Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz GD #4479 üzenetére

    Ahamm. Ehez nem kell semmi démon, nálam van egy cpufrequtils csomag, bootnál elindul, összesen annyit csinál, hoy a megadott governorba teszi a procit. Innentől nem is igazűán értem, mit kellene piszkálni - a user kivételével az összes governor feladata az, hogy kezelje a proci sebességét. Automatikusan, magától. Szerintem az összes többi izé csak voodoo varázslat. (Pl. nem tudom, minek powernowd, egyáltalán mit tud csinálni...)

    Ha mégis kell a powernowd, mert a szívedhez nőtt, nézd meg a kernelt. Elképzelhető, hogy a te procid bugos, és NEM az amd-féle frekvencia-kezelést, hanem a standard ACPI-t kell használnod. Vagy ha ez van, akkor fordítva (amd-nvidia alapokon többször láttam már, hogy nem követik a standardokat. :( )

    Mod: ráadásul bármelyik külső segdélet a frekvencia szabályásához azt eredményezi,m hogy userspace governorba kerül a proc. Ha semmi egyebet nem akarsz, csak frekvenciát szabályozni, felesleges még egy démont is indítani, hiszen az ondemand, sőt, más megközelítéssel a többi is ezt teszi, kernelből. Ahogy nézem, a powernowd semmit nem tud, csak frekit váltani... Szerintem ennyiért nem éri meg használni.

    Sipi

    [ Szerkesztve ]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák