Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi
üzenetére
Szia, ha mindent és mindenkit be szeretnél terelni proxy-ba, úgy, hogy ne kerülhessék meg, én úgy csinálnám, hogy:
- transzparent proxy setup, 80, 443 kienged, meg még amit akarsz-akarnak az appok, persze proxy-tól függ, utoljára a tintahallal mókoltam ilyet, annak konfigjában is kellett túrni, hogy ő most transzparens proxy ezentúl
- böngészőkben így semmit nem kell állítani, extra portokhoz kellhet külön SOCKS5 proxy esetleg..
- iptables-el natolva vannak a kliensek gondolom, nat tábla FORWARD láncban tiltani a forgalmat kifele, akár az egészet, akár csak bizonyos portokat, de inkább az egészet és akkor csak lyukat ütni annak, amit elérhetnek a kliensek
- B opció, talán csinosabb is, bár nem annyira paraméterezhető akkor a "szűrés", hogy C osztályú hálón ülnek a kliensek mondjuk, de nincs semmi nat-olás és nincs routing-juk a net irányába, nincs gateway-ük, csak egyetlen gépnek, amit - természetesen - látnak. Ezen fut a proxy, aztán hajrá.
A fix gép lehet egy mondjuk 0.1-0.10-es fix ip tartományú régióból valami, amit "papíron" tudsz követni (MAC cím alapú DHCP által osztott-at szoktam én csinálni amúgy, de ha fontos szerverek, ne függjenek a dhcp szerver leállásától, inkább kézzel állítanám be rajtuk a fix ip-t), 0.10-től felfele meg a DHCP szerver oszt már ip-ket a pool-nak és jónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- talmida: Változások 2. rész
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Robot fűnyírók
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Hat hét után lehúzza a rolót a Highguard: március 12-én leállnak a szerverek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Pritom L8 Kids tablet 2/64GB/ 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- Dell Latitude 5510 - 15.6" FHD IPS - i5-10210U - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO + Office
- 214 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4050 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest