- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MlbMatic
tag
válasz
barcalaci84 #20199 üzenetére
Jo az S,,, csak a touche kovetes hulladek, arra valamit ki kell talalniuk, mert a tavcsoves fegyverek a jatekokban felejtosek,,, es azert az ember ha olcso is, 160ezerert nem klitty klatty jatekokert veszi,,,
-
barcalaci84
őstag
válasz
fulton #20194 üzenetére
mivel egy kijelző van (a go kijelzője gyakorlatilag) így nem lehet szó hardveres ipd állításról...(nincs mit közelíteni távolítani)
viszont a szoftveres meglepően jól működik...
sokan lefikázták /lefikázzák a Rift S , mert szigorúan technikai paraméterek alapján sokan csalódtak / többet vártak...
viszont kipróbálva sokan meglepődtek /meglepődnek
én úgy gondolom a rift S nem az a VR headset amire vágytunk , hanem amire szükségünk volt...
gyakorlatilag hardverigény növekedés nélkül kaptunk egy sokkal jobb látványt , egyszerű beállítást , 360 fokos roomscale-t " relatíve olcsóért" ...illetve jóval kényelmesebb is szerintem (bár a cv1-el is elégedett voltam ilyen téren) , meg szemüveggel is könnyedén használható...
ha többen játszotok , akkor pillanatok alatt beállítható a másik ember fejére (cv1-gyel azért kellett szerencsétlenkedni)viszont a hang az nem olyan minőségi, ami fülessel orvosolható... szimezni pl úgy szoktam (cv1-nél is ez volt a végén , mert persze nekem is elromlott a cv1 beépített fülese)
de sokszor nem használom a fülhallgatót , mert jó h hallom azt is h mi van a környezetemben ( tudjátok család ilyesmi) vagy ha a beatsaberezünk akkor jó h hallom én is míg asszony csápol
anyaghasználat már azért kínaias , de nem simogatni , meg kívülről nézegetni vettem... -
Már csak kiváncsiságból is elhozok egy WMR fejest mert nnyira tolta minden ocolus tulaj hogy mekkora szar.. fos stb, kiváncsi leszek.. gondolom nem kell minden használat előtt 1 órát installálni meg életet verni bele
-
válasz
kiskuplung #20196 üzenetére
Ehez is kellene inatec kártya? Nálam állandoan beragad 1 óra dugdosás kihuzohatás, soft ujra indítás a vége mindeig teljes setup!! A touchokat is újra kell tanitani
Aztán megy megint, aztán nem .... csak úgy professionális a cucc
Ki ne találjátok már hogy inatec kártyát kell ehez is venni az 1 darab USB-hez? amikor 12 USB3/USB 3.1/USB3.1/2 van a gépben nem egy tiz éves lap hanem 10 hónapos...
Ha ehez is inatec kártya kell megy vissza a retekbe és vissza kérem a pénzem mert ez akkor egy amatőr szar...Nevetséges és még én vagyok a fasz... mikor egy darab szart gyártanak
150e-ért ...
-
fulton
addikt
válasz
Raymond #20188 üzenetére
De nem értem. Mi f előnyük van h kihadják az ipd állítást ezzel problémákat kieső felhasználókat eredményezve. feltételezem az Oculus software e még a régebbi időből automatikusan elküldte mint statisztikai adat hogy ki milyen IPD n használja és a legtöbben használtak ra csinálták meg az új szemüvegeket. Sajnos. De tényleg k nem értem mi értelme volt kihagyni.
-
Tragikus ez a Rift S minden probálkozásnál hogy valamit tolok kb 1 óra hogy életre keljen, alapvetően ha nem ennyibe kerülne kivágtam volna az ablakon..
-
Raymond
titán
Ha valaki PS4-el szeretne VR-ozni:
PlayStation Virtual Reality Mega Pack - 229EUR
Enthaltene Spiele:
PlayStation VR Worlds, The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Doom VFR, Astro Bot: Rescue Mission, WipEout Omega Collection
Verpackungsinhalt:
VR-Headset, Prozessoreinheit, Anschlusskabel für VR-Headset, PlayStation Camera, Gutscheincodes für fünf Spiele, HDMI-Kabel, USB-KabelEgesz jo ajanlat.
-
-
fulton
addikt
Meddig bírja az akuja ha filmet nézek pl?
Van wifije, hogy mondjuk megyek valahova és youtut- néznék (telóról megosztva a netet) -
Raymond
titán
válasz
fulton #20180 üzenetére
Igen, szerintem siman. Neztem mar rajta filmet es sorozatot is amikor utaztam. Sokkal elesebb a kep es nincs a zavaro Dog Rays.
Az IPD azert fontos hogy eles legyen a kep es hogy ne fajduljon meg a fejed/szemed egy ido utan. Erdemes beallitani ugy hogy jo legyen. Le tudod merni magad is otthon [link] esetleg szemesznel is.
-
stfx
aktív tag
MicrodoseVR alphához a seed kód: (amivel le lehet tölteni) sárkány angolul nagybetükkel. Igéretesnek tűnő app, most kapott index controller támogatást is.
-
abydos
aktív tag
válasz
Raymond #20177 üzenetére
Szerintem jó döntés a VR Cover, nekem sokkal kényelmesebb vele.
Csak feltételezés, de igen, lehet a kontraszt és a kevesebb subpixel miatt lehet godray a Questben. Carmack pár hónapja, a Rift S bejelentését övező kijelző szidások közben azt mondta, ha tudták volna, hogy ennyire jó lesz ez az LCD a Go-ban, akkor a Questbe is azt raktak volna.
Nekem a tapasztalatom az, hogy pl a gépet irányítani jobb Riftben, szebb a képe, mint Go-ban Virtual Desktoppal.
Viszont a média tartalmak már csak a YouTube app miatt is sokkal jobbak a Go-ban, nem beszélve a kényelemről. Vicc, de a gépem nem bírja az 5K-s 360-as videókat lejátszani, a Go-nak meg se kottyan...
-
Raymond
titán
Asgards Wrath: 20 Minutes Of Oculus Rift S Gameplay (E3 2019)
Na ez mar jobban nez ki mint amikor eredetileg bemutattak par hete.
-
Raymond
titán
válasz
fulton #20176 üzenetére
Sokkal jobb mert elesebb a kep es nagyobb a sweet spot. Mondjuk nekem kb. 64mm az IPD azt is nezni kell. God Rays nincs, ezert is nem ertem hogy lehet hogy ugyanaz a lencse van a Go-nal es a Quest-nel is mert ott van. Lehet azert mert ott elojon mert az OLED sokkal kontrasztosabb? Filmeknel es videoknal lathatoan jobb a kep, de mondjuk 1080p-nel nagyobb felbontast normalis (tehat nem VR1870 vagy VR360) medianal nincs ertelme hasznalni mert nem latod hogy jobb lenne. Meg 720p es 1080p kozott se nagyon latok difit. Itt mondjuk normalisan kodolt videokra gondolok nem YT vagy mas stream platform. A pant a Go-nal nem olyan jo mint a CV1-nel de nem kenyelmetlen. A facial interface viszont ugyanugy nem az igazi mint a CV1-nel vagy a Quest-nel, az utobbi hetekben mar nagyon gondolkodtam hogy veszek a Go-hoz is VRcover-t.
-
Tegnap mentem haza felé autópályán és mivel svédben is végre nyár van kellett a napszemcsi. Rájöttem hogy nincs baj a felbontással ne vágyak még nagyobbra mint a Rift S mert a nyugger korom meg kis cukibetegséggel ( távolra szar közelre hibátlan) olyan menni szemüveg nélkül mint Rift S-el szimezni
-
Lacuka
csendes tag
Sziasztok. Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok. Működik most már rendesen nagyon fasza minden viszont a régi rift touchokat visszasirom. Tapintásra, fogásra is sokkal gagyibbnak tűnik. Arról nem is beszélve hogy párszor már odavertem a hmd-nek amiatt hogy felfele áll a karika. A kép viszont sokkal szebb mint a régiben, és sokkal kényelmesebb is. Viszont ami nem igazán tetszik a másik után, hogy pl beat saberben amikor "ugrálok" olyan mintha a kép is mozogna velem. Ezen lehet esetleg állitani valamit? Nehezen fogom megszokni.
-
kiskuplung
őstag
válasz
rossitibi #20169 üzenetére
Magyar tesztet hiába vársz itt szerintem, még arról se volt cikk, hogy megjelent az Oculus Quest
Ha lenne is, akkor is valami ilyesmi születne, és Ilyen tesztet meg kár begépelni : [link]
Kb olyan szintű jövőbelátásról tanúskodik, mint Uj Péter legendás cikke az okostelefonokról.
"scifiírók serege tette az emberiség nagy vágyává a képtelefont. Hogy lássuk, akivel kommunikálunk. A technológia ma már működhetne. De minek? Nem mutatkozik rettenetes igény."
-
jozsi252
veterán
Használ valaki esetleg DP port to DP port kábelt mondjuk úgy 30cm-es hosszban? Eléggé be vagyok építve, és elég szar mindig a ház mögé beférni hogy a DP kábelt bedugjam a Rift-nek. És gondoltam arra hogy egy kis pici hosszabbítóval ki tudnám vezetni a csatlakozást a monitor alá mondjuk. USB 3.0-hoz van ilyen kábelem ha esetleg pendrive-ra akarok másolni valamit akkor csak beledugom és kész.
Tudom hogy létezik ilyen kábel, de nem lesz esetleg valami gond a plusz csatlakozás miatt?Viveport-nál nálam a Redeem résznél nem jelent meg az ingyenes 2 hónapos tagság. Ennek mi lehet az oka, mit nem csináltam jól?
-
Raymond
titán
válasz
rossitibi #20166 üzenetére
Oszinten szolva nem tudom mi a helyzet. Kinezetre ugyanaz van mindkettoben, de a kep nagyon mas. A Go-nal nincs igazan god rays es a sweet spot se tunik el olyan gyorsan.
Egy kis guglizas ezt adta:
"As the headset uses the same lenses and lens clips as Go, compatible prescription lenses will work for both headsets. This makes sense especially as Quest’s lenses are identical to Go. That means similar pros and cons: a reasonably large ‘sweet spot’, but also god rays in high contrast scenes."
Akkor lehet hogy tenyleg ugyanaz de a kontrasztosabb OLED kihozza a lencsekbol a problemakat amik az LCD-vel nem jonnek elo. Van ertelme hogy ugyanaz mert igy harom aktualis termekhez is lehet ugyanazt az alkatreszt hasznalni, de a valosagban elegge elter a kep a ketto kozott.
-
Raymond
titán
válasz
rossitibi #20162 üzenetére
A Quest meg ugy latszik a "regi rezsim" szerint keszult (OLED, CV1/Vive lencsek). Aztan amikor lett tapasztalat a Go-val hogy az LCD is jo es kiprobaltak a masik lencseket akkor az ment az S-be. Szerintem a Go lencsek a legjobbak es igen, a kis sulya es a lencsek miatt az a legjobb media-hoz, de az eredeti kerdes a CV1 es a Quest-rol szolt
-
rossitibi
tag
válasz
Raymond #20158 üzenetére
Ezt már olvastam korábban is itt, hogy a quest lencsékre panaszkodtak. Rosszabb minőségű lencsék vannak benne mint pl a go-ban vagy a gear-ben? Most ezekhez képest a látvány javult vagy romlott? Én gear vr-ba tudtam belenézni egyszer,ahhoz képest milyen a go és a quest?
-
-Solt-
veterán
válasz
kiskuplung #20159 üzenetére
Már én is jelezni akartam, köszönöm! Remélem lesz rá időm, káosz van a melóban...
-
Raymond
titán
válasz
fulton #20157 üzenetére
A szinek es a kontraszt ugyanaz, de sokkal kisebb az SDE a nagyobb felbontas miatt. Nalam a FOV is picit nagyobbnak tunik meg a batar default arcmaszkal is. A horizontalis sweet spot jo, a vertikalis viszont haklis, ez hasonlo mint a CV1-nel es be kell allitani a HMD-t a fejen rendesen. God Rays meg van mert a lencsek inkabb a Rift/Vive-ra hajaznak. Filmet nezni a nagyobb felnontas es nagyobb FOV miatt jobb, viszont messze nem olyan kenyelmes mint a CV1 meg ha rendesen be is van allitva a fejeden.
-
fulton
addikt
-
-Solt-
veterán
Megvettem az Zero Calibert az Oculus store-ban, aztán ha véletlenül úgy alakul, hogy jön az Index akkor írok a fejlesztőknek... köszönöm Urak!
-
Raymond
titán
-
-Solt-
veterán
Urak!
Ha veszek egy játékot az Oculus store-ban, mekkora az esély arra, hogy adott esetben a Steam-n is tudjam használni? Olyat olvastam már, hogy Steam-n vett játékhoz lehetett Oculus store kódot is kérni a fejlesztőktől, de ez visszafelé is működik?
-
-Solt-
veterán
Zero Calibert nyúzza valaki? Milyen? Nem is tudtam, hogy magyarok fejlesztik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest