Új hozzászólás Aktív témák
-
laci06
senior tag
A Secretlab székekről itt van vélemény? Gondolkodok egy Titan-on.
-
Ispy
veterán
válasz
lostprophet #1646 üzenetére
AK-hoz ezt találtam, a DX kinget max. 190 cm-ig ajánlják, neked már a tank kéne, az 2 méterig van.
Ezek szerint a prox 2 centivel magasabb, mint a premium V2 (ami nekem van), az ülő rész egy kicsit rövidebb, viszont tágasabb oldal irányba. Én 175 centi vagyok, ha hátra dőlök, akkor a fejem teteje egy síkban van a szék legmagasabb pontjával, az ülő rész pedig pont jó. Ezek alapján azt mondanám, hogy inkább ne vedd meg a prox-et, szerintem kicsi lesz neked.
-
F-ECT$
titán
válasz
lostprophet #1644 üzenetére
Ismerős, ott 3 hó gari van ha jól tudom, szóval én az AK-t választanám így.
-
F-ECT$
titán
válasz
lostprophet #1639 üzenetére
A már emlegetett pixelben próbáltam a King-et, jó széknek gondolom, és az ott elhangzottak alapján a garit is ők intézik, szóval ha tőlük veszed, akkor elvileg ezzel nem lesz gond. (Viszont drágábban is adják, mint a többiek.)
-
Ispy
veterán
válasz
lostprophet #1641 üzenetére
A másik amiért én AK-t vettem, hogy európai cég, a DX meg amerikai, így a garanciális ügyintézés is szerintem egyszerűbb. Ráadásul az AK nem nagyon szarakodik, ha valami gondod van a termékkel, jó esélyed van rá, hogy azonnal postáznak neked csere alkatrészt (itt a fórumon volt is rá példa).
És szerintem a DX nagyon túl van árazva, pedig ezt semmi nem indokolja, az AK-nak jobb az ár/érték aránya, szvsz. Amit AK-nál megkapsz 80k-ért, az a DX-nél 100k+....
-
Ispy
veterán
válasz
lostprophet #1639 üzenetére
Én először egy DXRacer classicot akartam venni, ez is elég nagy darab szék.
De aztán engem is elbizonytalanított a neten található információ a dxről...
-
lostprophet
aktív tag
Közben nézelődtem, és rábukkantam az AKRacing Pro X és a DXRacer King (KS06) székekre. Mivel a kettő között csak ötezer forint különbség van (az AKRacing a drágább), melyiket lenne érdemesebb? Illetve van még a Vertagear PL6000 is (az is AKRacing árban), arról meg tényleg kevés infót láttam.
A DXRacer felé hajlok a mérete miatt, de amennyi anyázós videót meg visszajelzést láttam róla a neten, meg itt a topikban, kissé elbizonytalanított.
A méretem még mindig 105-110 kg és 194 cm
-
Skillet
addikt
válasz
ANDROID??? #1637 üzenetére
Nem gond, most már tényleg ott a link, kereső szavakkal, mindennel
Akkor az ikea minket visszavár. -
Skillet
addikt
válasz
ANDROID??? #1635 üzenetére
Milyen linkelt oldal?
Semmilyen linkelt oldalt nem látok. Rákerestem az IKEA, 2000, UTALVÁNY szavakra is, de semmi.
Sebaj. Megvan KATT -
Skillet
addikt
válasz
ANDROID??? #1633 üzenetére
Ejj, sajna nem járunk ikeába. Nem is nagyon kell onnan semmi. Bár egy tésztaszűrő edényt néztünk, az igaz
Hány ezer forint felett használható a kupon és hogyan lehet megszerezni? -
RexpecT
addikt
"Nem akarlak elszomorítani, de manapság egyetlen érték van a tömegtermelés világában, az a support aka garanciális ügyintézés"
+1A deréktámasz nem egyértelmű, kinek mi adja. Nekem a régebbi fapados forgószékemben is volt egy párna mindig a derekamnál. Ez az állítható deréktámasz pedig sokkal jobb, mint egy sima párna, de ha valakinek nem tetszik akkor le kell csatolni.
-
Ispy
veterán
válasz
-FreaK- #1628 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, de manapság egyetlen érték van a tömegtermelés világában, az a support aka garanciális ügyintézés. Legyen szó olcsó termékről, vagy méregdrágáról. Ugye tudjuk, hogy drága nem egyenlő a minőséggel, Sőt manapság nem is létező fogalom lassan. Szóval nálam ez az elsődleges szempont, nem csak széknél, hanem bármilyen terméknél.
Értem a deréktámaszos érvelésed, sőt biztosan igazad is van, nem vagyok szakértő, csupán leírtam, hogy működik a dolog nálam. Ennyi.
A szárnyas dolgot meg azért gondolom, mert a szárnynak nincsen a helyes testtartásra hatása, sőt negatív hatása van, szóval jobb nem rálógni inkább.
Én nem azt írtam, hogy jó hálós székek 200k-tól vannak, ami nekem bejött nagyon az annyi volt, persze nem végeztem teljes körű piackutatás, szóval elképzelhető, hogy 100k alatt is találni jókat, persze itt megint előjön a support kérdése, van, nincs, milyen.
Az előző székem egy mezei bőr főnöki irodaszék volt, 10 éve vettem outlet áron volt 110k. A gázlift az behalt 5 év után, de maga szék még most is patent állapotban van. Nyilván ezek a mai székek nem fognak megélni 10 évet, ha 5 évet kihúznak, akkor én már elégedett vagyok vele.
-
-FreaK-
veterán
Látod, rögtön van akinek más a véleménye a deréktámaszról. Szerintem ezt kár is cifrázni, ergonómiailag ezek a székek rosszak. Az a deréktámasz inkább egy rossz vicc, még ha esetleg van is olyan aki hozzá tud szokni.
Nem véletlen, hogy normális székeknél nem alkalmaznak ilyen megoldást, hanem úgy van kialakítva a támla.. a legjobb azonban ha állítható magasságban és mélységében is.A szárnyas dologgal sem értek egyet. Ez így nem igaz, hogy kisebb széket vettél ha előre nyomja a vállaidat. Sok modellnek egyszerűen ilyen a kialakítása, néhánynak pedig nem. Ergonómiailag ez is egy nagy hiba, itt tervezésbeli probléma van nem méretezésbeli. Nézd meg a komolyabb székeket szintén, sehol nem látsz ilyen megoldást. Sőt.. soknál egyenesen el van vékonyítva felfelé a háttámla, hogy a vállak minél természetesebb pozícióban legyenek.
Ne haragudj, de ez ne legyen már érv a minőség ellen, hogy legyen jó a support. Veszel egy széket 80-120k-ért és ne a szék legyen minőségi, hanem legyen jó supportja? Ezt egy kicsit nonszensznek érzem.
Az sem igaz, hogy a jó hálós székek 200k-tól vannak, linkeltem párat ami bőven 100k alatt van, és sokkal normálisabban meg vannak tervezve. Azzal egyet értek, hogy ezek nem feltétlen a legjobb minőségűek, de rosszabb esetben is olyan minőséget képviselnek mint a "racing" székek, miközben sokkal ergonomikusabbak.
Ezek a székek csak egy divathullámot képviselnek és mivel az emberek kapnak rá nagy tömegben mert "gamer" székek (plusz a marketing is erősen nyomja őket YT-on pl.), ezért ez sok gyártó meglátta a piaci rést, és beszálltak a buliba, ami persze még több marketinget, meg ajándék bemutató darabot jelentett a népszerű streamereknek, így meg még többen látták és vették. Így kell divat hullámot gerjeszteni.
Mindezek ellenére azért nem mondanám, hogy annyira rosszak, csak szerintem ilyen áron ez erős túlzás. Valamint minimális tervezéssel és átalakítással sokkal ergonomikusabbak is lehetnének.. hm.. lehet, hogy alapítani kéne egy ilyen székgyártó céget..
(vagyis tervezőt, mert nem ők gyártják, a kínai OEM partnerek csinálják ezeknek a cégeknek a megrendelések alapján. El tudom képzelni, hogy az összes ilyen szék egy gyárban készül, csak más-más kivitelben)
-
Skillet
addikt
tegnap kijutottunk a budaörsi ikejába. gyereknek is vettünk etetőszéket, és befigyelt egy markus is.
jónak tűnik, minőségi darab. 30-at megért. az ülőlapja tényleg rövid, de vállalható. csak pár centivel kellett volna hosszabbra csinálniuk... na mindegy, jó lesz ez így is. asszonyka csak úgy tud rajta hintázni, ha tartja a támlát, neki kell feszülnie, különben visszajön egyenesbea hintamechanika természetesen a leglazábbra van állítva. az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy 46kg
az ikea nem lopta be magát most sem a szívembe, nekem még mindig labirintus, de ezt leszámítva sem szeretem. pár rokonnál is sokszor úgy érzem magam, mint valami ikea bemutató szobában/lakásban
tucat. én meg utálom a tucatot... de ez van
1 éves fiam is velünk volt, ilyen szempontból jó az ikeja. volt baba-mama szoba pelenkázóval, kényelmes fotellel, nagy plusz pont.
ja, még valami, a szövetes markus-ok karfáin az a gumi borítás röhelyes
rakhattak volna rá szövetet, vagy csak simán műanyag is jobb lett volna ennél.
ajándékba kaptam ezt a széket szülinapomra (igazából EZT, csak visszavittem, mert szeritnem kaki volt. nem is nagyon értem a családot, hogyan tudtak nekem látatlanban széket venni), és 30-ból ez volt a legjobb vétel, szóval nem mondok rá több csúnyát.
a támla nagyon jó magas, az előző székemnél a fejem nem volt megtámasztva, ez így sokkal kényelmesebb.
viszont... mivel a régi szék mechanikájának nincsen baja (csak a műbőr döglődött már), így egy régi vágyam, ötletem fogom kiélni vele. nevezetesen, van egy-két hibátlan állapotú mitsubishi galant ülésem a pincében, az egyikből forgószék lesz -
Ispy
veterán
válasz
SkyS1gn #1625 üzenetére
Nekem nincsen ilyen gondom. Amikor beleülsz a székbe, akkor a derekad és a szék között alapból keletkezik egy légüres tér, ahova a derekad be akar nyomulni, de ugye nem tud, ha van ott deréktámasz, mert az megtámasztja ott alul, ezáltal leveszi a terhelést a derékról.
Ezért is olyan kényelmesek a hálós székek, mert azok felveszik a hátad formáját, így biztosítva tartást a hátnak, itt a deréktámasz tölti be ezt a szerepet részben.
-
Ispy
veterán
válasz
-FreaK- #1619 üzenetére
Egy-két dologgal azért vitatkoznék.
A deréktámasz nagyon hasznos, kb. 1-2 nap alatt megszokja az ember, most már fel sem tűnik, hogy ott van, de remekül megtámasztja a derekat, egész napos ülés után sem fájdul meg az ember háta.
Ha az oldalsó szárnyra rálóg az ember, akkor az egy dolgot jelent, kisebb széket vettél, mint kellene. Minden gyártónak több kategóriába sorolva vannak a székei, ahogy megyünk feljebb az árral, úgy növekszik a szék is, ha széles a hátad, akkor nem a legalsó kategóriából kell választanod.
Minőség ellen egy dolgot lehet tenni, olyan széket kell venni, ahol van normális support, én azért választottam az AK a DX-el szemben (azon kívül, hogy olcsóbb volt), mert az AK supportról jókat írnak, a DX-ről meg nem.
-
Ispy
veterán
válasz
lostprophet #1618 üzenetére
Nekem az van, kényelmes, szeretem.
Egy normális hálós szék kb. ennek a duplájába kerül, a bőr kivitelek is 150k+, tudomásul kell venni, hogy 70-80k egy szék esetében a középkategória alja, még akkor is, ha ez sok embernek drága.
Feleségem volt cégénél rohadt kényelemes hálós székek voltak, megkérdeztem anno, 200k volt darabja.
Azt, hogy ezek a műbőr székek mikor kezdenek el szétmenni még senki sem tudja, mert nem nagyon vannak 5 évesnél idősebb darabok tucatjával.
Innentől kezdve mindenki döntse el maga, hogy megéri-e neki vagy sem, egy biztos, én még az ikea és társaiban nem nagyon találtam 30-40k-ért kényelmes és minőségi széket.
-
-FreaK-
veterán
válasz
lostprophet #1618 üzenetére
Ha jó, és ergonomikus széket akarsz, akkor nem veszel ilyen "racing" vackokat ennyi pénzért
itt kifejettem már korábban, hogy miért írom ezt.
-
-FreaK-
veterán
válasz
lostprophet #1615 üzenetére
Én 182cm/88kg vagyok, de nekem nagyon kicsi volt. Ez egy kifejezetten kis méretű szék, Sirandrish-nak is csak kipróbálás után ajánlanám, de igazából, ahogy már írta itt valaki nem olyan régen, elég gagyi a cucc. Egy Markus sokkal minőségibbnek tűnik (bár annak meg elég rövid az ülőlapja).
-
SkyS1gn
félisten
válasz
ANDROID??? #1614 üzenetére
Én konkrétan leírtam nekik hogy ez röhejes... 30k egy lapra szerelt izét kihozniuk? Nem konyhai szekrénysort rendelnék bakki...
Nekem aztmondták fixen ennyi.27.5" MTB biciklimet a GLS kihozta ugyan annyiért mint minden más csomagot...(ők is gls-el szállítanak) 3-4k pedig a doboza nagyobb volt mint az asztallap amit venni akartam...
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a Jysk-es LANGEMARK az én 105-110 kilós, kétméteres testemnek nem egy ajánlott kategória ugye?
-
ANDROID???
addikt
válasz
Fehercsoki #1613 üzenetére
Inkább keress olyan céget jóf...-on pl. aki kiviszi neked, mert rettentő drága az ikea kiszállítás, zónákra van bontva..
-
F-ECT$
titán
válasz
Sirandrish #1610 üzenetére
-Langemark szerintem gagyi, bár a boltban ahol rá tudtam ülni nem igazán törődtek az összeszereléssel, egy csomó csavar nem volt rendesen meghúzva.
-A másikat nem ismerem, de sokat nem várnék tőle.
-Szerintem menj el a pixel-be, ott egy csomó széket ki tudsz próbálni, és értenek is hozzá. Arra azért készülj fel, hogy az én 80 kg-os súlyomhoz is már 100k körüli székeket ajánlottak, és minél nehezebb az ember, annál több anyag kell a székbe -> annál drágább, szóval 120-140k kategóriában vannak az igazán ajánlottak.
-A fórum best egyébként az Ikeás Markus, az most 30k a budaörsi telephelyen Family kártyával (5 perc készíteni egyet). -
Sirandrish
legenda
Egyre jobban fáj a hátam szóval kell egy szék. Nem kell hogy nagyon profi legyen, legyen magas a háttámla, és legyen ergonomikus hogy tartsa is a hátat rendesen.
Valahol 40K körül lenne a lélektani határ...
Korábban volt róla szó, de ez a Langemark milyen?Esetleg ez? Erre azt írják hogy 150kgig ajánlják, de nagyon műanyagnak néz ki a lába...
-
Skillet
addikt
válasz
ANDROID??? #1608 üzenetére
Gondolom, ha x napon belül vissza szeretnéd vinni, mert mégsem tetszik, akkor kellhet a doboz... de a későbbiekben a garihoz biztosan nem.
-
ANDROID???
addikt
Az ikea-s szék garanciájához nem kell a doboz ugye?
-
Skillet
addikt
válasz
ANDROID??? #1603 üzenetére
jártam ott, a dátum elkerülte a figyelmemet. okés. akkor van még idő
köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest