Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

NTP-ből milyen implementációt ajánlanátok Linxura? Eddig évekig a disztrók saját megoldása mellé OpenNTPD-t raktam fel, ezt néha kézzel futtatva ellenőriztem és korrigáltam az esetleges eltolódásokat. Nagyon szépen bevállt, de mostanra tönkretették. Kivettek belőle egy csomó kapcsolót, lebutították a kimenetét, meg elkezdte az órát se állítani, most pl. 34 másodperccel van lemaradva a gép órája, ami önmagában nagyon durva, erre azt írogatja a sudo ntpd -d, hogy:
    cancel settime because offset is negative or close enough

Ja, 34 másodperc az close enough, hogy cumiznának le fejen állva. Igaz ha várok, hogy lépjen valamit, akkor hosszabb idő után kiírja, hogy adjusting local clock by 34.587829s, de nem adjustozik lófütyköst sem, 1 óra futás után is 33-34 mp. az eltolódás. A nettel nincs probléma, eléri az uk.pool.ntp.org helyi NTP szervereket, válasz is jön, fel tudja oldani a neveket, tehát nem az, hogy nem férne hozzá az időhöz, hozzáfér, meg látja is a valós eltolódást, de cseszik működni.

Mit lenne érdemes feltenni helyette? Lehetőleg olyan, amiben minél több feature van, és kézzel is ki lehet erőszakolni az óraállítást, ami nem ajánlott, de néha szükséges lehet meglépni.

Új hozzászólás Aktív témák