Hirdetés
- E-book olvasók
- Mini-ITX
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Állandó tisztaság a be quiet! Dark Sweeper tápegységgel
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Ööö.. nem pont erre gondoltam, de lehet hogy amit írtál is megfelelő, mert ha az echo eredményeként létrejövő fájl nem char típusú akkor csak szimplán letörlöm az echo utáni tesztben. Mindjárt ki is próbálom

Előtte nem jó nekem ha tesztelgetek mert még mindig fennállhat az az eset hogy a teszten túljutok, a modem pedig eltűnik az echo előtt a scheduler szeszélye miatt
. Ezért hoztam fel példának a noclobber -t mert azzal tudok ilyet csinálni:if ( set -o noclobber; echo "$$" > "$LOCK_FILE") 2>/dev/null;
then
# nálunk a lock!
else
# hát ez nem jött össze :(
fiA lock fájl tesztelése és a lefoglalás egy utasításban történik ha sikerül, egyébként a hibát is ő adja. Ugyan ez kellene nekem most itt is, hogy az echo ha van fájl beleírja az eredményt a ttyUSB1 -be, ha nem létezik akkor nem hozza létre és hibát ad.
Mod: úgy nézem jó lesz a megoldásod, köszönöm!

Ha valaki esetleg mégis tudna egy olyan megoldást amit itt feszegettem az természetesen továbbra is érdekel, ha másra nem hát fejtágításnak jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Gainward RTX 5080 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ezért hoztam fel példának a noclobber -t mert azzal tudok ilyet csinálni: