- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
bambano #30171 üzenetére
Miért nem? Hülye vagyok a hálózatos dolgokhoz, de valami ilyet képzelek el: a fontos nyomtató lóg a debianban levő második hálókártyán egyedül, és azon figyel csak a dnsmasq, aki mindkét hw címre ugyanazt az ip-t osztja ki dhcp-n, amit meg átenged a debian a "külvilág" felé. (Mondjuk első körben a routerben próbálkoztam volna én is, ha értenék hozzá.)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bambano #30171 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy erre az egészre van tényleges igény. Mármint egy irodában azért előbb vagy utóbb mindenkinek világossá válik, ha nem megy egy nyomtató, és a másikra kell küldeni a nyomtatni valót. Utána meg pár lépéssel több, de ideiglenesen belefér. Ha valami program nyomtat, akkor meg gondolom az is kap valami visszajelzést, hogy sikerült e a nyomtatás vagy nem. És ha nem, akkor megpróbálhatja a másik nyomtatóval.
Tulajdonképp amit akarsz az az, hogy egy bizonyos porthoz legyen kötve az IP cím. Ezt tudják bizonyos managed switch-ek elvileg. Ez is alátámasztja [link].
Lehet még elé tenni egy gépet, CUPS szervert rátenni, és arra kötni a nyomtatót, pl USB-vel és úgy nyomtatni. Viszont akkor tök felesleges hálózati nyomtatót tartani.
Ezen kívül jogkör nélkül nem hiszem, hogy bárki bele tud nyúlni abba, hogy melyik mac address melyik IP címet kapja. Max még azt lehet, hogy a hosts fájlba írsz bele egy programmal vagy DNS szervert használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest