- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
Ismét cserélhettem elemet.
Ma vettem egy másikat, hogy legyen tartalékba.(még fél évig kb)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
toth_janika #795 üzenetére
Én szokványos módon kötöm össze a cuccot és még eddig nem hallottam vissza bármiféle belső zajt. Már egy ideje megvan a lap.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
toth_janika #793 üzenetére
Érdekes probléma. Nem sokan használják optikai kábellel a cuccot szal nemtom ki fog tudni segíteni ebben. De egy lehetőség fennáll, hogy a windows szar.
Az mindig ott van a lehetőségek között.
Rendes kábelen is fennáll a probléma?
-
toth_janika
őstag
Hello!
Help me pls!
Nos tehát a probléma a következő: hallgatok zenét winamp-ba és egyszer az erősítő kattan egyet, és nem szól semmi! A filmek szólnak rendesen 5.1-ben, de se a youtube, se a winamp, se a last.fm nem szól!Optikai kábellel van kötve az erősítő a géphez!
-
F_Zolee
nagyúr
Ja és amellet már tiszta ráfizetés fejleszteni, mert drágábbak a dolgok.
Például egy AGP-s kártya drágább mint egy ugyanolyan PCI-Express-es. Meg a DDRII ram is sokkal olcsóbb mint a DDR. Szal inkább gyűjtök.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
antikomcsi #790 üzenetére
Hát nem is a szűrők miatt kellene fejleszteni. Hanem, hogy egyáltalán élvezhető sebességgel fussanak a játékok ha már ezé fejlesztgetik a dolgokat orrba-szájba. Lassan már ideje lenne, hogy megállapodjanak 1 szinten.
Mert évente vagy fél évente avulnak a dolgok ilyen téren.
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
antikomcsi #788 üzenetére
De már nem akarok erre a szférára költeni. Akkor azt a pénzt félrerakom az újabb generációra. Követve a kort.
Mondjuk valami x2-es procira meg a többire ami hozzá kell. Addig eldöcögök valahogy. De aztán lehet, hogy veszek egy jó laptopot majd.
-
Igen-igen, szerintem is az FSB-t nyomd feljebb. Állítsd 11x200-ra, és azért ne temesd még el a géped, 2x1 giga rammal, egy jobb vga-val 1950pro, vagy 7900GS (mindkettőből van agp 8x) simán elmegy ez még amíg jönnek a megfizethető árú 4 magos asztali amd-k.
És szerintem nem is olyan rosszúl. -
tomcsi23
veterán
Igen, egy kicsit már eljárt felette az idő, de azért még néhol megállja a helyét. Régebben még nem nagyon lett volna értelme lecserélni, de most már egy olcsóbb konfig is jelentős változást hozna. 2-3 év sokat jelent a számtech fejlődésben, de azért ne temessük, frankó kis pattogós cuccos ez egy kicsit meghúzva.
-
F_Zolee
nagyúr
Úgyláccik hogy nekem is lockmentes a procim mert 2600+ -ról sikerült 2800+ -ra emelni. Vagyis 11,5-ről 12,5-re emeltem a szorzót és fut hibamentesen... Feljebb még nem próbáltam. Crysis se fagyott el alatta.
Igaz kéne jobb kép neki.
-
Üdv!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy bekapcsolás után egyszerűen nem ismeri fel a hangkártyá(ka)t...?
Se az alaplapit se az Audigy-t... BIOS-ban engedélyeztem az alaplapit, de az sem jó...A SATA drivert is rendszeresen "el szokta felejteni"... Nem értem mi a baja...
Tiszta ideg vagyok már... Semmi hang... -
tomcsi23
veterán
Most másik gép megy, de lassan majd napi használatú lesz megint, aztán tudok ilyeneket mondani. Olyan 50 fok körül van terhelve - jó kis nagytorony kellően szellős, természetesen oldallappal együtt. Van egy 9 centis 5V-on befele, 1 halk 12 centis középen kifele + a táp is kifele nyomja és a vga hűtője is. Procihűtőn szintén halk 8 centis.
-
tomcsi23
veterán
Van pár előjele, de igazán csak úgy tudod megnézni, ha megpróbálod átállítani a szorzóját.
A zelem témája: berakás után elfelejtettem megmérni, de egy jó hete 3.00V, tegnap 2.99V feszkót mértem rajta. Időnként figyelem majd hogy csökken, de már előkészítettem az ceruzaelemes tartót is. Ha lemerül a gomb, akkor kap két duracell-et, aztán beforrasztom a 'csába - többet ezzel már nem akarok foglalkozni.
-
F_Zolee
nagyúr
Amúgy azt tudja valaki, hogy hol lehet megnézni azt, hogy lockmentes-e a procim?
-
F_Zolee
nagyúr
Nekem most ez a hűtő(Glacialtech Silent Breeze II) 38-47 fok között hűti... Alkalmazástól függően. Amúgy nem rossz utód amit ajánlasz csak már ilyen régi vasba nem költenék annyit. Ami eltünt az akvánál az 2500ft körül volt... De kitudja, hogy meddig hajtom ezt a vasat, lehet a végén mégis rákerül az a Gigabyte.
Ha lesz addigra.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
tomcsi23 #761 üzenetére
Borda az még jó. Full réz. Csak a ventit kéne cserélni rajta....majd. De most láttam Aqua-ba szintén ilyen márkájút mint amilyen az enyém. Csak az a furcsa, hogy ott 20dB van feltüntetve, mint zaj...a gyártó honlapján meg 25...
(Mármint komplett hűtő) Aztán jókérdés melyiknek lehet hinni...
-
tomcsi23
veterán
Másik lehetőség a piacon körbenézni - használt cucc, de - pláne a borda - nagyon nem lehet lelakva (persze, meg kell nézni előtte), max nézel egy ventit hozzá.
Ja, komolyabb hűtők venti nélkül vannak, hogy az igényes júzer minél jobban saját kívánságaihoz tudja szabni a cuccot.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
tomcsi23 #757 üzenetére
Hát mondjuk nem merültem még bele mert nincs energiám rá mostanában... De az a "baj", hogy ezek a procihűtő ventik laposabbak mint a házba készültek....szal a rögzítéssel még majd lehetnek gondok.
Meg mondjuk a zajszintet is figyelembe véve akkor valami lassúbb venti kéne ami meg nem hűthet annyira.
Ha jól emléxem akkor 8 centis venti van rajta.(Glacialtech Silent Breeze)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
tomcsi23 #755 üzenetére
Én már szedtem szét sokszor de ott asszem pont nincs semmilyen csavar.
Még nem volt semmilyen gondom szerelés terén... hál Istennek.
Viszont majd esedékes lenne 1 procihűtő ventit cserélni... Lassan kezd csapágyas lenni...
Csak akkor az egészet cserélhetem mert külön nem lehet kapni rá ventit...
-
tomcsi23
veterán
Ma kicsit foglalkoztam vele, kitakarítottam, hűtőt visszacseréltem, újra pasztázás, miegymás. Aztán meglepően tapasztaltam, hogy nem csippan induláskor. Ráteszem monitorra, se kép, se hang - minden felpörög, 9.0.-es kóddal megáll. Szétszedem újra, majd össze, semmi változás. Kiveszem a lapot és akkor vettem észre, hogy az egyik ellenállást [link]a hűtő rögzítését segítő csavar szépen eltolta eredeti helyéről.
Vehettem elő a pákát, de szerencsére jó lett.
Mondjuk már az legelső szereléskor is figyeltem, vajon melyik okosnak volt ez a frankó ötlete, hogy pont közvetlen a csavar helye mellé tegyenek ilyen kis alkatrészeket.
Szóval, vigyázzatok erre (is). -
F_Zolee
nagyúr
Hát nem nagy probléma lenne ez az elemes dolog csak furcsa, hogy eddig 1x se kellett ilyennel foglalkozni. Nemértem miért nem bírja úgy mint az eddigi lapok...
De azt leszámítva bírja még a strapát.
-
tomcsi23
veterán
válasz
antikomcsi #752 üzenetére
Tegnap nézegettem osanban és most az volt a legfontosabb feltétel, hogy minél tovább legyen a szavatossága. 2014-est láttam, na az már normális lenne.
Ha lett volna időm, már most megcsináltam volna, de untam, hogy mindig be kell állítani a biost, így gyorsan vettem egyet bele.
Tényleg érdekes, egy régi BM6-ost üzemeltem be pár hete és még abban is rendben volt az elem. -
-
toth_janika
őstag
válasz
antikomcsi #749 üzenetére
OK!
Thx!
-
válasz
toth_janika #748 üzenetére
Szia!
Ez bizony egy riasztás lesz. Ha nem tudsz rájönni mi a problémája ami lehet feszültség, hőmérséklet, fordulatszám eltérés, vagyis alsó-felső határértéken kívűl esése, akkor kapcsold be az EQ-ban az error riportot, ott majd szépen ki lesz listázva egy log fileban, hogy mi nem tetszik neki.
[Szerkesztve] -
toth_janika
őstag
Hello!
Van egy problémám az AN7-es lappal! Konkréten elkezd eszméletlenül szirénázni! De mint az őrült! Utána abbahagyja, de újrakezdi! Működik rendesen, de mindig elkezdi! Mi lehet a probléma? Nincs melege, mert szét van szedve a ház!
Pls help me! -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Cerebellum87 #745 üzenetére
Hali. Én már lassan 3 éve hajtom a vasat. Én nem is vettem bele hangkártyát... vagyis volt 1 de ahhoz nem volt normális XP-s driver. Ami meg ezen a lapon van simán jó. Nekem még nem volt semmilyen gondom ezzel a lappal. Csak annyi a bajom, hogy kb 1 évig bírja csak benne az elem.
Ezelőtti alaplapjaimba nem is kellett elemet vennem.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Cerebellum87 #744 üzenetére
Bocsi, de még az életben nem üzemeltem be ezt a hangkeltőt.
-
Cerebellum87
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #744 üzenetére
Up for me ;)
-
Cerebellum87
csendes tag
válasz
tomcsi23 #743 üzenetére
Sziasztok! Látom még azért vannak itt jóemberek akik küldik a jó öreg AN7-et! Légyszi írjátok meg hogy ti milyen driverrel külditek az alaplapi hangot. Úgy jött ki hogy Audigym elköltözött, és most én is ennek az elvileg roppant aranyos eszköznek a használatára kényszerülök
Szal ki mit hajt, és az miért jó?
Előre is kössz!! ;)
-
Kriza
őstag
Huhhh... de rég nem járt itt senki
Tudja esetleg valaki, hogy a 30-as POST kód mit jelent??? Kb minden 20. indításra hajlandó csak indulni ez a szutyok, amikor nem indul, akkor a kijelzőn ez jelenik meg. (van egy-egy pont is a számjegyek után).
Már frissítettem BIOST, cseréltem elemet, szétszedtem és újból összeraktam, de nem akarja az igazat. Van, amikor a Windózer XP is kihal kékhalállal, olyankor valami ''MACHINE CHECK EXPECTION...'' szöveget ír ki.
Ötlet???
Meg akartam várni a cserével a K8L-t. -
cikasz
őstag
Sziasztok. Van itt valaki akinek 3200+ -os amdxp van a lapjában?
üdv -
edward2
addikt
Köv kérdésem lenne:
sata vinyoimon legtöbb adat crc-s lesz miota beraktam 2. sata vinyot is a gépbe.
van olyan hogy sata conroller meghülyül?
a lapon a secondary master már halott mellesleg megjegyzem -
szente
addikt
helló
nem kapcsol be a lapom és a kód szerint ez a baja90)complete uguru inital process award bios take over booting job
ez mit takar?mi a megoldás?köszi
üdv -
pg012345
senior tag
helló valaki légyszi linkeljen be a éaphoz egy szoftvert kösz
-
ajoka
tag
Van valakinek fölös hátlapja a laphoz?
-
tsar
aktív tag
A két értek között egyenletesen növeli.
Itt egy kép:[link] -
N_A_S
veterán
válasz
tomcsi23 #729 üzenetére
Aham.. nem teljesen tiszta amit mondassz...
Szal ha beállítom az Alacsony hőm-nek mondjuk a 35 fokot, akkor ha azt eléri (bár alapból 40 és 50 között szokott lenni a proci) csökken a a feszültség és vele együtt a fordulat (ez egyértelmű), de mi van ha e fölött van (Alacsony hőm felett és a Maagas Alatt.. vagyis a kettő között)? Ez úgy hülyeség ahogy van (sztem). Sokkal egyszerűbb lenne ha 1 hatérértéket kéne megadni (ami felett jobban pörög, és ami alatt kevésbé pörög...) -
D.Orion
veterán
Hát nem tom, de valami komoly baj lehet ezzel a lappal/bios chippel. Megcsináltam a bios frissítést és jól is iskerült, de ha bármit állítok a biosban(akár csak a dámutomt is) akkor a mentés után egyszerűen megfagy. Kis piros képernyő bejön és miután az eltünik a gép lefagy. Az alábbi üzenetek valamelyikét kapom:
CF: Test CMOS R/W functionality
OA: 1. Disable PS/2 mouse interface (optional).
2. Auto detect ports for keyboard &mouse followed by a port &interface swap (optional)
3. Reste keyboard for Winbond 977 seires Super I/O chips
OF: Ez meg nincs is a kiskönyvében
Vagy egy hosszú sípolás és utána szünet, majd megint. Ennél meg passzolok, mert ez nem illik semmire.
Valki valami help
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
20: Minden rendben.
21: Ez általában akkor van ha az északi ventillátor helyett bordát raktál fel. Ezzel nem igazán kell foglalkozni.
Low Temperature: Ez az alacsony hőfok a procinál.
High Temperature: Ez a legmagasabb érték a procinál.
Értelem szerüen ha teszem azt 50 és 60fokon van, akkor 50foknál a venti lassabban jár és ahogy 60 fele közeledik egyre jobban gyorsul. Olyan 55fok körül kell tartania. Magyarul ha te azt akarod, hogy a procid 47fokos legyen legnagyobb terhelés mellett is akkor beállítod, hogy low: 35 high: 58 És akkor középérték a 46-47fok lesz. Sajna öcsém alaplapján se szabályozta a ventit. A proci 35 fokos volt, de a ventillátor 3600on pörgöt(rém hangos), azt mára meg a bios is meghallt. -
D.Orion
veterán
Hy all. Öcsém alaplapjának(Abit AN7) megkattant a BIOS-a. Bios frissítést kéne rajta csinálnom, de valamit nem jól teszek, mert hiába nyomok Alt+F2-t nem olvassa a floppy-t amire ráraktam az an7 bios-át. Esetleg kell valamilyen másik fájl is? Én ezt raktam csak rá: [link] AN7 BIOS 19
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Testvérkémnek is ilyen lapja van, és a uGuru folyton 2.0-át, vagy 2.1-et mutat. Azt szeretném megtudni h ez normális-e, illetve h mit jelentenek ezek a számok mert az alaplapi könyvben nincs benne...
Segítségeteket előre is köszönöm
Üdv,
szerk.: illetve még annyi h a biosban a FAN EQ Controlt h érdemes beállítani, mert én akárhogy állítom nem hajlandó lassítani a ventiket? (legujabb biost használom, talán 1.8 - ha tudtok valami jó kis moddolt biost mondani azt megköszönném). Van valami Low meg High Temperature. Nem értem mi értelme ennek a 2 értéknek.. Úgy jobb lenne ha 1 érték lenne és az alatt megy 8V-on, afölött meg 12V.
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
na már le is beszéltem vele kb 1000ft volt ez a kis mulatságom de legközelebb már nem fogom ezt a hibát elkövetni!
ja de lenne még egy kérdésem én akkor nyomtam ki amikor betöltötte a biost és ha nem nyomom ki utána mi következett volna? betölt és kész fenn is van az új bios aztán ennyi? -
-
pg012345
senior tag
S.O.SHELLÓaz a gondom hogy tegnap tök fasza volt a gép és gondoltam felrakok egy új biost az alaplapomra még sose csináltam erre találtam egy fleshelő progit meg egy biost lementettem az eredeti biost és a másikat elkezdte feltölteni én hülye meg kinyomtam és rögtön kikapcsolt a gép bekapcsolom minden fasza csak nincs kép fekete képernyő fogad most mi az istent csináljak vele?
-
education
tag
Sziasztok!
AN7, 2800+barton.OC Guruval szoktam piszkalni.Feszt mindig is lefele vittem eddig. 1.375V vagy 1.4V on van es alap sebessegen, igy nyaron 40-45 C fok kozott mozog. Alap feszen (talan 1.65V, regen volt) 2300mhz-n ment, spire Falconrock ll vel. -
Wikuzz89
csendes tag
Meghülyülök! tolom szépen 230*10en, mondom forraszunk prime-al! 3p, aszt hiba! csodás! szarom le, mennyünk fel jáccani+netezni+zenélni stb! na nyomok egy revansot! láss csodát, nézem meccset, meglesem hol tart = már 70perce megy és 0hiba! ez mi???
-
Wikuzz89
csendes tag
válasz
tomcsi23 #706 üzenetére
Nah ja, de ez 1.59v-on! de azé ha 5-6 órán át folyamatosan bevan kapcsolva netezek, jáccok, zenélek stb azé szépen lassan fel megy az átlag 38-39fokra!
! demég mindig jobb mint a 45-46! sajna tuningba nem jutottam tovább, 230*10.5 a legjobb de ez már 1.65v-on! és ezzel már felkúszik 50fok főle gond nélkül! HA felteszem a 2T-s bioszt lesz akkora teljesitmény esésem mint az A64-esnél? mert ha azzal eltom érni a 240-245 öt akkor örülnék
-
Sziasztok, Abit AN7-et vennék, ha van eladó darab keressetek meg!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest