- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
CentOS virtualis gepet hasznalok. A /proc/cpuinfoban szerepel a vmx utasitaskeszlet, a /sys/module/kvm_intel/parameters/nested tartalma viszont N. Az utasitaskeszletet nem telepiteskor, hanem kesobb engedelyeztem egy kapcsoloval Parallelsben, ujra lehet valahogy kalkulalni a kvm_intel modul parametereit?
-
r4z
nagyúr
Koszonom, ezt a fajlbairasos modszert kiprobalom. Az meg helytakarekos is, ha mar ugyis VM-ben dolgozom. Most a 16GB-os swap particioval sikerult beroffenteni a rendszert (turelmetlen voltam
), osszesen 7-8GB memoria eleg lett vegul neki.
Az OpenStack lenyege, hogy minden feladatra kulon szerver van. Egymas utan telepulnek a csomagok, jonnek letre altaluk a VM-ek, es szinkronizalodnak ossze ezek minden uj VM indulasa utan, igy hamar el tud fogyni a memoria, mire egy hasznalhato alap elkeszul.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Elorebocsatom, hogy zoldfulu linuxos vagyok.
DevStacket (OpenStack in a box) telepitenek egy Ubuntu Server VM-re, de folyton kifogyok a memoriabol mar a csomagok telepitese alatt a sok nested VM miatt. 14GB RAM kene a rendszernek elvileg, de ennyi nincs a gepemben. 2GB RAM-mal es 16GB swappel mukodne vajon? SSD-rol futna, es a teljesitmeny nem szempont, ugyhogy talan ez egy jarhato ut. Mit gondoltok?
Ha ez igy mukodhet, erdemes LVM-et hasznalnom a swap szukseg szerinti konnyu atmeretezese miatt? Az elozo probalkozasaimnal nem hasznaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby rádiós topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- DOOM - The Dark Ages
- Acer notebook topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest