Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

válasz bambano #13503 üzenetére

"mit is nyitnak ki egy hiper-szuper debianon? sorolj konkrétumokat, mert ekkora fudot még fizetett ms bérencek se mernek leírni."

Konkrétan a cd-t :D Ezelőtt x éve, amikor stabil lett a woody, kezdtem ismerkedni debian-al. Raktam rá apache-t, samba-t, proftpd-t, squid-ot, postfix-et, meg még pár vmit, lényegtelen, átjárónak és házi mindenes-szervernek készült, vegyes klientúrával, tanulási célra. Felmásztam az ELTE irc-jére a #debian csatira. Kérdeztem pár buta dolgot és kb. fél óra múlva azzal mutatták meg a szűz telepítésű űbertuti debian hiányosságait, hogy nyitogatták a cd-t a serveren meg sorolták, milyen filmjeim vannak a nagyvinyón. Senkinek semilyen acc-ot nem adtam, még ip-t se, de az nem ügy (ha érdekel, privátba megmondom a nick-eket is, tartjuk a kapcsolatot azóta is).

iptables -L
    és tök üres, default policy ACCEPT.

Mandriva server:
    friss telepítés után feltettem ugyanezeket a progikat. Csekkoltam iptables-t, hát.. több tucat oldalnyi szabály, szépen kitöltött hosts file-ok, sshd csak localhostból, összes szolgáltatás csak lan-felől látszik kivéve rpcinfo (ezt kézzel kellett orvosolni).
    Jah és kapásból működő postfix (néhány katt után ment, hihetetlen). Levél kijelölt felhasználónak azonnal, amint pl. egy gyökér nmap-olt.

A vírusos résszel egyetértek.
    És még1x, utoljára: direkt lüke user szempontból nézem, aki csak kattintgatni tud. Kíváncsiság, meddig juthat az átlag v. alatti. Abba direkt nem mennék bele, hogy ha 1x van egy akármilyen linux disztród jól beállítva, 100év múlva is menni fog, ami az ms termékekről nem mernék kijelenteni, de más tészta.
    Na jó, stop.

Új hozzászólás Aktív témák