- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
brickm #28063 üzenetére
Mondom, nem működik, mert a killall binárisnevet kér. Jó, talán úgy működne, ha már a bináris nevében is szóköz van. De a legtöbb progi (top, htop, vtop, gotop, lxtask, gnome-system-monitor, stb..) a folyamatoknál nem a folyamat tényleges nevét mutatja, hanem az egész parancssorát, amivel indítva volt, pl. perl /usr/bin/asciiquarium. A killall ezt nem eszi meg, mindegy hogy escape szekvenciázod a szóköz. Ez volt az első, hogy "perl\ /usr/bin/asciiquarium" és "perl\ \/usr\/bin\/asciiquariumként" megpróbáltam, de akkor még nem tudtam miért nem működik. Közben meg az adott folyamat neve simán "perl", ez a bináris fut, ez az asciiquarium nem bináris, hanem egy script, amit futtat a perl. Az megint más, hogy paraméterben a /usr/bin/asciiquarium lett megadva. A killall nevében pont azt jelenti az „all”, hogy ilyenkor mindent kilő, killall perl parancsra az összes futó Perl-folyamatot lelövi nem szelektíven.
A lényeg, hogy nem a jó eszközt próbáltam használni, a killall nem arra való, amit szerettem volna. Helyette a pkill kell, az lényegében egy kill $(pgrep "keresendő"). Megzavart, hogy a legtöbb hasonló scriptben a killallt használják, ez pedig rossz irányba vitt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged