hogy azt kellemes időzítéssel tudja.
Én úgy vagyok most ezzel, hogy van még a lapban tartalék, van még következő lépés - ezek a fentiek. Ha majd ezek kimerülnek és tényleg szükség lesz egy nagyobb teljesítményre, akkor indokolt lehet az újabb technika igénybevétele. De addig... -
Sdi
addikt
válasz
tomcsi23 #671 üzenetére
A hét eleje óta már nem ez van a gépemben, de hárommal kb. olyan volt a rendszer sebessége mint kettővel, eggyel természetesen valamivel lassabb mivel nem dual-ban mentek a rammok. Óriási sebesség eltérés viszont nem volt, ill ami volt az lehetett a ram mennyiség miatt is, bár a szintetikus tesztekben gyorsabb volt két-három rammal, mint eggyel.
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
A gyakorlat mindig megmutatja. Bár egy nf2-es lapban 2*X modul használatos általában, attól függetlenül, hogy eggyel (hárommal?) sincs érezhető sebesség csökkenés (ha van egyáltalán). Azt még megnézhetnéd, ha lesz kedved, időd, hogy így is ugyanolyan sebességgel tudja a rendszer használni, mintha két egyforma lenne a megfelelő slotban? Persze, az időzítésekre figyelni kell, hogy ne emiatt legyen sebességkülönbség.
-
Sdi
addikt
Ezt nem tudom, én nem is néztem meg ezt a leírásban mielőtt betettem a rammokat, csak beraktam és ment tökéletesen. Memtest-et is futattam többször is, pont az eltérő időzítések miatt de nem hibáztak a rammok. Igaz ezek csak 512 mb-sak voltak nem 1gb-sak.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
Mint leírtam, nálam így működött múlt év decemberétől mostanáig és tökéletes volt. Sőt a három Kingmaxból csak kettő volt egyforma, a harmadiknak más időzítése volt, és mégis mentek 400-on dual-ban. Ez nem leírásból vett dolog, hanem tapasztalat. A proci pedig egy barton 2500+ volt 3200+-on 11x200.
-
Tomi 16
őstag
Tényleg ez a deszka mekkor memót fogad be 400MHz-ésből
Üdv:Tomi Bácsi -
drezso
tag
-
zso73
veterán
Szerintem sem az IC a rossz! Ha frissíteni tudod,akkor jó! ezért keresgélnék az írásvédettség felé! Esetleg érdemes ellenőrizni,hogy a biosz jó-e hozzá!
[Szerkesztve] -
drezso
tag
hali !légy szi valaki segítsen !!! an- 7 nem menti el a biost tud valaki valamilyen megoldást esetleg rosz lapból csipet vennék az enyém adatai
MC Flash
N079H
0425
Pm49FL004T-33JC
a segitséget előre is köszönöm . üdv... -
kmiki20
senior tag
Ja attól nem tartok,mert 1 hét gart adtam,és addíg nem kültöm el.
Csak örültem,h végre sikerült eladnom(viszonylag jó áron 12k) és nem szeretném,ha 1 ilyen ''kis'' hiba miatt szívnám meg.
Eddíg meg nem jelentkezett.A száma meg nincs meg,mert rejtettről szokott hívni
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Érdemes lehet, nézd csak meg a teszteket. Persze, ha ki is használod azt a pluszt. Foglalkoztam a csere gondolatával én is anno, de maradok ennél (bár azt hiszem, sosem adom ezt el
), aztán ha kell valamihez még a jelenleginél is ütősebb, akkor beruházok, de ez valószínű már nem 939-es lesz.
kmiki20: mennie kéne rendesen, nálam régebbi bios-szal is szuperál, csak nem jelezte, hogy mobil a proci. Meg kéne néznie azt a prockót egy másik lapban is, esetleg memó cserével, meg ilyen kis szöszölős dolgok. -
kmiki20
senior tag
Tegnap eladtam az an7-es lapom.Nálam ment rendesen.Az új tulaj 2500+mobile bartont rakott bele.A lap sípol,majd leáll.(még a biosig se jut el.) Sztetek mi lehet a gond?? (többet én se tudok.)Csak aggódok,mert nálam tényleg ment a lap,erre nála meg nem
-
naksys
senior tag
hali! próbált már valaki erre a deszkára rábuherálni egy zalman 7000-es hűtőt? tapasztalat?
-
Tomi 16
őstag
Hy Tagok!
Ma Vettem egy 250GB-os Winyot 16MB-Chasel.
És sokkal jobb mint a 80Gb-os Samu.
Az 2MB-os Chas ennek meg 16 sokkal gyorsabbak rajta a gamek meg sokkal gyorsabb az XP.is -
Tomi 16
őstag
THX Tagok.
És egyébként nektek semmi bajotok az alaplapotokkal
''Csak kíváncsiságból kérdem'' -
pg012345
senior tag
helló én is így jártam vettem egy 160GB sata winyót és van egy 40Gb ata winyóm is na a lényeg nem tudtam a satára felrakni a winfost csak úgy megy hogy a 40GB oson van a winfos és az alaplapi cd-men van sata telepítő progi azt felrakom és felismeri szerintem nyugodtan vegyél csak a win másik winyón legyen.
-
Tomi 16
őstag
Valaki tudna válaszolni a 613 hsz-emre,fontos lenne.
-
bonat
senior tag
Kinek melyik Mem Dimm-ben vannak Duálban a Ram-jai???
Ugye AN7-ben 3 Dimm van, 2 egymás mellett és egy külön.
Duálnál melyik kettőbe??
Variációim:
1.Duálban 2x 512 DDR400
2.Duálban 2x 1Gb DDR400 -
doxa
tag
válasz
paramparya #610 üzenetére
lehet hogy késő, de innen lehet válogatni:
[link]
új sata biosos (4276 SATA ROM) is van már
[Szerkesztve] -
drezso
tag
alábbiakban volt kérdésem an7-el kapcsolatban (#598,600) estleg valaki ha tudna némi segítséggel szolgálni nagyon megköszönném . ha beenged a biosba kilépés után nem menti el a beállításokat. üdv...
-
bonat
senior tag
Nekem most SATA gondom lenne.
Vettem most PH-n SATA vinyót...és még a bios se látja....
BIOS-ban be van kapcsolva a SATA....még ha PATA vinyóra SATA átalakítót rakok az működik....
???????
Valaki azt mondta nekem hogy Nforce-2-es laokon nem nagyon mükszik a SATA...illeteve egyáltalán nem megy.
Vélemény??? -
paramparya
őstag
Egész _pontosan_ melyik tuning-bios-t kéne rányomni egy ilyen lapra?
Voltak már itt linkelgetések, ahol volt kb. 15 bios felsorolva, és fogalmam sincs, melyik lenne a _legjobb_ a laphoz... -
pg012345
senior tag
riadó lefújva működik
-
pg012345
senior tag
most sincs kép most 6f hiba van kijelezve 1.initialize floppy controller
2.set up floppy related fields in 40:hardware floppymeghajtóm nincs a gépbe most akkor mi van?? -
pg012345
senior tag
hali most vettem egy ilyen abit an7 alaplapot és se kép se hang a monitoron 90-es hiba jött ki complete uguru initial process award bios take over booting job ez mit jelent???
-
Oliverda
félisten
Ha van valakinek fölös ilyen lapja akkor ----> [link]
-
kmiki20
senior tag
Na,mint kiderült a lapom jó. (ma vettem 1 újat
),de a régi is jó.A tápom viszont szar.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vírusirtó topic
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest