Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gurabli

őstag

válasz Jester01 #24556 üzenetére

Köszönöm!
    Igen, valahogy én is így értelmeztem. A vpn másik tartományban van, és valóban ez a szabály tiltja, hogy a vpn véletlenül se mehessen ki eth0-án.

Emígy nem kellett a külön OUTPUT ACCEPT szabály, az INPUT és az OUTPUT szabálynál kellett javítanom a conntrack --ctstate ESTABLISHED,RELATED részt. A vpn eleve nem kapcsolódhat az eth0-hoz semmilyen formában, így ezért nem működött semmilyen próbálkozásom, mivel arra nem is ment semmi:)

Most azt próbálom megoldani, hogy a vpn felhasználóként futtatott alkalmazások (amik csak a vpn-en keresztül tudnak kimenni) egyes portjait elérhetővé tegyem pl. belső hálózatból.

Tehát a VPN ip-ről (még jobb lenne interfész név, tun0) port átirányítása pl. az eth0-ra. Reverse proxival localhostként gond nélkül elérem (nginx), de már a belső hálózatról nem. Erre esetleg ötlet?

• gurabli

őstag

válasz bencze #24554 üzenetére

Persze, a REJECT elé. Csak az a gond, hogy nem értem pontosan mit és hogyan tilt ez a szabály, valamint mit kell elé beraknom, hogy az adott portot engedélyezze.

Szerk: mert ugye ha ez a szabály törölve van, akkor hibátlanul működik.

• gurabli

őstag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni iptables téren. Egy kicsit elakadtam, és nem sikerül megoldanom a következő gondot.

Adott egy iptables script, az utolsó sor okoz fejtörést, hogy pontosan mi a funkciója. Nem másolom be most az egészet, de ha kell több infó, akkor mindent megadok.

export INTERFACE="tun0"
    export VPNUSER="vpn"
    export LANIP="192.168.1.0/24"
    export NETIF="eth0"

iptables -A OUTPUT ! --src $LANIP -o $NETIF -j REJECT

Ez az legalsó parancs, de vajon mit is tilt le pontosan és nem értem a ! pontos jelentését.

Röviden: VPN-en keresztül be van állítva a Split Tunnel, vagyis a vpn felhasználó csak a tun0-án keresztül tud kommunikálni, a többi felhasználó pedig a vpn tunnelt elkerülve direktbe csatlakozik.

A torrent klien a vpn-en keresztül fut, de szeretnél egy portot megnyitni, pl 45577. A megfelelő INPUT paranccsal (sudo iptables -I INPUT 2 -i tun0 -p tcp --dport 45577 -j ACCEPT) ez működik is, de csak akkor, ha a fent említett OUTPUT REJECT szabályt törlöm.

1) nem értem pontosan mi a feladata az OUTPUT REJECT szabálynak
    2) feltételezem okkal van ott, de akkor mivel lehet engedélyezni, hogy REJECT, kivéve a 45577 port?

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák