-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
van ez a két vinyóm
gondolom a partíciónevekből rá lehet jönni, melyiken mi van.
boot az sda3-ról, grub2-ből. az alaprendszer a Debian.
sda1 a Win7 bootpartíciójalegújabb ötletem, hogy ki szeretném élesben próbálni az Arch Linuxot. Virtualboxban kapásból 4 partíciót javasolt magának: /, /boot, /home, swap
sdb1-et szemeltem ki az Arch új otthonának, ez lenne a /
közben pedig ezt okoskodtam ki:
/boot-ot felesleges külön csinálni, sda-n van grub, abból indítanám az Archot
/home szintén nem annyira fontos, mert az sda3-on van egy home mappa, ha azt lehetne használni, akkor jó lenne (de az se rossz ötlet, hogy kirakom külön a home mappát és a Debian is onnan mountolná, csak ezt még nem tudom hogy kell)
swap szintén nem kell külön, mert egyszerre úgyis csak egy OS fut, akkor meg az Arch is használhatná az sda6-ottalálós kérdés: miért nem működne ez így?
(mert szinte biztos vagyok benne, hogy valamiért nem működne)
illetve ha a /home-ot külön rakom, akkor sdb-n létre kell hozni még egy kiterjesztett partíciót sdb1 helyén. lehetséges ez anélkül, hogy az adattároló partíciókról bármi is elvesszen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest