- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SSD kibeszélő
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
UX
tag
Az utókornak:
Makróbarát excel munkafüzet megnyitása előtt duplikálja mindenki a fájlt, ugyanis a makróban található ékezetes karaktereket kicseréli a mac a VBA-ban, és a továbbiakban nem tudja futtatni a windows. (Tulajdonképpen nem írta a hiba okát, de tény, hogy az összes karaktert kicserélte.)
Szerencsére volt egy korábbi verzóm, így nem veszett oda több év munkája. -
UX
tag
válasz soundsonic #39511 üzenetére
Most ráengedtem a minit az egyik excel táblázatomra. Sajnos elvérzett, pedig én a legerősebb konfigurációt vásároltam. Ez így nem jó, sajnos másodpercekig gondolkozik egy egy műveleten. Elvétve a windows gépemet is megakasztja az excel, de csak ha tervezek, és még a firefoxban is ki van nyitva vagy 10 ablak.
Lehet hogy a grafikus kártya erős, de a proci az kevés? Passzolom.
A 3d tervezést bírja, csak néhány teljesítményigényes feladaton gondolkodik.Viszont kár volt eddig várni ezzel az egésszel, most nézem milyen árak vannak. Azt hittem jobban tartja az árát. Nettó 352-ért vettem, most, jó ha el tudom adni 190-ért.
Az ipadeket egy időben évente cseréltem minimális plusz költséggel.
Ezt nem gondoltam volna. -
UX
tag
Így igaz. Ezt írja a megtekintő: Shift+cmd+Ó
cmd+ ra nem reagál egyik szoftver sem.
És a megtekintőben nincs cmd+wheel, míg a képekben van..Nem csak az a baj, ha csak ezzel a billentyűkombinációval működik hogy elfelejted, de sok esetben polipnak kell lenned egy egy ilyen kombináció használatához, és kb 40-szer lassabb mint egy sima ctrl+wheel, amelyhez még Z-t sem kell nyomnod. Ez a legegyszerűbb módja a nagyításnak.
Nem windowsal példálózok, mert az itt szitok szó, de a Figmában mac-en is ilyen egyszerűen működik. Na jó, mondjuk ők vérprofik, ne hasonlítsuk őket az apple-hez.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Photos
Na a fotók alkalmazásban úgy működik ahogy mutatod. Ez a Z-vel való aktiválás olyannyira fölösleges.. Félelmetesen hülye volt aki ezt kitalálta.Preview
Ha az előbbit lehülyéztem, akkor ezt a "designer-t" egy nyomdafestéket nem tűrő szóval tudnám jellemezni.
Nagyítás Shift+cmd+Ó
Kicsinyítés cmd-
Fit cmd+9
És ez nem reagál semmilyen scrollra..
Legalább lenne szinkronban a két szoftver.de most komolyan.. erre lehet mondani azt hogy profizmus?
És akkor én vagyok helikopter?
Nem zavar, mert szeretek helikopter lenni, de basszus.. aki erre a rendszerre mondja azt hogy f.sza, és hogy hagyd a francba mert veled van a baj, az egy molylepke szintjén van.
De legalábbis nem találkozott még igazán jó szoftverrel.Mondanom sem kell, hogy délután az ég világon semmiben nem tudott segíteni a support.
Köszönöm neked a segítséget.
-
UX
tag
válasz soundsonic #39502 üzenetére
Azzal segítenél ha leírnád a csalódásaid okát.
-
UX
tag
Nem is tudom..
Talán egyszerűbb lenne ha felhívnálak.
Bakker, én tényleg mindent megteszek hogy működjön. De vagy te nem jól magyarázol, vagy én nem értem mit írsz.
Szóval, akkor tisztázzuk. hogy a Fit nézet az nálad az hogy a csúszka a minimumon van.
Csak mivel nekem a legújabb rendszer van, így semmi nincs oda írva.
Hiába a ismerem a kifejezést, fogalmam sem volt róla miről beszélsz.Na, oké. Viszont bárhogy állítom a csúszkát a nagyítás nem működik.
Csinálnál egy screenshotot a te beállításaidról?Preview.app
Letöltöttem, kiválasztottam a free verziót, és nem csinál semmit. Insta oldalon akarja hogy belépjek. Nem is értem..
Amúgy megvásárolnék én bármilyen applikációt, ha ezt az alapműveletet biztosan tudná.Most a Better Touch Tool bosszant, mert nem hajlandó működni egyáltalán. Így ismét óriási mozdulatokat kell tennem az egérrel hogy a képernyő egyik oldaláról átvigyem a kurzort a másik oldalra. Lehet mindjárt megvásárolom, csak utálom ezt az online fizetési tortúrát.. Legszívesebben mindent apple pay-el fizetnék.
De ugye ez is csak kötekedés. Hogy lehet lassú a gyári egér, gyári beállításokkal? Hiszen azt egy olyan nagy óriás alkotta mint az apple.
"A Finderben, elohozva a QuickLook -ot (space, ha nem tiltottad le), itt ugye egyszeruen vegig tudod lapozni a folderek tartalmat, mindenfele program megnyitasa nelkul"
Persze, ezt vágom, ezzel nincs is semmi baj. Én a megnyitott kép nézegetése közben akarok lapozni, és nagyítgatni.
Bakker, jó lenne visszaemlékezni hogy miben volt félelmetesen sz.r az a trackpad, de csak azért nem rendelek újra egyet.
Ha jól emlékszem nagyon pontatlan volt, és az alakzatok végpontjait sem tudtam vele eltalálni. -
UX
tag
válasz blakey #39499 üzenetére
Igen, mondjuk lehet hogy rossz példát említettem, mert ők szite csak képekkel dolgoznak. Azokat pedig a fotók alkalmazásban is tudják rendszerezni. Az pedig már tud nagyítani is elvileg, csak nekem nem jön össze, gyári egérrel.
A photoshop emlékeim szerint lassan tölti be a képeket. Legalábbis, ha külső mappákból nyitod meg. De az nem is megtekintésre való. -
UX
tag
Hogyne tudtam volna.
7 éve használok ipadet.
Mindegy, én tuti nem így csinálnám, és ebben nem kötelező egyetértenünk.
Vectornatorral létrehozott fájlt például a szoftverből is eléred. Talán más applikációval soha nem fogod megnyitni a fájlodat, éppen ezért fölösleges odapiszkítani mindenhová. Persze jó hogy mappából is eléred, mert sohasem lehet tudni, egy kollaborálás után melyik másik szoftverrel akarod majd megnyitni. De csak annyit kellett volna csinálniuk, hogy ezt az egészet beledobni egy mappába, hogy eltűnjön a szem elől. Ugyanis fölöslegesen van ott!
Numberssel létrehozott fájlokat én például saját magam rendezném saját elnevezésű mappákba. Ha csak arra gondolok, az életem során hány excel táblázatot hoztam, létre és mennyiféleképpen kategorizálom, akkor annak sincs ott a helye, így előtérben.
Igen, lehet úgy is típusonként kategorizálni, de sokkal hatékonyabb projektenként, és akkor nem kell ide-oda lépkedni mint a mérgezett egér, mert egy projekt mappában tárolsz többféle fájlt, és minden a szemed előtt van.
Túlragoztuk ezt. Mint írtam, ebben nem kell egyetértenünk.Fókuszáljunk a nagyításra. Elvileg garfikusok, fotósok nagy apple felhasználók.
Minden fotót photoshoppal nyitnak meg hogy bele tudjanak nagyítani?
Értem hogy sokan elvannak a megtekintővel..
.. vagyis nem.
Ha egy hobbi felhasználó szokásaira gondolok, én is bele szoktam nagyítani még egy családi fotóba is. Így számomra értelmezhetetlen, a megtekintő használata.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
iCloud
És egyébként is hogy gondolták?
Nekem kb. 10db alkalmazás van beállítva szinkronizálásra, de akinek az összes, az baromi sok mappával találja szembe magát.
Nem úgy lenne észszerű és átlátható, hogy az icloudon belül ennek szentelnének egy külön mappát?
Engem aki anno megfertőzött az apple ipad-el, az mindig azt hangoztatta hogy az apple terméket csak bedugod a konnektorba és megy, nem kell semmit meghegeszteni, Marika néni is tudja kezelni a gépet.
Ezen gondolkodás itt elvérzik. Amikor elsőnek megnyitottam a fájlok appot, akkor az első gondolatom: Jézusom!
Káosz a köbön.Én nem így tervezek alkalmazást, és szerencsére a vezető szoftverfejlesztők sem.
-
UX
tag
Íróasztal
Akkor pont fordítva volt nekem beállítva.
Most ki is tudtam így is próbálni, mert ma is jött frissítés a vektoros alkalmazáshoz. Így is átdobja másikba.
Oké, ezzel együtt lehet élnoi, emiatt nem adnám el a gépet.Photos
Tudom hogy a fotók alkalmazásról volt szó. Ott nem találom ezt a "Fit-re állítást" amit írtál.
MM nem zoomol egyáltalán.Tudnál ajánlani akkor olyan szoftvert ami finderből megnyit egy képet, egy pdf-et, és zoomol, lehet lapozni, és akár alap képszerkesztési funkciókkal is bír?
Csak kizárólag felhőben tudok gondolkozni. Az nem működik hogy integrálgatom az újonnan létrehozott képfájlokat, mert akkor egész nap pakolgatnék.
Felhőből megnyitom, azt' csá, el van felejtve, ilyen végtelenül egyszerű szoftverre volna szükségem.Safari
Ne kérdezd mi történt, ezt írja ki amit írtam. A liveleak-en nézhettem valamit akkor éppen mikor lefagyott, mert azt a könyvjelzőt akarja betölteni.iCloud
"Amennyire szeretik a Windowsos appok teleszemetelni pl a Documents vagy a home foldered, annyira szeretik ezt itt is"Ez így van, de ez egy felhő, melyet elvileg rohadtul személyreszabhatónak kellene megtervezni. Erre írtam hogy ez nem egy profi UI megoldás, hiszen a dolgok csak a háttérben lehetnek komplexek, a letisztultság a trend, és az átlátható. Kivéve persze ha tiéd a világ legértékesebb márkája. Akkor nagy ívben tojhatsz arra hogy mi jó a szemnek.
Hozzátenném az icloud még apple felhasználói körben sem a legnépszerűbb felhőszolgáltatás. Talán épp az ilyenek miatt.
Persze megoldás egy mappába beledobni mindent, és külön kezelni, de azért mégiscsak, na..(A onedrive-ban azt hiszem csak a documents mappát nem tudod törölni.)
-
UX
tag
válasz Parson #39477 üzenetére
"magadat szívatod vele, ha állandóan csak a negatív dolgokra fókuszálsz"
Jó dolgokat írsz, azonban a képekbe és PDF-be nagyítás nekem olyan fontos, mint háznak a tető.
Nem is tudnám nélküle elképzelni a számítógép használatát. Épp ezért ez ezeket egyáltalán nem kötekedésnek szánom. Nekem nem hobbi, ezt munkaeszköznek vettem.
Ami miatt még kitartok, és nem adtam el, mert bízom benne hogy bennem van a hiba, és itt van az orrom előtt a megoldás, csak nem látom.
Illetve egyáltalán nem szoktam így mellé lőni, egy közel félmilliós beruházással meg pláne. -
UX
tag
válasz vadkörte #39462 üzenetére
A Safari újból és újból lefagy. Egy könyvjelzőt akar betölteni. A kilépésre kényszerítés nem feledteti el az utolsó feladatot.
Mindegy, ezt majd vagy a restart oldja meg, vagy egy rendszerfrissítés.
Ez nem probléma. Csak jeleztem hogy ez nem olyan erős mint a ctrl+alt+del. -
UX
tag
válasz vadkörte #39462 üzenetére
"A Megtekintő számomra egy hasznos app, tökéletes ha csak bele akarok nézni valamibe pl. egy pdf-be ellenőrzés miatt. Pont elég és nem kell indítani az pdf olvasót."
Eltérőek az igényeink. Igazából nem látom értelmét kétféle applikációt használni egy pdf megnyitására. Miért ne nyissam meg olyannal ami eleve használható is normálisan.
A nagyítás az alapkövetelmény számomra.
Lehet azért mert én nem kizárólag szöveges PDF-eket használok, hanem tervrajzokat, főleg."Applikációkat miért iCloud-ba akarsz telepíteni? "
Dehogy akarok. Ha be van kapcsolva az icloud mentésed iphonon és ipaden, akkor oda menti mappákba. Próbáld ki.
Aztán ha másra is akarod használni az icloudot, akkor egy halom mappán kell átrágni magad előtte. A UI/UX itt sem az alapelvek szerint lett tervezve."Ez valami lokális hiba lehet, mivel nálam a Safari tökéletesen működik."
Ezt nem vitatom. A mondandóm arról szólt hogy a kilépésre kényszerítés nem működik egyáltalán. Én meg emiatt nem csináltam restartot, úgyis firefoxot használok."Minden más egy külső két lemezes meghajtóban, 2x1TB SSD-n van a Win Xp óta változatlan mappastruktúrában "
Nálam csak a felhő jöhet szóba, bármilyen adattárolásra.
-
UX
tag
Szia!
Ismételten köszönöm hogy próbálsz segíteni.
Az íróasztal beállításoknál az utolsó 4-ből csak a második van kikapcsolva.
Ha jól értem, így kellene jól működnie?"ha a csuszka nem "Fit"-re van allitva"
Ezt nem találom . Hol van ez a fit?
Bármit csinálok, Z-re sem lehet zoomolni cmd+scrollwheel -el
A Z csak nagyít egyet rajta, de ez nudli, ezt nem nevezném zoomnak."Ha valamire nem jo a gyari beepitett szoftver, nyugodtan csereld le es allitsd at az alapertelmezett szoftvert, ezek utan nem fogja tobbet azzal megnyitni. "
Amit eddig ajánlottak az nagyon kezdetleges volt.
De akkor majd keresgélek.
A megtekintő működését nagyon jól leírtad, de ezt olvasni is szörnyű, nem hogy használni.Trackpadot is rendeltem, és kb. 1 óra használat után vissza is csomagoltam, nem éltem a 60 napos kipróbálási lehetőséggel.
Inkább nem jellemezném.
Legyen elég annyi hogy nem hogy grafikai munkára, és 3d tervezéshez sem való, de sima böngészésre is jobb egy darab krumpli.Szóval akkor nézzek valami képnézegetőt, ami tud rendesen zoomolni, nézzek egy PDF viewert amelyben szintén tökéletesen lehet nagyítani, és akkor kapok egy tökéletes rendszert?
Nem is tudom higgyek-e benne. Win7-en most a Normacs nevű szoftvert használom. Majdnem tökéletes. -
UX
tag
válasz Skynet258 #39386 üzenetére
"ez a rendszer k*rva jó""
Szerintem f.s
Már lassan 1 éve nem használom a minit. Csak úgy hemzseg a hibáktól.
Az egyik vektoros alkalmazáshoz elég gyakran jön frissítés. Ilyenkor másik íróasztalra dobja a mac. Ha újraindítok az íróasztalok összekeverednek.
A beállítások pofátlanul zaklat szinte minden nap valamivel, ha rákattintok, másik íróasztalra bepofátlankodik.
Arra sem jöttem rá normál egérrel hogyan hívom elő az íróasztalt. Erre még nem szántam sok időt. Mert ehhez a rendszerhez aztán kell idő. Meg idegrendszer.
Magic mouse-t használok minin, azzal elő tudom csalogatni.
A minap adtam a rendszernek egy esélyt egy jobb egérrel, de pár perc után ismét falhoz csaptam volna a minit.
Az egér király LENNE, mert egy fokon élvezet használni, de rohadt pontatlan, és hangos.
Mindegy, maradjunk a rendszernél.
A legnagyobb probléma a finder, ami egy ótvar sz.r.
Felhőben tárolok különböző típusú fájlokat. Ügyfélmappában van kép, excel, pdf, 3d fájl, stb. Így a legátláthatóbb rendezni a munkáimat.
Csak hogy ha a finderben megnyitok valamit, egy képet vagy egy PDF-et, akkor az a kőkorszaki megtekitővel nyílik meg, például nem lehet lapozni a fotók között, nem zoomol a pdf-ben, és hasonló nyalánkságok. A support azt mondta, ez a onedrive hiányossága. Aztán a minap rájöttem - mert felmerült hogy átköltözök icloudra - hogy icloudon még szarabb a helyzet. Az kezelését ugyanúgy a megtekintő végzi.
Ráadásul, nem tudom eltávolítani az applikációk mappáit, vagy legalább egy mappába rendezni, ott kell nézegetnem, a sok mappát mikor megnyitom az icloudot.
Nagy zűrzavar van a fejekben, az apple házatáján. Legalább egy mappába rendeznék az applikációk mappáit.Egy PDF-be sem tudok csak úgy simán belenagyítani. Biztos ehhez is valami kiegészítő szoftver kell. Mintha ez akkora nagy dolog lenne.
A fotók alkalmazásban sem tudom hogyan kell nagyítani csúszka nélkül.
Csúszkával meg rémálom lassú. Itt minden úgy működik mintha jobb lábbal vakarnám a bal fülemet. Lassú és körülményes. Cserébe tűéles a felbontás.
De ez a rendszer így inkább hasonlít egy üresfejű, ám tökéletes testű csajra.
Hol marad a belbecs?A teljes nézet sem valami egyszerű billentyű kombináció. Írták itt a srácok, de elfelejtettem. Ez a fórum nagy segítságedre lesz. Szükséged lesz rá. Ez nem windows.
Androidot nem ismerem, ios-t, már sok éve használok. Ha negyedannyira jó lenne ez a rendszer mint az ios, akkor lehet nem kellene eladnom a gépet.A safari hónapok óta le van fagyva, és nem tér magához.
Ezen a rendszeren nem olyan erős a kilépésre kényszerítés mint windowson a ctr+alt+del. Halottnak a csók.Nem tudom itt ki hogyan rendezi a fájljait, és mivel tekinti meg őket, de ez a rendszer így hulladék.
Kaptam javaslatokat, PicArrange és hasonlók, de nem jött be, és most például meg sem nyitja a képeket. Ami windowsban alapértelmezett, itt rémálom.
Azon a rendszeren rákkattintok egy fájlra, megnyitom, nagyítom, ide-oda rakosgatom, mit írjak még, mindent tud.
Hogy miért vagyok még itt akkor? Magam sem tudom. Talán választ keresek a kérdéseimre. Miért van ezért a rendszerért mindenki odáig meg vissza?
Illetve arra a kérdésre, hogy tényleg ennyire mellé lőttem?
Itt van az orrom előtt a megoldás, csak nem látom?
Ennyire eltérőek az igényeink?
Egyáltalán mitől jó egy rendszer?
Nem mindenkinek a gyors és hatékony kezelés az egyik legfontosabb?Amiről te írsz, az is csak a kinézet.
-
-
UX
tag
Megtörtént a kilépésre kényszerítés, nem kérdezi meg hogy állítsa-e vissza az ablakokat.
Egy mp4-et akar betölteni a könyvjelzőkhöz, és azt akarja válasszak egy mappát, de gyakorlatilag a finderből választhatok, mintha le akarná tölteni.
A liveleak-ról egy road rage videót...
Mikor a Mégsem gombra kattintok, akkor homokórázik hosszasan.
Most akkor úgy hagyom, hadd homokórázzon, majd holnapra hátha észhez tér. -
UX
tag
válasz tboldi #37819 üzenetére
Köszi, mindenkinek. A tevékenységfigyelő sem oldotta meg a problémát. Próbáltam kiszűrni a Safarihoz tartozó tevékenységeket, még olyat is találtam ami nem Safarival kezdődött, például a jófogás.hu (Pedig talán egy éve nem jártam rajta.)
Az ismeretlen dolgokat viszont nem állítom le. Kár hogy itt nem lehet kiszűrni melyik folyamat, melyik szoftverhez tartozik.Amúgy észrevetted hogy ékezet nélkül írsz?
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Egyébként a restart sem oldotta meg a problémát, a Safarit végleg elveszítettem.
Milyen jó hogy a restart miatt újra be kell lépkednem, a mentett csereszövegeim természetesen csak ipaden működnek, (az esetek 60 százalékában) iphonon, mac-en egyáltalán nem.
Ráadásul az ismételt bejelentkezésnél ki van pipálva az ablakok újranyitása, de kb. semmit sem ér, az íróasztalokon rendetlenség fogad, ablakok vesződnek el..Ez a Monterey 12.5.1 valami béta verzió?
-
UX
tag
válasz TheMarci #37813 üzenetére
A force quit tulajdonképpen ugyanaz mint amit én csináltam, csak én tudom magyarul is.
Az Activity monitor az egy fizetős app. (Milyen jó hogy minden problémára van egy fizetős app )
Az tudna érdemben segíteni nekem, úgy gondolod? (Az angol leírását nem tudom lefordítani, mert nem lehet kijelölni)
Csak mert ha nem muszáj, akkor nem szemetelem tele a gépet applikációkkal. A fórumtársak szerint, itt sincs ez máshogy mint windowson. -
UX
tag
Van olyan módszer mac-en mint windowson a ctrl+alt+del és a feladat leállítása?
A Safari csúnyán lefagyott, és csak dockban a jobbklikkre bejövő menüvel tudtam kilépésre kényszeríteni, ami sajnos nem oldja meg a problémát. Olyan kellene ami elfelejteti vele a feladatot. -
UX
tag
válasz CharlieDrop #37788 üzenetére
A támogatás szerint újra kell telep0tenem a firefoxot, ha nem oldja meg, hozzak létre másik felhasználói fiókot. Mondom neki hogy másik platformon napokig bennmaradhatok bárhol, és hogy a Safari is kidob. Akkor ezek után próbáljam ki a safe módot, ha a probléma úgy is fennáll, telep0tsem újra a mac OS-t.
Mióta megvan a mac csak tökéletes0tgetem a rendszert, egy picit már ki van a hócipőm.
Ez a nő is idevágott nekem egy kétnapos házifeladatot..[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37800 üzenetére
Persze, azt mondom én is. Ott az ingyenes letöltés nem indul el.
De mindegy mert a Library mappát seg0tett az apple támogatás megkeresni, szóval ez kipipálva.
Beraktam a fájlt a library mappába, de hozzáadni mint billentyűzet, még a szakértő seg0tségével sem tudtuk. -
UX
tag
válasz CharlieDrop #37788 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos nincs ilyen opció a sütibeállításokban.
Úgy van beállítva hogy ha kilépek vagy elhagyom az oldalt, akkor törölje a sütiket. -
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37789 üzenetére
Csakhogy a Library mappa még mindig nincs meg, a Pathfinder pedig csak fizetősen akar lejönni.
-
UX
tag
válasz Parson #37785 üzenetére
Szerintem pedig alacsony az ingerküszöböd, vagy nem vagyok szimpatikus. Ez csak egyetlen karakter. Akik angol billentyűzettel 0rnak, azoknak a teljes szövegét borzasztó olvasni, mégis mindenki elnéző velük szemben. A helyes0rásról nem is beszélve.
Légy elnézőbb az apple-el szemben, ez nem miattam van 0gy. Próbáltam találni megfelelő billentyűzetet, sikertelenül.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
....
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Mint 0rtam, kb 4-5 karakter késése van általában gépeléskor a firefoxnak, de csak mac-en, és ha minden igaz, csak ezen az oldalon.
MOst ismét jó.
Be lehet áll0tani a rendszert úgy, hogy ne léptessen ki minden helyről ahová be vagyok jelentkezve? Levelezőrendszerből soha nem szoktam kilépni, csak ha kikapcsolom a gépet, a mac és az ios viszont kidob nagyon hamar. Nem mértem soha, de ios-en kb 10 perc múlva, macen, vagy 40 perc. A fórumból is, hiába kapcsolom be hogy belépve maradok.
Windows soha nem dob ki. -
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37751 üzenetére
Amúgy maximálisan igazad van, cserébe legalább pontatlan.
Csak ezt a finom sim0tó mozdulatokat szeretem benne.
Most egy Anywhere 3-at tesztelek. Jó lenne az aljára rászerelni a Macig Mouse üveglapját. A kettőből össze lehetne gyúrni egy számomra tökéletes egeret.
______
A firefoxom ismét durván laggol.
Tudom, mindenkinek tökéletes és senki nem járt még 0gy, de mit lehet ilyenkor kezdeni egy szoftverrel? Törölni és újratelep0teni?
Törlésnél csak a finderből beledobom a kukába?
Vagy nézzem meg valahogy hogy terheli-e valami a gépet?
Figma jól működik, egyéb most nem fut. -
UX
tag
Biztos hogy nem tudja. Az egér beáll0tásoknál minden kézmozdulatot megismertetnek, de ezt nem.
Még próbálkozok majd, de még az is lehet hogy a better.. szoftver fórumán kérek egy kis seg0tséget.kazsmerlaca
Próbáld ki Magic Mouse-al. Ha sok oldallal dolgozol, és egymás mellett vannak, a horizontális scroll megfizethetetlen seg0tség.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Nekem a Trackpad egyáltalán nem jött be, vissza is küldtem. Tervezéshez nem volt jó.
Van kéznél egy bármilyen egered?
Akkor ki tudnád próbálni mire gondolok.
A szoftverben épp úgy működik a zoom mint a Firefoxban a nagy0tás.
ctrl+1 ujj fel-le
vagy
ctrl+görgő
(Trackpadon ugyan0gy működik, vagy cs0péssel.)
Na ezt akarnám kiváltani hogy ne kelljen nyomni a control billentyűt.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Szerinted hogyan tudnám a zoomot beáll0tani?
Próbálgatom, de nem megy.
Az egyik szoftverben a zoom ctrl+1 ujj fel-le. Ezt lehetne cs0pésre váltani, vagy 3 ujj fel-le.
Kiválasztottam a mozdulatot, bejelöltem a ctrl a kis kockában, és most a scroll következne, de nem jövök rá. -
UX
tag
Nem cseréltem össze.
Biztonság. Csak épp a google-tól nem vagy biztonságban.BetterTouchTool
Hát ez nagyon állat, és hasznos.
Amúgy is bele vagyok szerelmesedve a Magic Mouse-ba. Csodálkozom hogy az apple nem adott hozzá gyárilag több funkciót. Nekem a teljes képernyős váltás volt az első. Nagyon hiányzik az F11, de 0gy már jobb. -
UX
tag
válasz Ear001 #37726 üzenetére
És te most azért jöttél hogy ezt a szememre hányd? Vagy mi a problémád?
§rtam én hogy szar a rendszer? Egy árva rossz megjegyzést nem tettem sem a apple-re, sem a rendszerre, sem a gépre.
Van egy problémám és seg0tséget kértem. Ez is bűn?
Lehet én vagyok a béna, lehet a tudtomon k0vűl eláll0tódott valami, nem tudom.
Nyugodjál le, attól megnyugszol!
Vagy seg0ts, ha tudsz. -
UX
tag
PC billentyűzetet, igen.
Nem cseréltem fel a beáll0tásokban semmit. Nem is látom hol lehetne esetleg.
ALT-al, Shift-el semmi nem működik. Mind ki van pipálva.
"Esetleg valamelyiket próbából állítsd át "sima printscreen"-re."
Ez működik. Csak akkor a többi parnacsra is találjak én ki valamit? Holnap felh0vom a supportot inkább hogy a gyári billentyűkombinációkkal tudjam használni.
VAgy az F sorozatra beáll0tom. Azok a gombok úgysem csinálnak önállóan semmit, ha minden igaz.
Ear001
"De működik"
Nyugi nyuszifül. Senki nem mondta hogy neked nem működik.
Ny0lván nálam van a hiba, ki másnál lenne? Azért kértem seg0tséget. Azon vagyok hogy megoldjam a problémát.
Nem nyomogattam el semmit egyébként, ez egy original gép.
A PC billenytyűzet lehet az oka, vagy valami más apróság, amit nem veszek észre, vagy nem jól csinálok. -
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37681 üzenetére
Áhh, kidobtam én ezt a kukába.
Kezdjük ott hogy a beáll0tások menü tiszta katyvasz, ráadásul az oldalsó menü nem követi hol vagyok.
Blokkoltam a h0rdetéseket, majd rájöttem hogy ő automatikusan behelyezte a google-t és egyéb webhelyeket a kivételek közzé. WTF?
És ami ultragáz hogy integrálva van a facebook, insta, stb...
Vagy legalábbis a baloldali menüben elérhető.
Tudom hogy elrejthetem, de köszi, a független szoftvereket szeretem, de még jobb ha a fejlesztő kerüli ezt a két kártékony óriást mint a pestist.
Itt viszont egyértelműen látszik hogy megy a barterezés.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
válasz tboldi #37682 üzenetére
Home, End, köszi.
Láma vagyok ma este, a berögzült dolgokat próbálom, a mellete lévő gombot, ami kiveri a szemem, nem.
hozzáteszem, ezt a két gombot talán még életemben nem használtam.
2. Igen, ez a módszer nekem is eszembe jutott, de macerás mindig azzal kezdeni hogy elhelyezgetem az applikációkat.Ez a BetterTouchTool még nem tudom mi fán terem, amit Syl ajánlott, de kider0tem.
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37681 üzenetére
Na ezaz, mi más?
Van printscreen gomb nekem is a billentyűzeten, de ez a masina mindenre csak kopog, nem reagál semmire.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37664 üzenetére
Tudnál hozzá dobni egy közvetlen linket?
Nem tudom hogy vak vagyok vagy rosszul keresek de app store-ba be0rva nem találok operát. -
UX
tag
válasz tboldi #37673 üzenetére
Ahh, valóban.
____
Volna még pár kérdésem mindenkihez:
1. Képernyőfotót hogyan lehet kész0teni? A le0rás szerint shit+comman+3 vagy 4
Egyik sem működik.
2. Két ujjas appváltás csak teljes kép módban elérhető? Ez 0gy nem akkora fless.3. Oldal tetejére, aljára hogy léptek? Sajnos a görgő lenyomást semmi nem helyettes0ti a magic mouse-on.
4. Bónusz kérdés: Miért laggol a Firefox?
-
UX
tag
válasz TigerCat #37628 üzenetére
Kipróbáltam, sajna nem ilyet keresek, hanem olyat ami mindent tud.
Ez gyakorlatilag nem látja, vagy figyelmen k0vűl hagyja az egyéb fájlokat, ami nem kép.
Azért még nem kukázom, mert mappában képeket nézegetni jó lehet.Ebben legalább egy irányba kell lapozni, nem össze-vissza, mint a gyorsnézővel, ahogy ezek a zsibbadtak kitalálták.. és az ablakméret is fix.
-
UX
tag
Igen, OpenGL-t használ.
Bizonyos szempontok alapján a legjobb számomra ez a szoftver, de egyetértek veled.
Ráadásul nem pontos. Nagyon könnyen téved.kazsmerlaca
Ki fogom próbálni. Chrome mint google termék, szóba sem jöhet.techn7ne
Én most 28-as 4k-s monitort használok, 2k-ra méretezve.
Ha olyan combos az m1 mint állítják, akkor majd feljegyzem pontosan, mely szoftverek, milyen körülmények között akadoznak, mert előfordult már azért mással is, nem csak a sketchuppal, és a firefox-szal. -
UX
tag
Nem hiszem hogy a ram lenne a probléma. A firefoxal lehet gond, vagy passz. 16GB
kazsmerlaca
Jó, hát ezt még én nem hallottam. Windowson tökéletesen működik, és egy csomó mindent elemntettem bele, így jól jött hogy tud szinkronizálni.
Operát szerintem tuti nem fogok használni, inkább safarit.
De a Safarit még nem sikerült személyre szabnom, a könyvjelző ikonsort akarom mindig látni. Azt lehet vajon?
ios-en csak safarit használok.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
A PC-n Sketchup 2017 van
A mac-en 2020
Ez a szoftver dolgoztatja meg a legjobban a minit is.
Mikor forgatok egy nagyobb modellt, van hogy egy picit megakad. Ha a fények be vannak kapcsolva, akkor pláne.
Tegnap viszont a firefox akadozott mint az állat a minin.
A windowson soha nem tapasztaltam még ilyet, ez nyílván firefox probléma.
Fórumoztam épp és 4 karakter lemaradása volt gépelés közben a firefoxnak. A falra másztam tőle...
Ti jártatok már így? -
UX
tag
Tudja valaki mit kell beállítani ahhoz hogy a rendszer ne léptessen ki a levelezőrendszerből a böngészőben?
Az egyik tárhelyszolgáltató levelező rendszerét használom. (Roundcube)
Windowson (firefoxban) ha belépek, napokig nem léptet ki, macen és ios-en kb. 15 perc után kidob.
iOS-en safarit használok, abból is kidob.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Én sem vagyok egy totalcommanderes fazon, két intézőt megnyitok, és "dobálom" egyikből a másik mappába a dolgokat mikor rendet rakok.
Én azt hittem ez annyira alapvető dolog hogy a finder tudja. Azon nem csodálkozom hogy ezen csodálkoznak mások, hiszen az ipad topikban 2014-től 2020-ig jelen voltam.
Így van, majd szétnézek a lehetőségek között.
Skylake
Később akartam szummázni, nekem mit adott a mac.
Egyelőre a kiugró pozitívumok, ami a tervezésben segíti a munkámat, és lenyűgöző, az a fokozatmentes scroll, amivel a nagyítok, és a horizontális scroll.
- Tetszik hogy nulla hangja van a mac mininek.
- Szebb a kép a monitoron mint windowson.
- Vannak gesztusok, melyek nagyon tetszenek
és nagyjából ennyi is.
Ha kihagytam valamit majd megemlítem. Ki szoktam emelni a pozitívumokat is, nem szapulni jöttem ide.Na most a scroll windowson is össze fog jönni a Magic Moussal, úgy tűnik, a gesztusokat pedig windowson a villámgyors billentyűkombinációk helyettesítik.
Szóval nem sok pozitívum maradt egyelőre, de kitartó leszek.
Az excel sajnos nem úgy működik mint windowson, és vannak még más dolgok is amit még nem sikerült összehoznom.
A legnagyobb csalódás a finder egyelőre, pedig egy operációs rendszernek kisujjból kellene tudnia mindent ami a mappázással kapcsolatos.
Nekem a zoknim soha nem lesz apple, még ha lesz is apple zokni, mert én pont letojom. iphone-ból direkt matt feketét választottam, mert azon nem látszik a hivalkodó logó, az ipadeimet le akartam matricázni, és szívem szerint a miniről is levakarnám. Unalmas és túl nagy.A google minden mozdulatától kiráz a hideg, így csöppentem az apple rendszerébe. (A microsofttal nincs komolyabb bajom, windowsra mindig is szükségem lesz, teszteléshez.)
Nem kell végtelen funkcionalitás, csak rohadt gyorsan tudjam végrehajtani a feladatokat.
Csak hogy itt 1 billentyű helyett 3-at kell nyomni.
Ehhez több idő kell hogy megszokjam. -
UX
tag
válasz TechN7ne #37613 üzenetére
Jó az ipad nagyon, de ugye szokták mondani hogy csak tartalomfogyasztásra való. Kivéve ha rajzolsz, vagy jegyzetelsz.
Akárhogy nézzük mindent háromszor gyorsabban el lehet végezni egy pc-n, de van amit hússzor. Excelt használni is jóval körülményesebb, holott valóban nagyon jól működik már az app. Persze kinek mekkora excel táblája van.
Az ipad már a mérete miatt sem tud kiváltani egy pc-t, mert kicsi a munkafelület. Sőt, nem is tudom milyen testhelyzetben tudná az ember mondjuk 6 órán keresztül használni. -
UX
tag
Már bocsánat, de a képeket lista nézetben használni az baromi rossz ötlet. Ez megint csak hátráltatná a munkát.
"ha az Icons aktiv, akkor pedig ketto dimenzioban (le/fel/jobbra/balra). Columsnal pedig le/fel alapvetoen, szintet valtani a directory treeben meg a jobbra/balraval."
Ennek te egy picit sem érzed a bonyolultság szagát?
És talán mindent amit leírtál.
"Sajnos" ahhoz vagyok szokva hogy rákattintok egy képre egy tetszőleges mappában, (tetszőleges nézetre állítva) és a tetszőleges alapértelmezett képnézegető megnyitja, és én csak jobbra és balra lapozok.
Nem is tudnék ettől egyszerűbbet magam sem kitalálni, talán ha a gondolatunkkal irányítanánk, az lehetne gyorsabb.
No de majd képzem magam ha hazaértem, és elkezdem megfejteni a soraidat. 🙃 -
UX
tag
Akarok rá válaszolni, de mint írtam elutaztam. Majd megnézem pontosan mely fájlok azok amelyek a quicklook-al kicsiben nyílnak meg, a képekben, vagy a megtekintőben nagyban.
Megértettem mikor írtad hogy ki lehet jelölni, akár gyorsgombbal is, csak én olyan fajta vagyok hogy még azt a gomblenyomást is megspórolnám.
Abban igazad van hogy mindig fennakadok egy problémán és kiakadok, pedig volt hogy azonnal tudtatok rá megoldást.
Most viszont úgy érzem ezek csak félmegoldások lesznek, de ne legyen igazam.
De mint írtam, az sokat elárul hogy elég sokan néztek másik fájlkezelő után. Annyira csak nem oké a gyári, el kell ismerni.techn7ne
Egyetértünk, az ipad OS egy baromi jó rendszer, akár lehetne tökéletesnek is mondani. Csupán azt jegyeztem meg hogy van aki 8 éve is tökéletesnek nevezte, pedig akkoriban még hemzsegett a hibáktól. Annyira hogy sokszor a falhoz vertem volna az ipadet. És megjegyzem, ott, és akkor nem én voltam a béna. Ennyit tudott akkor a rendszer. De lásd a fanboynak minden perfect volt.
Ezért nem mérvadó mindenki véleménye. -
UX
tag
válasz Parson #37566 üzenetére
Szerintem itt nem erről van szó, hogy ő mindent ingyen akar, hanem arról hogy eleve nézni kell más opciót fájlkezelésre,, mint amit Tim és csapata összetákolt.
Hiszen mint kiderült, csak 1-2 ember van itt a fórumon is aki a finderrel bünteti magát. Szinte mindenki keres más lehetőséget.
Ez valóban nem vicces, inkább elszomorító.
Ennyit azért elvárhatnánk egy operációs rendszertől, amelyet a világ egyik leggazdagabb vállalata fejleszt.
Persze ha az ő fülükbe csak a fanatikusok véleménye jut el, akkor 10 múlva sem lesz előrelépés.
8 éve is volt aki ki merte jelenteni az ios topikban, hogy a rendszer tökéletes.
Aztán meg lehet nézni a különbséget a mostanival.
Ordas nagy hibák verik ki az emberek szemét, és nem történik semmi. Alapvetésekre 5 éveket kell várni. Jól ismerem az apple hozzáállását. -
UX
tag
Filmtekercsben van 400, ebből nyílván nem lapozom fel mindet, de az utolsó 50-100-at igen.
Ügyfelenként max. 80, az megint másik mappa.
Ha van bill. kombináció akkor oké.
Mondjuk akkor is körülményesebb mint windowson, ahol kijelölöm melyik alkalmazás nyissa meg. Mac-en gyakorlatilag kijelenthetjük hogy a fotók alkalmazás nem tud megnyitni minden fotót ami a gépen van.#37580Czo
Arról nem tehetek hogy gyenge a képzelőerőd.
Képzeld el hogy a quicklook nem áll le a sor végén, képzeld el hogy csak jobbra és balra lapozol, nem jobbra, le, balra, jobbra stb..
Aztán képzeld el hogy az ablakméret fix., és hogy minden fénykép normális méretben megnézhető, egyik sem kicsinyített.
Ugye milyen király? Na ilyen egy windows ablak kezelő.
Kurzorral lapozgatás? Abban azért remélem egyetértünk hogy a nyilakat kényelmesebb kezelni, mivel puhább mint egérrel kattintani, és "céloznod" sem kell. A gyorsaságról egészen különbözik a véleményünk.blakey:
Nem kerülte el a figyelmemet, ugyanígy kicsiben jelenít meg néhány képet. És a galérianézet meg sem közelíti azt a tudást, amit a képek alkalmazás tud.
Én naív azt hittem, mikor váltottam, hogy legalább lesz egy zsír képnézegetőm. Van is, csak épp nem kompatibilis a saját keretrendszerének a tagjaival. Bumm -
UX
tag
Mert rendszerető vagyok.
Nem "piszkálni" akarom, csupán meg szeretném nézni őket, lapozgatva. Ez talán nem túl nagy elvárás.
Azért nem a Képek alkalmazásban vannak mert értelmetlen ott rendszerezni őket.
Az egyik vállalkozás az egyik mappában, a másik a másikban van, és azon belül sok mappa, a mappákban képek, fájlok stb.Csak egy példa:
1 ügyfélhez tartozik 5-6 képsorozat, (max. 80 kép) 3d fájlok, excel dokumentumok, pdf fájlok. Ezeket mappázom, de egy mappában van hogy 2 fajta dokumentum is van és néhány fotó.
Most a képekben is külön rendszerezzem albumokban emiatt?Onedrive-ot nem ismered, de nyilván el tudsz képzelni egy felhő alkalmazást, hisz egy mappa rendszer, semmi más.
Én amit fotózok, az megy azonnal a felhőbe, a filmtekercs mappába ömlesztve. És ezt a filmtekercs mappát átnézni a legnehezebb ezen a rendszeren.Gondolom más is így rendszerezi a dolgait, mondjuk ha az autójához létrehoz egy mappát, abba belerakja a dokumentumokat, és nyílván nem hoz létre külön a fotók alkalmazásban is.
Próbálj elképzelni más élethelyzetet is mint a tiéd.
Biztos van olyan is akinek faék egyszerű az élete, (nem megbántva senkit), annak valószínű nincs számítógépe, vagy csak a fotóalbumokra van szüksége.Webdesign tervezéshez is elmentettem egy rakás fotót ötletnek, azokat is külön rendszereztem, de a kész tervek mappában is van többféle fájl.
Én meg azt nem értem hogy te hogy tudod teljesen elkülöníteni a fotókat? -
UX
tag
Nem hiszem el mennyire buta ez a rendszer.
Mappákban vannak a képeim és nem tudom lapozni a képeket.
Ez a gyorsnézet space-re egy hulladék szar. Egyrészt, nincs fix ablakmérete, másrészt vannak képek melyeket kicsiben nyit meg.
A lapozás pedig véget ér ha a sor végére értem, navigáljak le, jobbra, balra. Ez egy faszság!
A fotók alkalmazás tudja amit kell, de ez a fos nem.
Magyarázza már el nekem valaki, ez miért jó? -
UX
tag
Fullscreen-re létezik billentyűzet kombináció?
kazsmerlaca:
Köszi -
UX
tag
Tegnap a win 10-hez sikeresen csatlakoztattam a Magic Mouse-t, majd mikor bekapcsoltam a minit már elfelejtette és kábelre kellett dugni hogy csatlakozni tudjak.
Ez így működik? Vagy van erre is valami okosság?hkari:
Céges vásárlás esetén nem annyira egyszerű, csak ha az Emag forgalmazza.
De már így is van nálam két egér, és úton van egy Trackpad, ki leszek tiltva.[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37534 üzenetére
Még annyit kérdeznék hogy Anywhere 3?
Vagy a 2-vel van tapasztalatod, és mindenképpen azt ajánlod? -
UX
tag
Formáját elnézve Anywhere lesz.
Érdekes hogy mindkettőre írnak ilyen olyan véleményt, hogy gagyi műanyagok, hangos kattintás és görgő. Es jót is.
Na majd meglátjuk.
Anno a Razer egérről is ódákat zengtek az egértopikban, de az én szememben az egy ipari hulladék.
A steelseries nem rossz, de már a harmadik adja meg magát.
1-2 évet bírnak. -
UX
tag
válasz kazsmerlaca #37520 üzenetére
Mondj egy jó egeret. 🙂
Egyébként van nálam egy iszonyat jó egér, 3D Connextion Pro, de vissza fogom küldeni mert az én felhasználási szokásomnak a Magic Mouse felel meg jobban.
Nagyon fontos számomra a zoomolás tervezés közben, és amit a Magic mouse nyújtott ezen a téren, attól összepisiltem magam.
Cserébe pontatlan.
A 3d Connextion Pro viszont a legpontosabb egér ami valaha a kezemben volt, csendes, siklik a laminált lapon. Nagyon igényes az anyaghasználata, van néhány extrája, és csak egy hátránya van, hogy kicsit nagy, és nehéz.Ha nem tudom a Magic mouse-t összehozni windowson, akkor sem tartom meg. Feleannyiért kipróbálom a Mx Mastert.
-
UX
tag
Köszi.
Folderben van.
Lehetne olyan intelligens hogy a mappában lévő összes elemet automatikusan lehessen lapozni. Ez így gáz hogy nekem kell kijelölni a képeket.Foldert több ablakban nem lehet megnyitni?
A rendszerezés nálam úgy zajlik windowson hogy egyik mappából dobálom a fájlokat a másikba. Ettől gyorsabb módszer talán nincs is.Charlie:
De gyors voltál. 🙂[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
A Megtekintő-től van valami értelmesebb program amivel lapozni is lehet a Onedrive mappából megnyitott képeket?
Úgy kellene működnie mint a Fotók. -
UX
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy 2022 Magic Mouse Black egeret. Az volna a kérdésem hogy windows 7-hez, és 10-hez valóban ilyen egyszerű csatlakoztatni?
Valahol láttam egy nagyon bonyolult leírást illesztőprogrammal, azt kihagynám ha lehet.
Kipróbálni nem tudom egyelőre mert kellene hozzá valami bloototh vevő egység.
A másik kérdésem ez volna hogy milyen bt kütyüt érdemes venni hozzá? -
UX
tag
Jut eszembe, nem lehet hogy az adatátvitel lassú?
15 méter hdmi kábel csatlakozik a tv-hez. -
UX
tag
Ilyen kiegészítőt magyarországi webshopban láttatok már?
Czo
Lehet szükség lesz rá a későbbiekben.
blakeyKöszi
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Jövő héten meg lesznek a monitorok, az asztal mellett ülve, a tervezést is kipróbálva majd letesztelem. Beszerzek egy apple mouse-t is, mert baromira tetszett a zoomolása, ami medellezeskor nagyon jól jönne.
A 3Dconnextion egér ezt nem tudja szerintem.
Ezzel együtt már úgy kell működjön minden ahogy azt az apple megálmodta, és még ha 3 hétig fájni is fog a kezem, bízom benne, elégedett leszek.Egyébként látom a Linearmouse app beállításaiban, hogy ha a gyorsulást nagyobbra állítom, az a pontosság rovására megy. Szóval ezzel vigyázni kell.
[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Hidd el, kipróbáltam. Olvastam róla és volt is a kezemben apple mouse.
Levideózhatnám hogy az 55"-os tv átlóját bejárni windowson millisecundumokba kerül, 2cm eltolással, macen pedig kb. 0,1 másodperc, még ha hirtelen gyors mozdulatokat is teszek, de semmi értelme.
Lehet csak egy-két olyan ember lesz aki elhiszi hogy így van, és nekik is hasonlóak az igényeik, élményeik, de a többieknek én nem akarok bizonygatni semmit.
Az én igényeimnek csiga lassan működik pár dolog egyelőre, de pozitív vagyok.
És kívánom hogy neked legyen igazad, hogy tévedtem, és én vagyok a béna, mert az azt jelenti hogy a rendszer tökéletes.CharlieDrop
Ez egy 2020-as modell Mac mini M1 16GB
Montenerey 12.1[ Szerkesztve ]
-
UX
tag
Tartok tőle.
Az apple utálók csoportja mindig azt hangoztatja hogy a mac az a hülyéknek való, az én fanatikus ismerősöm pedig azt hogy, bedugod és műkszik, semmivel nem kell vacakolni.
Szerintem ez nagyon függ az egyéni igényektől. Ha valamiről van egy határozott elképzelésed hogy az neked úgy jó a ha működik, akkor nagyon nehezen tud meggyőzni az apple az ellenkezőjéről.Mindegy, most már, csak adjon valami pluszt is.
Egyelőre az m1-ről nem nyilatkoznék, a bootolása nem gyorsabb mint a jelenlegi gépemnek, az alvó módból való felébredési sebességétől sem estem hanyatt. Kifejezetten lassúnak találom. Az ablakok mozgása is kicsit lassú (lerakás dockra és vissza) de ezt majd később, lehet csak beállítás kérdése.Viszont a kurzor után újra van egy dolog amit fel kellene turbózni. Szerencsére semmi problémája nincs a külső hangkártyammal, megszólaltak a hangsugárzóim. Csak sajnos nem szól olyan szépen a muzsika mint windowson. Van erre is valami okosság?
CharlieDrop
Nem tudom, elképzelni mi az a dolog amivel többet tudhat mondjuk egy steelseries egértől. Mármint, biztosan eltérőek lehetnek a paraméterek, de lehet hogy csak másak az igényeink. Az, hogy 15 centimétert kell mozdítani az egeret, es akkor is vánszorog, az számomra nem elfogadható. 3D tervezéskor én pörgök mint a mérgezett egér. Kis mozdulatokkal 1 métert is áthúzom az egeret, és nem kell rá várni. Két monitort kell bejárnia.
Alkalmazás nélkül sem találtad lassúnak? -
UX
tag
Nagyon köszönöm a segítséget!
A lakatot kellett kinyitni a módosításhoz.
Pár méterre oldalra van a képernyő, így elkerülte a figyelmem. És most már rohadtul ki is állt a nyakam.Nagyjából 15 évet öregedtem ezalatt a pár óra alatt, és nem tudom elmondani mennyire ideges vagyok. Kb. 15 oldal káromkodást tudnék most írni.
Rohadtul utálom ezt a fajta agressziót amit az apple művel. Nyilvánvalóan a rendszer képes kezelni az egérmutató egymilliárdszor gyorsabb sebességét is, de nekünk meg akarja mondani az a f.sz hogy Tim hogy ez is elég. Gondolom az apple moouse-al csodálatosan működik, csak ugye az megint csak az egyéni preferencia semmibevétele hogy csakis egy és egy darab egér létezik több millió, vagy talán több milliárd kéz méretéhez.Marha nagy szerencsénk van hogy nem ez az egy cég uralja a világot, mert akkor kijelzőből is kétféle méret létezne a világon, kesztyűből 1 méret természetesen, (amely mindenkinek jó), wc csészéből 1 és kerékpárból talán kettő.
Gyűlölöm az agressziót, ezért most megtaposnám Timet.
kb. 7 éve ugyanígy kezdtem az első ipademmel, úgyhogy lesznek még kirohanásaim. Az apple fanatikusok ne olvassák a hozzászólásaimat, a többiektől pedig előre is elnézést kérek.
Meg kell jegyeznem azonban hogy csípem az öreget. Amíg ő lesz a góré, nem aggódom az adatbiztonsággal kapcsolatban. Bírom a döntéseit, értem az üzletpolitikáját, főleg ipad vonalon, de ilyenkor azt kívánom neki hogy csak mokkáskanállal egye a levest egész életében.
-
UX
tag
Próbálok nyugodt maradni...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B560M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB GDDR5X ZALMAN S3 TG 600W
- Gamer PC - Ryzen 5 2600, 32GB, GTX 1080 8GB, 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- !! Garanciális Gamer Számítógép, PC !! (RX 6600XT, Ryzen 5 5600, 32GB RAM, SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i7 9700E 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 01. 17.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
- Office 2024 Professional Plus, Office Pro Plus 2024 online 32/64 bit - MEGA akció!
- Eladó Konfig I5-9400F 16GB DDR4 480GB SSD GTX1660 Super 6GB!
- Ryzen 9 7900x/Rx 7900xt 20GB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest