Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Milyen irodai széket ajánlotok otthoni munkavégzésre? 83 kg vagyok, 176 cm magas, szóval eléggé átlagos testalkatú. Az életkorom 41 év. A derekam néha be szokott állni, ezért vettem egy állítható magasságú asztalt, és általában délelőtt állva dolgozom, délután pedig ülve. Ez sokat segít. Most egy Ikeás Hattefjall széket használok, de nem igazán alkalmas huzamosabb munkavégzésre, nyomja egy idő után a senekemet, meg a helyemet sem igazán találom benne.
Jó lenne, ha hálós lenne, a földszinten, ahol dolgozom, nincs légkondi, bár elég hűvös van, a nyári max. hőmérséklet 27 fok szokott lenni. Most épp 24,4 fok van a dolgozószobámban. Legyen fém talpcsillagja, szeretem a minőséget.
A karfája mindenképpen legyen állítható, hogy egy szintbe tudjam tenni az asztallappal. Ja, és cégre veszem, kell az áfás számla, és szeretném, ha sokáig kiszolgálna.
Amiket kinéztem:
* Emagra X5M Net Steel
* Ergotech
* Wau
* Wau2 (ezt már azé' drágállom, de ha tényleg megér ennyit, akkor beleférhet - bár mintha ez ugyanaz a Wau2 lenne, csak jóval olcsóbban)
Ha van valami tuti vétel 200K nettó körül (+/- 100K), akkor ne titkoljátok. -
Merchior
tag
-
Mesmer
csendes tag
-
4nick8
őstag
-
Eagle16
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy akinek műbőr széke van az mivel tisztítja / ápolja.
Ilyenem van most: [link]
Már nem lehet ilyet kapni, de röviden hogy miért ne vegyél olcsó széket: 3 hónap alatt kiültem az ülőrészét 72 kilós súllyal, már csak párnával használható. 2 év után elkezdett leperegni róla a külső bevonat. Néhány hónap után elkezdett nyekeregni itt-ott. 4 évet kibírtam vele, de már az agyamra megy hogy a földről kell összeszedni a műbőr darabkákat.
Aprón találtam "olcsón" minőségibb széket: [link]
Szeretném, ha sokáig kibírná, legalább 5 évig minimum, nem tudom mivel lehetne ápolni, ha kell egyáltalán, vagy elég ha csak valami tisztítószerrel lemosom néha. -
Sidorovich
senior tag
Van valakinek tapasztalata a DXRacer King K99 szériával?
176 cm/90kg felhasználónak ez nem túl nagy? Napi 10-12 órákat ülnék benne.
Esetleg van olyan üzlet, ahol ezek össze vannak rakva, ki vannak állítva, hogy ki lehessen próbálni? -
Corsa02
őstag
Van valakinek tapasztalata mostanság a Diablo Chairs székekkel? Visszaolvasva, vettek itt néhányan, náluk hogyan szolgál?
-
Goose-T
veterán
Ha valakit érdekel, van nálam egy ingyen elvihető Steelcase Strafor szék. Megviselt, de működik mindene.
-
agaron
tag
Sziasztok! Tudom off, de Ikea-s JÄRVFJÄLLET-hez keresnek szinkronmechanikat (ules, hattamla, labcsillag, gazlift van). Ha korabbi elhasznalt szekbol maradt valakinek es elado, vagy tudtok olyan helyet, ahol valoszinuleg talalok kompatibilis alkatreszt, az jo lenne. Koszi!
(IKEA-t kerdeztem, kulon nem arulnak, vevoszolgalaton lehetne megkerdezni, hogy van-e esetleg helyben ott alkatresz, de mostansag nem jarok arra).
-
WaterWawe
őstag
Köszi! Informatív volt, bár hiányolnám azt a részt hogy akkor miket érdemes nézni helyette.
Belenézek a többi videójába, hátha választ kapok a kérdésemre. -
WaterWawe
őstag
Üdv!
ATAK Innovation székkel van valakinek tapasztalata? Mennyivel lehet jobb / rosszabb választás mint az Arena vagy a Noble?
-
Livius
őstag
Sziasztok!
Az itthoni gépezős főnöki fotel székemet a HO alatt már teljesen szétültem, kikéne dobni és cserélni, megterhelő már ülni benne. Részemről a HO-nak vége, inkább mindig bejárok, mert bent jobbak a székek és a bútorozottság, de ideje lesz cserélnem az itthonit.
Budapesten és környékén tudtok valami korrekt helyet ahol nagy választékban testközelből lehet választani? A szempontom most már az, hogy egészségügyileg legyen jó és ergonomikus, de ez webshopból úgy látom esélytelen lesz az ilyet. -
Kobe
veterán
válasz
ForRedGlory #7581 üzenetére
Nekem myomta a seggem, nagyobb testsullyal annyira besuppedt hogy konlretan a gazkaros szerkezet haza nyomta a farpofam
Ettol meg lehet jo, de szerintem nagyon nem 150ezres kategoria -
ForRedGlory
félisten
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Tudnátok széket ajánlani?
Irodai feladatokra kellene. Nagyon sokat kéne ülnöm benne. Szóval kényelmesnek kell lennie és nyáron sem szeretnék beleizzadni. Szóval valamennyire szellőző legyen.
És bírja a strapát! pár típust már kipróbáltam és vannak gyenge modellek.
80 kg vagyok, szóval nem gyilkolom szét.
karfa magasság állítható kell egyen.
szín mindegy.
Jah. És nem aranyárban.Kösz!
-
Gaszton
csendes tag
Az ülőlapot a szék alatti bal oldali karral kell ugye.
Ha nem akar hátradőlni vízszintesből, próbáld meg lazítani a szék alatti tekerőt, ami a recline rugózási erejét állítja. Én azt vettem észre, hogy ha túl merevre van állítva a recline rúgója, akkor nem lehet lock-olni az ülőlapot a legvízszintesebb állásban. Illetve, ha vízszintesben zárva van és úgy tekersz a rugóerőn, nem fog oldódni ha lenyomod a kart. -
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
Legyen benne sok örömöd!
Nekem is új a székem, egy ArenaRacer Supreme, nekem is nagyon tetszik egyelőre.
Negyedik nap ülök benne (kb 2-3 óra naponta) és szerencsére már nem nyomja a lábam az ülőlap. Első nap kicsit ilyesztő volt, de én is olvastam, hogy puhulnak ezek az ülések pár nap után.A háttámlát a jobb oldalon az ülőlap/hátlap találkozásánál (csukló pontjánál) lehet állítani egy karral. Felfelé kell húzni, így oldja a reteszelést (mint egy autóülés háttámlája) a kívánt szögben meg el kell engedni a kart. (nem fokozat mentes) Arra vigyázz, hogy rögzítve legyen az ülés (ne hinta funkcióban)!
Hátradöntéskor ne dőlj neki teljesen a hátlapnak, de! azért tarts ellent. Az ellentartás visszafelé állításnál lényegesebb, hogy ne verjen hátba a hátlap! -
tipuka
addikt
Összeraktam a széket, segítséggel, egyedül nagyon szenvedős lett volna.
Fekete/fekete színt vettem, nagyon jól néz ki pedig nagyon fekete mániás. Mint valami sportautóba este benéztél, mindent látsz, de mégse úgy, ahogy egy átlag ülést.
Vállaim nem nyomja előre ténylege, és a karjaimat is a törzsem mellé tudom tenni, ez a kagylós/sportüléses akármi rész élőben kisebb, így nem zavar be, meg vékony is vagyok(skinny-fat inkább).
Még jó, hogy írtátok, hogy kemény az ülés, 2 hét mire megpuhul, mert a combjaimat alulról az ülőrész eléggé nyomja, de kivárom, hogy megpuhuljon.Tudok terpeszkedni is végre, nyáron különösen jól jön.
Kicsit lötyögnek a karfák, tudtam, hogy ez ilyen, de majd megszokom, remélem nem töröm le a nagy rátehénkedés közben, bár cserélhető, meg kényelmesen magamra tudom állítani.
Tetszenek ezek az apró gesztusok, hogy szép lapozható kemény lapos a használati utasítás, nem tucat papír, meg a csavarok ilyen kis műanyag tartóban vannak szépen sorban, nem egy zacskóba ömlesztve.Jobb élmény volt összerakni na. Ha kapok a telefonhoz is gyárilag töltőt, tokot, adaptereket, a kijelzőt lefóliázva, én annak is nagyon tudok örülni. A kerek csendben gurulnak, nem padlót felszakító hangerővel (majd később kiderül ez változik-e). A párna már csak hab a tortán. Remélem később se változik a véleményem.
Viszont az ülőtámla részt nem tudom, hogy lehetne állítani, elméletileg 11 fokot enged. Segítsen valaki ebben légy szí, hogy azt, hogyan lehet!
" Reclining function: max 11° " -
FrigoCoder
csendes tag
válasz
FrigoCoder #7568 üzenetére
Oké háttérben Steelcase Please vagy Steelcase Please V2 van.
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz
FrigoCoder #7538 üzenetére
Ezek ugye Steelcase Let's B székek?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Gaszton #7539 üzenetére
Nekem is 22-es Titan Evo van, igaz csak regular méretben (180cm/100kg), de semmi hasonló problémát nem tapasztaltam azok közül amit felsoroltál. Sőt, jól esik beleülni munka után pedig a napi melót egy ergonomikus légrugós ülésben végzem aminek nincs olyan része ami ne lenne állítható.... , (persze az Evo közel sem olyan kényelmes mint a melós)
Ha nyitva a hinta mechanika plusz még kicsit meg is van döntve az ülés akkor van az hogy úgy érződik mintha messzire kerülne a fejtámla. Pedig nem, csak ilyenkor a fej automatikusan előre tolódik a testhez képest ha megakarja tartani a megszokott távolságot a monitortól. (Onnan tudom hogy így altatjuk a gyereket, és ha én vagy az asszony nem állítjuk vissza akkor van az a jelenség amit írtál)
A Lumbar support teljesen jó , nem is értem mi állítható rajta nehezen..
Az az alsó karéjok és könyök leengedős rész sem világos.Kialakításra az összes hasonló gamer szék ilyen szval ha ez nem jött be akkor a többi sem fog. Pedig a Evo még a kényelmesebbek közül is való...
A supportjuk elég jó , többnyire 1-2 munkanapon belül válaszolnak.
Nekem kb puszira kiküldtek ingyen egy plusz háttámlát és egy szett kartámlát.
Első összeszerelésnél véltem 1cm difit látni az ülés és támla közti résben és azt hittem a támla "ferde" , közben meg az ülés szivacsa volt ami valszeg megnyomódott a csomagolásban mert rá pár napra kirúgta magát.A csere háttámlát vissza is vitte a futár, viszont mivel kérték hogy ne egybe csomagoljam így a zsír új kartámla szett megmaradt mert közben lezárták a ticketet és nem is kérik vissza.
(gondolom többe kerülne a futár ide és vissza)
Jah igen, házhoz hozták és háztól vitték a csere darabot ingyen.Szval akit érdekel van egy eladó szett 4D-s 2022-es Titan Evo kartámlám , szabvány 3 csavaros szval szerintem több székhez is jó lehet.
-
Gaszton
csendes tag
válasz
mrviceguy #7559 üzenetére
Az összes gamer szék (secretlab, noble, arozzi, stb) ugyanazzal a mechanikával rendelkezik, az ülés alatti idióta két vasrúd is ugyanaz. Ugyanaz a háttámla döntő mechanikája is.
A lényeg, hogy sokkal több embernek megfelelnének ezek a székek ha nem lenne se az ülő lapon, se a háttámlán az "oldaltartó" rész.
-
mrviceguy
tag
válasz
Mentolka #7561 üzenetére
Én most egy DxRacer Air-t hajtok, egész jó, hálós, de már tudom, mi miatt fogom lecserélni másfél év múlva, csak azt nem, hogy mire.
Amilyen funkciókat keresel egy székben, azt nem hogy a gamer székek, de a 2500 eurós Herman Millerek se tudják - erre mondtam régen azt, hogy veszek 1.5m-ért egy rendes konfigurálhatósággal rendelkező S osztály komfortülést, bekötöm a hálózatra és heggesztek alá valami ipari görgős lábazatot - de aztán rájöttem, hogy baromira nem erre van szükség, hanem arra, hogy a 10 órából váltva álljak legalább 4-et - a maradék hatban pedig olyan székben üljek, ami hagy helyes tartásban ülni. -
F-ECT$
titán
Noblechair Hero székem napi rendszeres több órányi használatban van (home office), 1.5 év után elkezdett szétszakadni az ülőfelületen a varrás mentén.
Gondoltam, hogy nem lesz egy örök darab, de azért ennél több időt vártam volna tőle.
Na mindegy, majd teszek rá valami huzatot.
-
Mentolka
senior tag
válasz
Ha ilyen tapasztalt vagy, akkor zárd már rövidre a témát, kérlek!
Tényleg érdekel, hogy melyik az a "gamer" szék, amelyik rendesen tartja a derekat (nem egy odabaxott párna hanem állítható magasságban és előre-hátra), rendes hintamechanikája van, az ülőlap előre-hátra állítható, értelmezhető fejtámasza van, hálós háttámlája van.
Vásárlás előtt állok, és keresem az igazit. -
Lokids
addikt
válasz
Nekem valódi bőr Recaro van az autómban (sport, nem kagyló). A legkényelmesebb cucc amiben valaha ültem. De nem napi 8 órában. Egy Bp- Salzburg távon félúton örültem, hogy meg kellett állni tankolni. Nem hiszem, hogy kényelmes lenne gép előtt napi 8-12 órát ülni benne.
-
mrviceguy
tag
Az a cikk már akkor is ostobaság volt, mert aki írta, sose ült rendes kagylóülésben, de még sportülésben se nagyon.
Vegyük szépen sorjában:
Kagylóülés: [link]
A valódi, G erőknek ellentartó kagylóülés (amilyen mondjuk egy ralli/time attackos pályaautóban van) annyira kényelmetlen és annyira körülölel, hogy fél óra után zokogva szállsz ki belőle még a versenypályán is. Itt ilyen 2-3g-s oldalgyorsulásokról beszélünk kanyarodás közben, átlag user bukósisakban meg se tudja tartani a fejét ilyen erőkkel szemben.
Sport ülés: [link]
Az utcai sport autókban lévő sima oldaltartós sportülések (ezekre hasonlít a gamer székek designja KINÉZETRE) sokkal jobban íveltek, előredöntik vállaidat, hogy ne nyújtott karral told a vindízelt, megfognak két oldalt deltában és combban, hogy amikor megkövérezed a kanyarban (kb max 1.2g), akkor ne csússz át a kardánalagúton a jobb kettőbe, és előredöntik a fejedet, hogy ne az alcantara tetőkárpitot bámuld a 0.8g-s gyorsulástól.
Gamer szék: [link]
Amellett, hogy ültem olyan sportautóban, ahol ütvecsavarozóval állították rám az ülést, és a daily driverem egy végtelen +1 irányban állítható sportülés, ültem egy csomó gamer székben IS (kb másfél évente cserélem a székeimet), és az ég világon SEMMI közös nincs bennük azon kívül, hogy valami megmosolyogtató oldalkarima van a támlán meg az ülőlapon, ami engem (ha megfelelő méretű széket veszek az 195cm/115kg-hoz) egyáltalán nem kényszerít bele semmilyen egészségtelen testtartásba.
Azt szokta elfelejteni az ember fia, hogy 190+cm és 100+kg az nem az átlag méret, nem az a szék lesz jó neki, ami az 170/80as john doe-nak, de azért csak megveszi, mert hát a marketing, meg akciós, még hát 150 kilóig jó, aztán csodálkozik, hogy előrenyomja a lapockáját a háttámla teteje, és persze az lesz a vége, hogy hákéremszaraszék, úgy ülök rajta, mint majom a köszörűkövön.
Streamerek napi 8-10-12 órát egyseggel elücsörögnek ilyen székekben heti 5 napban. Nyilván alapból alkalmatlanok arra, hogy emberek üljenek bennük, csakadivat. -
4nick8
őstag
válasz
Mentolka #7550 üzenetére
Szerintem több gamer széket láttam mint bárki. És az alja persze hogy hasonló. A szemét pár éve árasztotta el a piacot. A jobb székeknél elég sok variáció van de odáig nem jutnak el az emberek mert drága. Hozzá vannak szokva a szeméthez. Az olcsó. Megveszik és csodálkoznak hogy szar.
-
4nick8
őstag
Van hálós támla: Dxracer Air
-
Lokids
addikt
Sajnos ez is igaz. Nem nagyon tudsz venni normális széket egy rakat pénzért. Vagy ha meg is veszed, ami úgy néz ki, lehet 1 év alatt szétesik, vagy valami más miatt nem jó.
A gamer székeknél nekem a legnagyobb bajom, hogy a legtöbb PU bőrből van. Textil csak 1-2 színnel, hálós háttámla meg sehol. Pedig a hálós háttámla a legjobb dolog nyáron (nagy súlyra is, mert az ember jóval kevesebb időt tölt hátradőlve, így nem "kopik").
Amúgy a Gamer székek tudnak olyan hátradőlést, hogy nincs fixálva, hanem erővel tart ellen a szék?
-
Mentolka
senior tag
A leírt pontokkal egyetértek! Sajnos, ez a helyzet. Az egyszeri hazánkfia ezért kényszerül megvenni a "gamer" széket, amiről én leírtam a véleményem (egykaptafa).
Én is ilyenben ültem (vagy inkább görnyedtem, feküdtem, csúsztamlefeléróla), és most inkább kiadok több pénzt egy faxa székért, csak ne fájjon a derekam a több órás benne üléstől.Budapesti vagyok, és [ezt] a széket találtam eddig megfelelőnek 200e HUF alatt.
Persze van az említett boltban is ErgoHuman, de a mozso által leírt feltételekkel (>300HUF).
Elmentem kipróbálni egy HAG Sofi széket is budára, ami tetszett is, de az ára (1040EUR) nagyon magas, amit viszont nem értek. -
Kobe
veterán
válasz
Mentolka #7550 üzenetére
Nagyon almat hasonlitasz a kortevel. Arban is es minosegben is.
1, a gamer szekek minosegibb meritese 100-150 kozott meguszhato
2, ezek akarhogy nezed, magasabb minoseget kepviselnek mint a hazai 150 ezerig terjedo ergonomikus szekek, vagy mondjuk a 100ezer alatti ikeas cuccok es tarsaik
3, normalis ergo szeket nem kapsz 400-450 alatt. De inkabb 6-700ezer, bar inkabb USD ben megadva, 1200-1800 USD + vam es trefa. Nem alternativai egymasnak arban.
4, normalis ergo szeket akkor tudsz loni, ha valamelyik ceg egyaltalan meltoztatik veled szoba allni 1 db szek adasvetele kapcsan. Az itthoni markakepviseletek arra vannak, hogy az 1 rendelesben 1000-2000 dbokat rendelo cegek leendo irodaiba szallitsak a cuccot, nem arra hogy az utcarol beeso kispista igenyeit kielegitse.El fogja adni neked a szeket, de meg az emlitett arnal is borsosabb aron. Mert 1 dbot kell gyartatbi (valoszinu nem egyen szinben mint a masik 10ezret), 1-1 dbot kell fuvarozgatni a tobbtucatos kontener helyett, stb.
Hands down, ha tudsz 200K alatt idehaza olyan ergonomikus szeket, ami mondjuk 120-130kgig nem csak papiron birja evekig, femvazas, valoban ergonomikus ES nem egy aliexpresses marka 6-7xesen felarazott darabja (ergohuman klon), akkor ird mar be, szerintem sokan vevok lennenek ra. Koztuk en is.
Merthogy kerestem de ilyet absz nem talaltam sajnos. -
Lokids
addikt
válasz
Mentolka #7550 üzenetére
Csak a jó ergonomikus is ritka olcsón.
Amit vettem 80-ért 3 éve, azt már sikerül leélnem. Félig a saját, félig a cég hibájából.
Az alap ülőlap szivacsát valamiért hamar kiültem, gariba küldtek másikat (full ülő rész).Viszont mikor csavaroztam a menet engedett és forgott a csavarral együtt. Onnantól se ki- se be. Küldtek még1 ülőrészt. Abba beletört a csavar. Na most miután szétszedtem utána derült ki, hogy az eredeti és a gariba küldött alkatrész nem 100%-ban azonos. Más a menet (csavart nem küldtek újat), és az ülőrész műanyag felén lévő csavarok pár mm-errel eltérnek, így az eredeti műanyagot nem tudtam összepárosítani az új szivaccsal.
Most azon gondolkodom, hogy odaadom akárkinek aki ért kicsit a szereléshez és az össze tudná rakni magának és lenne egy szinte új széke.
Csak nem tudom mit vennék helyette. Embody, vagy Gesture lenne jó, de nincs 500K+ egy székre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest