Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
van ez a két vinyóm
gondolom a partíciónevekből rá lehet jönni, melyiken mi van.
boot az sda3-ról, grub2-ből. az alaprendszer a Debian.
sda1 a Win7 bootpartíciójalegújabb ötletem, hogy ki szeretném élesben próbálni az Arch Linuxot. Virtualboxban kapásból 4 partíciót javasolt magának: /, /boot, /home, swap
sdb1-et szemeltem ki az Arch új otthonának, ez lenne a /
közben pedig ezt okoskodtam ki:
/boot-ot felesleges külön csinálni, sda-n van grub, abból indítanám az Archot
/home szintén nem annyira fontos, mert az sda3-on van egy home mappa, ha azt lehetne használni, akkor jó lenne (de az se rossz ötlet, hogy kirakom külön a home mappát és a Debian is onnan mountolná, csak ezt még nem tudom hogy kell)
swap szintén nem kell külön, mert egyszerre úgyis csak egy OS fut, akkor meg az Arch is használhatná az sda6-ottalálós kérdés: miért nem működne ez így?
(mert szinte biztos vagyok benne, hogy valamiért nem működne)
illetve ha a /home-ot külön rakom, akkor sdb-n létre kell hozni még egy kiterjesztett partíciót sdb1 helyén. lehetséges ez anélkül, hogy az adattároló partíciókról bármi is elvesszen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest