- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Amennyire tudom, a swap lehet közös, ha nincsenek egyszerre bebootolva (mondjuk nálad nem fenyeget ez a veszély) és nem használsz olyan trükkös dolgokat, mint a suspend...
/boot-ot (szerintem) kötelező külön, mert nem tudhatod, hogy melyik rendszered mikor, mit rak bele. Pl. eltérően konfigurált, de azonos nevű kernelek és hasonló vad dolgok.
A /home lehet közös, csak arra kell figyelni, hogy az azt használó rendszerekben a user és group id-k egyformák legyenek.
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem az sdb1 helyén kiterjesztett partíciót már nem tudsz létrehozni. Max. annyit tehetsz, hogy törlöd (bár nem kötelező), újra létrehozod és átírod a partíció típusát olyanra, amilyennek használni akarod (pl. ext3) és újraformázod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest