- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
redhunter
senior tag
Nem tudom hogy ez milyen lehet abból a szempontból,de nekem 3 éve van egy főnöki forgószék ahol a támlát szintén a karfa tartja,de semmi gondom nincs vele.Bár szerintem ez függ a használattól is,hogy ki mennyit használja,és mondjuk hogy hogy ül le.Mert látom munkahelyen 1-2 embernél ahogy 85-90 kiloval belevágja magát a székbe hogy csak ugy recseg némelyik,az nem hiszem hogy hosszutávon jót tenne neki.De nyitott vagyok szval megnézem azt is amit mondtál,bár mivel fiatalnak lesz igy neki a kinézet is számit.
-
Kiglerx
tag
válasz
redhunter #569 üzenetére
Összesen 1 gond ezeknél a székeknél, hogy a háttámlát a karfa tartja. A háttámlába vannak menetes betétek és abba kell tekerni és ezek idővel kiszakadnak és az egész támla egy 10 fokkal hátrébb fog dőlni.
Nézd meg szerintem az Ikeás Markus széket, még midnig akcós, 35k-ba kerül -
idegen lény
addikt
válasz
redhunter #569 üzenetére
Hú! Nekem ez rettenetesen tetszik! Ha most vennék széket, biztos ezt venném meg! 135 kiló teherbírású szék ennyiért, az nem semmi! Nem hinném, hogy a gázlifttel gondok lesznek.
Én gondolkodás nélkül lecsapnék rá! Tulajdonképpen nem sokban különbözik ettől, csak sokkal olcsóbb: [link] Pedig ezen még hálós díszítőelem sincs. A fejpárnával tényleg ördögien néz ki!
Én nagyon örülnék neki, ha ilyet kapnék ajándékba!
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ezzel a székkel kapcsolatban vannak v.kinek tapasztalatai?Ajándék lenne.[link]
-
negoro
csendes tag
DX Racert-t vettem (formula fekete, kevés zölddel). Csak jót tudok róla mondani, 1 hét után. Kényelmes, erős, és szép. A KIKA-ban leértékelve volt, 79-ről 69-re. Gyönyörű nagyszilárdságú csavarok, bikaerős huzat. A fejtámasz szuper, a deréktámaszt nem raktam föl, túl nagy, a szék így is kényelmes. Egyet sajnálok, hintaállásban nem rögzíthető valamely pozíció, egyes székek tudják ezt. A háttámla könnyen állítható, oldalt jól tart, a szék mérete nekem tökéletes (178 cm, 82 kg). Az egész szék kellően összefogott, kemény, de kényelmes, a kartámaszok is, örülök neki
-
malacka87
őstag
AKRacing Premium V2 AK-7002-CB karbon első benyomás: Elég masszív szerkezet. Nem nyikorog nem nyekereg. Állítás még nem az igazi gondolom majd bejáródik. Nadrág póló szerintem nem árt hozzá ha nincs klíma. Odatapad az ember. Kényelmes iszonyatosan. Kartámasz is meglepően kényelmes. Kezdésnek beleraktam 4 órát egyhuzamban. Nem fáj a hátam derekam fenekem.
Ár szerintem 70-80 ezer forint lenne a reális ár érte. 187cm vagyok 78kg. Összességében megvagyok elégedve vele. Tapasztalatokat majd megosztom a hónapok folyamán.
-
idegen lény
addikt
Nekem mondjuk ez egyből kiderült, mikor könnyedén befért a derekam és a szék háttámlája között a kezem. Nyilván akkor nem tartja a derekat semmi.
Semmivel sem lennél előrébb vele, mint a két év garanciával. Viszont igencsak megnőne az esély arra, hogy egy már akár száz napja használt széket adnának el neked újként.
-
Fernet
senior tag
válasz
idegen lény #562 üzenetére
Na igen, ezek pont olyan dolgok, amik a boltban néhány perces próba alatt nem derülnek ki.
Székeknél is lehetne olyan a Jysk-ben mint a matracoknál a 100 napos próba. Nem is kellene annyi, elég lenne egy hét.
-
idegen lény
addikt
Még két vélemény a TRIGE-ről, amik bizonyítják, hogy mennyire nem ergonomikus:
"Nagyon szép, puha párnázott fotel, ami nagyon kényelmes is lehetne, de nem az...
Olyan magasan áll, és nem lehet lejjebb engedni, hogy legfeljebb 190+ -os embereknek kényelmes, ugyanakkor lapockánál támaszt, ez által görnyedt üléspozícióra kényszerít. Egy óra ülés után már borzasztó kényelmetlen. Bárcsak ne vettem volna meg, az üzletben még kényelmesnek tűnt.""Gerinc kinyírásából ötös
Fél éve vettem egy fele ennyibe kerülő szék helyett. Két hetet használtam, majd súlyos gerinc-, csípőfájdalmak jelentkeztek tőle. Gyanakodtam rá, ezért kidobtam a képből, és a régi széket kezdtem el megint használni. És minden panasz megszűnt. Adtam neki még egy esélyt két hónappal később, és végigjátszottam ugyan ezt a ciklust, de a régi széknél lyukadtam ki megint.Összefoglalva: Aki napi négy óránál többet akarja használni, és a magassága közel van az enyémhez (182cm), az nagyban kerülje el, ha nem rokkant módjára akar járni pár hónap után."
-
Fernet
senior tag
válasz
idegen lény #559 üzenetére
Köszönöm, megnyugodtam
Nem kizárt, hogy csak a boltban tűnt kényelmesebbnek a TRIGE és itthon megváltozott volna a véleményem.
Én is nemrég olvastam, hogy nem memória hab van benne. Kényelmes ez a TAMDRUP, hoztam ma haza próbának egy lábtámaszt, azzal még kellemesebb ülni benne. -
peterez
csendes tag
Sziasztok, aki esetleg hezitál, most 10 000 Ft-tal olcsóbb a bőr IKEA Markus szék, vagyis összesen 35 000 Ft. Így aztán tényleg megéri.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40103100/#/40103100 -
idegen lény
addikt
Szerintem cseppet se sajnáld! Én olcsóbban vehettem volna meg a TRIGE-t, mégis a TAMDRUP-ot választottam. Mindkettőt alaposan kipróbáltam.
A TRIGE
- egyáltalán nem tartja a hátat, csak a vállakat, ha kihúzod magad, vagy pedig görnyedsz benne;
- nem emlékező habos, ezért hamar kilapul;
- nem lehet annyira hátradőlni vele, mint a TAMDRUP-pal;
- rövidebb a karfája, és nem emlékező habos;
- műanyag karfa, műanyag láb; TAMDRUP: króm színű fém karfa, króm színű fém láb, nagyon esztétikus."Vacak minőség 1 évig bírja csak!!!
Kevesebb mint 1 év alatt kiültem a széket. A szivacs benne teljesen kilapult. Valamint nyikorog, ami nagyon zavaró.""1 év alatt tönkrement a 60 kilóm alatt
Pont most esett ki az egyik kereke is, és irodaszék szervizet keresek, de már a számla sincs meg de így is 1 év garit adtak talán rá? Már fél éve nyikorog hiába olajozom és kattog is mikor hátradőlök. 4-5 hónapja magától kiesett alul az egyik rögzítőcsavar is. A soroksári auchan mellett lévő jysk-ben vettük 2015 januárjában. Ennyi pénzért a kényelem mellett azért örültem volna ha nem nyikorog kattog vagy nem esik szét 1 év alatt teljesen átlagos használat mellett."Akkor már inkább ez lehet opció, mert nem műbőr, hanem hálós az ülés és a hát is: [link]
Nyolcvan kg alatt ez is olcsó választás: [link]
-
Fernet
senior tag
válasz
LógaGéza #557 üzenetére
Az lesz legközelebb, bevallom erre nem gondoltam akkor
Nincs amúgy bajom a vásárolt székkel, mert kényelmes meg minden, sokkal jobb mint az előző volt, csak kicsit bosszant a dolog. Pedig hányszor megfogadtam már, hogy vásárlás után nem nézek akciós újságokat.(#556) Uyuarasy
Nem online vettem, úgyhogy nincs 14 napos elállás.
Sőt ki is próbáltam ott helyben. Csak más 1-2 percig benne ülni és más 1-2 órátMás:
Lábtámaszt használtok a székekhez?
-
Fernet
senior tag
Ó a fenébe. Hétfőn vettem egy akciós TAMDRUP-ot Jysk-ben, mert a régi székem már kiszolgálta az idejét. Kényelmes meg minden, de ki volt téve egy TRIGE is, ami még kényelmesebbnek tűnt, viszont eredeti árán "kicsit" soknak találtam. Erre látom, hogy mától az is féláras. Most megesz a fene.
-
malacka87
őstag
Elég volt meguntam ezeket a szar székeket. 2év alatt elbasztam rá 60000ft-ot. Sokat ülök a gép előtt ráadásul nehéz a meló is. CNC Hajlító. Hátam derekam kivan a nap végére. Ő fog jönni nemsokára.
-
batagy
őstag
Ikea Markus:
Most vettem észre, hogy ha kézzel felemelem az ülőlapot, akkor feljön, azaz nem szorult be az alsó állásba. Magától a gázlift nem nyomja fel, csak ha kézzel rásegítek. Ha aztán ráülök, akkor nagyon lesüllyed.Egyszóval a gáz szökött ki belőle.
Amúgy az Ikeát felhívtam.
Megoldás 1): Ha ki tudom szerelni a gázliftet, elég azt is bevinni az ügyfélszolgálatra és kicserélik.Megoldás 2): Abban az esetben ha túl nagy a termék a visszavitelhez , akkor:
a) Egy adott email címre el kell küldeni a számla másolatát, címet, telefonszámot, hiba leírást, és hogy mit szeretnék. Erre nyitnak majd egy hibajegyet.
vagy:
b) Telefonos ügyfélszolgálaton (4, majd 3 menüpont) a számláról valami kódot kell bediktálni és annak alapján is fel tudják venni a hibajegyet.a) vagy b) után kijön egy minőségellenőr és intézik.
-
tkesy
őstag
válasz
idegen lény #538 üzenetére
Ma voltam az egyik Bp-i MM-ben, náluk nincs... Legjobb esetben is csak karácsony környékén lesz kiállítva egy, ha lesz egyáltalán...
-
werszomjas
addikt
Most mindegyik Markus szék 35.000ft az IKEA-ban family kártyával, a bőr is. Azt hiszem egész augusztusban.
Szemezek vele, ennyiért már megérheti.
A bőr milyen minőségű? Van akinek már több éve megvan és napi szinten használja? Kopik, szakad, hámlik?
-
Quent1n
senior tag
válasz
idegen lény #540 üzenetére
A MARKUS-nál nálam ami negatív kicsit az a kemény ülőrész, a kis holtjáték, illetve, hogy a támlája normál állapotba se hajlik eléggé előre, továbbá a kartámasz magassága se állítható, holott ez se lenne egy marha nagy anyagi befektetést csak "luxus" funkciót csináltak belőle a gyártók.
-
-
dashed
senior tag
TAMDRUP megint 30.000 Ft. egész augusztusban.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Hőn szeretett MARKUS székem gázliftje beragadt a legalsó állapotában. A jobb oldali karral állítottam rajta pár napja, lejjebb vettem, a legalsó állapotba ment, és innen, hiába mozgatom a kart, a gázlift meg sem mozdul.
Találkozott már valaki ezzel?
A gáz megszökött belőle, vagy csak simán beragadt a mechanika?
Mi a teendő?Kösz
-
Potrien
senior tag
válasz
idegen lény #540 üzenetére
Nagyon köszönöm ,hogy írtál.
Megnézem őket. -
idegen lény
addikt
Ha már engem kérdezel, leírhatom a saját, szubjektív nézőpontjaimat, a hozzászólásokat is figyelembe véve, de nem értek hozzá. De talán majd válaszolnak hozzáértők is.
Én 35-40 ezernél kevesebbért nem nagyon vennék új széket. Legalábbis ennél kevesebbért én még nem találtam számomra megfelelőt.
Én legutóbb [TAMDRUP] széket vettem 35 ezerért. Jelenleg ugyan 60 ezerért árulják, de havonta változtatják az árakat, és augusztusban vagy szeptemberben szerintem biztos le fogják vinni valamelyik GOLD szék árát. Eddig 35 ezernél nem vitték még lejjebb a TAMDRUP árát. A TRIGE volt már 25-30 is, de azt én nem éreztem kényelmesnek, és az anyaghasználata is silányabb.
Pozitívumai:
- fotelszerű kényelem
- testhez idomuló, nyomáskiegyenlítő, emlékező habszivacs töltet a hátrészen is
- párnázott ülés- és hátrész
- párnázott fém karfa
- fém láb
- fékkerekekNegatívumai:
- 2 éves szavatossági idő
- műbőr
- nyikorog
- csak függőleges helyzetben lehet rögzíteni a háttámlát, viszont elég jól hátra lehet dőlni benne
- gyakorlatilag nincs fejtámasza, így hátradőlve nyakban fárasztó, ez egy kispárnával orvosolható, amit akár rá is lehet rögzíteni egy kis leleménnyel
- nagy40 ezerért meg lehet venni [MARKUS] széket. A legtöbben ezt a széket ajánlják a magyar és a külföldi fórumokon ebben az árkategóriában. Sajnos ezt még nem tudtam kipróbálni, csak ritkán járok az Örs vezér tere felé.
Pozitívumai:
- 10 ÉV GARANCIA
- hálós háttámla
- alumínium láb
- a beépített deréktámasz leveszi a terhet a hátról
- többi jellemző a termék linkelt oldalánNegatívumai: ?
Ha lenne ebben az árfekvésben egy emlékező habos, de nem műbőr szék, az lenne az ideális.
Ajánlott minél több széket kipróbálni vásárlás előtt, mert mindenkinek mások a paraméterei, igényei, problémái. Ami az egyiknek jó, a másiknak nem biztos, hogy az a megfelelő.
-
Potrien
senior tag
válasz
idegen lény #538 üzenetére
Létezik vajon jó és olcsó szék
Mert ha igen nekem szükségem volna rá!
175/90kg vagyok
Nincsenek extra igényeim. -
Zedz
addikt
AKRacing székek esetén minden modelhez jár fej és deréktámasz párna?
-
n0k0m_
tag
Írtam, hogy az 50+ kategória az már nekem sok, csak példaként linkeltem a torreta-t, hogy annak több felülete textil, tehát hasonló bőr+textil borítású székre még azt mondom, hogy oké. Annyira nincs választék textil borítású székekből, hogy ha most kellene webshopot indítanom erősen elgondolkodnék rajta...
-
tkesy
őstag
Szerintem ha már 50+ kategóriában gondolkozik az ember, akkor érdemes rászánni időt (és némi pénzt) hogy megnézze ezeket a székeket. A Pixel-nél elég sok szék van kiállítva 3 gyártótól (Arozzi, AK DX) amit ki lehet próbálni.
Én is kinéztem egy széket (AK) a neten,- miután végigjártam egy rakás bútorboltot eredmény nélkül,- de rendelés előtt végül elmentem kipróbálni, amit mint kiderült, nagyon jól tettem, mivel a kinézett székbe nem igazán fértem bele kényelmesen, pedig egyáltalán nem vagyok egy testes gyerek. (190 cm / 90kg de főként vállszélességben volt a gond, pedig nem sportolok)
Végül az Arozzi Torreta XL lett befutó, mivel abba kényelmesen beleférek.
Magát a széket egy jókora dobozban küldik, összeszerelés kevesebb mint fél óra alatt megvan, és nem izzadok bele légkondi nélkül sem a mostani időjárás mellett... (igaz fázni se fázom...)
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy tud-e valaki olyan helyet ahol Playseat Evolution-t ki lehet próbálni?
Vakon nem szívesen rendelném be pont a székes story miatt... -
n0k0m_
tag
válasz
idegen lény #531 üzenetére
Amit linkeltem azon a képek alapján csak a széleken van műbőr, az ülő/hát felület szövetnek látszik, de mindegy mert nem tudom megvásárolni a távolság miatt, netes rendelés jön csak szóba.
Régebben volt egy bőr székem és ki nem állhattam. Sztem elvárható, hogy nyáron rövidnadrágban rá lehessen ülni anélkül, hogy mindenféle törölközőre ülne az ember. Ráadásul a felület is széttöredezett 1-2 év alatt. Évek óta textil székeken ülök és nincs gond a tisztítással, nem ragadok le, légáteresztő, nem áll meg a víz a felszínén, rácsos háttámla előnyei nyáron stb.
Viszont textil felületű székekből a neten keresgélve csak nagyon gagyikat találok (IKEA markus-t leszámítva, de az is messze van). Egy ilyen hibrid megoldással még meg is barátkoznék, de ez pont túl van a büdzsén:
http://www.arozzi.se/product/torretta-black/ -
Uyuarasy
tag
válasz
idegen lény #531 üzenetére
Bocs, elegge le van szabalyozva a munkahelyi kornyezet, charmappal meg nem irogatnek ha nem gond...
Szoval nyilvan ez is egyeni preferencia es parameterek alapjan megy, de pl. en hajlamos vagyok indokolatlan helyzetekben is izzadni, ezert jobb erzes a textil boritasu szekben ulni (a bor szekeinket a vendegek hasznaljak
). Tisztitani meg nem kellett, meg csak par hetes, viszont hasonlo anyagbol vannak a munkahelyi szekek is es nem latszik rajtuk semmi - bar igy belegondolva nem tudom mi baja tortenhet, nem ontok ra semmit, meg ilyenek
. Ha jol emlekszem lecipzarozhato a huzat es gepben is moshato ha valami megis tortenne. Szerk.: auto-correct-correct
-
Uyuarasy
tag
válasz
idegen lény #529 üzenetére
En azert (is) vettem szovetboritasu Markus-t, hogy ne tapadjak hozza a "borhoz" harom perc utan...
-
n0k0m_
tag
Kb. egy hete nézelődök székek után, 30 +/- 5 ezer környékén gondolkodok, de szinte minden szék amit megnézek műbőr, ami főleg a comb résznél annyira nem előnyös. Választékban ezen az oldalon találtam még a legbíztatóbbakat: http://www.butorcsalad.hu/termekek.php?category=2015_forgoszek&page=7
Indokolt esetben még akár egy Arozzi Enzo-t is megvennék valamivel drágábban, de az is műbőr. IKEA nálam is kiesett. (akár karfa nélküli szék is megfelelő lenne)
Ez közelít az elképzeléseimhez, de Möbelix sincs a környéken:
http://www.moebelix.hu/iroda-eloszoba-kisbutorok/forgo-vendegszekek/c6c2/moebelix/fonoeki-szek-klaus.termek-002381020701 -
Quent1n
senior tag
Masszív támlája van, nekem egy kicsi holtjátéka van mikor hátradőlök úgy "izomból" ilyenkor van egy kattanás de ennyi. Ez még nem az a kategória ami egyenesen fogja tartani a hátad de ha egyenesen próbálsz ülni akkor, jól elhelyezett billentyűzettel segíthetsz a tartásodon.
Két negatív pontja van szerintem, az egyik a fix karfa de mivel külön kell rácsavarozni moddolható ha van elég kreativitás hozzá. Én varratok majd rá egy magasított kartámaszt ami szivacsos (gyárilag kemény gumírozott) és ennyi. A másik, hogy az ülőpárnája kicsit kemény tehát úgy 1-2 óra után jelzést küld a fenekednek, azon keresztül pedig neked, hogy ideje felállni. De ugye amúgyis ajánlott olykor
Ami jó benne, hogy ha IKEA felé jársz, minden gond nélkül tudod próbálgatni.
Én már gondolkozok rajta, hogy valahogy eszkábálni kéne rá egy olyan konzolt amire a billentyűzetet fel tudom rakni, mert ha jobban magam előtt lenne akkor a tartásom is jobb lenne benne. Egyébként nekem hozta amit vártam én eddig ilyen régi céges széket használtam + fotelt (váltva, de inkább a fotelbe terpeszkedtem csak már szétültem és a derekamnak nem igazán tett jót), ehhez a kettőshöz képest sokkal jobb, konkrétan több kedvem dolgozni mint eddig
40 ért én nem találtam jobb széket aminek ilyen frankó hálós háta lenne na meg kényelem plusz 10 év gar. Lehet valaki megkövez érte de szerintem ennyiért nincs jobb szék. 70-100k az meg nekem már az a kategória volt amire nem volt pénzem és nem is lesz.
-
Quent1n
senior tag
válasz
Fitzgerald #522 üzenetére
Markus szerintem teljesen jó ennyiért és hát ott a 10 év garancia amivel nem sok egyéb szék tud versenyezni, pláne nem ebben az árkategóriában.
Én is kb ilyen súllyal használom és rendben van teljesen.
-
Norbbika1985
csendes tag
válasz
Fitzgerald #522 üzenetére
Szia! Nekem a Jysk-es Tamdrup van, igaz kb egy - másfél hónapja, nekem nagyon bejött, elég kényelmes meg masszív (egyenlőre) . Bár én csak 90 kiló vagyok. Ha van a közeledbe jysk szerintem érdemes kipróbálni.
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
30-40k között otthonra szeretnék kényelmes, karfás széket. Lehetőleg olyat, amiből nem repülnek nyolc méter sugarú körben repeszek szanaszét a lakásban, mert nem törik ki három lába egyszerre ha véletlenül hátra találnék dőlni benne. 110 kilót bírjon el.
Egy nagyon szutyok emagos román ipari hulladékot vált, ami nem bírt ki 8 hónapot alattam.
Annál az Ikeás hröllfjarrgwgwh (Markus, oké) széknél még mindig nem nagyon van jobb választás 40 ezerig? -
Quent1n
senior tag
Próbáld ki őket és döntsd el te
Vakon elég nagy lutri, legyen szó akármilyen prémium márkáról. Én ma vettem egy szürke Ikea Markust (40ért) és első blikkre meg vagyok vele elégedve.
Ár/értékbe szerintem elég jó.
Egyébként anyagminőség, gari, support, ahogy a kolléga is írta. A kényelem egy az, hogy szubjektív, kettő, hogy egy olcsóbb széken is lehet fejleszteni adott esetben.
-
Zedz
addikt
Igen, átolvastam pár hozzászólást, de gondoltam azért rákérdezek. Programozó vagyok, munka után az otthoni hobbi projektekkel foglalkozok, szóval huzamosabb ideig ülök a gép előtt, már csak ezért is elgondolkoztam egy minőségibb széken. Csak pl. nem tudom mivel tud többet a 80 ezres egy mondjuk 50 ezres "gamer" széktől. Anyag, strapabíróság, kényelem?
-
Nyilván nem ér meg 100ezret egy szék ahogyan 200ezret se egy iphone. Mégis megvesszük
(már aki)
Ha hosszabb távra tervezel és sokat gépezel akkor megéri a befektetés egy drágább minőségi székbe. Ha rákeresel akkor leírtam a supporttal kapcsolatos tapasztalatomat az AK Racinggel kapcsolatban. Nem tudom a többi cég hogy áll ehhez a dologhoz. -
Zedz
addikt
Sziasztok,
Esedékes egy szék vásárlása, mert jelenleg egy mezei fa széken ülök.
Valóban megér 80-100 ezer forintot egy olyan szék, amiket fentebb emlegettek? Nem csak a név miatt kerülnek annyiba? Kicsit szétnézve láttam pár márkát amik fele annyiba kerülnek, persze már ránézésre is látszik, hogy nem annyira masszívak vagy ilyesmi. Csak érdekel, hogy az elegáns külső valós értéket takar-e. -
Thibi
csendes tag
A Niceday Malagát nem ajánlom, én hatvan kiló alatt vagyok, két-három év után a múlt héten elpattant a karfája, az tarja a hátlapot és a hátradőléskori feszültséget nem úgy tűnik sokáig nem viseli el, az interneten valaki panaszkodott,hogy neki három hónap után tört el.
-
Snorbi19
tag
sziasztok
széket keresek 175cm magassághoz és 120kg-hoz
a maxnomic márkát néztem ki ezzel a videoval kb megvetek "kilora" kérdés a magasságom és a sulyom alapján jó kategoriába néztem széket?
[MAXNOMIC® LEADER BLACK]
iletve gondolkodom még fotelen is esetleg tud valaki ajánlani valamit napi 4 óra minimum használat de hétvégén akár 16 is összejöhet. -
Peppo
őstag
válasz
Zsiráfnyál #510 üzenetére
Nem valószínű, hogy találsz itt olyat, akinek mindkettővel vannak tapasztalatai. Nekem DX van, feljebb írtam is róla pár sort.
Ha tényleges összehasonlító tesztet keresel, azt külföldi oldalakon találhatod meg. Amit én régebben olvastam, azokban általában a DX-et hozták ki jobbnak, de ez nem jelenti azt, hogy az AK rossz lenne. Apróbb különbségekről van csak szó, és ezek múlhatnak az értékelő személy ízlésén is. Szerintem az is simán ajánlott, és ahogy itt már írták, a supportjuk jó. -
válasz
Zsiráfnyál #510 üzenetére
Sztem mindkettő jó, bár én csk az AK-ról tudok nyilatkozni. A supportjuk az eddigi legprofibb amivel valaha találkoztam.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
[DX Racer] vs [AK Racing] témában mit tudtok nekem mondani ? Egyikbe se ültem még soha, a DX-ről eddig feltételeztem, hogy gagyi, mert a Kika árulja, az AK-ról meg azt, hogy a leginkább ajánlott "gamer" szék gyártó, mert nagyon sok helyről csak jót hallottam róla, de kicsit alaposabban körülnézve számomra kezdenek szimpatikusabbnak tűnni a DX-ek.
Tartósság / anyagminőség szempontjából hol helyezkednek el egymáshoz képest ?
Árban ahogy nézem, a DX még jóval drágább is, mint az AK. Indokoltan ? -
Uyuarasy
tag
Helló,
IKEA Makrus-t próbálgattam én is a sok pozitív review alapján, csak feltűnt, hogy a háttámlát nem lehet teljesen függőlegesbe hozni. Ez nem jelent problémát hosszabb távon? (Megszoktam én is az irodai Steelcase széket, ami kb. egy nagyságrenddel drágább, de annyival jobb is...)
Akik korábban vették tudnának írni tapasztalatokat róla? max. 60k környékén keresnék egy hálós széket, ami kicsit tartja a derekamat is, kényelmes, dönthető és nyáron sem merülök el benne
-
LionW
tag
Antares Megane:
Így 1 hét használat után: a székre csavarral van rögzítve az ülőlapnál + a háttámlán, de ez úgy van megoldva hogy a csavar vége KILÓG a fából, és ha ülésnél nem is, de pl ha rátérdel az ember akkor az fájni tud -.-". Ami még rosszabb hogy a háttámla is ugyan így van megoldva, alsó csavarok pont a gerinc közelében vannak, ha kicsit is féloldalasan ül az ember akkor simán érezhető, szerintem ez így baromi veszélyes a gerincre.Szivacs is végleg belapul 1 hét után, bár ilyen árért ez még nem is lenne gond, de ez a csavaros rögzítés nagyon gáz, ez így ipari hulladék kategória.
-
Teplic
tag
jó deréktámaszt nézek
-
Peppo
őstag
válasz
Kékes525 #504 üzenetére
Nekem DX King van, azzal meg vagyok elégedve. Kényelmes, de azért nem úgy kell elképzelni, mint egy fotelt. Annál keményebb. Viszont elég jól tartja a hátat, próbál a helyes testtartásra kényszeríteni. A nyakpárnát viszont szokni kell. ill a karfák kicsit kemények, de ez bőven az elfogadható szinten belül van.
AK-t nem ismerem, csak hírből, de arról is jókat írnak, és általában olcsóbb, mint a DX, és ahogy feljebb olvastam, a support része is elég jó.
Külsőre nekem a DX tetszik jobban, de ezt nyilván te magad fogod megítélni. Szerintem egyikkel sem jársz rosszul.Bocs, ha nem sokat segítettem!
-
Kékes525
félisten
Ezeket néztem ki:
1. AKRacing Premium V2 Gaming Chair Black/Black
2. DXRacer Formula Cloth Black
Van ezek között lényeges különbség? Szerintetek melyik a legjobb, melyik a legkényelmesebb?
-
Üdv!
Kíváncsiskodni szeretnék, ha szabad.
Nézegettem mostanában ezeket a gamer székeket, és a kérdés igazából az volna, hogy pl. egy ~40-50k környékén lévő ilyen szék (pl. Arozzi Monza/Enzo) mennyire jó minőségű/tartós/kényelmes? Ill. ezek a székek mennyire segítik elő a helyes testtartást pl. gépezésnél?
Jelenleg egy relatív olcsó (~15k) metro-ból vásárolt egyszerű forgószékem van (valami ilyesmi mint ez, de nem ez van) , de ezen olyan ~1-1,5 év után egyre keményebb az ülőlapja, és így 1-2 óra ülés után is kényelmetlen már. -
Kékes525
félisten
Tudtok valami jó minőségű széket ajánlani? 178cm, 80kg vagyok, rossz testtartással és derékfájással. Maximum 120 ezer forintig.
-
válasz
Zsiráfnyál #500 üzenetére
~1,5 éve AK Racingem van, nemrég új gázrugó kellett bele mert vhogy elkezdett szivárogni. De a supportjuk 5*-ra vizsgázott. Vissza lehet keresni az erre vonatkozó postjaimat. Nekem is masszív szék kellett, ugyan kicsit kisebb vagyok mint te (193/105) de a méretei pont elegendőek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Burnout Paradise
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest