Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz Cobra652 #1487 üzenetére

    Sokat nézelődtem mostanában székek után, az itteni ajánlások után is, de arra jutottam, hogy ezek a "racing" székek borzasztóak, egyáltalán nem érik meg az árukat.
    Ezek miatt nem tetszenek:

    - Szinte mindegyik műbőr. Ez a lehető legrosszabb választás egy széknek. Egy szövet, vagy hálós kivitel sokkal jobb minden szempontból.

    - Ergonómiából megbukik az összes. A deréktámasznak mondott párnák túl vastagok, kényelmetlenek, valamint csúszkálnak is, ha előredőlsz mondjuk. Nem is nagyon használják az emberek. 1-2 széken található csak háttámlába épített deréktámasz, amit egy tekerővel tudsz állítani, de igen ritka.

    - Némely széknél a hát támlán lévő szárnyak még tovább rontanak az ergonómián mert (persze testalkattól függően) előrenyomják a vállakat, így egy görnyedt pozíciót vesz fel az ember háta.

    - Minőségben sem valami jók, a quality control sokszor borzalmas. Szinte ugyan azokat az elemeket használják, mintha egy gyártótól venné mindenki a szék alkatrészeit. A 3-4 irányba állítható kartámasz a legjobb példa erre, jól felismerhető szinte mindegyik széken. Ez mellesleg még mozog is össze-vissza a legtöbb esetben.

    Amit én javasolni tudok a széket keresőknek (és én is így fogok tenni), hogy menjen el egy forgószékeket forgalmazó bolt bemutató termébe és próbáljon ki pár hálós széket, szerintem sokkal jobban megérik az árukat. Én ide fogok elmenni azt hiszem: http://www.irodaszekfutar.hu/
    Itt egy pár példa, hogy milyen székeket érdemes nézni szerintem:

    ~75e Ft:

    ~38e Ft:

    ~120e Ft:

    ~75e Ft:

    ~62e Ft:

    És ez csak a Magyar kínálat, külföldön aztán meg bőven nagyobb a választék.. pl.: UPLIFT Pursuit Ergonomic Chair ~85e Ft körül, stb...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák