-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.LnB
titán
válasz
vgergo #17992 üzenetére
Én 30Gb-ra gondolta. Akkor azzal nincs gond.
"Érdemes /etc/fstab-ban az ssd-hez noatime,discard beállításokat alkalmazni."
Ezt légyszíves magyarázd el mit jelent, mert első Linuxom lenne, pont ismerkedés céljából. Szóval egy szót sem értek belőle. És a /home könyvtárat sem tudom. Ha a telepítő alapból oda telepíti akkor SSD-re fog kerülni. Nem tudom mit befojásol ez.Szeretnék, bocsánatot kérni mindenkitől, hogy teljesen kezdőként itt zaklatlak benneteket a teljesen hülye kérdéseimmel. Megértem, hogy nektek ez teljesen kézenfekvő. De máshogy nem tudok elindulni. Mindenki a nulláról kezdi
Megértéseteket Köszönöm!
-
.LnB
titán
Mai tervem, hogy a meglévő Windows 8-hoz, feltelepíteném a legújabb Ubuntu Linuxot.
Első dolog, hogy arra az SSD-re telepíteném, amin a Windows is van. Kötetzsugorítással tervezem az egészet.
A kérdésem az lenne milyen esetleges problémákra figyeljek. És mennyi helyet igényel, egy teljesen átlagos felhasználáshoz? Boot problémák előfordulhatnak e. És úgy általában az SSD-re telepítés is zökkenőmentesen zajlik e? (SSD-m típusa OCZ Vertex 4) -
.LnB
titán
Tegnap kipróbáltam az Ubuntu linux-ot. Tetszik is, de akadt 2 nagy problémám.
(Szeretném előre leszögezni, hogy próbáltam választ találni magamnak a Google használatával, de nem sikerült ezért is írok ide)
Live USB módba használtam a rendszert, nem tudom ez számít e.-Asus Xonar DX-es hangkártyám-at nem kezelte a rendszer. Semmilyen hangot nem ad ki. Létezik Driver ehez a hangkártyához Linux alá?
-Razer Deathadder egeremet kezelte, de mivel 3500dpi, nagyon érzékeny, gyors az egér mozgása. Én alapból kis érzékenységgel használom windows-ba is és ez nagyon zavaró. Az egér beállítások menüben sem találtam megoldást. Hiába húztam a "csúszkát" az egér érzékenység nem változott.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
.LnB
titán
Sziasztok,
Mostanába gondolkodom, hogy kipróbáljam a Linux-ot. Régen iskolába tanulta, de sose használtam otthon. Mivel egyre kevesebbet játszok, gondoltam ismerkedek vele egy kicsit. Elsőre azt szeretném megkérdezni, hogy pedrive-ról van e lehetőség futtatni mondjuk az Ubuntu-t. És mit kell ehez tenni, milyenprogramokat kell beszerezni hozzá?
Másik kérdés, hogy ha ez megoldható, akkor újraindítás után megjegyzi az adatokat a linux? (Természetesen még mindig pendrive-ról futtatva)Mire leírtam ezt most találtam rá erre a cikkre, amiben van szó a Live USB-ről is. De esetleges jó tanácsokat szívesen fogadnék ezek mellett is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest